Šta je novo?

Dobre radne stolice

Moram da pohvalim coveka koji tamo radi, 2 dana sam isao i isprobavao, jedno 4 sata sigurno u 2 dana ukupno. Realno koliko smo izblejali tamo, mogao sam ga zvati na slavu da mi dodje :ROFLMAO: :D.
Tako se to radi 😆 neka si, ako mi veruješ duze bih birao stolicu nego auto 😂 tako da neka si testirao i ja sam se izelzavao tamo u Kilabee kad sam bio. Nek ti je sa srecom, javi utiske

Tako se to radi 😆 neka si, ako mi veruješ duze bih birao stolicu nego auto 😂 tako da neka si testirao i ja sam se izelzavao tamo u Kilabee kad sam bio. Nek ti je sa srecom, javi utiske
Pa da znas da je tako. Ja auto kupim za pola sata max. Obidjem par krugova oko njega vidim limariju, sednem upalim probam kvalico, probam podizace, klimu, bacim malo oko na motor da li duva, kako radi, provozam 10-tak minuta i to je to. Bukvalno svaki auto sam tako kupio i nikad nisam omanuo. ***a stolica je drugacija, ti kad sednes na nju 5 minuta, tako ne mozes da probas nista. I na onoj kuhinjskoj ti nece biti nista na kratku relaciju. Ali u mom slucaju skoro svaki dan, od 8 - 12 sati sedenja na njoj moram da biram dobro. Hvala bratac, javljam utiske za koju nedelju.

Evo i ja da se javim. Imam 183 i 90kg. Zbog malo specificnog nacina rada (Blago zavaljen i potreban mi je upotrebljiv naslon za glavu) jurim neku stolicu vec godinu dana ali nisam uspeo da je nadjem jer.. rat, Rusija, sankcije. To me je nateralo da gledam sta sve ima u ponudi pa sam vremenom zavrsio probajuci stolice od 15 do 150k. Sustinski, imam utisak da high end stolice odredjuju trziste i da vuku low end stolice sa visokim pocetnim cenama i ako se vecinom sve klima i deluje prilicno jeftino. U teoriji idealan bi mi bio Aeron C da ne moram da kupujem Atlas i jos placam carinu za njega. Uglavnom, slucajno naleteh na ovo, pa odlucih da podelim s vama. Nasao sam je u Veterniku za 12k. Spakovane su u kutije dovezene iz Nemacke. Mislim da nemaju garanciju a za te pare i ne moraju. Imam je jedno nedelju i kusur dana.

Funkcionalnosti
- Cini se sinhro mehanizam (minimalna promena nagaiba sedista i rukonaslona kada se stolica nagne). Verujem da je maks. nagib oko nekih 120"
- Sediste je fiksno (ne seta napred nazad)
- Naslon za ledja federira + lumbalna podrska koja se podesava po visini.
- 3 pozicije za zakljucavanje i otvorena pozicija za klackanje gde vas u mestu drzi otpor tj. koliko ga jako podesite.
- Naslon za glavu podesiv po visini i uglu
- Naslon za ruke podesiv po visini i smeru (tj. napred nazad)

Trenutni utisci
  • Deluje robustno za razliku od vecine stolica koje sam probao; sa izuzetkom CM-F85B (kratko sediste) i Modrulj 291 (nije bio mesh).
  • Rekao bih najbolji odnos cene, kvaliteta i upotrebljivih opcija do 50 hiljada.
  • Malo je Aeron pristup sedenju - Ili ces da sedis kako treba tj. pravilno ili neces uopste da sedis. Nisam siguran koliko mi to odgovara za opustanje jer sedim kao da cu na nesto da se fokusiram i imam osecaj da treba nesto da radim kad vec sedim tako 😅 Mozda samo treba malo da se naviknem na pravilno sedenje jer na svakih pola sata sebe uhvatim da sam malo skliznuo napred i da opterecujem donja ledja.
Disclaimer odmah: Trenutno ne radim full time tako da ne provodim 8-10 sati. Ustajem na svaka 2-3 sata pa ne mogu da tvrdim bilo sta za vezana sedenja u duzem periodu.

Pozitivne strane
- Donji deo naslona za ledja ceo seta napred nazad (federira) pa mu to dozovljava i da se malo krivi levo desno zavisno kako se okrenete.
- Lumbalna podrska se podesava samo po visini ali ima fin hod. Posto je otvorena mogu da ubacim jos neku penu ako vremenom zafali ali sad sam sasvim zadovoljan potporom.
- Stolica se naginje pozadi ali sediste i naslon za ruke vrlo malo menjaju ugao tako da ne seku noge ako sedite malo zavaljeni. Desavalo se da neke i od 50k to nemaju.
- Naslon za ruke se tesko pomera napred nazad. Za mene veliki plus jer na svim ostalim stolicama nasloni vrlo lako pocnu da setaju ako se oslonis na njih da ustanes. Meni to deluje i kao potencijalno opasna stvar kad se vremenom razglavi pa ti sleti ruka. Oni sa zakljucavanjem su jako retki.

Negativne strane
- Kinez u smislu da su uklapali sta stignu od velicina i nisu pazili da bude uniformno. Pod tim mislim:
Veliki naslon za ledja ali malo uze sediste (48cm) . Zbog sirine sedista nisam siguran da bih preporucio nekom vecem i tezem od mene i ako je naslon komotno za vece osobe.
Meni je sediste ok, ali sam na ivici, prakticno do rama.
Naslon za glavu beskoristan ako ste iznad 175 (to cu da isecem i napravim visi).
Siroko postavljeni nasloni za ruke (53cm razmaka) = nekom nizem moze biti problem osim ako nece da izbusi rupe blize sedistu (a opet naslon za glavu kao da je za tu visinu).
- Najnizi liftomat (koliko sam uspeo da vidim) ali zbog konstrukcije i oblika zvezde sama stolica nije toliko niska = potencijalan problem za noge nekom ispod 175 osim ako nece da menja zvezdu.
- Prednji deo sedista ima po ivici sundjer koji malo pritiska unustrasnju stranu iza kolena ali do sada nisam primetio neke probleme. Recimo ram od CM-F85B bi posle 4 sata krenuo
da mi prekida cirkulaciju u nogama. U krajnjoj liniji, za ove pare, sundjer mogu ili da izvadim ili stanjim. Na kraju, to su radili i sa Aeronom.
- Prvi utisak mi je bio da je mrezica bas gruba ali nedelju dana kasnije mi osetno manje smeta. Svakako bi bilo lepse da je neka finija.

Koliko ovakve noname stolice traju, pojma nemam.

Prilozi

• Screenshot 2023-07-27 231354.jpg
    Screenshot 2023-07-27 231354.jpg
    78 KB · Pregleda: 117
  • Screenshot 2023-07-27 231409.jpg
    Screenshot 2023-07-27 231409.jpg
    82 KB · Pregleda: 97
  • Screenshot 2023-07-27 231419.jpg
    Screenshot 2023-07-27 231419.jpg
    59.5 KB · Pregleda: 83
  • Screenshot 2023-07-27 231435.jpg
    Screenshot 2023-07-27 231435.jpg
    68.2 KB · Pregleda: 75
  • Screenshot 2023-07-27 231505.jpg
    Screenshot 2023-07-27 231505.jpg
    103.6 KB · Pregleda: 97
Evo i ja da se javim. Imam 183 i 90kg. Zbog malo specificnog nacina rada (Blago zavaljen i potreban mi je upotrebljiv naslon za glavu) jurim neku stolicu vec godinu dana ali nisam uspeo da je nadjem jer.. rat, Rusija, sankcije. To me je nateralo da gledam sta sve ima u ponudi pa sam vremenom zavrsio probajuci stolice od 15 do 150k. Sustinski, imam utisak da high end stolice odredjuju trziste i da vuku low end stolice sa visokim pocetnim cenama i ako se vecinom sve klima i deluje prilicno jeftino. U teoriji idealan bi mi bio Aeron C da ne moram da kupujem Atlas i jos placam carinu za njega. Uglavnom, slucajno naleteh na ovo, pa odlucih da podelim s vama. Nasao sam je u Veterniku za 12k. Spakovane su u kutije dovezene iz Nemacke. Mislim da nemaju garanciju a za te pare i ne moraju. Imam je jedno nedelju i kusur dana.

