Šta je novo?

Dobre radne stolice

Danas mi je stigla stolica i povlacim ono klimava iz prethodnog posta. Izgleda da je samo model u salonu raskliman. Mozda i nisam kompetentan da pravim poredjenja jer mi je prethodna fotelje bila djubre ali za sada sam poprilicno zadovoljan. I dalje stojim iza toga da zavrsna obrada nije sjajna. Ovo se odnosi prvenstveno na ono malo plasticnih delova. Plastika izgleda jeftino i nedovoljno jako. Mreza i ram sa druge strane izgledaju neunistivo.

Danas mi je stigla stolica i povlacim ono klimava iz prethodnog posta. Izgleda da je samo model u salonu raskliman. Mozda i nisam kompetentan da pravim poredjenja jer mi je prethodna fotelje bila djubre ali za sada sam poprilicno zadovoljan. I dalje stojim iza toga da zavrsna obrada nije sjajna. Ovo se odnosi prvenstveno na ono malo plasticnih delova. Plastika izgleda jeftino i nedovoljno jako. Mreza i ram sa druge strane izgledaju neunistivo.

Jel te žulja mrežica posle dugo sedenja ?

Jel te žulja mrežica posle dugo sedenja ?

Pazi kad ne... Evo vec par sati sam u njoj i mnogo je udobnija od sundjera. Bolje se rasporedjuje tezina sa mrezicom. Sundjer jeste meksi ali je ispod njega tvrda povrsina na koju naletis cim ti tezina savlada sundjer.

Jedno pitanje za vlasike F85A.. Kako da zakocim naslon za glavu? Seta gore dole a oni srafovi su vec dotegnuti maximalno. Ne znam ni kako bih dotegao iste jer je razmak od navoja do mrezice ne vise od 5cm Ne verujem da ovo treba da bude ovako mobilno. Moguce da je fabricka greska.

Ne mozen takav je naslon. Pitao sam u radnji.

Stigla mi je malopre stolica - Oklahoma PDH (Antares). Inače ovo pdh znači da ima naslon, bez naslona je samo Oklahoma i jeftinija je oko hiljadu i po. Najjeftiniju sam našao preko Daniktrade - a. Sa pdv-om je nešto ispod 30 000, a kad se uplati ispadne tačno 30 000. U klikklak-u je 33 i nešto i to kao na popustu od 35, i u još par radnji je oko 33. Četvrti dan od trenutka porudžbine je stigla.
Pogledajte prilog 190598
Pogledajte prilog 190599
Pogledajte prilog 190600
Pogledajte prilog 190601

Konstrukcija deluje prilično kvalitetno, metalna baza, metalna osnova za rukonaslone, čvrsta i kvalitetna plastika svuda. Deo za sedenje nije previše mek tako da se ne upada do konstrukcije, što me je po malo brinulo pre nardžbine, ali nije baš ni memo pena tako da teže osobe možda i propadnu skroz :). Opet, meni nekako više ovaj tip baze odgovara od mrežaste baze, ali to je već stvar ukusa. Nedostatak ovakvog sedišta je malo više znojenja, ali je verovatno malo udobnije za sedenje od mrežastog.
Rukonasloni po slikama deluju kao da su od neke loše plastike, a u stvari je to neki materijal kao gumirana plastika, nešto između.. mekano je na dodir, dosta bolje uživo nego što izgleda na slikama. Ne podešavaju se po osi levo desno, niti mogu da se pomeraju napred nazad, a po visini idu 3 nivoa. Ali su prilično veliki tako da ne smeta nedostatak svih podešavanja. Mana je što između plastike i metalne osnove postoji mali razmak pa landaraju, nisu potpuno fiksirani.
Sva podešavanja su tu, klasika - po visini, nagib koji može da se zaključa čini mi se u 5 pozicija i podešavanje tenzije nagiba.
Ima jastuče za lumbalni deo kičme koje se podešava samo po dubini okretanjem točkića koji je vrlo lepo estetski urađen. Voleo bih da je to jastuče malo veće i da može da se ''šeta'' po visini, gore, dole, ali je fiksirano (malo bih ga podigao, nisko je postavljeno za mene).
Naslon za glavu ima mali hod po visini koji se zaključava u dva položaja, a takođe je pokretan gore dole ali to ne može da se zaključa niti pričvrsti šrafovima.
Mreža naslona mi za sada deluje kvalitetno.
Nema nekih zvukova, škripanja, zveckanja, sve je utegnuto sem pomenutih rukonaslona koji su labavo spojeni sa osnovom. Generalno sam jako zadovoljan izgledom i kvalitetom izrade.

