Šta je novo?

doc print pdf

Floumaster

Cenjen
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
169
Hteo bih da kada kliknem (u Word iz paketa Office 2007) na ikonu shtampacha u palaeti shtampacha dobijem i pdf. Shta je potrebno da instaliram.

Hvala unapred

Dovoljno je da instaliras NitroPDF reader koji ce ti medju stampace instalirati PDF "stampac". Ako bi njega podesio za default, onda bi klik u toolbaru odmah stampao PDF. Manje-vise svi funkcionisu po tom principu. Pre Nitro-a sam koristio PrimoPDF, ali mi se nekako Nitro vise dopao, pogotovo od kada se Primo nekako ugojio.

Postoji i NitroPDF pro koji se placa, ali on ti daje posebnu ikonicu za stampanje PDF-ova (one-click, kako ga oni zovu), ali za tim nema potrebe.

PDFCreator

http://www.pdfforge.org/pdfcreator

Key Features:
  • Create PDFs from any program that is able to print
  • Security: Encrypt PDFs and protect them from being opened, printed etc
  • New: Digitally sign your PDFs to ensure that you are the author and the file has not been modified
  • New: Create PDF/A files for long term archives
  • Send generated files via eMail
  • Create more than just PDFs: PNG, JPG, TIFF, BMP, PCX, PS, EPS
  • AutoSave files to folders and filenames based on Tags like Username, Computername, Date, Time etc.
  • Merge multiple files into one PDF
  • Easy Install: Just say what you want and everything is installed
  • Terminal Server: PDFCreator also runs on Terminal Servers without problems
  • And the best: PDFCreator is free, even for commercial use! It is Open Source and released under the Terms of the GNU General Public License.
  • Supports Windows Vista and Windows 7

Hvala momci instalirao sam NitroPDF reader i to je bash to shto mi je trebalo (skinuo sam i pdf froge za svaki sluchaj :) )

Kada se instalira service pack 2 pojavi se opcija save as pdf.

Verovatno za office.
Mada ja u 2010 to nemam.

2011. godina, a vi i dalje jurite te stampace za PDF. Za Office 2007 samo instalirate SP2 ili add-in, 2010 po defaultu ima "save as pdf"

Kao sto rece Wild Boy, SP2 za Office 2007 dodaje opciju Save as PDF a postoji i poseban dodatak na MS sajtu koji dodaje to isto.
Prednost je sto se sacuvaju svi bookmarkovi i reference. Takodje, moze se kliknuti na linkove koji su "sakriveni" iza reci i slike.
Recimo, pise "klikni ovde" a iza reci ovde je hiperlink ka nekoj veb strani.
Posto pisem preko telefona, ne mogu da dam praktican primer toga.

To je super, ako koristiš MS Office 2007, ali ako štampaš tj. konvertuješ u pdf iz drugog programa, šta onda?

Primopdf "stampa" sva moguca dokumenta u pdf... sjajan program!

@RazbojNick @kupuz
Pokretac teme je pitao za, citiram, "Word iz paketa Office 2007". Ok je podrska tih programa za sve moguce i nemoguce formate, ali za Office odnosno Word uopste nije potreban dodatni program.

@RazbojNick @kupuz
Pokretac teme je pitao za, citiram, "Word iz paketa Office 2007". Ok je podrska tih programa za sve moguce i nemoguce formate, ali za Office odnosno Word uopste nije potreban dodatni program.

Evo šta je pitano:
"Hteo bih da kada kliknem (u Word iz paketa Office 2007) na ikonu shtampacha u palaeti shtampacha dobijem i pdf. Shta je potrebno da instaliram."

To je pitao jer verovatno nije znao da postoji poseban dodatak, niti da je ta opcija ubacena u SP2.
Za kreiranje PDF fajla iz MS Office 2007, najbolje je koristiti taj dodatak jer je PDF fajl kvalitetniji.
OpenOffice vec ima ugradjenu opciju da kreira PDF fajlove koja je cak i bolja od dodatka za MS Office 2007.
Za sve ostale programe posluzice i PDF stampaci uz ogranicenja od kojij sam neka vec naveo. A ima ih jos.

Vrh Dno