Funkcionalnosti
- Cini se sinhro mehanizam (minimalna promena nagaiba sedista i rukonaslona kada se stolica nagne). Verujem da je maks. nagib oko nekih 120"
- Sediste je fiksno (ne seta napred nazad)
- Naslon za ledja federira + lumbalna podrska koja se podesava po visini.
- 3 pozicije za zakljucavanje i otvorena pozicija za klackanje gde vas u mestu drzi otpor tj. koliko ga jako podesite.
- Naslon za glavu podesiv po visini i uglu
- Naslon za ruke podesiv po visini i smeru (tj. napred nazad)

Trenutni utisci
  • Deluje robustno za razliku od vecine stolica koje sam probao; sa izuzetkom CM-F85B (kratko sediste) i Modrulj 291 (nije bio mesh).
  • Rekao bih najbolji odnos cene, kvaliteta i upotrebljivih opcija do 50 hiljada.
  • Malo je Aeron pristup sedenju - Ili ces da sedis kako treba tj. pravilno ili neces uopste da sedis. Nisam siguran koliko mi to odgovara za opustanje jer sedim kao da cu na nesto da se fokusiram i imam osecaj da treba nesto da radim kad vec sedim tako 😅 Mozda samo treba malo da se naviknem na pravilno sedenje jer na svakih pola sata sebe uhvatim da sam malo skliznuo napred i da opterecujem donja ledja.
Disclaimer odmah: Trenutno ne radim full time tako da ne provodim 8-10 sati. Ustajem na svaka 2-3 sata pa ne mogu da tvrdim bilo sta za vezana sedenja u duzem periodu.

Pozitivne strane
- Donji deo naslona za ledja ceo seta napred nazad (federira) pa mu to dozovljava i da se malo krivi levo desno zavisno kako se okrenete.
- Lumbalna podrska se podesava samo po visini ali ima fin hod. Posto je otvorena mogu da ubacim jos neku penu ako vremenom zafali ali sad sam sasvim zadovoljan potporom.
- Stolica se naginje pozadi ali sediste i naslon za ruke vrlo malo menjaju ugao tako da ne seku noge ako sedite malo zavaljeni. Desavalo se da neke i od 50k to nemaju.
- Naslon za ruke se tesko pomera napred nazad. Za mene veliki plus jer na svim ostalim stolicama nasloni vrlo lako pocnu da setaju ako se oslonis na njih da ustanes. Meni to deluje i kao potencijalno opasna stvar kad se vremenom razglavi pa ti sleti ruka. Oni sa zakljucavanjem su jako retki.

Negativne strane
- Kinez u smislu da su uklapali sta stignu od velicina i nisu pazili da bude uniformno. Pod tim mislim:
Veliki naslon za ledja ali malo uze sediste (48cm) . Zbog sirine sedista nisam siguran da bih preporucio nekom vecem i tezem od mene i ako je naslon komotno za vece osobe.
Meni je sediste ok, ali sam na ivici, prakticno do rama.
Naslon za glavu beskoristan ako ste iznad 175 (to cu da isecem i napravim visi).
Siroko postavljeni nasloni za ruke (53cm razmaka) = nekom nizem moze biti problem osim ako nece da izbusi rupe blize sedistu (a opet naslon za glavu kao da je za tu visinu).
- Najnizi liftomat (koliko sam uspeo da vidim) ali zbog konstrukcije i oblika zvezde sama stolica nije toliko niska = potencijalan problem za noge nekom ispod 175 osim ako nece da menja zvezdu.
- Prednji deo sedista ima po ivici sundjer koji malo pritiska unustrasnju stranu iza kolena ali do sada nisam primetio neke probleme. Recimo ram od CM-F85B bi posle 4 sata krenuo
da mi prekida cirkulaciju u nogama. U krajnjoj liniji, za ove pare, sundjer mogu ili da izvadim ili stanjim. Na kraju, to su radili i sa Aeronom.
- Prvi utisak mi je bio da je mrezica bas gruba ali nedelju dana kasnije mi osetno manje smeta. Svakako bi bilo lepse da je neka finija.

Koliko ovakve noname stolice traju, pojma nemam.
Za te pare realno nek te sluzi 2 godine baci je i kupi drugu, ako me razumes ta hocu da kazem. Lepo izgleda tbh.

