Šta je novo?

Dosadni rezidentni nevidljivi program!!!

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
16GB (2x8) DDR4 3200MHz A-DATA AX4U32008G16A-ST50 XPG
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Treba mi pomoc: kroz firewall mi se provukao neki glupi program koji mi je ubacio gomilu xxx sajtova u Favorites, na desktop, promenio mi pocetnu stranu u Exploreru i ubacio se u system tray.

Obrisao sam Favorites, desktop, pocetnu stranu i iskljucio ga iz treja, ali kada sam restartovao komp, on se opet pojavio u treju i kao pocetna strana u Exploreru.

Probao sam da ga izbrisem iz Start up direktorijuma, ali nije bio tamo. Kako da ga ubijem? :rocket: ctp; :cuss:

outlaw je napisao(la):
Treba mi pomoc: kroz firewall mi se provukao neki glupi program koji mi je ubacio gomilu xxx sajtova u Favorites, na desktop, promenio mi pocetnu stranu u Exploreru i ubacio se u system tray.

Obrisao sam Favorites, desktop, pocetnu stranu i iskljucio ga iz treja, ali kada sam restartovao komp, on se opet pojavio u treju i kao pocetna strana u Exploreru.

Probao sam da ga izbrisem iz Start up direktorijuma, ali nije bio tamo. Kako da ga ubijem? :rocket: ctp; :cuss:

Probaj sa Startup Control Panel-om by Mike Lin 2.7. Imas link u freeware thread-u.

Re: Re: Dosadni rezidentni nevidljivi program!!!

Alexandar je napisao(la):
Probaj sa Startup Control Panel-om by Mike Lin 2.7. Imas link u freeware thread-u.

Uspeo sam da ga izbacim iz pocetne strane Explorera, ali i dalje se pojavljuje u system treju. Probao sam da ga nadjem u Registy bazi, ali bezuspesno... :(

Pogledaj da li ga ima u Add/Remove Programs pa ga skini odatle

Re: Re: Re: Dosadni rezidentni nevidljivi program!!!

outlaw je napisao(la):
Uspeo sam da ga izbacim iz pocetne strane Explorera, ali i dalje se pojavljuje u system treju. Probao sam da ga nadjem u Registy bazi, ali bezuspesno... :(

Daj reci na koji te link baca... posto postoji par unistall programa za neke sajtove

Re: Re: Re: Dosadni rezidentni nevidljivi program!!!

outlaw je napisao(la):
Jesi gledao u
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

e imam slichan problem, instalirao sam jedan program, i posle njegove deinstalacije ostao je njegov service (u win2k -> my computer -> manage -> services)

e sad, jel ga moguce nekako izbrisati odatle, tj. gde windows drzi bazu tih servisa?

Misha je napisao(la):
e imam slichan problem, instalirao sam jedan program, i posle njegove deinstalacije ostao je njegov service (u win2k -> my computer -> manage -> services)

e sad, jel ga moguce nekako izbrisati odatle, tj. gde windows drzi bazu tih servisa?

Mozes ga jednostavno ugasiti iz Administrative Tools -> Services

Misha je napisao(la):

delsrv - resource kit

Alexandar je napisao(la):
Mozes ga jednostavno ugasiti iz Administrative Tools -> Services

znam da mogu da ga ugasim, ali ja hocu da ga skroz izbrishem iz liste... izgleda da to moze sa ovim delsrv programchicem shto je gambler rekao, samo shto sam ja glup za to :)

nije ni bitno... ,)

Ako je neki spyware u pitanju imas AdAware...

RegCleaner

Mozda mozes da pokusas sa RegCleaner
http://www.vtoy.fi/jv16/programs/RegCleaner.exe
Ja sam slican isti problem resio sa ovim programcicem. Samo udji u startup sekciju i nadji njegovu liniju, pa je obrisi. Imas i backup ako slucajno obrise nesto sto nije trebalo da diras.

gambler je napisao(la):
delsrv - resource kit
Gde si bre ti , ziv li si (D)
------------------
Skeniraj racunar sa Ad-aware , sumnjam da ce mnogo pomoci ali je preporucljivo to uraditi, preko msconfig-a probaj da iskljucis sta treba iz start menija, ako to ne uspe... registry.

RamOne je napisao(la):
Gde si bre ti , ziv li si (D)
------------------
Skeniraj racunar sa Ad-aware , sumnjam da ce mnogo pomoci ali je preporucljivo to uraditi, preko msconfig-a probaj da iskljucis sta treba iz start menija, ako to ne uspe... registry.

ma.. :)
ti?

kazes ovako:
Uspeo sam da ga izbacim iz pocetne strane Explorera, ali i dalje se pojavljuje u system treju. Probao sam da ga nadjem u Registy bazi, ali bezuspesno...

ako je win98:
start/run (ukucas: msconfig) i pod karticom startup proberes lepo sta ce da ti se startuje

Vrh Dno