Stigla mi je malopre stolica - Oklahoma PDH (Antares). Inače ovo pdh znači da ima naslon, bez naslona je samo Oklahoma i jeftinija je oko hiljadu i po. Najjeftiniju sam našao preko Daniktrade - a. Sa pdv-om je nešto ispod 30 000, a kad se uplati ispadne tačno 30 000. U klikklak-u je 33 i nešto i to kao na popustu od 35, i u još par radnji je oko 33. Četvrti dan od trenutka porudžbine je stigla.
Pogledajte prilog 190598
Pogledajte prilog 190599
Pogledajte prilog 190600
Pogledajte prilog 190601

Konstrukcija deluje prilično kvalitetno, metalna baza, metalna osnova za rukonaslone, čvrsta i kvalitetna plastika svuda. Deo za sedenje nije previše mek tako da se ne upada do konstrukcije, što me je po malo brinulo pre nardžbine, ali nije baš ni memo pena tako da teže osobe možda i propadnu skroz :). Opet, meni nekako više ovaj tip baze odgovara od mrežaste baze, ali to je već stvar ukusa. Nedostatak ovakvog sedišta je malo više znojenja, ali je verovatno malo udobnije za sedenje od mrežastog.
Rukonasloni po slikama deluju kao da su od neke loše plastike, a u stvari je to neki materijal kao gumirana plastika, nešto između.. mekano je na dodir, dosta bolje uživo nego što izgleda na slikama. Ne podešavaju se po osi levo desno, niti mogu da se pomeraju napred nazad, a po visini idu 3 nivoa. Ali su prilično veliki tako da ne smeta nedostatak svih podešavanja. Mana je što između plastike i metalne osnove postoji mali razmak pa landaraju, nisu potpuno fiksirani.
Sva podešavanja su tu, klasika - po visini, nagib koji može da se zaključa čini mi se u 5 pozicija i podešavanje tenzije nagiba.
Ima jastuče za lumbalni deo kičme koje se podešava samo po dubini okretanjem točkića koji je vrlo lepo estetski urađen. Voleo bih da je to jastuče malo veće i da može da se ''šeta'' po visini, gore, dole, ali je fiksirano (malo bih ga podigao, nisko je postavljeno za mene).
Naslon za glavu ima mali hod po visini koji se zaključava u dva položaja, a takođe je pokretan gore dole ali to ne može da se zaključa niti pričvrsti šrafovima.
Mreža naslona mi za sada deluje kvalitetno.
Nema nekih zvukova, škripanja, zveckanja, sve je utegnuto sem pomenutih rukonaslona koji su labavo spojeni sa osnovom. Generalno sam jako zadovoljan izgledom i kvalitetom izrade.
Nisu dostupni atačmenti :) ?

Ne znam u čemu je problem, juče sam baš proveravao ovaj post, i jedan po jedan su otkazivali, a u početku su se videle sve slike. Evo probaću opet:Stolica1.jpg
stolica2.jpg
stolica3.jpgstolica4.jpg

Poslednja izmena:
Za toliko sedenja svaka je dobra.

