Šta je novo?

Dokle moze XP1700+B da ide?

Sto bi rekla moja devojka: "blaaaaaago teeebi..." :D

NighVision batali ti ove kvazipoznavaoce hardvera i pravac na sledeci link ako zelis tacno da znas koliko tvoj procesor moze da se klokne. Tamo te spremno ocekuju baba Suncica, tetka Zvezdana i naravno cika SVETO, alternativac sa 35 godina iskustva koji pogadja u megaherc.
http://members.nusurf.at/sai-universum/kugla.htm

:D

Poslednja izmena:
@Roy Jones Jr.: Aaa ne! Ja verujem samo Kleopatri, belom magu, Zorki i Ljubisi Trgovcevicu! ;) :p

Poslednja izmena:
Ja probao da O/C-ujem xp1700+T'Bred i ili je ovo ocajan primerak ili ja ne radim nesto kako treba ovde...

Isprobavao sam razne kombinacije i evo moze samo da radi na 8x200!!! :(
vcore sam stavio 1.7V, vddr na 1.85V (2x256 corsair xms v1.1 c2-3-3-6 default).

Ima li jos nesto sto bi trebalo da probam (ukljucim/iskljucim) od opcija u BIOS-u pa da poboljsam O/C???

Pomagajte...

P.S. Kuler je Spire, ali je otvoreno kuciste i imam jos 5 osmica koje pomazu :)

Roy Jones Jr. je napisao(la):
NighVision batali ti ove kvazipoznavaoce hardvera i pravac na sledeci link ako zelis tacno da znas koliko tvoj procesor moze da se klokne. Tamo te spremno ocekuju baba Suncica, tetka Zvezdana i naravno cika SVETO, alternativac sa 35 godina iskustva koji pogadja u megaherc.
http://members.nusurf.at/sai-universum/kugla.htm

:D

To je ona fora:
Uspesno gledam u solju (al' wc). Posle izvrsene velike nuzde palcem desne ruke... ma sve isto kao i kad popijes kafu, samo si u drugom ambijentu... :zgran:
Auuu... zgadila mi se ova breskva sto jedem.. :S:

Moj na Epoxu sa Tt7+ u srednjoj brzini ventilatora gura negde do 2.1GHz. To je neki maksimum za T-brede B srednje generacije. Stariji su radili i na znatno vise.

Po tvojim rezultatima rekao bih da je to kod tebe verovatno T-bred A ili cak Palomino.

Ako ti je procesor otkljucan smanji FSB na nekih 166MHz ili jos nize da bi bio siguran da ti ploca ili memorija ne obara sistem. Onda povisuj mnozilac i vidi do koliko mozes da ides. AKo ti opet zakuca na problizno istim frekfencama onda sigurno imas neki od gore pomenuta dva.

NightVision je napisao(la):
Ja probao da O/C-ujem xp1700+T'Bred i ili je ovo ocajan primerak ili ja ne radim nesto kako treba ovde...

Isprobavao sam razne kombinacije i evo moze samo da radi na 8x200!!! :(
vcore sam stavio 1.7V, vddr na 1.85V (2x256 corsair xms v1.1 c2-3-3-6 default).
Poteraj ti VCore do 1.8-1.9V, pa vidi sta se desava.

Nego, mozda ti je u ovome problem: "vddr na 1.85V" ;) :d:d:d

P.S. Jesi li 100% siguran da je TBred B?
U svakom slucaju, nesto ne radis kako valja... trebalo bi da se iz tog procesora iscedi nekih 2 giga bez vecih problema...

CAR je napisao(la):
Nego, mozda ti je u ovome problem: vddr na 1.85V ;) :d:d:d
:D Pa ocigledno treba 2.85V.
CAR je napisao(la):
P.S. Jesi li 100% siguran da je TBred B?
Prodavao se ovde preko malih oglasa kao "XP 1700b". Evo vam slike pa recite sta je to. Vidim pise Revision A0...

Mada kad sam ovo uzimao, nisam ni hteo da ga klokujem. Al kad sam posle cuo da mogu dosta da idu, onda sam hteo i sam da probam.

Prilozi

• cpu-z.jpg
    cpu-z.jpg
    43.9 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:

Prodavao se ovde preko malih oglasa kao "XP 1700b". Evo vam slike pa recite sta je to. Vidim pise Revision A0...

Mada kad sam ovo uzimao, nisam ni hteo da ga klokujem. Al kad sam posle cuo da mogu dosta da idu, onda sam hteo i sam da probam.

Nesto tu meni opako smrdi. Elem, ne znam tacne oznake, ali moj je na primer Tbred B, DLT3C i B0 (valjda) revizija. Difolt napon za taj procesor bi trebalo da bude 1.5v, mada CPU-z zna da ocitava lose te voltaze. Nisam 100% siguran, ali nemoj da te mrzi, proveri to. Davno sam se maltretirao sa tim oznakama sve sam pozaboravljao. Siguran sam, da najbolji primerci Tbred B rade na 1.5v.

