Šta je novo?

Dostava hardware-a u Srbiju?

golub

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
630
Molim za informaciju ili licno iskustvo:

Da li neka od vecih on-line prodavnica salje krupniji hardware (npr. joystick) u Srbiju ?

( Mislim na regularne dostave... ne na "driblinge" sa adresama u Sloveniji, Madjarskoj... virtuelnim karticama...itd. )

Prvenstveno me zanimaju veci sajtovi u Evropi (DE, UK, AT, IT...) ili u Hrvatskoj/Sloveniji ?

Predpostavljam da je bilo slicnih tema u proslosti - ali me zanima situacija u Jan.2011 ?

Poslednja izmena:
Ma salju sve , sve za pare nista ti ne brini naruci , samo ako narucujes iz Srbije normalno jeftinija ti je dostava, dzojstik ako bas moras da uzmes u stranoj drzavi , nije vise od 300 -400 grama tako da nebi trebala postarina da ti bude veca od 1000 dinara , ti se raspitaj ako hoces evo ti link od poste srbije,mada predlazem ti da to nadjes i kod nas cena ti je priblizno ista, a i recimo ako ti posalju proizvod sa nekom greskom lako mozes vratiti ili kad ti se nedaj boze pokvari pa de ces slat po sranoj drzavi bolje kod nas ..

Poslednja izmena:
Ma salju sve , sve za pare nista ti ne brini naruci , samo ako narucujes iz Srbije normalno jeftinija ti je dostava, dzojstik ako bas moras da uzmes u stranoj drzavi , nije vise od 300 -400 grama tako da nebi trebala postarina da ti bude veca od 1000 dinara , ti se raspitaj ako hoces evo ti link od poste srbije,mada predlazem ti da to nadjes i kod nas cena ti je priblizno ista, a i recimo ako ti posalju proizvod sa nekom greskom lako mozes vratiti ili kad ti se nedaj boze pokvari pa de ces slat po sranoj drzavi bolje kod nas ..

Kako salju? Kako ces da platis regularno? Paypal ne funkcionise? Intesa Internet?
Da se nadovezem,ono sto mene zanima je to da li brat iz Beca moze sa e bay da naruci nesto,plati,i i da se to dostavi meni,u Srbiju?

Poslednja izmena:
Moze ako se dogovori sa prodavcem posto mnogi salju samo na Paypal potvrdjenu adresu.

Ako porucujes iz inostranstva moras racunati da ces platiti i carinu i porez. Tako da ako porucujes nesto vece bez obzira na cenu koju si platio mozes lepu carinu da platis...

Za poprez i carinu znam... hvala. Znam i da nema povrata robe s defektom... Znam i da se ne porucuje on sto ima u Srbiji...

Samo ne znam - ono sto sam i pitao u prvom postu...?

Dakle ? Anybody ?

...inace imam Intesa-internet (Visa) i porucivao sam originale DVD iz UK.

Evo moje iskustvo, ja sam narucio komplet tastatura+mis sa ebay-a iz uk, platio paypal-om koji sam otvorio bez problema. Jos mi covek na kutiji napisao cenu 7$ a na carini mi uzeli oko 800 dinara ukupno. Nikakvih problema nisam imao, niko me nista nije pitao, jedino budi siguran da salju u Srbiju i na paypal nepotvrdjenu adresu.

Ja sam iz USA dobio iPod nano 6g 16GB 4free preko net-a, troskovi transporta UPS-om su ispali preko 10 000. Iz Evrope da, preko bare ne :).

Evo moje iskustvo, ja sam narucio komplet tastatura+mis sa ebay-a iz uk, platio paypal-om koji sam otvorio bez problema. Jos mi covek na kutiji napisao cenu 7$ a na carini mi uzeli oko 800 dinara ukupno. Nikakvih problema nisam imao, niko me nista nije pitao, jedino budi siguran da salju u Srbiju i na paypal nepotvrdjenu adresu.

Hmm... totalni sam seljak za paypal.
Daj mi u par crta opisi kako to funkcionise... ***. samo sam cuo za paypal.

Inace ebay UK bi bio super!

Imas bezbroj tema u vezi paypala na forumu, koristi search.

Hmm... totalni sam seljak za paypal.
Daj mi u par crta opisi kako to funkcionise... ***. samo sam cuo za paypal.

