Šta je novo?

Dobre radne stolice

Vidim da u novom metro katalogu ima neka "gejmerska stolica" sa metalnom zvezdom za nepunih 10.000 sa pdvom.

Meni te stolice deluju potpuno neprakticno, ali vidim da ima dosta ljudi koji ih vole, pa zbog toga i obavestavam.

Ima u metrou neka sa mesh - office executive tako nesto za 12k. Ne deluje lose, ako imate 70kg ili manje po meni, ali mene sumnjam da bi izdrzala duze...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Iskreno, ja ne poznajem nikoga ko je tamo kupio stolicu i da mu je ok radila. Ili brzo pukne ili počne da škripi posle nekoliko dana...
Poslednju sam uzeo u home centru i evo je već 1.5 godine služi savršeno, a nije ni neka razlika u ceni.

Pozdrav.
Da li mi mozete preporuciti neku stolicu sa visokim naslonom do 8 hiljada ? Hvala.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Visok sam 184-185. Hvala ti, pogledacu naravno.
Pozdrav. Sve najbolje.

Nema na cemu. Ja sam slicne visine i ova sto je imam mi dodje do vratnog dela kicme, mada ja ne sedim pod uglom od 90 stepeni, tako da mogu da naslonim i glavu na nju.

Nazalost razmatram da vratim CF-85A koju sam kupio u EMU. Koristio sam je puna dva meseca i jednom sam je reklamirao jer je jedna strana sedista bila visa od druge za 1cm i dobi osam komplet novu stolicu, ali evo posle jos jednog meseca koriscenja i ova je ispoljila isti problem. Verovatno je fabricka greska, posto kada se odsrafi sediste i postavi na ravnu povrsinu, jedan od cetiri kraka gde se srafi sediste je savijen ka sedistu i to pravi problem. Posto je jako debeo celik, nema sanse to da ispravim sa rucnim alatom. Probao sam da kompenzujem postavljanjem vise slojeva metalnih podloski, ali to nije urodilo plodom. Drugi problem koji se javio pre tri dana, i naslon je pobegao u suprotnu stranu i sada se krivim kao gudalo i jako je postala neudobna, toliko da ni jastuk ne moze da kompenzuje, a bolovi u ledjima se vracaju.
Hajde da sam tezak i da imam preko 120kg i da se klatim kao manijak, ali od moje kilaze od 80kg i sedenja za racunarom i ucenja je otisla do djavola. Kao da joj treba mesec dana da se primete ovi nedostaci u izradi. Pitanje je hoce li hteti da vrate novac, posto je ovo jedina stolica koja mi je odgovarala iz njihove ponude, a ne zelim da se patim na stolici od 32,000 i da ih menjam svakih mesec do dva dana dok ne dobijem dobru.

Probaj od merryfair o141 mislim da se zove i ne znam koja je druga, ali obe su oko 40k.

Vidim da je ima u Astra Office. Idem sutra da regulisem oko povracaja novca u EMU, pa cu da svratim do Astre da vidim sta imaju. Nadam da nadjem nesto do oko 40K.

Poslednja izmena:
Imaju od merryfair dve stolice oko 40k, mada mislim da je jedna 39, a druga 44. Probaj da izboxujes popust pogotovo ako kupujes kesom.

Prvo da odsedim u obe bar po 15 minuta i da je podesim valjano, da se ne zeznem opet. Ovog puta nosim metar sa sobom da proverim svaki cosak sedista, ka i malu libelu. Ne dajem 40K a da nije u vinklu. Videcu da sednem i u Sandberg Commander i to da vidim posto ima malo sire sediste u odnosu na DX Recer koje sam probao i ne godi mi toliko, ka o da li ce mi prijati koza njoj.

Iz EMU-a su bas profesionalni, pozalio sam se po drugi put na losu izradu i odmah su pristali da povracaj novca i rekli da donesem papire i racun sutra kod njih u radnju, a da ce majstor doci po stolicu u ponedeljak.

Oko 40k te sto sam rekao su jedine meni bile ok, plus malo skuplje - Alumedic 5

Ima li neko iskustva sa matis marley od 13300din? Kontam da za taj novac ne moze da se ocekuje nesto posebno, al za kompom sedim 3-4 sata dnevno, valjda ce izdrzati tih 2 god kolko ima garanciju...

Stigao sam danas da probam O141 i poprilicno je udobna, ali nije to to. Ali saa druge strane Open Point SY2 ima jako visok nivo podesavanja, samo sto nema cvrstu lumbalnu podrsku, ali sam oblik stolice obavije i podupire ledja lepo. Svidja mi se sto moze sediste da se cak nagne i napred zajedno sa naslonom, sto se ispostavilo da mi godi. Bacio sam oko i na O118/O117, kao i A98, ali nisam stigao da isprobam. Moram da odovojim jedan dan posle 20. juna da isporbam sve detaljno pa cu odluciti koju cu. Dizem budzet maksimalno do 42,000 ako se ispostavi da stolica koju odaberem stvarno vredi, ali da prodjem jeftinije od toga bih takodje prihvatio :d

Potrudicu se da isporbam par modela u razlicitim cenovnim kategorijama, da utvrdim sta vise novca donosi u odnosu na jeftinije modele.

Pardon O141 je druga stolica o kojoj sam pricao. O111 trebas da probas - meni je bila udobnija od O141 ali me brinulo sto sediste nije mesh zbog leta. O141 je ok stolica, ali mi deluje da je za ljude nize i uze gradje - tipa 170-175cm max i oko 70kg (bar zbog sirine ramena posto je mene tu zezala).

