Šta je novo?

Dogecoin [DOGE] (scrypt)

Gledaj, našao si pogrešan koin za kopanje. Možda ti deluje ok sad, ali će umreti ili postati neisplativ, kasnije ili pre. Ako već praviš neku kalkulaciju, veži se za litecoin, jer ti je on u odnosu na ostale alt valute stabilan (da se tako izrazim). Za te novce možeš da pazariš recimo 2x6950, koje, ako ih nađeš koštaju 120-130e, i ako su im biosi otključani mogu da kopaju od prilike po 480 khash...znači dve malo manje od 1mhash. Za njih dve ti treba neko napajanje od recimo 750w koje nemaš ispod 80-90e (imaš ali je đubre).
Još moraš dokupiti ploču, procesor, ram...ploča je nekih 60, procesor 30ak i ram oko 40 eur, što ti izađe aj da kažemo 130 eur...znači 260+90+140 = 490e s tim što na to sve još trebaš da dodaš neki hdd od 10-15e i jedan ili dva ekstendera po 10-15e...
E sad, cela finansijska konstrukcija se zasniva na tome da uspeš da nađeš dve takve kartice po toj ceni, a gledajući oglase, to trenutno zvuči kao naučna fantastika...

ma hogar je bio darežljiv, ne možeš ni 1 mhs da imaš za 500€. jedino da kupuješ neke matore polovne kartice pa 3-4 takve da uguziš.
a i ko zna kako će se razvijati stvari tokom ta 4 meseca.

edit: preteče me :)
ma gde da nađe te kartice...

Poslednja izmena:
namazan si nema šta :D

@bombaš pređi na dogehouse

^ Htedoh jos sinos,ali nisu primali nove "rudare"...

"Only invited users are allowed to register."

Poslednja izmena:
Gledaj, našao si pogrešan koin za kopanje. Možda ti deluje ok sad, ali će umreti ili postati neisplativ, kasnije ili pre. Ako već praviš neku kalkulaciju, veži se za litecoin, jer ti je on u odnosu na ostale alt valute stabilan (da se tako izrazim). Za te novce možeš da pazariš recimo 2x6950, koje, ako ih nađeš koštaju 120-130e, i ako su im biosi otključani mogu da kopaju od prilike po 480 khash...znači dve malo manje od 1mhash. Za njih dve ti treba neko napajanje od recimo 750w koje nemaš ispod 80-90e (imaš ali je đubre).
Još moraš dokupiti ploču, procesor, ram...ploča je nekih 60, procesor 30ak i ram oko 40 eur, što ti izađe aj da kažemo 130 eur...znači 260+90+140 = 490e s tim što na to sve još trebaš da dodaš neki hdd od 10-15e i jedan ili dva ekstendera po 10-15e...
E sad, cela finansijska konstrukcija se zasniva na tome da uspeš da nađeš dve takve kartice po toj ceni, a gledajući oglase, to trenutno zvuči kao naučna fantastika...

evo sada kada ukucam na kupujem prodajem nadje mi par tih 6950 grafickih.
a ako nema tih kartica koja je alternativa za ovakav budzet? mozda jedna skuplja?

Pa sam si napisao, 120-130€ ... :d

Ne, toliko su ti na oglasima gde kupuješ mačku u džaku.
Ovde stvari funkcionišu malooo drugačije, pogotovo kad kupuješ kartice sa nečujnim accelero articooling coolerima ;)

@ target

Pa ti se ni sa ovim karticama sa ovim cenama ne uklapaš...da imaš još 200e, kupiš lepo 2x r9 280x, kopaš oko 1.4 mhash, imaš garanciju i mirna bačka...ovako teško...