Inace ebay UK bi bio super!

Uzmes Intesa Internet karticu, napravis nalog na Madjarsku, Bosnu, Sloveniju samo kao zemlju, a ostatak adrese mora biti pravi, isti kao na kartici.
I mozes da kupujes na ebay sve dok ta firma ili osoba salje za Srbiju uz neku normalnu cenu postarine.

Uzmes Intesa Internet karticu, napravis nalog na Madjarsku, Bosnu, Sloveniju samo kao zemlju, a ostatak adrese mora biti pravi, isti kao na kartici.
I mozes da kupujes na ebay sve dok ta firma ili osoba salje za Srbiju uz neku normalnu cenu postarine.

Vidim obrazac za PayPal registraciju na Ebay.at... da li u njega upisujem (dole) pravu adresu u Srbiji ?

Ili se prava adresa upisuje kasnije prilikom konkretne porudzbine ?

http://forum.benchmark.rs/newreply.php?do=newreply&p=2425492

Poslednja izmena:
Moze ako se dogovori sa prodavcem posto mnogi salju samo na Paypal potvrdjenu adresu.

Ako brat ima dosta pozitivnih ocena, moze da naruci i na zimbabwe, poslace. To svi napisu da salju samo na paypal potvrdjenu adresu...

Vidim obrazac za PayPal registraciju na Ebay.at... da li u njega upisujem (dole) pravu adresu u Srbiji ?

Ili se prava adresa upisuje kasnije prilikom konkretne porudzbine ?

http://forum.benchmark.rs/newreply.php?do=newreply&p=2425492

Prava adresa (Srbija) se upisuje samo na ebayu, pa prilikom kupovine izaberes nju. Male su sanse da dodje do problema.

Ja imam jedno pitanje, salju mi Alienware laptop iz USA. Salju ga kao gift, cist eto cuo sam da mozda prodje bez carine, ali ne verujem. Koji me troskovi ocekuju kada stigne to cudo ovde. U pitanju je Alienware mx11 u USA na popustu kosta 600 USD jos 50 postarina do srbije preko USPS-a. Kolika je carina, koju ce osnovicu da mi racunaju, da li je mozoda pametno da prilozim racun da je placeno 600 usd, da nebi pogledali na netu cenu da kosta 1100evra kod nas?

Ja imam jedno pitanje, salju mi Alienware laptop iz USA. Salju ga kao gift, cist eto cuo sam da mozda prodje bez carine, ali ne verujem. Koji me troskovi ocekuju kada stigne to cudo ovde. U pitanju je Alienware mx11 u USA na popustu kosta 600 USD jos 50 postarina do srbije preko USPS-a. Kolika je carina, koju ce osnovicu da mi racunaju, da li je mozoda pametno da prilozim racun da je placeno 600 usd, da nebi pogledali na netu cenu da kosta 1100evra kod nas?

LINK
Koliko vidim na LINKu njegova market cena je 800$ tako da ne brigaš mnogo šta god da bude (neće te mnogo odrepiti u svakom slučaju)...

Poslednja izmena:
Nadam se da nece mnogo. Samo da mi ne zapadne lezarina, spediterske usluge i slicna ******..

Najjace sto sam ja video je bilo "usluga otvaranja posiljke" - a kutija dezintegrisana. Lik je sigurno mnogo vise energije ulozio da onako unakazi kutiju nego da je normalno otvorio.

to im je iz nekog nenormalnog razloga u opisu radnog mesta. Ja jos ne mogu da se nacudim koji mozak otvara kovertu na kontra stranu i onda uzme i oblepi dva kruga sirokim selotejpom...

Ko to pregleda uopste? Carina, posta? Da trazim vezu negde.. :D

carina naravno dole kod zeleznicke stanice...

Jos jedno pitanje, kolika je carina na es-u sam u jednoj temi procitao da je 30%, nesto mi to mnogo, zar nije oko 20?

10% carina i 18% pdv , da da da..18% zashto? 10 i zashto 18? e pa to pitaj u carini, meni su 3x tako urachunali :)

Molim za informaciju ili licno iskustvo:

Da li neka od vecih on-line prodavnica salje krupniji hardware (npr. joystick) u Srbiju ?

