Šta je novo?

Doom 4

Doom 3 loše napucavanje?
ID je po mom mišljenju jedino omanuo sa Rage naslovom, tu mi je sve bilo przno, kompletno cela igra, od priče preko misija i grafike do napucavanja, a izuzev tog naslova, ID ima najbolje napucavanje

Poslednja izmena:
Ili je obrnuto. Da je Frimen možda napravljen po uzoru na film pošto je film stariji. Sem fizičke sličnosti ima i drugih. Oboje su naučnici i oboje razbijaju zavere. Prva polovina filma je dobra posle su ga pokvarili.

Frimen i nije tako bitan, prikazali su ga samo kao oruđe. Meni je bio dosta zanimljiviji onaj multi-dimenzionalni entitet G-man, i kako su njega prikazali, kao birokratu sve sa aktovkom.. kroji sudbine.

Poslednja izmena:
Rage je omanuo sa duzinom igre ali je napucavanje bilo bas klasicno ID-evsko = fenomenalno. Uvek imaju savrsen balans brzine akicje i osecaja tezine, punch-a oruzija... meni bar.

Rage je omanuo pre svega zbog previše kurirskih kvestova i kvazi otvorenog, a u isto vreme praznog sveta, što je potpuno ubilo dinamiku akcije, a to im je oduvek bio jedini i najveći kvalitet. :)

Poslednja izmena:
krece multiplayer alpha!

[YOUTUBE]JTfe7V-_3r0[/YOUTUBE]

Ovo je neki pokusaj Halo multiplejera na zatvorenoj mapi, izgleda apsolutno uzasno. Valjda ce singleplayer biti bolji, nije da sam planirao da igram Doom u multiplejeru.

Stvarno pokušavaju da iskopiraju UT i Q3 stil, ali pitanje je da li će se i koliko takav multiplejer svideti mlađim igračima.

Ma kakav UT ili nedaj boze Q3, pa ovo je prespor gejmplej. Klasicni konzolaski suter, vertikalna komponenta ne postoji, auto-aim is on, dizajn nivoa hodnik, dizajn svega genericki.

Ima novi UT za dz da se skine, probajte malo pa posle napisite da ima veze sa ovim sa klipa.

Nije bitno jel ima veze ili nema veze ali svako ko pogleda video prvo sto ce da mu padne na pamet sa cime da uporedi onaj gameplay jer sa UT 3-4 jer na njega najvise lici.

Retardirano, za sve nas koji smo igrali q2, q3, ut3. Sada igram jedino ut koji je takođe u alpha fazi.

Ma kakav UT ili nedaj boze Q3, pa ovo je prespor gejmplej. Klasicni konzolaski suter, vertikalna komponenta ne postoji, auto-aim is on, dizajn nivoa hodnik, dizajn svega genericki.

Ima novi UT za dz da se skine, probajte malo pa posle napisite da ima veze sa ovim sa klipa.

Pa ni prethodnik nije bio nesto razlicit:

U sustini ovo je DOOM, jedino ka cemu moze malo da tezi je Quake zbog zajednicke iD komponente, a svako dalje poredjenje sa UT nema smisla...

Nisu za poređenje SP naslovi sa onima koji su od početka zamišljeni kao MP.

Takođe nije za poređenje kontroler sa mišem i tastaturom.

Sve ostalo je dozvoljeno.

U sustini ovo je DOOM, jedino ka cemu moze malo da tezi je Quake zbog zajednicke iD komponente, a svako dalje poredjenje sa UT nema smisla...

Nisam nikada upalio multi u Doom 3 (igrao narodnu verziju a BFG Edition mislim da nisam kupio). Koliko se secam, Painkiller se igrao na turnirima a ne Doom 3.

Ipak mi bolje izgleda multi u D3. Ovaj novi je nekako gadan, krupan UI, crosshair preko pola ekrana, oruzja ruzno dizajnirana kao i marinci, demoni jos gori. Kapiram da je pre-alpha ali meni deluje jako lose. Animacije su losije nego u Star Citizen FPS modulu koji inace kuburi sa animacijama.

Graficki stil je meni mnogo prijemciviji u trojci. Doom 4 je dizajniran poput Halo i ovih modernih MOBA TPS igara (Overwatch i bratija). Sve je nekako predimenzionirano, kao lose makete oruzja, kulisa, oklopa.

Da li na ovome radi iskljucivo id (sta god je ostalo od njih) ili je i Bethsoft umesao svoje prste? Posto mi izgleda kao nesto sto bi Bethesda napravila. Wolfenstein Old Blood i New Order izgledaju daleko normalnije.

Odavno nisam odigrao veće s**n*e od Wolfenstein the new order.

New order je i mene poprilično razočarao. Nije baš totalno S. Može da se igra da kazem ocena 3-4 od 1 do 10.

New Order i Old Blood su neke od najboljih SP pucačina u zadnjih nekoliko godine.

Tek sad sam primetio da sam kometariso Old Blood misleći da je New Orde. Defnitivno ne može da se kaže da su ova dva naslova najbolje pucačine u zadnje vreme.
Kometar koji je stavi ljanmi isto nije realan po mome mišljenju.
Neka sredina ako se pogleda kroz prste i na račun stare slave ali, ništa preko toga.

Meni ovde najviše smeta to što, bar iz onoga što su do sada prikazali, u singleplejeru nema skoro ni traga od SF horor šmeka iz trećeg dela. To što neko reče da sve, od oružja do monstruma, sada izgleda predimenzionirano i neozbiljno takođe ne pomaže. Ni malo. Neke od kreaturao kao da su išetale iz Blizzardovog naslova, priično slabo u poređenju sa dizajnom monstruma iz Dooma 3.

Katastrofa, *** ih CoD. Oruzje, da li moze vece,preko celog ekrana? HP, kill meni katastrofa, ruzno do bola..... gde idu ovi FPS naslovi???????????????

Nemojte da ste na kraj srca. Još nismo igrali. Ne može se iz trailera zaključiti sve o igri. Mada deluje da su u igru stavili sve što bi neki napaljeni klinac sa IQ deficitom poželeo.
Videćemo šta će biti kad izadje.

Nekoliko novih sličica je dostupno od skoro.

Pah... ako je suditi po slikama, barem će biti grafički impresivana.

Prilozi

• doom-01.jpg
    doom-01.jpg
    208.6 KB · Pregleda: 275
  • doom-02.jpg
    doom-02.jpg
    244.6 KB · Pregleda: 294
  • doom-03.jpg
    doom-03.jpg
    230.4 KB · Pregleda: 279
  • doom-07.jpg
    doom-07.jpg