Za te pare realno nek te sluzi 2 godine baci je i kupi drugu, ako me razumes ta hocu da kazem. Lepo izgleda tbh.
Upravo to. Za te pare nek traje dve godine ali nadam se da ce duze jer ova plastika na njoj deluje kvalitetno a ram je od gvozdja. U sustini sam vrlo zadovoljan pa sam okacio ovde sve utiske ako jos nekog interesuje da uzme za sebe dok ih jos ima. Iz moje perspektive kod nas nema poente davati 20-50 hiljada na stolice sa dve godine garancije. Isto sam proso sto se mene tice.

Išao danas da vidim Modrulj, al nisam imao mnogo vremena pošto rade do 18h a ja u 17h završio sa poslom. Većina mi udara u donji deo leđa i pravi problem...mislim da mi je tipa M295 ili tako nešto najviše odgovarala!
Subotu još Niteu u Bg da obiđem pošto mi reče da imaju Zodi na stanju i iskrsla mi Steelcase Leap v2 koju treba da probam i kupim ako mi (dajbože) bude odgovarala!

Napokon stigao Atlas headrest za Embody 🥳
Plastika i materijal apsolutno identicni stolici!
Porucen 04. aprila, stigao danas.
Stavili 13$ vrednost, nema carine i poreza 😀

Prilozi

• IMG_2083.jpeg
    IMG_2083.jpeg
    283.1 KB · Pregleda: 77
  • IMG_2085.jpeg
    IMG_2085.jpeg
    150.6 KB · Pregleda: 77
  • IMG_2086.jpeg
    IMG_2086.jpeg
    186.5 KB · Pregleda: 73
  • IMG_2087.jpeg
    IMG_2087.jpeg
    196 KB · Pregleda: 91
  • IMG_2094.jpeg
    IMG_2094.jpeg
    232.1 KB · Pregleda: 140
  • IMG_2095.jpeg
    IMG_2095.jpeg
    208 KB · Pregleda: 99
  • IMG_2096.jpeg
    IMG_2096.jpeg
    174.9 KB · Pregleda: 98
Kako li ste od preporuke za Markusa stigli do stolica od 500€+ da mi je znati :D
Inače, ako nekoga interesuje, Markus je sada na akciji i košta 15499,00 dinara bez isporuke.

To je moje mišljenje, za te pare ok, ali to je to. Razdrndala se dosta, krcka, odvijaju se šrafovi.
Slažem se, ko nije aktivan i ne vodi računa o aktivnosti i vežbanju, neće pomoći nijedna stolica na duže staze.

Markus je igračka :)
Ja trenutno sedim na stolici koja je koštala pre 10 godina 3500,00 dinara, ne može da se diže. Za pare, koje neko daje za samo jednu stolicu, ja sam pravio kuhinju po meri i to bogovsku. Mada je moj komentar više bio u smislu da su se svi kleli u Markus-a i njegov kvalitet, a poslednjih nekoliko desetina strana sve stolice od 1500€+. Pa ne sedimo svi na gomili para da kupujemo takve stolice. Ništa lično prema bilo kome, jednostavno mi je malo upalo u oči to frljanje sa raznim Aeronima, Haworth-ima i ostalim.

Ko može da priušti i misli da vredi, neka kupuje šta hoće. Isto kao i za sve u životu. Sedeo sam na Aeronu i ne mislim da vredi tih para, plaća se tu i brend lepo.

Sve je to relativno, u stolici provodim 12+ sati dnevno, uglavnom zbog posla, ali i inače se sedi za računarom kad prođe radno vreme.
Kuhinju nemam u stanu već evo godinu dana, još je nisam poručio a i kad bude urađena, u nju ću ulaziti koliko da skuvam kafu i operem šolje/čaše, eventualno da se spremi neka hrana povremeno, dakle i 1h u proseku dnevno ako provedem u njoj.

S druge strane, postoji i momenat ispitivanja svih mogućih stolica, šetanja okolo po gradu, trošenje goriva, vremena, za nas koji radimo na sat to sve košta, znači uštedim na stolici 500e, ali potrošim gorivo i vreme dok nađem koja mi odgovara...

Na kraju cele priče, plaća se brend, ali se plaća i istorijat i mnogobrojne potvrde da se eto taj Herman Miller ne raspadne posle 2-3 godine ili da neće postati neudoban jer mu se spljoštio sunđer ili šta je sve već navođeno za razne modele.

Imaju i HM i SteelCase svojih mana, niko ne tvrdi da su apsolutno savršene i bezgrešne, ali treba gledati i malo širu sliku, nije cena jedini parametar.

Najbitnije je da covek nadje ono sto mu zaista odgovara (pricam za one koji poslovno provode 8 i vise sati u sedecem polozaju)...ime i cena su tu onda manje bitni faktori. @mickeyrs lepo si objasnio sve i da ti bude uzivanje u koriscenju iste (+ napravis gomilu para)!

Markus je "hvaljen" kao kvalitetna stolica za te pare, ali nikako dobra u smislu udobnosti, lumbalne podrske i ostalog. Meni je bas losa bila nakon nekog vremena, da sam znao da joj nikad ne pridjem, mozda sada ne bih imao problem koje imam. Zapravo, ubedjen sam da bi bilo drugacije.

Sa druge strane, sve ove neke stolice od po 1000e su zaista preskupe, ali platio bih i vise samo da znam da ce mi biti kako treba. Nazalost, meni licno Aeron ne odgovara kao sto sam ocekivao da ce, pa cu morati u jednom momentu da nastavim sa potragom, a on ce ici na prodaju.

Ono sto sam definitivno potvrdio sebi koristeci Aeron je to da mash sediste nikad vise!

Cene su takve kakve su, ako verujemo izvestajima, jer su jedva profitabilni.
Steelcase Finansijski Izvestaj za 2022
2.8 milijardi usd promet i samo 4 miliona usd profit 2022 godini.
Nek bude da im je promet manji nego sto je pre bio zbog posledica korone. Vise ljudi radi od kuce ili daljinski + inflacija + ko zna jos koji faktori.
Isto bi trebalo da uzmemo u obzir da su cene takve kakve su jer im nismo mi glavna ciljna grupa, vec firme kojima su te stolice osnovno sredstvo, tj. sredstvo za pravljenje para.
Mi smrtnici koji ih kupujemo za kucnu upotrebu, pogotovo mi smrtnici u Srbiji smo im na kraj pameti i brige.

Slazem se da je i moj Gesture i sve ostalo od Steelcase-a, i HM-a i Vitra i Sedus i Haworth i Knoll i Hag i Wilkhahn i sve ostale marke da su kao proizvod su precenjene.
Ali kazem jos jednom, nismo im mi ciljna grupa.
Ciljna grupa su im firme kojima je u interesu da uloze u sredstva (veca kolicina stolica) gde ce im zaposleni biti "zdraviji", samim tim i produktivniji + otpisivanje poreza za osnovna sredstva + lovu koju su potrosili/investirali vise nemaju i onda ne moraju na nju da placaju porez (praksa normalna svugde na zapadu) + pare koje su potrosili/investirali ne gubi vrednost zbog inflacije itd itd itd.

To je njihova ciljna grupa.
Grupa koja sa kupovinom stolice ne resava jednu stvar nego barem pet.
Zbog njih su takve garancije kakve su. 12 godina, u slucaju da nesto ne valja dolaze na lice mesta serviseri, ako ne mogu da je rese na licu mesta nose je i vracaju je nazad kada je srede.
Vrlo moguce da u medjuvremenu mogu i zamensku stolicu da organizuju, ali to nisam siguran.

Markus je "hvaljen" kao kvalitetna stolica za te pare, ali nikako dobra u smislu udobnosti, lumbalne podrske i ostalog. Meni je bas losa bila nakon nekog vremena, da sam znao da joj nikad ne pridjem, mozda sada ne bih imao problem koje imam. Zapravo, ubedjen sam da bi bilo drugacije.

Sa druge strane, sve ove neke stolice od po 1000e su zaista preskupe, ali platio bih i vise samo da znam da ce mi biti kako treba. Nazalost, meni licno Aeron ne odgovara kao sto sam ocekivao da ce, pa cu morati u jednom momentu da nastavim sa potragom, a on ce ici na prodaju.

Ono sto sam definitivno potvrdio sebi koristeci Aeron je to da mash sediste nikad vise!
Zbog plastike rama ili same mreže?

Eto, a meni recimo vise mash odgovara :)

Elem, dajemo na svakakve gluposti velike pare, a u stolici provodimo 5-10 sati dnevno.
Kada odu ledja, ljudi ni ne pomisljaju da je to od lose stolice, u 99% slucajeva misle da se prosto desilo. Ne moraju to d abudu top modeli od 1000 i 1500e, ima dosta jeftinijih ergonomski zdravih stolica. A od svih gluposti na koje bacimo pare, stolica jedina direktno drasticno utice na zdravlje i to ne skontas dok ne bude kasno.
Prosecan Aeron traje 20 godina, prosecan tv 7 godina, mobilni 4...