( Mislim na regularne dostave... ne na "driblinge" sa adresama u Sloveniji, Madjarskoj... virtuelnim karticama...itd. )

Prvenstveno me zanimaju veci sajtovi u Evropi (DE, UK, AT, IT...) ili u Hrvatskoj/Sloveniji ?

Predpostavljam da je bilo slicnih tema u proslosti - ali me zanima situacija u Jan.2011 ?

Da, meni je stiglo par dzojstika u Srbiju prosle godine. Sumnjam da je neko ovog meseca kupio dzojstik, jos se ljudi oporavljaju od NG. :)

Online prodavnica iz koje sam narucivao vise ne radi. Jedan paket je stigao bez ikakvih dodatnih troskova, dok je za drugi paket (konvertori) bilo dodatnih 50% dazbina i carina. Pa ti vidi da li stvarno zelis da narucujes iz inostrastva i da rizikujes da ti se dzojstik osteti usput.

Imaj na umu da ce ti cena slanja paketa zavisiti i od tezine. Primeri:
Sanwa Ball Top Joystick JLF-TP-8YT je 187g
PS3 HORI Real Arcade Pro. 3-SA je 2.6 kg (ocekuje da bude oko 5kg kada se upakuje)
Hori Real Arcade PRO V3 "SA" (PS3) je 2.2kg
Official Street Fighter IV FightStick TE je 3kg

U domacim prodavnicama bar mozes da ga proveris da li radi i dobijes kakvu-takvu garanciju. Trenutno moze da se kupi Hori Tekken 6 wifi bundle, a ponekad i Mad Catz TE. Ako ne zelis nesto iz masovne proizvodnje, nego rucni rad uvek mozes da kontaktiras nekog od nas koji pravimo dzojstike.

10% carina i 18% pdv , da da da..18% zashto? 10 i zashto 18? e pa to pitaj u carini, meni su 3x tako urachunali :)

A za pdv cu da ih kaham.. :D

http://carina.rs/srpski/zakon/SpisakRobeKojaSeOporezujuPoStopiPDV8.pdf

Ima da im nosim odstampan njihov dokument.. :)

Mislim meni se kupovina u svakom slucaju isplati.

Laptop 600 USD
postarina 50
carina 65
pdv( nek je 18% ) 120
dodtani nepredvidljivi troskovi 50$
Saljem obicnom postom tako da ne bi trebalo da ima onoga dhl spedicija i tih gluposti

I opet ispadne manje od 700e, za laptop koji kosta preko 1000 ovde. Sa tim, sto je jedna mnogo lepa stvar, a to je da ja 650usd za laptop i postarinu nikad nebi ni imao, vec bi od tih para video oko 550, kada se odbiju provizije freelance sajta i troskovi slanja wire transferom. :D

U glavnom necu vise da gnjavim, nego spremam kes, pa pocetkom feb kad( ako ) dodje, javjam iskustva i kako sam prosao..

Poslednja izmena:
Znash kako, ja sam prvi put isao da se zhalim, ali to je vecj ocarinjeno...a nema shanse da carinik prizna da nije u pravu i kao jako je komplikovano vracjanje para kao shto sam dao, a kada preuzimash paket kazhu ti cifru tek kad dash pare daju ti paket i specifikaciju troshkova....ja treba da sam vidovit :) ja sam grafichke kupovao.

Pitanje za sve koji su kupovali jeste li plaćali pomoću paypal ili pomoću Intesine internet kartice?

Pitanje za sve koji su kupovali jeste li plaćali pomoću paypal ili pomoću Intesine internet kartice?

Uvek ti je sigurnije preko Paypal-a. Ako sajt zahteva 3D verifikaciju za Visu zaboravi na kupovinu sa tom karticom.
Ja kupujem na ebay-u i igre za PS3 na par sajtova, nikad carine za sada hvala bogu. :)

Pošto imaš otvoren račun na paypal recimi da li pod State / Province / Region upisuješ srbiju ili bosnu ako si na početku odabro bosnu?

Srbiju.

Pošto imaš otvoren račun na paypal recimi da li pod State / Province / Region upisuješ srbiju ili bosnu ako si na početku odabro bosnu?

Nemoj slucajno da upisujes Srbija bilo gde na Paypalu, odma ce te proveravati. Stavi Slovenija, prava adresa i mob nalupaj neki iz Slovenije, na Paypalu pravu adresu sve zajedno sa Srbija i uzivaj.

Nazad
Vrh Dno