Šta je novo?

Downfleshovanje 9700pro

raven2005

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2005
Poena
350
Jedno pitanje sa ovim flashujem novi atiflash -f -p 0 BIOS.bin jel tako... e sad da li treba ovo -f da stoji posto tamo stoji da je ovo da forsujem da se flashuje bios koji nije od iste graficke... ja sam skinuo od 9500pro od cega je uradjen mod na 9700pro... od istog proizvodjaca je... ali nije isti model pa da li moram da uradim force (-f) ili ne?

Evo da sam sebi odgovorim (lud covek) netreba -f... uradio sam downflash ali opet nista... opet se javlja razmazivanje boja... probacu jos sutra da promenim kuler na njoj iako je nov kuler od pre 6 meseci stavljen... zato sto se neverovatno greje... ako to neuspe probacu da joj zakljucam tih 4 pipelajna sa biosom od obicne 9500...

idavik je napisao(la):
Avaj, gavrane2005... Kad sam preporučio flash originalnog BIOS-a, mislio sam na originalni u pravom smislu te reči. Odgovarajući BIOS pronađi na http://www.techpowerup.com/bios/.

Pa odatle sam i skinuo... sta mislis gde bi ga drugde nasao???!!!... karta je built by ati... taj sam bios i stavio 9500pro sa infeneon memorijom na 3,3ns...

stani malo , nije mi jasno - imas 9700pro i hoces da flesujes u 9500pro .... zasto?
imao je dobar francuski sajt sa biosima adresu sam zaboravio , ali otkucaj "radeonthetop" u goloooogle valjda ce ga naci
poz.

raven2005 je napisao(la):
... ja sam skinuo od 9500pro od cega je uradjen mod na 9700pro...

Do sada niko nije uspeo da moduje 9500 pro karticu i od nje dobije 9700 (pro)
Jedina koja moze da se moduje je 9500 non pro kartica i to ne svaka vec
zavisi od PCB-a.
Ako vec zelis da se igras zakljucavanjem 4 pipeline-a onda treba da
trazis 9500 non pro bios.

Vratio sam na 9500pro... ali nije bilo u pitanju ni los pipeline... niti je otisla memorija... nego kuler na njoj je usporio... i grejala se... znaci kuler radi ali sporije umesto 3000 on se vrti 1000... to je onaj univerzalni kuler za 10eura... resio sam tako sto sam stavio hladnjak od starog kulera i na njega jedan fan od 7mm na 5000 obrtaja... sada radi bez problema, nema razmazivanja boja... znam trebao sam prvo to da vidim ali bas me zanimalo da flashujem bios... da naucim kako se to radi... a i kako da primetim razliku da se kuler vrti na 3000 i 1000 kada jos ima i svetlecu diodu...

Nazad
Vrh Dno