3MaJ
Čuven
- Učlanjen(a)
- 06.04.2001
- Poena
- 619
Hm, po title baru na skrinshotu cini mi se da je ovo radjeno u OpenGL-u, prema tome mislim da ce malo teze to da uradi 😀byMaX je napisao(la):Bravo zmaje, bravo... Jel si implementirao DX 8 funkcije ? it's easy, maaaaan... 🙂
3MaJ je napisao(la):Nisam se nadao ovome. Ja mislio jedan reply u vrh glave kad ono...
Wow... Sad se osecam kao John Carmack...
Jeste, skoro da je funkcionalno. Loptice znaju da skaču, nestaju, kreću se i pojavljuju. Ostalo mi je da uradim još neke efekte (bombu, džokera, lopticu koja leti bilo gde ostavljajući dimni trag... boom ) i naravno zvuk, sa kojim nemam blage veze.
Stvar je rađena u OpenGL-u, tako da cemo za pixel shadere morati malo da pričekamo, a baš sam smislio kako da ih upotrebim... Hardverska zahtevnost i nije neka, obzirom da je na sceni i po 100000 poligona. Na mom celeronu 450 / gf2mx radi sasvim lepo, čak ako je na ekranu nekoliko eksplozija. Delom je za to zaslužan i LOD sistem. Ono što je sigurno, to je da kartica mora da podržava multitexturing i T&L. Bez toga ne radi ili radi očajno sporo. To u suštini diskvalifikuje samo one sa integrisanim rešenjima. Verovatno ću dodati bump mapping i/ili refleksije za one sa skupljim ulaznicama. Igrica će tada prilično brže raditi na karticama koje su sposobne da obrade 4 teksture u jednom prolazu. Valjda su to GF3/4 i R200/300, nemam pojma...
Balls of fire zvuči straobalno dobro, šteta što balls na engleskom znači još nešto 🙂
Ja sam se stvarno primio da probam proboj na inostrano tržište. Mislim... naći će se 100 bakica sa skupim kompjuterom koje mrze pucačke igrice. Samo mi treba originalni C++ na kome ću to da iskompajliram da me neko sutra ne bi gonio i oterao na robiju. Šta mislite, ako bi ukrao zvuke iz Quake-ta, da li bi me JC tužio? 😛
Beta verzije će sigurno biti, ali pošto me ovaj fakultet gazi samo tako, biće je malo kasnije.
Pozdrav svima i hvala na komplimentima !!!
Marti Misterija je napisao(la):Vidi se da je sve u ovoj Srbiji naopako 😀
samo razmisljate kakav engine da napisete, fps, rps, kod, ovo.. ono... lova, veliki tirazi.
Dzaba engine, dzaba sve lozenje oko toga. PRICA, SCENARIO... nazovite to kako hocete... TO je najbitnije. Orginalnost, inventivnost, kreativnost, spirit igre, atmosfera... prvo malo na tome radite/razmisljajte, posle cete lako za engine.
3MaJ je napisao(la):Nekako polazim od pretpostavke da stranci ipak imaju malo chesce hardware updatove od nas. Ispravi me ako greshim..
3MaJ je napisao(la):
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari