Šta je novo?

DOOM 3 i HALF-LIFE 2

• Začetnik teme Začetnik teme pnjaf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

pnjaf

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800X3D
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
2x16GB 3200MHz DDR4
GPU
MSI RTX 4070 Ventus 3X OC
Storage
Samsung 970 Evo Plus 500GB, Kingston A400 500GB, WD Black 1TB
Zvuk
Tišine
PSU
Fractal Design 750W
Kućište
Lian Li PC-P80N Full Tower
Monitor
Asus TUF 27" 2K 165Hz
Nasao sam na net-u neke testove Ati i Nvidia grafickih i gle iznenadjenja u Doom 3 NVidia je mnogo brza od Ati-ja (9800 pro 40 i kusur fps average, dok nvidia fx 5900ultra ide u 80 fps), A u half life 2 NVidia FX 5900 ultra isto 40 i nesto fps average, a Ati 9800 pro u 70 i nesto. Ovo stvarno ne izgleda dobro, moguce je da su problemi sa ati-jem u optimizaciji drajvera, ali za nvidia-u sam siguran da nikad nece dobro raditi u half-life 2. I sta sad, zato sto ja hocu da igram i Doom 3 i half life 2 a to ce izgleda biti moguce samo ako nabavim neku novu graf. recimo 6800 ili x800 ali ja ipak zivim u srbiji tako da mi je plafon 9800 pro (200 evra). Sve ovo mi smrdi na zaveru, ako neko ima neke inf. nek postuje . :smoke:

slagao?

Hoces da kazes da ce HL2 lepo raditi na fx 5900 karticama, psto ja bas nisam ubedjen u to!

pnjaf je napisao(la):
Hoces da kazes da ce HL2 lepo raditi na fx 5900 karticama, psto ja bas nisam ubedjen u to!

ne kazem ni jedno ni drugo jer ne znam, a ne znas ni ti a kazes da si siguran...
inace na forumu postoji tolko topic-a oko ove dve igre pa posto si nov udri po search-u i nacitaj se posteno narednih par dana 😀

pnjaf je napisao(la):
Nasao sam na net-u neke testove Ati i Nvidia grafickih i gle iznenadjenja u Doom 3 NVidia je mnogo brza od Ati-ja (9800 pro 40 i kusur fps average, dok nvidia fx 5900ultra ide u 80 fps), A u half life 2 NVidia FX 5900 ultra isto 40 i nesto fps average, a Ati 9800 pro u 70 i nesto. Ovo stvarno ne izgleda dobro, moguce je da su problemi sa ati-jem u optimizaciji drajvera, ali za nvidia-u sam siguran da nikad nece dobro raditi u half-life 2. I sta sad, zato sto ja hocu da igram i Doom 3 i half life 2 a to ce izgleda biti moguce samo ako nabavim neku novu graf. recimo 6800 ili x800 ali ja ipak zivim u srbiji tako da mi je plafon 9800 pro (200 evra). Sve ovo mi smrdi na zaveru, ako neko ima neke inf. nek postuje . :smoke:

Najbolje je da se dogovoriš sa nekim ko je hteo da kupuje karticu od 200 Evra, pa da kupite različite. Jedan kupi 9800Pro, a drugi 5900. I onda jedan igra HL2, a drugi DOOM3. Onda povremeno zamenite kartice, i igrate svako onu drugu igru, i tako dalje, i tome slično..... Mislim da si skapirao poentu.

obe igre ce lepo raditi na fx5900 i 9800Pro kartama, kao i na X800 i nV40... Nisu u Valveu i iD-u loodi da ne optimizuju za dva glavna proizvodjacha... ako ne optimizuju za Volari, nebitno... ali shvatate li da svi gejmeri imaju ili 5900 ili 9800 (ili jache)...?

Ne verujem da ce bilo koji proizvodjac igra optimizovati svoje glavne naslove za samo dve kartice( gore pomenute).Zato sto ce mali procenat igracke populacije pohrliti i kupiti jednu od tih kartica.Igra ce kostati oko 50$, a kartica oko 200$.Koliko bi im tada bila prodaja? Optimizovace ih oni i za nV GF4 mx, kao i za ati 9200.

Dzon Karmak, tvorac Doom3 endzina, razvija igrice na nVidiji, tako da ne znam sta vas cudi sto u njima nVidia brije ATI-ja?

nv bolje radi u openglu - samim tim ce biti brza za doom3

nVidia

aaa bice brza sa smanjenim kvalitetom slike, ali kao sto JC kaze, to se u doom 3 nece preterano primetiti, mada ne vidim sto bi neko ko se dvoumi izmedju 9800pro i fx 5900xt uzeo fx, osim ako nije zbog kesa, a s obzirom da zivimo u j*benoj srbiji svima nam fali kesa, pa srbi navalite na FX.

Kako vi ljudi smarate :d...i sa tom "radi bolje na nv nego ati i obratno" kao i sa "kvalitet slike" pricom :smash: 😀

smarac

Pa ako vam nije bitan kvalitet prikaza to je vas problem, kad se ispruzim za 200 jura hocu da znam na sta sam "bacio" pare, zar ne ! :-devil-:

A koja je tvoja poenta sad da nesto dokazujes, kad smo ovo prezvakali?

Plus fx XT vise nije 200e vec dosta manje, i kvalitet slike/rendera/vide playback-a odlican. Ne znam sta si ti gledao i koju kartu imas ali cinjenice nisu na tvojoj strani.

Ne dokazujem nista, nisam bolid i znam da je razlika fx 5900 XT <=> 9800 pro oko 50 evra, ali misim da vredi, ako niz zbog cega drugog onda zbog PS 2.0 na ati-ju, i nov sam behchu pa davim al j*biga! :cigar: 🙂

razlika u ceni izmedju 5900(albatron=150) i 9800pro(gigabyte=230) je 80€ tj. 9800 je 50% skuplja a ne daje kvalitetniju sliku(mozda je recimo 10% lepsa slika,ovo kazem da bi se eventualno ogradio jer nisam video sliku na 9800,video sam na 9000pro by sapphire i ne primecujem nikakvu razliku u kvalitetu u odnosu na 5900 a neka bude da sam se zeznuo i cak i tada razlika je tesko uocljiva),a sto se tice PS 2.0 tu ja primecujem razliku ali ona ne vredi 80€(iliti 50% cene).

Aman, ljudi, smarate vise sa tim kvalitetom. Zaista je dosta tih sotova hvatanih u 1280*1024*32 sa 4xaa i 8xaf i prepucavanja i dokazivanja sta je bolje...PRVENSTVENO zato sto se radi o KVALITETU PRIKAZA EFEKATA a ne generalno o slici. Ja recimo imam Atija i u 90% igara mi se ne svidja prikaz boja, sto mi je mnogo bitnije od toga da li se trava preliva dok se njise ili ne :d, ako shvatate sta hocu da kazem...presli smo sve to milion puta.

P.S. Floyd, 9000Pro nema PS 2.0, cisto da se zna :d

ma znam da nema,nisam bio precizan...mislio sam na ostrinu slike i prikaz boja ,kad sam govorio o 5900 i 9000...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno