Šta je novo?

Dokumentarci

• Začetnik teme Začetnik teme Sale83
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Iako se američko pravosuđe često smatra simbolom demokratske nezavisnosti, ipak je daleko od sinonima za pravednost i efikasnost. Perfect Neighbour to jasno osvetljava kroz slučaj koji razotkriva svu protivurečnost američkog sistema.

Bukvalno ceo dokumentarac je montiran od policijskih body kamera i prikazuje na prvi pogled običan susedski konflikt, ali se ubrzo pokazalo koliko je ovo bila proračunata i hladnokrvna namera od strane Susan Lorincz.
Ne bi mi ovde bilo ništa čudno da na Floridi ne postoji najkontroverzniji zakon "stand your ground" omogućava ljudima da upotrebe smrtonosnu silu ako „osete“ da im je život ugrožen, čak i ako bi mogli da se povuku.

Sud je imao težak zadatak da razdvoji emocionalni ispad od smislene namere, iako je optužnica, pa i presuda kasnije okvalifikovana kao "ubistvo iz nehata", mada sa debelom kaznom.

Odgledao "Three Identical Strangers". Sjajan dokumentarac. Na momente samo sto ne zaplakoh.

Mirotvorac
1991, početak rata u Jugoslaviji, ubistvo načelnika policijske uprave Osijek, Josipa Rajhl-Kira, koji je na sve načine pokušavao da očuva mir. Teška i mučna tema, ali zaista fantastičan dokumentarni film autora Ivana Ramljaka.
Film objašnjava događaje kroz naraciju nekoliko osoba koje su bili učesnici. HDZ-ov član, koji je organizovao naoružavanje Špegeljevim kalašnjikovima u jesen 1990, u prvom trenutku najbliži saradnik Glavaša, glavnog osumnjičenog kao nalogodavca za ubistvo. Drugi narator je šef obaveštajne službe SR Hrvatske u tom trenutku. Tu je i glas supruge Josipa Rajhl-Kira, Jadranke.

Trebalo je takve ljude ukloniti kako bi se otvorio put ubicama sa svih strana.

Jel ga ima na nekoj platformi?

Mirotvorac
1991, početak rata u Jugoslaviji, ubistvo načelnika policijske uprave Osijek, Josipa Rajhl-Kira, koji je na sve načine pokušavao da očuva mir. Teška i mučna tema, ali zaista fantastičan dokumentarni film autora Ivana Ramljaka.
Film objašnjava događaje kroz naraciju nekoliko osoba koje su bili učesnici. HDZ-ov član, koji je organizovao naoružavanje Špegeljevim kalašnjikovima u jesen 1990, u prvom trenutku najbliži saradnik Glavaša, glavnog osumnjičenog kao nalogodavca za ubistvo. Drugi narator je šef obaveštajne službe SR Hrvatske u tom trenutku. Tu je i glas supruge Josipa Rajhl-Kira, Jadranke.
Josipu je posvećena i epizoda (ne sećam se da li cela), u BBC dokumentarnoj seriji Death of Yugoslavia. Po meni lektira što se tiče dešavanja u ex-yu.

17godina je jos dobro u odnosu na ove nase sa mantijama.

Exit Throught the Gift Shop 2010
Skoro sam ga pogledao, gledao sam ga vise puta od kad je izasao.
Pravo da vam kazem, ne znam kako da ga formulisem. Gledao sam ga kao film by Banksy i ocekivao sam nesto sasvim drugacije. Tada kada je izasao ostavio je veliki utisak na mene, ne znam da li se sada isto dozivljava. Ono sto je sigurno i dalje nisam siguran da li je dokumantarac ili je ovo neki Banksy-jev performans. Mr. Brainwash definitivno postoji. Ali to je car cele price, mozda Mr. Brainwash jeste tvorevina koja ukazuje na apsurd, a sa druge strane mozda samo previse komplikujem. U svakom slucaju vredi pogledati.

Ovo je jedan od filmova koji nipošto ne treba zaobići, a svako neka sudi za sebe, koliko je vredan i značajan.
Nikako nemojte podleći oceni na imdb, jer nakon što odgledate film, shvatićete da je ta vrsta njegove degradacije sitnica u odnosu na ono što ćete čuti i videti.
Ovo nije nekakav produkt teoretičara zavera, već ozbiljan pokušaj da se rasvetli višedecenijsko prikrivanje
nerazjašnjenih vanzemaljskih aktivnosti, koje ne mogu i ne treba da nas ostave ravnodušnim.
Moj najveći utisak nije saznanje da nismo sami u kosmosu, već osećaj da iz ugla neke superiornije vrste, delujemo samo kao nezrela dečica, koja se igraju kutijom šibica pored plasta sena.

Ко није гледао, препорука.
Филм базиран на дневнику на дневнику девојчице.

Ovo je jedan od filmova koji nipošto ne treba zaobići, a svako neka sudi za sebe, koliko je vredan i značajan.
Nikako nemojte podleći oceni na imdb, jer nakon što odgledate film, shvatićete da je ta vrsta njegove degradacije sitnica u odnosu na ono što ćete čuti i videti.
Ovo nije nekakav produkt teoretičara zavera, već ozbiljan pokušaj da se rasvetli višedecenijsko prikrivanje
nerazjašnjenih vanzemaljskih aktivnosti, koje ne mogu i ne treba da nas ostave ravnodušnim.
Moj najveći utisak nije saznanje da nismo sami u kosmosu, već osećaj da iz ugla neke superiornije vrste, delujemo samo kao nezrela dečica, koja se igraju kutijom šibica pored plasta sena.
Odlican dokumentarac, cista zabava. Balkaninfo ekipa, domari i pomocnici zamenika portira o vanzemaljcima.

Preporuka za takodje odlicni

David je tu vise "drekavac ne jase coveka" u ovom slucaju "Bigfut nije majmun, nego pandimenzionalno bice, spiritualno kvantni vanzemaljac, ljudskog porekla".
Ima tu i dronova i orbova letelica kao iz gornjeg dokumentarca, sve je to povezano + portali i cloaking tehnologija...
Svakoko jako zanimljivo i zabavno, jedva cekam sledeci Davidov projekat, ako ga ne hospitalizuju ili se ne obesi.

Najjace mi je sto se vanzemaljci uvek pojavljuju po nekim stekovima i po mraku. Previse mi ima ljudskih osobina u tim njihovim pojavljivanjima, strah, opreznost tajnovitost, tacno se vidi da su produkt fantazije nekog sa ove planete.

Ja verujem da nismo sami, bar se nadam da nismo, a ako nekad neko nabasa na nas, stropostace se u sred bela dana u sred Tajm skvera.

Odlican dokumentarac, cista zabava. Balkaninfo ekipa, domari i pomocnici zamenika portira o vanzemaljcima.

Preporuka za takodje odlicni

David je tu vise "drekavac ne jase coveka" u ovom slucaju "Bigfut nije majmun, nego pandimenzionalno bice, spiritualno kvantni vanzemaljac, ljudskog porekla".
Ima tu i dronova i orbova letelica kao iz gornjeg dokumentarca, sve je to povezano + portali i cloaking tehnologija...
Svakoko jako zanimljivo i zabavno, jedva cekam sledeci Davidov projekat, ako ga ne hospitalizuju ili se ne obesi.

Može biti i da je "odličan", kako za koga.
Jedino što ja nisam video pomoćnike domara i zamenike portira, nego izjave 34 bivših i adašnjih zvaničnika, pripadnika vojske USA i obaveštajnih službi u javnom svedočenju pred Kongresnom komisijom.
Već samo prošlogodišnje priznanje USA državnih agencija, o postojanju tzv UAP, prvi put posle višedecinijskog ćutanja, nije mala stvar.
Sve ostalo je i dalje u domenu špekulacija, ali nisam baš toliko arogantan da poverujem kako smo toliko važni i jedinstveni u svemiru, da bi bili jedina inteligenta bića na periferiji neke mizerne galaksije i još nebitnijeg solarnog sistema.

Najjace mi je sto se vanzemaljci uvek pojavljuju po nekim stekovima i po mraku. Previse mi ima ljudskih osobina u tim njihovim pojavljivanjima, strah, opreznost tajnovitost, tacno se vidi da su produkt fantazije nekog sa ove planete.

Ja verujem da nismo sami, bar se nadam da nismo, a ako nekad neko nabasa na nas, stropostace se u sred bela dana u sred Tajm skvera.

Upravo tvoja poslednja rečenica govori o vizuri nekog sa ove planete, gde sebi dajemo preveliku važnost i potrebu da nas neko kontaktira, na tipično ljudski način ili kako si ti opisao - u sred bela dana i to baš na Tajm skveru.
Da li ti je možda palo na pamet, da ta neka potencijalno naprednija vrsta inteligencije, nema ništa ili skoro ništa zajedničko sa bilo čime ljudskim i da su toliko superiorni, da im ne pada na pamet da nas kontaktiraju na bilo koji način, već samo da nas nadgledaju, da se ne opečemo šibicama, pod uslovom da ih samo to zanima.
U suprotnom, ako nas tretiraju samo kao bubašvabe ili mrave u dvorištu, kako je u filmu pomenuto, zapitaj se, da li ti komuniciraš ili pregovaraš sa bubašvabom kad ti zasmeta ili je jednostavno zgaziš nogom ?

Može biti i da je "odličan", kako za koga.
Jedino što ja nisam video pomoćnike domara i zamenike portira, nego izjave 34 bivših i adašnjih zvaničnika, pripadnika vojske USA i obaveštajnih službi u javnom svedočenju pred Kongresnom komisijom.
Već samo prošlogodišnje priznanje USA državnih agencija, o postojanju tzv UAP, prvi put posle višedecinijskog ćutanja, nije mala stvar.
Sve ostalo je i dalje u domenu špekulacija, ali nisam baš toliko arogantan da poverujem kako smo toliko važni i jedinstveni u svemiru, da bi bili jedina inteligenta bića na periferiji neke mizerne galaksije i još nebitnijeg solarnog sistema.
Pazi imas i u ovom Saskvacu zvanicnike, kongresmena, biznismene, naucnike, antropologe, lingvinistu, forenzicare... sve ti je to ista ekipa, svi se oni i znaju licno.
Jedan vikend se svi skupe pa traze bigfuta, sledeci mesec jure vanzemaljce osureni od moonshina, cattle mutilation, wendigo...tema kolko hoces. Svi oni imaju po 10+ knjiga na te teme. Sprdnja na max.
Ima David i o vanzemaljcima dokumentarac od pre 3 god, njihovim dronovima, sentinelima, predatoru... svega tu ima osim grama pameti i logike. Mada ni ne treba, ovako je zabavnije.

Pazi imas i u ovom Saskvacu zvanicnike, kongresmena, biznismene, naucnike, antropologe, lingvinistu, forenzicare... sve ti je to ista ekipa, svi se oni i znaju licno.
Jedan vikend se svi skupe pa traze bigfuta, sledeci mesec jure vanzemaljce osureni od moonshina, cattle mutilation, wendigo...tema kolko hoces. Svi oni imaju po 10+ knjiga na te teme. Sprdnja na max.
Ima David i o vanzemaljcima dokumentarac od pre 3 god, njihovim dronovima, sentinelima, predatoru... svega tu ima osim grama pameti i logike. Mada ni ne treba, ovako je zabavnije.
Ok, ako ti kažeš da su sve isti ljudi, to stvarno nisam proveravao, ali svesno lagati pred Kongresnom komisijom...
Ipak, moja poenta je više na onom drugom delu priče, da je da USA vlada prvi put zvanično priznala da postoje UAP, koji se prate i istražuju.
Do sada je sve bilo, no comment, izrugivanje ili denied everything...

Izucavam je, pazim da me ne vid, ai.
Dao sam slikovit primer, ne treba biti bukvalista...
Da li izučavaju ili ne, paze ili ne paze mnogo, ne znam, zato sam i napisao ako...ali da nije sve puka izmišljotina govore i prva zvanična priznanja da ovakvi fenomeni da ih tako nazovem, postoje i prate se godinama unazad.
Postoje mnogi koji ne veruju ni da je čovek bio na Mesecu, ne bi poverovali ni kada bi lično otišli tamo, njima ništa ne bi poremetilo ustaljeni pogled na svet, uvek je lakše odmahnuti rukom, zašto bi se opterećivali oko mnogo manje razjašnjenih stvari...
Srećom, ljudski um krasi i radoznalost, a ne samo skepticizam, mene lično zanima da se ovakve neobjašnjene pojave razjasne, na bilo koji način, a ne da se guraju pod tepih.
Ako bi moglo da se dokaže, da smo zaista sami u svemiru, prihvatio bih i to kao realnost, svakako je bolje od života u ličnom Matriksu.

Dao sam slikovit primer, ne treba biti bukvalista...
Da li izučavaju ili ne, paze ili ne paze mnogo, ne znam, zato sam i napisao ako...ali da nije sve puka izmišljotina govore i prva zvanična priznanja da ovakvi fenomeni da ih tako nazovem, postoje i prate se godinama unazad.
Postoje mnogi koji ne veruju ni da je čovek bio na Mesecu, ne bi poverovali ni kada bi lično otišli tamo, njima ništa ne bi poremetilo ustaljeni pogled na svet, uvek je lakše odmahnuti rukom, zašto bi se opterećivali oko mnogo manje razjašnjenih stvari...
Srećom, ljudski um krasi i radoznalost, a ne samo skepticizam, mene lično zanima da se ovakve neobjašnjene pojave razjasne, na bilo koji način, a ne da se guraju pod tepih.
Ako bi moglo da se dokaže, da smo zaista sami u svemiru, prihvatio bih i to kao realnost, svakako je bolje od života u ličnom Matriksu.
Odlican si primer dao, zato sto je i to suvise nalik na coveka. Zasto je najpopularnija teorija da su ti neki ako postoje superiorniji od nas? Zato sto je to najatraktivnija pomisao.
Moje misljenje je da nas jos niko nije posetio i da ako nas poseti, bice banalno a ne pompezno kao u Americkim filmovima.

Vratite se na temu.

Sad mi pade na pamet - posete nas, kad ono, inferiorniji su od nas 🙂 bilo bi zanimljivo.
Izvinjavam se 😀

Nestrpljivo ga cekao ali meeeh, nista narocito. Koliko su im dobri Youtube videi toliko je ovo mlako. Jedino sto vredi je deo gde teraju kroz Indiju i ostavio je utisak onaj bluegrass kafic/bar u USA.
Mozda da su uradili seriju, ovako mislim da mi je interesantnija svaka epizoda Itchy Boots. Da ne pominjem bilo koji serijal Long Way...

Nazad
Vrh Dno