Moze naslon da se podize po vertikali na O141 pa se kompenzuje dosta. Napravicu spisak sta sve zelim iz kataloga da probam i ici cu redom. Ponesem knjigu, metar i libelu, pa da raspalim :d

Ma podizao sam ga ja gore dole, namestao sve, ali generalno je utisak bio:
O141 - u modrulju me je naslon malo zezao, a u office line probao 2 komada i kod oba onaj dole mesh kao da mi je odsecao noge napred (kod modrulja je bio udoban)
O111 - ok stolica, nije mi odgovarao sedalni deo jer nije mesh, i nisu mi idgovarali rukonasloni jer su tanki i neprakticni

Od ostalog kao sto rekoh, jedino alumedic 5 je bio ok. Nisam bio nigde u BG sem u NItea salonu, tako da mozda ima nekih zanimljivih stolica kojih nije bilo na sajmu. Mene je od svih stolica najvise razocarala Genidia i Ergohuman - Genidia je bila uzas, a Ergohuman jedna od najudobnijih ali joj je lumbalna podrska 0.

Ja bih ti preporucio da probas Mirra 2 (ona ti je van budzeta, ali meni bolja i od aerona), i Sayl (ali obavezno onaj sa lumbalnom podrskom) - on je nesto malo preko tvog budzeta :)

Rukonasloni su mi poslednja rupa na svirali jer ih ne koristim i podlaktice su mi celom duzinom oslonjene na sto, i uvucem se skroz u sto. Tako sam navikao i to mi najvise odgovara i drzi mi ledja pravim. Hermana, Ergohuman i Steelcase ostavljam za svoju buducu doktorsku platu da odluci :d Za sada ovi modeli sto pobrojah i taj O111 ce biti u opticaju.

Onda je moguce da ce ti O111 biti taman :)

Primetio sam da par "jeftinijih" modela ima cak i podesavanje dubine sedista, kao i ostatak, podesavanje visine naslona, lumbalne podrske,sinhro mehanizam i podesavanje naslona, dok recimo skuplji modeli obicno izostave podesavanje dubine sedista. Na primer A96/RG i A90/RG, dok O111 to nema ? Koliko je to bitan faktor utvrdicu, jer nisam imao tu opciju ni na jednoj stolici do sada.

moj herman miller aeron recimo nema, tako da - vjerovatno ne

Kako kome. Ako je stolica skrojena prema nečijoj građi, onda mu niti jedno podešavanje ne treba (osim možda zavaljivanje za gledanje filmova, ali IMHO, tome služi fotelja, a ne radna stolica).

odakle izvuce taj biser filosofije? :d
Naravno da trebaju podesavanja, vjerovatno koristis neku "a la stolica iz osnovne", pa ne kapiras bas poentu podesavanja?

U pravu je, ali takve stolice pogode gradju 0.01% ljudi, pa ti budi taj 1 u 10000 :)

Poenta je bila da podešavanja trebaju. To što aeron nema neko podešavanje, ne znači da ono ne treba. Možda ne treba većini (stolica postoji u tri veličine, što sigurno pomaže), ali nekima treba. Upravo imam stolicu koja ima podešavanje sedišta napred/nazad i to je doprinelo da odaberem baš taj model iako sam u startu bio svestan da nije preterano kvalitetan i trajan (Astra je i pitanju, u ovom trenutku ne znam tačno koji model)

Pozdrav,

Imam problem sa izborom stolica. Dosta sam tezak(oko 130kg) i prosle 2 stolice koje sam imao su pukle, najpre postolje sa tockicima(plasticno) pa onda i nasloni za ruke.
Obe su bile kancelarijske fotelje. Gledao sam na internetu i nisam mogao da nadjem nijednu pogodnu stolicu, uglavnom su sve plasticne ili imaju nosivost do 120kg.
Jel moze neko da mi preporuci neku koja moze da izdrzi vecu tezinu i da ima metalno(hromirano valjda) postolje. Da bude visi naslon posto imam 2 metra. Treba mi za sedenje za kompjuterom, student.
Cenovni rang po mogucstvu oko 200e.

Hvala unapred

Nema za nas od 130 kg ništa, i ovi mršaviji muku muče da nađu nešto pristojno.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Vec duze vremena primjecujem jednu stvar. Kako prebacujem tezinu tijela po stolici (npr naslonim se pa se nagnem malo naprijed), u oba slucaja kao da nesto pukne onako, kao da "prekoci" negdje malo kada uklapa, nema zvukova skriputanja. Mislim i sjediste i naslon imaju mali hod, nisu skroz fiksirani iako su zakljucani. Iritira me malo ovo, iako sve radi OK i tako to. Sta bi moglo biti ima li ko iskustva, nisam tezak 80-ak kg? Stolica placena 400+€ (ergohuman), sve je to "smece" izgleda danas. Iako je 400+E ne odise nekim "premium" kvalitetom. Jeste bolje nego one jeftinije ali opet ne vrijedi to toliko nema sanse.

EDIT:

Sada bas malo pogledah detaljnije. Izgleda da se malo "rasklimao" sjedalni klizni mehanizam i ima malo lufta. ***, konstantni je i pritisak na isti, i stolica s' obzirom da je teza tesko se i pokrece, prakticno najveci pritisak vrsi se na sjediste, i kad se pokreces i kad se vrti guzica. Jbm li ga, izgleda da tako mora.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno