Šta je novo?

DOOM III zahtevnost

ZLI

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2002
Poena
620
Na jednom nemackom sajtu objavljen je intervju sa Carmackom....

Minimum:

CPU: 800MHZ – 1GHZ (wird wohl kaum weniger sein)

Grafikkarte: Geforce 3 TI / ATI 9600 Pro (eine Geforce 2 wird hier auf jeden Fall zu wenig sein)

Ram: 256 MB-Ram (bei so wenig Ram wird eine lange Ladezeit unemgehbar sein, auch Ruckler werden ab und zu auftreten)

Standard:

CPU: 1,7GHZ – 2GHZ (flüssiges Spielen auf mittleren Details bei einer 800 x 600 Auflösung)

Grafikkarte: Geforce 4 TI 4400/4600 / ATI 9700/Pro

Ram: 512 MB-Ram (keine Ruckler; Ladezeiten trotzdem etwas länger aber sicher nicht so lange wie bei Unreal 2)

Optimal:

CPU: 2,5GHZ – 2,8 GHZ (bei soviel CPU-Power wird flüssiges spielen bei max. Details und einer 1024*X Auflösung ohne Probleme möglich sein)

Grafikkarte: Geforce 5800FX/5900FX / ATI 9800Pro

Ram: 786 – 1024MB-Ram (keine Ruckler und schöne kurze Ladezeiten)

jel` bi mogao da das link do tog site-a?

Ono sto mi ovde nikako nije jasno je poredjenje G3Ti sa 9600pro, pa nije valjda da ce Nvidia toliko biti brza u ovoj igri i kako je to uopste moguce? Nije valjda da Joca pravi ovu igru specijalno za Nvidiu kako bi bar donekle opravdao razloge za kupovinu njihovih karti?

OGL, ...ogl.

Mada sumnjam u verodostojnost ovog intervjua. Podsecam opet da je ta igra u svojo alpha fazi bila igriva na GF3! i 1.4Ghz CPU-om. Garantujem da je "Standard" konf. dovoljana za max detanje i sl. Mada verujem da je memoriski veoma zahtevna.

Maaaa jeeeeeeeesteee,brate.Kako kenaju,jos da ce neko imati 5900 ili 9800..kako da ne.I to je optimalna :confused: ?!Pre bih rekao MAXIMALNA! :evil:
Mi bi smo trebali da igramo sa 2GHz sasvim normalno,i da nemamo potrebu za jacom konf.
Kao da ce to biti nesto ultra specijalno,boga ti :cuss:

Lepo pise ko hoce da se igra sa AA i AF, da ce morati da im najnabudzeniju konfu...

Dobro ja sam ocekivao da ce traziti vise a oni ostali na optimalnoj od samo 2,5GHZ – 2,8 GHZ i 9800Pro :D

ahh nisam imao pojma da se igra radi u OGL!!!! konachno jedna lepa igra da izadje :)

stvarno mi je muka od silnih directx gluposti...

od 3 'standarda' (ogl,glide,directx) igrachka inustrija se ocigledno odluchila za najruzije ;)

Ma ovo bre nema smisla. Nema sanse da bude ovako zahtevno u slucaju da se ne ide na 1600, AA i AF...
Ja planiram da igram u 1024 sa gf3 i P42.4c i siguran sam da ce ici...

Po onome sto sa video HL2 izgleda znatno atraktivnije od DIII. A i misli da ce HL pre traziti jak CPU nego super jaku graficku.

Bogda je napisao(la):
Po onome sto sa video HL2 izgleda znatno atraktivnije od DIII. A i misli da ce HL pre traziti jak CPU nego super jaku graficku.

Vrlo, vrlo si lose video...ma ljudi jer vi imate problema sa vidom?

Necu da ulazim u to koliko dobro ti vidis ali je na mene HL2 demo ostavio mnogo jaci utisak. Ako u igri uspeju da ostvare pola od one interakcije sa okolinom iz demoa mislim da ce to biti prava revolucija u igranju.

Sto ne bi ostvarili svu tu interakciju iz demoa, kada koriste poseban engine smo za fiziku. Havok engine za fiziku je deo HL2 Source enginea http://www.havok.com/newsletter/0503.html#feature
A i slazem se da ce HL2 biti bolja igra od D3, ne toliko graficki koliko zbog fizike, AIa, price, osecaja tokom igre i slicnih stvari.

Bogda je napisao(la):
Necu da ulazim u to koliko dobro ti vidis ali je na mene HL2 demo ostavio mnogo jaci utisak. Ako u igri uspeju da ostvare pola od one interakcije sa okolinom iz demoa mislim da ce to biti prava revolucija u igranju.

I ja se slazem sa ovim sto si rekao, ali u prvom postu si rekao da HL2 izgleda znatno atraktivnije od Dooma 3. Kljucna rec je izgleda. HL2 ce sigurno biti interaktivniji i interesantniji za one koji vole mozgalice, ali vizuelno niko i nista ne moze da se meri sa Doom-om 3 !!

ja ne kapiram kakva ce to mozgalica HL2 da bude? pa ni HL nije bio nikakva mozgalica. mada u poredjenju sa doomom to ce i biti ;)

OptiPlex je napisao(la):
...

HL2 ce sigurno biti interaktivniji i interesantniji za one koji vole mozgalice, ali vizuelno niko i nista ne moze da se meri sa Doom-om 3 !!

Apsolutno si u pravu...