Izgleda da nikad neću kupiti stolicu 😂 Ili ću morati da uštedim za neku od ova dva precenjena brenda i gotovo.

Uzmes ovu kao ja i miran si 10 godina :D

Imam je i nisam miran ni ovih par godina koliko je imam :D

Tu koju si mi preporučio.

Tu koju si mi preporučio.
Jel si ti siguran da imas bas nju? Ja nju koristim i mogu da ti kazem da mi je odlicna. Ja na njoj sedim 9+h dnevno.
Ali ako ocekujete da nadjete stolicu na kojoj mozete da sedite svakog dana po ceo dan i da se osecate kao da lezite, to nije moguce, koliko god para dali ili koju god stolicu kupili.

Šta sve neću pročitati. Da li sam siguran da imam baš tu stolicu, mislim hajde malo ozbiljnosti. Treba li da ti slikam kao dokaz? 😂

Zbog mreže. Jednostavno ne prija kad se sedi u kratkom sortsu ili gaćama. Krene mash da žulja nekako, bas smeta.
Šta sve treba testirati kod kupovine. 🙂 Meni se čini da bi mi na duže smetao ram. Od stolica koje sam probao, mislim da Embody ima najudobnije sedište. Uz to, pomeranje po dubini ne utiče na razmak između sedišta i naslona.

^ Pa sve zavisi kome sta odgovara, na sta obraca paznju itd.

Najbitnije svakako da li ti odgovara sediste, da te nigde ne sece, da ti odgovara duzina, ali pre svega udobnost. To je doduse jako tesko ustanoviti, jer za pola sata sedenja ne mozes da zakljucis dal ce ti biti udobna i posle 8 sati sedenja. Uz to najbitnije je naravno naslon i njegova lumbalna podrska. Jako bitno da moze da se podesava, jer ako je podrska fiksirana u nekom polozaju, moze da ti smeta, a to moze da pravi jako velike probleme. Onda vezano za rukonaslone, da li ti odgovaraju, koja su podesavanja, da nisu tvrdi ako cesto oslanjas ruke na njih. Takodje za njih sto mi pada na pamet je i kolika je visina, da li mozes da zavuces celu stolicu pod sto. Sto se naslona za glavu tice, ne znam dal ti treba, ali vecina mislim da ga ni ne koristi iako misli da im treba. Ja sam bio jedna od tih osoba, ali zapravo pri normalnom sedenju mi glava ni ne dodiruje naslon, a da lezim u stolici je za mene proslost. Jedino bi imalo smisla ako se uzme ona sa naslonom koji je izbocen malo vise ili moze da se podesi tako da glava lepo nalegne na naslon. Mislim da je isto bitno videti kakva je zvezda, da li je kvalitetna, mozda najbolje ako je metalna.

Ima tu sigurno jos stvari, ali ovo je ono prvo sto mi je palo na pamet. Svakako treba obici vise radnji, probati razne stolice, pa tek onda doneti odluku.

Ono sto bih definitivno potvrdio je da na stolici ne treba stedeti jer bukvalno moze da napravi razliku u zdravstvenom smislu.

Koju imas?

Mislis zbog ove koju sam ja poslao ?
Naravno da je zbog Markusa. Pazi, super ako je tebi odlicna i ja sam to mislio ranije, pogotovo kad sam je koristio u kancelariji. Cinjenica je da sam tada ipak dosta cesto ustajao, tj nisam toliko sedeo na njoj, pogotovo sto nisam ni mogao da je koristim kuci, a i bio nesto mladji 😄

Onda sam poceo kuci da je koristim i naravno sedelo se duze u njoj i u pocetku mi je delovala ok, ali su onda krenuli problemi. Primetio sam da me ona njihova nazovi lumbalna podrska zapravo zulja, a sediste je udobno prvih pola sata, sat, a onda pocnu bolovi u zadnjici.

Ajde da samo ja to pricam, pa da ispadne da je do mene, ali dosta ljudi ovde je podelilo iste utiske.

Vrh Dno