Kakve veze ima kako je ko dobio posao ? Ne kapiram poentu tvog pisanja i vredjanja ljudi ? Ima ljudi sto rade u call centrima za 300e, jel su i oni svi dobili posao preko veze ?
Pa ti ljudima kazes da su izgubili kompas a ne razumes vredjanje

. Samo kazem da neko ko se trudi u zivotu i odluci da odvoji vece pare za stolicu nije taj koji je izgubio kompas, nego ako imas 50 godina i nista nisi napravio od sebe, i ako gledas na cemu drugi sede. To nije vredjanje to je cinjenica. Takodje ekonomsku stranu price sam ti objasnio da se zapravo isplati na duze staze uzeti skuplje, kao i sa svime u zivotu, tako i sa stolicom, ali i to odbijas da prihvatis. Takodje ti je kolega rekao da postoje rate i drugi nacini da se uzmu stolice, takodje sam ti rekao da ja STEDIM za stolicu, nije da nisam krnjio stek za 100 drugih stvari ali da imam neke prioritete i planove, za razliku od tih sto rade za 300e

. I lepo sam naglasio da mislim na starije, ako imas 300e sa 20 pa cak i 30 godina, boze moj..
Kazem da su ljudi izgubili kompas jer se namece ovde da ako nemas stolicu od xyz eura onda ce ti kicma propasti za 10 godina. I ako imas neke druge prioritete u zivotu od kupovine takve stolice onda si lud jer ne mislis na svoje zdravlje. A da te pitam ja kako se ti hranis ? Jel mislis da je bolje zdravije se hraniti ili sedeti na dobroj stolici ? Sad samo da mi prospes Maja Volk pricu i sve ce mi biti jasno.
Upravo to je i problem, sto to sto sam boldovao stoji kao cinjenica, ali tebi ne. Da se ne vracamo na jeftinije od 700e jer si preterao sam zarad argumenta, i da se ne vracamo na rate, stednju i to....
Sto se tice ishrane vazna je koliko i stolica i dusek na kom spavas i jos dosta stvari. Bitno je i koja kola imas ako si visok 2m. Ocigledno ne tebi jer neke aspekte svog zdravlja stavljas ispred drugih a sve je podjednako bitno. Sto se tice ishrane isto kao Maja Volk samo sto nisam opterecen :d. Od brze hrane ako bas moram, samo picu, ovo sa mlevenim mesom ne bih ni da mi plate, a na svoju adresu ne narucujem niti se hranim napolju, napravim sam sebi meso koje mi se jede, jedem i kuvano i ribu, svo povrce osim 2. Ne pijem alkohol/gazirano, ne jedem slatko, volim Gricko

. Pitas me za ishranu a na upit cime se bavis, kazes da nisi kompleksas, ok

.
Sta tebe briga sta ja radim, nisam kompleks da iznosim ovde da sam programer, imam firmu ili sta vec. To je sad u Srbiji postalo popularno da si programer i onda da trljas ljudima na nos. A onda kada to ljudi provale, kazes radio sam sa taticom na gradjevini, cisto da bi se spustio u taj nizi sloj drustva, da ne bude glupo. Otisli smo daleko u off, necu poene da dobijam za gluposti. Stolicu sam kupio, podelio misljenje u vezi modela koji sam pazario, odjavljujem se iz teme. Vise ne znaju sta ce, ajfoni, kola i ostala ****** nisu vise in, sada se kompleksi lece kupovinom stolice od 800e i ubedjivanjem drugih da ce biti grbavi za 10 godina ako ne urade isto.
Pa ocigledno postoji neki razlog zasto neces da kazes, kao da je neki bauk od pitanja, i ocigledno jesi jer si dosao na IT forum gde su 90% ljudi sedelice koji opet zaradjuju posteno (iako nije bitan faktor u kupovini kvalitetne stolice, to smo prosli 100 puta do sada) da nas vracas u realnost i govoris ko je izgubio kompas

. Sto se drugog dela price, nije "da ne bude glupo", jer zaista nije glupo. Nemam 6 kom za kuhinju od caleta pa da se pravim pametan kako je a-must, zapravo nemam je i dalje, mogu da ti slikam sta sad imam, i tebi niko nista nije rekao za tvoj izbor ali nemoj ni ti da pricas ko je normalan a ko ne. Pitao me ortak pre 2 nedelje (kada je markus akcija prosla pa se digla cena ponovo) sta da kupi, pitam ga za budzet, kaze 9-10k, rekao sam mu ili da kupi onu od 5 jer je ista kao te od 9-10, ili da izdvoji jos malo za Markusa i ceka akciju. Nisam mu rekao da spremi 500e ili da se ne javlja za preporuku..
To sto zagovaras da je glupost "10 godina i odose ledja", videces nazalost za 10 godina da nisi bio u pravu ali bice kasno, jer sam upravo to doziveo sto se tice ociju

. Davao sam sebi neke primere i racionalizacije kao boris "kako svi sede na kuhinjskim stolicama", medjutim od kad sam uzeo naocare sa -1.5, svako ali SVAKO kome sam dao, vidi ostrije sa njima. Toliko i tome da ne stradaju ledja/oci/itd... samo sto je u Srbiji normalno da se budis sa bolovima i prvo iskasljes sve sto imas u plucima pa tek onda mozes da stavis dzezvu... sedeo sam i ja po igraonicama svojevremeno i znam par ljudi kojima je vec i otisla kicma do 25-30e...