Poslednja izmena:

Tb A, nema veze sa B

eto uzroka, Tb A :( Dobro si i to izvuko iz njega...

Sada ides kod onoga koji ti je prodao procesor i da trazis da ti vrati pare (ti njemu da ne vratis procesor) zato sto te je *****ao :D Salim se, znam da su i prodavci jedno vreme bili zagubljeni, niko nije znao da li je A ili B.

genijalcin@23 je napisao(la):
Nesto tu meni opako smrdi. Elem, ne znam tacne oznake, ali moj je na primer Tbred B, DLT3C i B0 (valjda) revizija. Difolt napon za taj procesor bi trebalo da bude 1.5v, mada CPU-z zna da ocitava lose te voltaze. Nisam 100% siguran, ali nemoj da te mrzi, proveri to. Davno sam se maltretirao sa tim oznakama sve sam pozaboravljao. Siguran sam, da najbolji primerci Tbred B rade na 1.5v.
Bilo je TBred-ova B sa 1.55-1.6V, nemoj da te to zbuni...

Ali, u svakom slucaju, ovo je TBred A. Sad sam i ja pogledao mog u CPU-Z-u... isto je B0.

pa pise i na procesoru, razlika u oznaci je dupe i oko, to ne znaju da gledaju samo "pare pare pare" dileri koji stvarno ne znaju i ne interesuje ih sta prodaju.... :( Znam ja jednog takvog, cak je covek ubedjen da je aero 7 bolji od TT12 i da je napravio dobar dil sto ih je uvezao po 38e i prodaje ih po 45, pogodite koliko ih je prodao...sad odlaze u konfiguracije kad mu nestane speezda :D

Poslednja izmena:
Ma nema frke... Ne vracam nikome nista, nema problema. :) Znam ortaka sto mi ga je prodao i siguran sam da nije hteo da me zezne. Njemu je xp radio na defaultu - bitna mu je bila samo stabilnost.

Nego samo da pitam... Pre ovog upgrade-a sam imao durona na 600 i QDI plocu isto sa VIA cipsetom. Mrzelo me da formatiram hard pa sve ispocetka da instaliram pa sam samo apdejtovao drajvere za plocu - asus (i graficku jer sam pre Ti4200 imao intel i740 agp).
Sta je problem: Sve mi u Win2k super radi, al ako resetujem komp nema sanse da mi normalno udje u Win!!! Nego mi se zaglavi (a monitor je crn) ko kad preteram sa O/C-om. Onda moram da ugasim komp pa ponovo da ga upalim i tek onda hoce da udje u Win (drzim Insert za svaki slucaj pa kad cujem da hoce da se podigne, onda pustim Insert i lepo ulazi u Win).

Any ideas? Ako mora format, to bih tek za mesec dana mogao.

Pa generalna izjava uvezi OC mogucnosti za odredjeni procesor ne postoji sve zavisi od steppinga kao i da li si imao srece i ugrabio dobar primerak CPU'a
Uostalom i hladjenje velikim dijelom utice na OC mogucnosti odnosno stabilnost tvog sistema kao i okolnosti na kojima ti sistem radi -> sobna temperatura temperatura u kucistu itd.
Nije ni ploca nebitna znaci razlicite kombinacije ploce i CPU'a postizu i razlicite vrijednosti Abit i Epox ploce su se pkazale kao dobre i stabilne za OC disciplinu :)

Mnogo faktora ! , umjetnost je izabrati i uklopiti sve do maksimuma :)

Pozdravljam sva zenska bica na Forumu i da bog da ih vise bilo :)

CAR je napisao(la):
Bilo je TBred-ova B sa 1.55-1.6V, nemoj da te to zbuni...

Ali, u svakom slucaju, ovo je TBred A. Sad sam i ja pogledao mog u CPU-Z-u... isto je B0.

najbolji su oni na 1.5v.

eeeee... da mi je vremena i para, lako bih ja izabrao :D

genijalcin@23 je napisao(la):
najbolji su oni na 1.5v.
Tu se slazem.

Ako nista drugo, ono bar ima vise lufta do 2V! ;)

A koliko tek ima lufta do 2.5 V. :d

monteboy je napisao(la):
Pozdravljam sva zenska bica na Forumu i da bog da ih vise bilo :)
Apsolutno se slazem, ajde sad svi lozite svoje zene/devojke sta vec imate da se uclane na forum :D :D :D

edit: mojoj su kompjuteri spansko selo, tako da od nje nema vajde. :d

Poslednja izmena:
Ako su im kompjuteri spanska sela posaljite ih u NL Pro! BUAHAHAHAHA :D :D ;)
pa posle toga da nam poprave prosek ovde na forumu.

LOL, to ce im stvarno pomoci :D :D :D

Nazad
Vrh Dno