Šta je novo?

Dogecoin [DOGE] (scrypt)

Ne čuvaju se još od početaka bitcoina,hakovali su neke poolove i berze i odnosili sve,i keš i coine.

Ja do sada ni jednom nisam instalirao wallet i nisam imao problema predhodnih 1.5 godinu cuvajuci novcice na sajtovima.

Poslednja izmena:
Da su ti odneli 25 bitcoina,verovatno bi rekao da si imao problema. A i pocetci bitcoina su dosta stariji od 1.5 godine.

To imaš u svakom tutorijalu i svakom uputstvu za svaki coin, i to uglavnom kao prvu stavku. To ti je noob pitanje u rangu kako upaliti računar :D kucaj u guglu how to set up wallet dogecoin.

Па гуглао сам, али ми није полазило за руку да нађем право објашњење шта и како... Елем, не постоје глупа питања.

Da su ti odneli 25 bitcoina,verovatno bi rekao da si imao problema. A i pocetci bitcoina su dosta stariji od 1.5 godine.

Vidim da si ti ovde neki guru :type:. Mogao bi da pomognes osim sto malo vise pametujes. :p

Nije ti glupo pitanje,samo je zamorno to objašnjavati svakom i čitati kako drugi objašnjavaju lake stvari početnicima na svakoj drugoj strani. Takve stvari treba da stoje u OP,a ovde i stoje jer sam wallet odatle skinuo. Nego ste lenji,mrzi vaš da čitate, a i lakše je pitati a drugi da objasni. Ako se potrudite MALO sve odgovore ćete naći bez da vam neko objasnjava

Nisam ja nikakav guru, a ko ima vremena ili je lud da objašnjava najosnovnije stvari neka izvoli,ja imam vremena samo da pametujem :p pomogao sam mu mnogo,uputio sam ga da čita i trudi se,da ne bude gotovan.

Poslednja izmena:
Nije ti glupo pitanje,samo je zamorno to objašnjavati svakom i čitati kako drugi objašnjavaju lake stvari početnicima na svakoj drugoj strani. Takve stvari treba da stoje u OP,a ovde i stoje jer sam wallet odatle skinuo. Nego ste lenji,mrzi vaš da čitate, a i lakše je pitati a drugi da objasni. Ako se potrudite MALO sve odgovore ćete naći bez da vam neko objasnjava

Разумем те. Али ако ти је заморно да објашњаваш једноставно искулираш поруку и то је то. Ја се научен нисам родио. Да сам лењ, лењ сам, исчитао сам доста тога и како пребацити у волет нисам нашао, а сигурно има на форуму негде. Неко може да потроши 2 минута, а ја би морао да изгубим 2 сата тражећи. Као што ја сада објашњавам једном лику како подесити гуимајнер скрипт, а ни то нисам знао до пре 7 дана, тако се надам да ће неко и мени да објасни како да пребацим у волет или барем да ми каже где конкретно да тражим.

Ukucaš adresu walleta na poolu i ili podesiš auto payout ili ručno iskeširaš. Adresu vidiš u receive tabu walleta.

Nego oće li živnuti kerovi opet, kakve su procene? :) vidim diff pada...

Iskulirao sam hiljadu do sad :) oprosti,ništa lično. Evo kako je odavno bilo za bitcoin. Otvoriš wallet,generises adresu iz njega,prosledis je u pool da na nju radi payout i to je to. Zar nije prosto? To sam sam otkrio za btc, nigde nisam pročitao.

Iskulirao sam hiljadu do sad :) oprosti,ništa lično. Evo kako je odavno bilo za bitcoin. Otvoriš wallet,generises adresu iz njega,prosledis je u pool da na nju radi payout i to je to. Zar nije prosto? To sam sam otkrio za btc, nigde nisam pročitao.

Ma pivarabip pita kako da prebaci KES sa menjacnice u wallet :) :) :)

Је л' има негде упутство како да се пребаци кеш у новчаник ? Ја знам да сачувам на мењачници тј. да пребацим, али како у новчаник ?

KES wallet :) Dobro bi bilo kada bi moglo.

Ukucaš adresu walleta na poolu i ili podesiš auto payout ili ručno iskeširaš. Adresu vidiš u receive tabu walleta.

Nego oće li živnuti kerovi opet, kakve su procene? :) vidim diff pada...

Diff pada i kucicima i macicima. Ne mirise mi to na dobro...

Jel kopao neko na doge.cryptovalley.com . Izgleda pukli skroz.

Da se oprastamo li od kerova ostalih tamo ? Na kontakt strani pise NO WARRANTY :) :)

Poslednja izmena:
to moze da se desi onima koji su kopali solo preko wallet-a, to ste verovatno znali svi

doge.cryptoculture.net od sinoc pljacka kao lud. Preko noci mi je iskopao samo 2000 kerova. Vise ni to ne kopam, bas me briga.

@srbistanac video sam to, ali (mislim) da se pogresno izrazio, ako ne, onda lol :D mislio je valjda na kriptocash :D

meni je iskreno tesko i da ustanovim koliko trebam da dobijem kerova, diff se menja cesto i na gore i na dole, i ne pise kad (bar na mom poolu). Kopacu dan-dva pa cu da izvucem prosek, ako mi se ne svidi, vracam se na ltc.