OptiPlex je napisao(la):
...
I ja se slazem sa ovim sto si rekao, ali u prvom postu si rekao da HL2 izgleda znatno atraktivnije od Dooma 3. Kljucna rec je izgleda. HL2 ce sigurno biti interaktivniji i interesantniji za one koji vole mozgalice, ali vizuelno niko i nista ne moze da se meri sa Doom-om 3 !!

Greska u izrazavanju.
Sada kad malo razmislim jedina igra idSofta koja me je bas odusevila je bio prvi Quake. Sve ostale igre su bile nekako bezlicne. Valjda sam od onih koji se ne pale na grafiku.

OptiPlex je napisao(la):
...

Podjednako ce zahtevati CPU (fizika) i GPU (gomila shadera0

Evo ''zvanicnog'' saopstenje, navodno dao ga je licno JC, o tome sta ce biti minimum
http://www.3dactionplanet.com/doom/
With all the hubbub floating around the net lately about what would and what wouldn't run DOOM³, we decided to bring an end to the system requirement confusion and contact the main man, John Carmack, himself. Here is the official word on the minimum system configuration you'll need to run Doom³.

1GHz CPU
256MB RAM
GF1 or Radeon 7xxx series card

Don't expect to run it fabulous with that system setup , but everything will be playable at least.

Ma ima da me iznerviraju igre koje ce traziti "vise od 512MB RAM-a".

Samo sto covek slozi kofiguraciju (nForce2 sa 2x256MB) a vec se trazi 768MB ili vise, naravno za vrhunske performanse.

Ako imamo u vidu "rezultate" nekih clanova foruma sa 2x512MB na nForce2 plocama, ima da placemo i da downgrade_ujemo nase 512MB na 1GB. Osim ako se ne zadovoljimo i sa single chan. (3x256MB).

Ja sam ionako razmisljao da prodam ove tupave Samsunge sto idu na 230 (2x256) i da kao covek uzmem neki Kingston PC2700 ili bilo koji DDR400, naravno 2x512. To je zaista prava stvar.

OptiPlex je napisao(la):
Ja sam ionako razmisljao da prodam ove tupave Samsunge sto idu na 230 (2x256)...

Pretpostavljam da su DDR400 Samsung CAS-3 ?

OptiPlex je napisao(la):
... i da kao covek uzmem neki Kingston PC2700 ili bilo koji DDR400, naravno 2x512. To je zaista prava stvar.

Slazem se ali sigurno si video ovde na forumu da sa 2x512MB tesko postizes "stari" FSB.
Ne bih voleo da me 2x512MB ogranici na napr. 210MHz FSB-a (u odnosu na trenutnih 223MHz).

maxer je napisao(la):
...
Pretpostavljam da su DDR400 Samsung CAS-3 ?.

Jok, jedan je PC2100, taj ide svega do 220, a drugi je PC2700, e taj ide do 234.

A kad ukljucim Cas 3 umesto Cas 2 ili 2.5 komp nece da se startuje :D, bukvalno.

maxer je napisao(la):
...
Slazem se ali sigurno si video ovde na forumu da sa 2x512MB tesko postizes "stari" FSB.
Ne bih voleo da me 2x512MB ogranici na napr. 210MHz FSB-a (u odnosu na trenutnih 223MHz).

Ja u principu drzim fsb na 200-205 fsb (obe moje memorije traze malko vece voltaze od 2.9 da bi radile na maksimalnim vrednostima, a ovako rade do 215), tako da ako bih postigao 200, uopste me ne bi zanimalo da zadrzavam stare, istog momenta bih prodao Samsunge.

Ja sam najradiji varijanti 2x512 DDR400 bilo koji, ali su moduli jos skupi. A ionako cu iduce godine da prelazim na nesto drugo tako da....

Mozda kao neko fino resenje uzmem 1 modul ddr400 512-icu i prodam PC2100, pa tako dobijem 768 mb rama...To je mozda najidealniji odnos performansi, u svetlu nadolazecih naslova, kao i rada sa fotosopom...

OptiPlex je napisao(la):
...Mozda kao neko fino resenje uzmem 1 modul ddr400 512-icu i prodam PC2100, pa tako dobijem 768 mb rama...To je mozda najidealniji odnos performansi, u svetlu nadolazecih naslova, kao i rada
sa fotosopom...

Dobar ti je taj PC2700 (moj Sams.DDR400 NECE da radi na 234MHz i to CAS-3).
768MB RAM-a je definitivno dobar kompromis.

Ma ako treba svaka 3 meseca da menjam konfiguraciju, j**** sve igre koje dolaze.

gladiac je napisao(la):
Ma ako treba svaka 3 meseca da menjam konfiguraciju, j**** sve igre koje dolaze.

I one koje su vec "dosle" dodao bih..

Pa moci ce, sakat :D

ma bole me pedu za doom 3 i half-life 2,
doom nikad nisam igrao, a half-life sam prešao sa šifrom i to me je smorilo do DŽ.
kakve su to igre kad samo pucaš i pucaš i pucaš, a priča nije ni za qrac.
baš me briga za grafiku, ionako igram sve u 640.
nego najvažnije je za igru da ima dobru priču i gejmplej, a grafika na koju se vade ove dve pomenute igre, pih, ko se na to još pali.
nego najbolja igra svih vremena je: legacy of kain: soul reaver i sve ostale igre iz legacy of kain seriala, osim lok: blood omen :).
pre neki dan su najavili da će u novembru izaći i pc verzija lok: defiance, to je sve što sam želeo da čujem.
još kad bi najavili izlazak soul reavera 3 za pc :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno