Šta je novo?

DOOM3 bazirane igrice!!

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Ako je po necemu bio poznat Q2 i jos vise Q3, to je po broju igara koje su na njemu bile zasnovane!
Sad kad se prasina oko D3, malo slegla, 'ajde da vidimo sta nas to ocekuje, a da je bazirano na DOOM3 masini (malo am obilazio sajtove id-ovih "prijatelja", pa sam trazzio da vidim ko sta radi)!

1. Quake4 - Raven Softvare
-nakon SOF2, ovi likovi su odmah krenuli da rade Q4. Igrica bi trebala da je u zavrsnoj fazi i njen izlazak se ocekuje sredinom iduce godine

2. Kingpin2 - GrayMatter Studios
-odmah nakon sto su zavrsili Kingpina, Xatrix se raspao, a od dela tog tima je nastao GM studios. Napravili su RTCW i missionpack za CoD. Njihov sledeci projekat je upravo Kingpin2. Trebalo bi da se pojavi krajem sledece godine

3. RTCW2 - Nerve Software
-Likovi su radili MP dodatak za RTCW i radili su port iste igrice na Xbox. Njihov sledeci projekat je nastavak legendarne WWII pucacine. Vreme izlaska - nepoznato!

Za sada Lucas cuti, a ja se nadam bas JK 3-ci, koji bi bio fenomenalan u D3 masini! Znaci, odvaljivanje od svetlsosnih efekata sablji i lasera!

Zaboravio si supertajni projekat koji razvija iDsoftware i o kojem se jos nista ne zna sem da ce biti zasnovan na d3 endzinu. U svakom intervjuu se pominje...

Zar Q4 nece biti baziran na Quake 4 engine-u??
A provali i ovu bruku - "igra je u zavrsnoj fazi, ali ce izaci tek mozda za godinu dana" Dakle, postalo je normalno da se igre prave tri, cetiri godine, a odlazu jos koju... Pakao!

quake 4 ce imati svoju "igracku masinu"
Valjda...vise nista nije sveto :(

quake 4 tek pocetak 2006-e godine
pratite malo esreality.com :)

Pa da, vec je gotov engine i level dizajn, sada ide testiranje i blaga optimizacija... Strasno.

Meni nije frka da dugo cekam na neku igru ako ce biti dobra. Pogledajte recimo sve Blizzard-ove igre :)

Pf, WC3 sam cekao tri godine a igrao godinu dana. I sad reci ti meni jel to posteno? :d

mislim da se quake 4 ceka zbog toga shto jos uvek nema dovoljno jakog hardvera koji bi terao doom3 engine sa vecim otvorenim prostorima...

Poslednja izmena:
Quake 4 ce biti baziran na D3 masini! Otkud vam to da ce koristiti svoju masinu!?
Gledam one D3 trejlere sa proslogodisnjeg E3-a i prepoznajem sve delove iz igrice. Imam utisak da je D3 vec tada bio maltene gotov, ali se iz nekog razloga cekalo sa izdavanjem. Na samoj izdavackoj kuci je kada ce izbaciti igricu i oni veoma vode racuna o mnogobrojnim aspektima koji ne morajud a imaju veze sa stanjem u kom se igrica nalazi (zavrsena, 90% gotova...) Jedan od kljucnih aspekata je i finansijska projekcija poslovanja za buduci period u kome bi se igrica trebala pojaviti na trzistu. Activision ce sada nesumnjivo da zgrne velike pare od D3 i prikazace fantasticen cifre za 2004-tu (time ce im se otvoriti vrata za gomilu investicionih fondova i banaka).
Elem, da se vratimo na temu, id je krenuo u razvoj nove igrice, ali ce ona biti bazirana na novoj tehnologiji koju ce Joca prikazati na sledecem QuakeConu (ili mozda E3-ju), u svakom slucaju oni mogu da pocnu da rade art i sound i konceptualni level dizajn. Takodje id ce ucestvovati u produkciji svih gore pomenutih naslova+mission packa za D3!
Zerba, pa nece Q4 biti na poljanama... bice poput D3 takodje veoma klaustrofobican (imam negde concept artove iz Q4)

vudu_dva je napisao(la):
a ovi što su dum 3 čekali 4 godine a igrali ga 4 dana? ;)

D3 se ne igra 4 dana osim ako ga ne igras 8-10 sati dnevno, a koju igru za to vreme ne bi mogao da predjes, bas me zanima ? :)

A i pazi nije badza igrao singleplayer godinu dana a jos racunaj da imam i ekspanziju.

Igrace se doom mnogo samo da izadje neki mp mod.

Svako ko je pazljivo igrao Doom procitao je u jednom od e-mail-ova koji stizu putem PDA, kako je klinac presretan sto je upravo nabavio najnoviju igru, quake-43 :type: Kako ova igrica i izlazi na svakih 3- 3.5 god, tamo negde 2145, ce stvarno i stici do te verzije :d

Nedjo je napisao(la):
Zerba, pa nece Q4 biti na poljanama... bice poput D3 takodje veoma klaustrofobican (imam negde concept artove iz Q4)

ah da, zaboravio sam da ce q4 imati i single player... :wall: nadam se da ce bar mp imati mape koje su slicne quake3.

D3 engine ne moze da renderuje outdoor,tako da se za na primer Q4 koristi jedna
druga verzija D3 engina..........jel sada svima sve jasno?
kraj price!

nije.
pojasni malo.
Ako te mrzi, nemoj onda ni da se javljas. Jel to jasno?
Kako to neki endzin 'ne moze da renderuje' outdoor? Teska nebuloza rekao bih ;)

Poslednja izmena:
To se pricalo i za Q3 engine pa su napravili ogromne outdoor nivoe u Jedi Knightu, recimo... A sigurno ce Q4 imati optimizovan Doom III engine... Ne mozete me ubediti da ce to biti ista verzija Doom3 masine, JC ce ga optimizovati za outdoor, mada Q4 nece imati nivoe kao FarCry - nije ni potrebno, nije to Battlefield. Ali morace malo da lichi na UT, pa verujem da ce biti i outdoor delova nivoa...

ne postoji nijedan engine koji ne moze da renderuje outdoor - postoje samo engine-i koji su bolje optimizovani za outdoor...

Ma to su ljubitelji HL i HL2 koji misle da D3 ne moze da renderuje outdoor :d

D3 je izvanredan i jedva cekam neki kvalitetan akcioni rpg sa njegovim endzinom. Steta bi bila da sve ostane na nekom "idem napred i bacam lighting" star warsu

ej, nemoj da vredjash SW:JK - za doom3 je zakon :D

zerbah je napisao(la):
ej, nemoj da vredjash SW:JK - za doom3 je zakon :D

Ne vredjam ih sve, daleko bilo, samo 3. deo :d Doduse i decju koncepciju Star Warsa, ali dobro, Lucas je to ionako pravio za desetogodisnjake, po sopstvenim recima :d :banana: :p

OptiPlex je napisao(la):
Ne vredjam ih sve, daleko bilo, samo 3. deo :d Doduse i decju koncepciju Star Warsa, ali dobro, Lucas je to ionako pravio za desetogodisnjake, po sopstvenim recima :d :banana: :p

A Star Trek serijali su radjeni za starije naraštaje. Za domaćice. :D:D
Većina epizoda liče na špansku seriju.:D

Tacno sam znao da ce klinci da se jave da odreaguju :d :)

DAj, Opti, naravno da je StarTrek totalno deciji i gay... Ali mislim da su StarTrek igre bile super i jedva cekam da najave i odrade trecu. Voleo bih da to bude u The Next Generation, a ne voyager periodu...

Kao prvo cak i da jeste namenjen deci (a nije) oni to nikad nisu rekli za razliku od Lucasa
Drugo, kad biste makar odgledali nekoliko epizoda recimo TNG znali biste da on nema veze sa decjim uzrastom za razliku od macevalaca poput Jode :d :p
Kao trece Max, Voyager i TNG su isti period, eto koliko se razumes :D Dodaj ili oduzmi 5-6 godina, ali preplicu se. Samo sto se TNG odvija u "nasem" Alfa kvadrantu galaksije, a Voyager u drugom delu galaksije i onda je cela serija napravljena kao tok njihovog puta kuci kome treba 70 godina (sto oni uspevaju da skrate)

P.S. picajte vi sta hocete (i ja volim da pljujem DS9 ili VOY s'vremena na vreme), ali recimo TNG je umetnicko delo ciji je zavrsetak u Ameriki i Kanadu ( :) ) pratilo oko 20 miliona ljudi, maltene svaki deseti, sto je rekord za bilo koju SF seriju, a i sire

OptiPlex je napisao(la):

Jedna od najglupljih fora koje sam video u bilo kojoj igrici je kada u Doom 3 napucas nekog sacmarom iz blizine. Odjednom sa "osobe" otpadne svo meso i ostane samo kostur i mozak koji se otkotrlja kao kamen. Pa koliko je to glupo? Za koga je JC pravio Doom 3? Verovatno za napaljene mladje tinejdzere koji ce reci da je to cool.

Ne, najbolje bi bilo da se igre prave za profesore univerziteta :smash:

Ne moras biti profesor univerziteta da vidis koliko je to glupo.

Vrh Dno