Šta je novo?

Dobre radne stolice

Poslednja izmena:
Dosta dobrih informacija na sajtu o stolicama. Probao skoro sve ovde koje se spominju i izabrao dve za finalni izbor koje se uopste ne spominju. Prosao sve firme u BG koje prodaju stolice, a bio i na sajmu namestaja u potrazi. Moj savet je odmah otici u Niteu i zavrsiti pricu. Predstavnistvo za Stealcase mi je bilo bas neozbiljno. Probao Leap i nisam fasciniran. Imam 190 i 110kg i bas mi je trebala ozbiljna stolica.
Dve koje su mi bile najbolje odnos cena kvalitet:
Haworth FERN 912e
Okamura Contessa 1020e
HM embody naslon mi je bio previse nizak, i Aeron bez naslona za glavu mi se nije svideo.

Haworth FERN je vrlo slicna Embody-iju (bar meni) samo sa visljim naslonom i vise podesavanja. Mana je garancija od 5godina i ne odaje mi utisak da ce da traje mnogo duze od toga posto koriste neki silikonski sistem. Najudobnija od svih koje sam probao.

Okamura Contessa je klon Aeron-a sa svim mogucim podesavanjima koje aeron nema i vrlo slicnim kvalitetom (10 god garancije), takodje i naslon za glavu. Komande se kriju u ruckama. To i opravdava cenu od 250e jacu od Aerona.

Izabrao Contessu na kraju zbog garancije.

Od kada je Aeron u Nitei 770e?
Ja se secam cene od 1100-1200e pre 5, 6 meseci.

Ne znam sta ti je bilo neozbiljno u Delight, mene devojka bukvalno terala da sedam u sve stolice, kada sam ustajao, govorila da treba da sedim barem 20 minuta u stolici koju sam izabrao, da budem siguran da je sve ok, nudili nas kafom, pricali o materijalima, ponudi, bojama...pri tom sam ja dosao u trenerci, kao da sam krenuo na buvljak da valjam parfeme :)
Ne znam sta se to desilo u Nitei, da bi za Delight rekao da su neozbiljni?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ikea ponovo dobila Tamnosive Markuse, da li zna neko da li je rešen problem sa naslonom?

Nisam ni znao da ima problem? Imam tamnosivu markus i sve mi deluje OK sa naslonom...

Pa bilo je pre nekoliko strana u ovoj temi kako naslon je kriv, odnosno ide u stranu.

Ja se preselio u novu kancelariju a tamo potpuno nove Herman Miller Sayl stolice :D

Kakve su one naspram Areon i Mirra modela? Mislim da su dosta jeftinije.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Od kada je Aeron u Nitei 770e?
Ja se secam cene od 1100-1200e pre 5, 6 meseci.

Ne znam sta ti je bilo neozbiljno u Delight, mene devojka bukvalno terala da sedam u sve stolice, kada sam ustajao, govorila da treba da sedim barem 20 minuta u stolici koju sam izabrao, da budem siguran da je sve ok, nudili nas kafom, pricali o materijalima, ponudi, bojama...pri tom sam ja dosao u trenerci, kao da sam krenuo na buvljak da valjam parfeme :)
Ne znam sta se to desilo u Nitei, da bi za Delight rekao da su neozbiljni?

Embody je 1150e bio pre nove godine, doduse sve su cene sa popustom i pdv-om. Aeron je bio oko 700e. Upravo citam iz ponude koju su mi poslali na mail sa popustima. Kontam da salju ponude svakom razlicite od zavisnosti dolaska novih modela, stanja u magacinu i jos ko zna cega.

Sto se tice delight-a, stvarno mi je neozbiljno da pomeram ljude koji rade da bi pogledao stolicu sa premium cenom i samim tim mi kao firma deluju neozbiljno na duze staze sa tim pristupom poslu. Paralela bi mi bila da udjem u premium restoran i da nemaju jelovnik nego idem da gledam do pola zavrsen rucak od kuvara, ili u auto salonu da mi prodavac pokazuje svoj auto. Slozices se da je to neozbiljno, u rangu prodaje namestaja na buvljaku.

Ako ti to smeta, onda da, jeste malo neprofesionalno, mada to meni cak i pokazuje realnije stanje stolice, kada je vec koriscena i "utisnuta".

Kakve su one naspram Areon i Mirra modela? Mislim da su dosta jeftinije.

Moje misljenje, iskreno, lose su u poredjenju sa bilo kojom stolicom. Taj Sayl ne nudi ni deo podrske neke normalne stolice, pogtovo ako si tezi. Imam 2m i 93-4 kilograma i uopste se ne osecam kao da me Sayl drzi na mestu, sve se migolji ona mreza. Cini mi se da bilo koja kasvetna "klasicna" radna stolica moze pruziti bolju udobnost za polovinu tog novca.

Izmedju Aeron i Mirra 2 nisam primetio drasticnu razliku. Aeron je mozda malo podesiviji i Mirra 2 je malo manja, ali su druga liga u odnosu na Sayl.

Čim si malo gabaritniji, svaki nedostatak ispliva.
Imam kolege koje se ne žale ni na one iz Metroa od pre 10 godina a i dalje su netaknute i ne smeta im, što razumem obzirom na slabiju konstituciju. Ali ima i slučaj, 120kg čovek navikao na tu krš stolicu, oblikovala se po njemu i nije hteo Herman Miller ni da drži duže od pola dana.

Bio danas u Ikei po Markusa i na svim izloženim sivim naslon jeste malo kriv. Posle predomišljanja otišao sam dole u magacin i izvukao random kutiju, došao kući i sastavio je i naslon je kriv. :D
Kada sednem ne primećujem tako da ću je zadržati. Možda odem da je zamenim kada stigne nova tura ili ću staviti podlošku i ćao.

Jel to što je krivo smeta u svakodnevnom korišćenju? Sledeci mesec planiram da je pazarim, pa da znam o cemu se radi.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Uzeh danas Markusa, sklopio i svaki put kad se nalegnem cujem zvuk, kao udarac metal o metal, srafovi su lepo zavijeni proveravao sam x2. Jel ima neko slicne simptome?

Uzeh danas Markusa, sklopio i svaki put kad se nalegnem cujem zvuk, kao udarac metal o metal, srafovi su lepo zavijeni proveravao sam x2. Jel ima neko slicne simptome?

Pisano je o tome minimum 15x. Prelistajte malo temu.

Jel valja AH SEATING DS-042? Jedina koja za te pare (15000din) ima jastucice za lumbalni i vrat. Samo ne znam da li mogu nasloni za ruke da se podesava i da li moze da se stavi ljuljanje. Moze se pomerati naslon napred-nazad.

Troškovi isporuke za Markusa su 3000! Da li je neko transportovao autobusom? , da li može 1 čovek da ga prenese?

U BG jel samo Nitea prodaje Herman Miller stolice? Vidim iskače na Google neki sajt stolice i fotelje, oni rade samo online prodaju, mada deluje kao scam.

Zašto 3000 kad je do 30Kg 500 din? Bar su meni toliko naplatili pre mesec dana. Nije baš zgodno za jednog čoveka da ga nosi na duže.

@ironmanbg

Poslednja izmena:
Tako izađe na sajtu, kad staviš u korpu, i dimenzija kutije diže cenu.

Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока

Ne bih znao. Evo sad sam stavio u korpu, ukucao poštanski kod za Niš i izbacuje mi 499 din za dostavu.

I meni dostava u bg 500 dinara pre par meseci...nema šanse da jedan čovek to nosi, kutija ima oblik slova L i vrlo je i nezgodno i teško za 1 osobu da to nosi...

O kom sajtu se priča?! [emoji56]

Nazad
Vrh Dno