Nisam probao tu konkretnu ali sve stolice tamo imaju jedan od dva mehanizma: ova na slici ima bolji koji ima podešavanje visine stolice i mogućnost ljuljanja sa zaključavanjem u gornjem položaju. Nema podešavanja nagiba naslona što je meni bilo dovoljno da odustanem od nastavka testiranja. Lošiji mehanizam ima samo podešavanja visine i ništa više.

Pa za nest ozbiljnije nemam novca, bitno mi je samo da je sto udobnija i da je koliko toliko izdrzljiva.

Nemoj eko kožu

Leti je problem eko koza peskir preko i pici ja iskreno vise volim kozu nego mrezicu pola drugara je kupilo sa mrezicom pa drze jastuke po njoj sad ih zulja, ionako ces 3-4 godine sedeti pa uzeti drugu tako ne razmisljaj mnogo probaj i uzmi koja ti se svidja.

Poslednja izmena:
Leti je problem eko koza peskir preko i pici ja iskreno vise volim kozu nego mrezicu pola drugara je kupilo sa mrezicom pa drze jastuke po njoj sad ih zulja, ionako ces 3-4 godine sedeti pa uzeti drugu tako ne razmisljaj mnogo probaj i uzmi koja ti se svidja.
Pa normalno da ce da zulja kada kupis jeftine/nekvalitetne :)

Ja sam kupio pre 5 godina fotelju sa eko kozom u Simpu nasedeo sam se a i cela moja porodica, na kraju je pukla zvezda, sada trazim neku da kupim ali mi i ove od 20000 do 30000 ne odisu kvalitetom deluju jeftino. Moje misljenje je da je to previse za stolicu ali ja i ne provodim puno vremena za racunarom ali volim da sedim u stolici i gledam film zavaljen.

^Ako je samo zvezda problem, možeš da kupiš novu u skoro svakoj prodavnici nameštaja. 1000 do 2000 dinara su.

Eko koza/koza/skaj je meni samo zimi bila OK dok je u prolece, leto i jesen katastrofa, ne pomaze ni peskir ni bila sta drugo, ispod se upali d*pe bilo sa cim da prekrijem kozu. Zato je mreza zakon zato sto se temperatura tela izjednacava sa temperaturom okoline. Do sada sam koristio 2 stolice sa mrezom, jedna kineska kopija Aerona iz EMU CM-F85B i to je bila katastrofa posto je tvrda i mnogo je zuljala a sada koristim Herman Miller Aeron i ta mreza je meka i kad sednem mogu da sedim nekoliko sati a da ne osecam nikakve posledice sedenja kao sto sam osecao na kineskim stolicama (i koznim i na mrezastim) koje sam prethodno koristio. Dakle mreza kao mreza je odlicna tj najbolje moguce resenje ali samo ona na skupljim stolicama a mreza na jeftinijim stolicama je uglavnom katastrofa. Platno i stolice od platna i sudjera bi trebalo da budu bolje od koze ali losije od mreze mada i tu ima izuzetaka zato sto je Herman Miller napravio Embody stolicu sa rupicastim platnom mada ispod nema onaj klasican sundjer ili sta vec nego neka fleksibilna struktura.

Koza - izbegavati u sirokom luku
Platno i sundjer - bolje od koze ali ima dosta nedostataka
Mreza (Mesh platno) - daleko najbolje resenje za radne ergonomske stolice

Poslednja izmena:
Ali zato kvalitetna mreza ne moze da se nadje ispod 30k, meni treba neka sto udobnija fotelja do 15k max

Pa generalno dobra radna stolica ne moze da se kupi za manje od 400 evra. Ovde pisem uopsteno, ko provodi bar 8 sati dnevno sedeci na stolici onda ne bi trebalo da stedi na stolici i da mu nesto drugo uvek bude prece.

Ja sam npr promenio nekoliko jeftinijih stolica dok mi nije doslo iz d*peta u glavu da ne treba da trazim "best buy" stolicu vec iskljucivo BEST.

Ako sedite 8 sati ok stolica od 1000 evra za nas par sati dnevno svaka valja.

Vrh Dno