Josipu je posvećena i epizoda (ne sećam se da li cela), u BBC dokumentarnoj seriji Death of Yugoslavia. Po meni lektira što se tiče dešavanja u ex-yu.Mirotvorac
1991, početak rata u Jugoslaviji, ubistvo načelnika policijske uprave Osijek, Josipa Rajhl-Kira, koji je na sve načine pokušavao da očuva mir. Teška i mučna tema, ali zaista fantastičan dokumentarni film autora Ivana Ramljaka.
Film objašnjava događaje kroz naraciju nekoliko osoba koje su bili učesnici. HDZ-ov član, koji je organizovao naoružavanje Špegeljevim kalašnjikovima u jesen 1990, u prvom trenutku najbliži saradnik Glavaša, glavnog osumnjičenog kao nalogodavca za ubistvo. Drugi narator je šef obaveštajne službe SR Hrvatske u tom trenutku. Tu je i glas supruge Josipa Rajhl-Kira, Jadranke.
Skoro sam ga pogledao, gledao sam ga vise puta od kad je izasao.![]()
Гледах га у биоскопу 2019.Odgledao "Three Identical Strangers". Sjajan dokumentarac. Na momente samo sto ne zaplakoh.
Odlican dokumentarac, cista zabava. Balkaninfo ekipa, domari i pomocnici zamenika portira o vanzemaljcima.Ovo je jedan od filmova koji nipošto ne treba zaobići, a svako neka sudi za sebe, koliko je vredan i značajan.
Nikako nemojte podleći oceni na imdb, jer nakon što odgledate film, shvatićete da je ta vrsta njegove degradacije sitnica u odnosu na ono što ćete čuti i videti.
Ovo nije nekakav produkt teoretičara zavera, već ozbiljan pokušaj da se rasvetli višedecenijsko prikrivanje
nerazjašnjenih vanzemaljskih aktivnosti, koje ne mogu i ne treba da nas ostave ravnodušnim.
Moj najveći utisak nije saznanje da nismo sami u kosmosu, već osećaj da iz ugla neke superiornije vrste, delujemo samo kao nezrela dečica, koja se igraju kutijom šibica pored plasta sena.
![]()
Odlican dokumentarac, cista zabava. Balkaninfo ekipa, domari i pomocnici zamenika portira o vanzemaljcima.
Preporuka za takodje odlicni
![]()
David je tu vise "drekavac ne jase coveka" u ovom slucaju "Bigfut nije majmun, nego pandimenzionalno bice, spiritualno kvantni vanzemaljac, ljudskog porekla".
Ima tu i dronova i orbova letelica kao iz gornjeg dokumentarca, sve je to povezano + portali i cloaking tehnologija...
Svakoko jako zanimljivo i zabavno, jedva cekam sledeci Davidov projekat, ako ga ne hospitalizuju ili se ne obesi.
Najjace mi je sto se vanzemaljci uvek pojavljuju po nekim stekovima i po mraku. Previse mi ima ljudskih osobina u tim njihovim pojavljivanjima, strah, opreznost tajnovitost, tacno se vidi da su produkt fantazije nekog sa ove planete.
Ja verujem da nismo sami, bar se nadam da nismo, a ako nekad neko nabasa na nas, stropostace se u sred bela dana u sred Tajm skvera.
Izucavam je, pazim da me ne vidi.U suprotnom, ako nas tretiraju samo kao bubašvabe ili mrave u dvorištu, kako je u filmu pomenuto, zapitaj se, da li ti komuniciraš ili pregovaraš sa bubašvabom kad ti zasmeta ili je jednostavno zgaziš nogom ?
Pazi imas i u ovom Saskvacu zvanicnike, kongresmena, biznismene, naucnike, antropologe, lingvinistu, forenzicare... sve ti je to ista ekipa, svi se oni i znaju licno.Može biti i da je "odličan", kako za koga.
Jedino što ja nisam video pomoćnike domara i zamenike portira, nego izjave 34 bivših i adašnjih zvaničnika, pripadnika vojske USA i obaveštajnih službi u javnom svedočenju pred Kongresnom komisijom.
Već samo prošlogodišnje priznanje USA državnih agencija, o postojanju tzv UAP, prvi put posle višedecinijskog ćutanja, nije mala stvar.
Sve ostalo je i dalje u domenu špekulacija, ali nisam baš toliko arogantan da poverujem kako smo toliko važni i jedinstveni u svemiru, da bi bili jedina inteligenta bića na periferiji neke mizerne galaksije i još nebitnijeg solarnog sistema.
Ok, ako ti kažeš da su sve isti ljudi, to stvarno nisam proveravao, ali svesno lagati pred Kongresnom komisijom...Pazi imas i u ovom Saskvacu zvanicnike, kongresmena, biznismene, naucnike, antropologe, lingvinistu, forenzicare... sve ti je to ista ekipa, svi se oni i znaju licno.
Jedan vikend se svi skupe pa traze bigfuta, sledeci mesec jure vanzemaljce osureni od moonshina, cattle mutilation, wendigo...tema kolko hoces. Svi oni imaju po 10+ knjiga na te teme. Sprdnja na max.
Ima David i o vanzemaljcima dokumentarac od pre 3 god, njihovim dronovima, sentinelima, predatoru... svega tu ima osim grama pameti i logike. Mada ni ne treba, ovako je zabavnije.
Dao sam slikovit primer, ne treba biti bukvalista...Izucavam je, pazim da me ne vid, ai.
Odlican si primer dao, zato sto je i to suvise nalik na coveka. Zasto je najpopularnija teorija da su ti neki ako postoje superiorniji od nas? Zato sto je to najatraktivnija pomisao.Dao sam slikovit primer, ne treba biti bukvalista...
Da li izučavaju ili ne, paze ili ne paze mnogo, ne znam, zato sam i napisao ako...ali da nije sve puka izmišljotina govore i prva zvanična priznanja da ovakvi fenomeni da ih tako nazovem, postoje i prate se godinama unazad.
Postoje mnogi koji ne veruju ni da je čovek bio na Mesecu, ne bi poverovali ni kada bi lično otišli tamo, njima ništa ne bi poremetilo ustaljeni pogled na svet, uvek je lakše odmahnuti rukom, zašto bi se opterećivali oko mnogo manje razjašnjenih stvari...
Srećom, ljudski um krasi i radoznalost, a ne samo skepticizam, mene lično zanima da se ovakve neobjašnjene pojave razjasne, na bilo koji način, a ne da se guraju pod tepih.
Ako bi moglo da se dokaže, da smo zaista sami u svemiru, prihvatio bih i to kao realnost, svakako je bolje od života u ličnom Matriksu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari