Šta je novo?

Dogecoin [DOGE] (scrypt)

isplata je svaka 2 sata.. tako pise ispod
meni je stigla danas jedna posle 2 sata od kad je presao limit

Znam da pise dva sata, al je davno proslo tih dva sata.... Nista da cekam do ujutru eventualno.

Hm, 'bem li ga onda. Nema nista jos na menjacnici.

Povecacu limit onda na 10k pa da vidim....

Meni danima stoji na 20K i uredno mi salju novcice na vircurex, uopste ne kontam gde moze da bude problem. Proverite jel vam adresa dobra.

cek.. a ti sa coinotrona saljes direktno na menjacnicu? uhm...

Koji ce mi sem da pretvaram u btc dok jos nije kasno?

Meni danima stoji na 20K i uredno mi salju novcice na vircurex, uopste ne kontam gde moze da bude problem. Proverite jel vam adresa dobra.

Jedno 5 puta sam karakter po karakter provjeravao :)

http://doge.coinpoint.org/

moze neko pojasnjenje, sta ce se desiti kada istekne ovo vrijeme?

Dijele dzabe coine kopacima.

Poslednja izmena:
ja sam kopao 24h na coinotronu i dobio 28k doge-a sto je i bilo tacno po kalkulatoru, samo da znas da je Ctronu veliki share diff (valjda 256) pa tako da slabije masine tu nemaju sta da traze ....

Sta podrazumevas pod slabija masina i da li ima smisla kopati tamo sa masinama koje daju oko 605 kh ?

Poslednja izmena:
Veliki je share diff pa je i nagrada za share veća, tako da post koji si citirao nema smisla, i naravno da ima smisla...kopaj, ali ultracoin ;)
ima smisla jer su na doge kratki blokovi i kad je veliki share diff a slaba masina cesto se desi da ne "baci" 1 share a pool promeni blok i onda ide work restart a poso koji je odradela karta a nije bacila u predhodnom bloku ne ide cak ni u rejected vec jednostavno bude restartovan i krene od pocetka...
da probam da pojasnim
ako je npr share diff 512 onda masina treba da odradi 512 serova i da ih sto bi se reklo baci poolu sad ako ona to ne stigne da uradi a pool na koma radi (kopa) resi taj blok on uzima i pocinje da resava novi blok i onda ide work restart i sve iz pocetka a ono sto je odradjeno a ne isporuceno poolu biva odbaceno, mozda ja gresim a mozda i ne :d...

Poslednja izmena:
Na koju menjacnicu da menjam? I za koju valutu da menjam?
Dal uopste da menjam?
Sta da radim?:S:
@Bojan.zex
A koja to kartica baci 256 sherova na doge poolu kad blok iskopaju za 5 min?

Poslednja izmena:
ima smisla jer su na doge kratki blokovi i kad je veliki share diff a slaba masina cesto se desi da ne "baci" 1 share a pool promeni blok i onda ide work restart a poso koji je odradela karta a nije bacila u predhodnom bloku ne ide cak ni u rejected vec jednostavno bude restartovan i krene od pocetka...
da probam da pojasnim
ako je npr share diff 512 onda masina treba da odradi 512 serova i da ih sto bi se reklo baci poolu sad ako ona to ne stigne da uradi a pool na koma radi (kopa) resi taj blok on uzima i pocinje da resava novi blok i onda ide work restart i sve iz pocetka a ono sto je odradjeno a ne isporuceno poolu biva odbaceno, mozda ja gresim a mozda i ne :d...

i da i ne.. slaba karta na velikom diffu uglavnom masi serove ako se brzo menja blok, ali kad ubode taj ser vredi vise, pa u proseku dodje na isto..
ja sam pustio cpu da kopa sa svega 17 kh/s (neki racunar na poslu pa me boli uvce :d) i on kad se sve sabere daje isto i na vecem i manjem diffu..
jedino veci diff ima manje komunikacije sa poolom.. pa je malo brzi.. bar ja tako mislim..:)

zato sto je nesigurno slati sa pula direktno bilo gde drugde, sem u novcanik...

A zbog čega ako mogu da pitam? :D

I na pool-u je novčanik, s tvojom adresom, nema tu šta da bude nebezbedno. Ne treba slati na lopovske menjačnice, a ti svakako moraš nekada poslati novčiće na menjačnicu i nema veze da li ih šalješ iz svog novčanika na pool-u ili svog novčanika na HDD-u.

Meni se svaka transakcija preko coinedup-a završava vrlo brzo, samo treba biti strpljiv prilikom rada na istom jer je mnogo spor. Kad pošaljem LTC recimo s njega on stiže za minut tamo gde treba. Isto je i sa DOGE-om.

u novcanik, pa u menjacnicu.. direktno moze negde da se zagubi..

Naravno da NE MOŽE da se zagubi nigde.

Ako već ne znate kako ovo funkcioniše onda izbegavajte da dajete bilo kakve savete.

Poslednja izmena:
Naravno da NE MOŽE da se zagubi nigde.

Ako već ne znate kako ovo funkcioniše onda izbegavajte da dajete bilo kakve savete.

ne dajem ja savete vec tako pise svuda i na svim poolovima.. ne pise valjda bez veze
npr. jedan od razloga je zato sto neke menjacnice za svaku transakciju menjaju adresu recimo..
novcanik je najsigurniji.. a sad nek radi kako ko hoce

Nastavi da čitaš, ne razumeš to lepo. Ne postoji NESIGURAN način slanja kriptovaluta. Postoji adresa onoga koji šalje i onoga koji prima, to je dovoljno.

E sad, to što lopovska menjačnica zadrži tvoje novčiće je druga priča. Svakako će ih zadržati slao ih ti sa online ili "offline" walleta. Ovo offline čitaj kako sam ti i napisao, pod znacima navoda. ;)

ne dajem ja savete vec tako pise svuda i na svim poolovima.. ne pise valjda bez veze
npr. jedan od razloga je zato sto neke menjacnice za svaku transakciju menjaju adresu recimo..

i ja bi jos dodao, sem pomenutog, da su sigurniji u novcaniku, nego na nekoj online berzi, tamo sto krace ostanu to bolje, doduse oni koji se igraju na berzi, moraju da rizikuju...
i naravno da ne dajem savete za nesto za sta nisam upucen, ali ako na 1000 mesta procitam taj info, onda verujem da je pouzdan i da nije bez razloga tu...

Poslednja izmena:
Eto, sad vi nastavite sami da razmenjujete iskustva jer vidim da ste sve shvatili i da vam je sve jasno.

nije to baš tako
poolovi to pišu zbog ljudi koji šalju na criptsy koji se česti pravi blesav sa uplatama pa onda ljudi kukaju na pool kako im je ukrao novčiće, otvaraju tickete, šalju mejlove, smaraju na IRC... šta će im to u životu
berze to pišu jer ako staviš neki sitan auto payment (pa vas 5000 to uradi) takve transakcije im opterećuju server. coinmarket.io zbog toga gasi naloge recimo.

to za menjanje adresa verovatno misliš na coinedup. ni to nema nikakve veze, sve te adrese su tvoje, možeš da koristiš onu koju si prvu dobio, ili koju god drugu, sve će ti to stići na nalog.

age3yted.jpg

Jesam ja nesto preskocio ovdje?

nije to baš tako
poolovi to pišu zbog ljudi koji šalju na criptsy koji se česti pravi blesav sa uplatama pa onda ljudi kukaju na pool kako im je ukrao novčiće, otvaraju tickete, šalju mejlove, smaraju na IRC... šta će im to u životu
berze to pišu jer ako staviš neki sitan auto payment (pa vas 5000 to uradi) takve transakcije im opterećuju server. coinmarket.io zbog toga gasi naloge recimo.

to za menjanje adresa verovatno misliš na coinedup. ni to nema nikakve veze, sve te adrese su tvoje, možeš da koristiš onu koju si prvu dobio, ili koju god drugu, sve će ti to stići na nalog.

sve se slazem i uglavnom je tako, ali postoje izuzeci

procitaj ovo.. http://bitcoin.stackexchange.com/questions/19724/why-can-not-use-an-exchange-address-for-p2p-mining

postoji i razlika izmedju nove transakcije (generisanog novcica na poolu) i transakcije iz tvog novcanika (ona ima ulaz)
menjacnica moze da zna da li si poslao sa poola ili iz novcanika i da odbije da primi .. pa ti posle moras da juris transakciju po chainu..
neki su tako izgubili novcice kad su sa p2pool-a slali u menjacnicu

VirCurEx:
"Usage of addresses
DO NOT use Vircurex addresses for mining purposes. We cannot credit coins generated (instead of being sent)."

Vrh Dno