Šta je novo?

Dokumentarci

• Začetnik teme Začetnik teme Sale83
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako hoćeš više info,možeš pogledati dva podkasta gde je Bob Lazar gostovao kod Joe Rogan-a,jedan je od pre par godina,drugi je od pre par dana. Taj zadnji je natukao milionske preglede očas posla. Tu imaš dosta više detalja o celoj priči. Svakako zanimljivo 🙂
Sećam se njega, gledo još pre 15 godina. Lik tvrdi da je radio ko fizičar u Oblasti 51

Dizajn letelica je Mandrak ili Flaš Gordon level. Ali reverse engineering cev, sfera i valjak...

Mogao bi se jako dobar film snimiti na konto njegove price 🙂

The Dissident (2020)

Čudna stvar sa ovim dokumentarcem je to što ga čak ni velike distributerske platforme poput Netflixa ili Amazona nisu želele distribuirati. I možda ništa ne bi bilo toliko neobično da upravo Jeff Bezos nije prisustvovao komemoraciji u Istanbulu i sedeo pored Kašogijeve verenice. Amazon nikada nije dao konkretno objašnjenje, ali se pretpostavlja da su razlog ogromni poslovni interesi u Saudi Arabia.

Ono što je mene možda i više pogodilo od samog slučaja jeste obrazac obračuna sa neistomišljenicima koji iza sebe okupljaju veliki broj ljudi i pratilaca, pa samim tim postaju mete državnih vrhova.
Zločin je sam po sebi šokantan, čak se više niko od takih sistema i ne trudi da ako su odlučili nekog da zveknu da to predstave kao nesrećan slučaj - ispadanja kroz prozor, saobraćajki, ili iznenadnog slošavanja sa smrtnim ishodom...

Ni sam slučaj Džamala Kašogija mi zato nije delovao potpuno nezamislivo koliko me je zaintrigirala sličnost metoda koje se koriste. Gledajući previranja u Saudi Arabia i način na koji se tamošnja monarhija obračunava sa neistomišljenicima, teško je ne primetiti određene obrasce koji podsećaju na ono što danas vidimo kod nas. I toliko sam siguran da su mnoge stvari prepisane, odnosno da je čitava logistika delovanja na neki način prebačena u Srbiju. A činjenica je da se došlo do toga da više nije dovoljno kontrolisati televiziju, što se kod nas vrlo dobro vidi, već se par godina pokušava kontrolisati osećaj stvarnosti na internetu. E to je ovde vrlo dobro prikazano, a kod nas izvesno u upotrebi već par godina.

Nazad
Vrh Dno