Poslednja izmena:
to moze da se desi onima koji su kopali solo preko wallet-a, to ste verovatno znali svi

Ovo je online wallet

U pravu je Vojkan, ovo se odnosi na online wallet, a ne na solo kopanje preko (svog) walleta.

doge.cryptoculture.net od sinoc pljacka kao lud. Preko noci mi je iskopao samo 2000 kerova. Vise ni to ne kopam, bas me briga.

doge.cryptoculture.net je prestao sa radom danas oko podneva. Stanje koje je meni pisalo bilo je nerealno. Posto imam samo jednu graficku (r9 270) odnosno oko 400khs nema sanse da sam za nepunih 6 sati napravio 5000 kerova. Mozda je pogresan lanac ili cista pljacka. Pokusao sam cash out ali ne funkcionise.

@srbistanac video sam to, ali (mislim) da se pogresno izrazio, ako ne, onda lol :D mislio je valjda na kriptocash :D

meni je iskreno tesko i da ustanovim koliko trebam da dobijem kerova, diff se menja cesto i na gore i na dole, i ne pise kad (bar na mom poolu). Kopacu dan-dva pa cu da izvucem prosek, ako mi se ne svidi, vracam se na ltc.

I ja verujem da se pogresno izrazio :D

Diff : Current Difficulty 379.41471799
Est. Next Difficulty 409.19502238 (Change in 112 Blocks)

Poslednja izmena:
Nije toliki problem diff koliko je problem sto ne znas kolika je nagrada za blok, nije fiksna. Mozes za 5 sati da ucestvujes u 5 blokova koji nose manje od 100.000 svaki. Onda odes na drugi pool, tamo prvi blok za koji saljes shares ispljune 900.000+ i deluje ti da je taj drugi mnooogo bolji jer si dobio znatno vise za manje vremena. A nije pool kriv, takva je valuta. Naravno, ovo i ostavlja prostora za malverzacije, ali moze da se ucini da pool krade iako radi 100% fer. Vecina pool-ova ima odeljak "blocks" gde pise koliko je lako razbijen blok u procentima i koliki je bio reward za taj blok.

Evo, meni danas na multipool-u od 14h-20h 3000 kerova, a onda do 21:30h jos 3000. Takav je coin, nema tu pravila.

Nije toliki problem diff koliko je problem sto ne znas kolika je nagrada za blok, nije fiksna. Mozes za 5 sati da ucestvujes u 5 blokova koji nose manje od 100.000 svaki. Onda odes na drugi pool, tamo prvi blok za koji saljes shares ispljune 900.000+ i deluje ti da je taj drugi mnooogo bolji jer si dobio znatno vise za manje vremena. A nije pool kriv, takva je valuta. Naravno, ovo i ostavlja prostora za malverzacije, ali moze da se ucini da pool krade iako radi 100% fer. Vecina pool-ova ima odeljak "blocks" gde pise koliko je lako razbijen blok u procentima i koliki je bio reward za taj blok.

Znam za to, ali svi poolovi koje sam probao su davali otprilike isti broj kerova po satu (na mojih 400khs uvek je islo izmedju 350-400 kerova) jedino ovaj je prikazao neke sulude cifre, i onda puce. Nesto mi je to sumnjivo. Bilo kako bilo, ide se na neki drugi pool.

...

Evo, meni danas na multipool-u od 14h-20h 3000 kerova, a onda do 21:30h jos 3000. Takav je coin, nema tu pravila.

Mislim da to nije zbog rewarda vec zbog PPLNS-a.

Multipool koristi "modified proportional method". Kako je modified, to ne znam.

Ok su kere, ali kao i svaka druga alt mala valuta puca posle izlaska na jaču berzu, prodavajte ako imate šta i vraćajte se na regularne ;)

Зато је најбоље користити што бржи пул... :)

Molim za pomoc! Apsolutno mi nije jasno sta mi se desava?
Naime bilo da je u pitanju cg miner ili guiminer po masini mi daju 1,8 mh ali na poolu je odziv jedva 20% ,probao sam deliti saobracaj na 4 pola preko guiminera na 4 razlicita pola i dve monete isto mi se desava, i da nije u pitanju prvih 10-15 minuta u pitanju je cela noc. Da li je iko imao slicna iskustva? Koliko na sve ovo utice upload interneta? Neka dodatna stelovanja ?

Molim pomoc

Molim za pomoc! Apsolutno mi nije jasno sta mi se desava?
Naime bilo da je u pitanju cg miner ili guiminer po masini mi daju 1,8 mh ali na poolu je odziv jedva 20% ,probao sam deliti saobracaj na 4 pola preko guiminera na 4 razlicita pola i dve monete isto mi se desava, i da nije u pitanju prvih 10-15 minuta u pitanju je cela noc. Da li je iko imao slicna iskustva? Koliko na sve ovo utice upload interneta? Neka dodatna stelovanja ?

Molim pomoc

А да промениш пул ? Мени рецимо варира брзина коју показује пул. По машини имам 1,47, а на пулу ми варира од 1,1 до 2. :)

Који пул користите ? :)

Poslednja izmena:
Pa probao sam na vise poolova uglavnom na sve sto su dosada radili OK, LTC rabbit,Multipool (Doge),http://doge.cryptoculture.net, i na jos par za LTC !, evo trenutno stanje na ovoj masini sa dve grafike cg miner daje konstantnih 1,207 Mh dok LTC rabbit pokazuje 480 Kh a radi vise od 60 minuta !
Nisam dosada nikada imao ovakav problem. Merio sam upload interneta nije sjajan ali bi trebao biti dovoljan,cak sta vise veci je nego ranije???
Neznam nemam daljih ideja.

Nazad
Vrh Dno