Šta je novo?

Dos pikanterije

D.Zivkovic

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2010
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Rzyen 5 3600x
Matična ploča
B450
RAM
16Gb
GPU
RX 5600XT
Storage
Commodore 1530
Zvuk
SID
PSU
Tesla Coil
Kućište
Fallout
Monitor
Ei Niš
Miš & tastatura
Da
Ostale periferije
Da
Laptop
HP Elitebook 8570P
Tablet
Ne
Mobilni telefon
Ericsson 628
Pametni uređaji
Samo glupe
Pristup internetu
  1. Optički internet
Seća li se neko kako izvesti da Norton Commander bude rezistentan u memoriji, tako da se nc.exe može pozvati i pokrenuti bez vraćanja u Norton direktorijum?

Svaka čast na pamćenju. :)
Možda bi ova tema mogla da bude mesto koje bi objedinilo sve u vezi sa dosom, dosbox emulatorom itd.

Jel' probao ko CGA kompozitni mod u Dosbox-u?

Zar se nije josh maklo od 0.74 ?

Jok. Samo izdaju sigurnosne zakrpe. Nema većih novotarija. Aktuelna verzija je 0.74-3.

Za forkove sa većim izmenama pogledaj dosbox-x i dosbox-staging.

Koliko videh, u dosbox-x sada može da se instalira Windows 95 ili Windows 98. Može da se emulira 3DFx Voodoo ili S3 Virge, ali igre ne rade.

Da budem iskren, ne sećam se da sam probao igre. Možda neke manje. Mene je više interesovao sotver za Win 9x. :)

Čuo sam da ljudi koriste 86Box za igranje. Na primer:

Neki preporučuju i PCEm, ali 86box je fork PCEma - performanse i mogućnosti bi trebale biti sličine.

@Misko78:
Iskreno, nisam to još testirao. Video sam post o tome još pre nekoliko meseci (možda i duže?), ali nisam imao vremena da se poigram s time.

Nije čudno da radi problematično pošto je ceo sistem redirekcija redirekcije na redirekciju. :D Ali dobro je znati da kad radi, onda radi sasvim ok. :)

Kakva su iskustva sa DosBox-X? Pre par dana ga instalirao na Linuxu, čini mi se da radi sporije od običnog DosBox-a.

Kakva su iskustva sa DosBox-X? Pre par dana ga instalirao na Linuxu, čini mi se da radi sporije od običnog DosBox-a.
Meni radi super. Nema više bubica koje su me izluđivale na prethodnim verzijama. Na primer, memmaker radi bez grške. Bez smartdrv-a može da se izvuče dosta konvencionalne memorije. Jel probao neko QEMM u DosBOX-u ?

Nisam ima vremena da pokušam da izvučem što više konvencionalne memorije. Konkretno, probao sam samo Sid Meier's Colonization, a ona radi znatno sporije nego preko klasičnog DosBox-a. Prešao sam na DosBox-X jer u klasičnom nikako nisam mogao da dobijem zvuk. U ovom drugom ima zvučnih efekata, ali nema muzike.

Nazad
Vrh Dno