Poslednja izmena:
Ne, toliko su ti na oglasima gde kupuješ mačku u džaku.
Ovde stvari funkcionišu malooo drugačije, pogotovo kad kupuješ kartice sa nečujnim accelero articooling coolerima ;)
Eee,onda 1000€ po kom.! :smash:

evo sada kada ukucam na kupujem prodajem nadje mi par tih 6950 grafickih.
a ako nema tih kartica koja je alternativa za ovakav budzet? mozda jedna skuplja?
Druze..sve zavisi sta za koju lovu nadjes,da li je u garanciji,da li su vent-ovi ok,da nije nesto cemu je "dusa u nosu",itd...
Kada bi mogao birati,samo 7950-ice..to je za "rudnika" izmisljena sprava!

pa jel moze nekako da se uklopi nesto za 500 evra? ne moraju dve kartice moze i jedna. sporije ce se isplatiti to jeste
sad imam pitanje, da li sa 500 evra uopste vredi ulaziti u pricu, ali npr da me uopste ne zanima kada ce se isplatiti i ne zurim da vratim pare, znaci samo da je pustim da kopa pa nek radi i godinu dana. da li ce se u toj situaciji isplatiti ili ipak moraju vece pare?

pa uvek se isplati jer po ovim cenama svaka kartica pravi novčića (tj $$$) više nego što potroši struje. e sad neko hoće da se zeza za 50$, neko neće, neko treći će da čuva to što iskopa i da moli boga da ode cena na x10 u odnosu na sad itd...

@bombaš daj mail ako hoćeš invite

Eee,onda 1000€ po kom.! :smash:

Neee, samo prilagođavanje tržištu i ništa više...kako na više tako i na manje...ove 4 što imam lete za po 150 u cugu...

@target :

Imaš varijantu sa 6950 i 7850 karticama, koštale bi te oko 280e, i ostatak kalkulacije je isti, samo one rade na slabijem napajanju bez problema, ali daju ukupno oko 850 khash...

@target :

Za pocetak nadji jednu 7950 koja je u garanciji(za neku razumnu kintu) i za koju ti ne treba bog zna kakvo napajanje,plocu i ostalo po izboru..pa polako.

hvala svima na pomoci. verovatno cu tako nesto sastaviti, nasao sam te dve kartice na kp i zajedno kostaju 300 evra.
a sto se tice maticne ploce, jel mora da ima 2 x16 slota ili kako

@bombas; gledao sam ta 7950 je 290 evra ali daje manje od one dve zajedno kh/s

Poslednja izmena:
hvala svima na pomoci. verovatno cu tako nesto sastaviti, nasao sam te dve kartice na kp i zajedno kostaju 300 evra.
a sto se tice maticne ploce, jel mora da ima 2 x16 slota ili kako

@bombas; gledao sam ta 7950 je 290 evra ali daje manje od one dve zajedno kh/s

koju razumnu kintu, nema je nigde ispod 250-260 eur, što je bezobrazno skupo u odnosu na khash koji daje !
Vi se izgleda razbacujete strujom, to koliko koja kartica trosi izgleda nije ni bitno. :d

e da to za struju sam hteo da pitam. ako te dve kartice rade 24/7 na napajanju od 650 wati. Koliko bi u dinarima bio racun mesecno samo od te masine? ako neko moze da pretvori :p

Uz svo duzno postovanje, ali ti bi hteo da se bavis rudarenjem, a ne umes nesto tako jednostavno da izracunas???

iskreno ne znam, imam 17 godina i nikada nisam placao racune za struju, niti znam koliko kosta niti me je ikada interesovalo sve do sada jer necu i na ovako velike racune jos roditeljima da nabijam cenu nego cu i ja uloziti

Имаш калкулатор негде на нету, мислим да чак и на њиховом сајту, па прерачунај. Све у свему, платиш им разлику од претходног месеца и тог ког рудариш и то ти је то :) Рачунао или не, струја ће те исто коштати :)

onda odes na google pa kucas i pocnes, izracunavanje racuna za struju je najmanja stavka u celoj ovoj prici, ako ne znas da se snadjes sa tim jednostavnim "problemom" sta ces kada pocnu pravi problemi

ok ok da ne idemo previse u off snacicu se vec, onda sam shvatio da je bolje da kopam ltc.

Pitanje....da li svima dogehouse.org obracunava kerove kao treba u zadnjih par sati ili ?

Vrh Dno