Šta je novo?

Dobre radne stolice

Ajde ovako - jednostavno cemo @bmibmc :
1) da li stolica utice na probleme sa kicmom? Ja kazem da, a pretpostavljam da i ti potvrdjujes. (niko ne spori da stolica ne leci probleme)
2) da li je dobro da stolica ima sto vise podesavanja kako bi se prilagodila svakome kako treba? Opet da, a pretpostavljam da i ti potvrdjujes...
3) da li vecina nas u ovoj temi koji spominjemo HM i ostalo trazi i kvalitet odnosno da kupi stolicu i miran je, a ne opet za 6 meseci/godinu/dve da kupuje novu stolicu?

Jedino jedna stvar koju uvek pitam - eto postoji i Sayl za koji sam pitao i koji me iskreno zanima, ali niko ga nije duze koristio. Takodje neko rece ne treba se ludovati sa cenama, jer ima za mnogo jeftinije od 600 eur npr. Sayl. Sayl je 480 eur i to osnovna verzija bez podesavanja za lumbar support. Takodje ako se uzme da se i sedalni deo podesava, mislim da je vec preko 600 eur, a nikako mnogo jeftinije od 600 eur.
Reci mi za ovu stolicu sto si ti uzeo - cini mi se da je to pozadi sve plastika - jel bar unutar plastike metal neki deblji?

Slazemo se za vecinu stvari. Slagali smo se i na pocetku.
Moje misljenje: pivoti na rukonaslonima nisu pod obavezno (cak ni rukonaslonii, uopste. Dobro ih je imati, ali ne i moranje. Nisam siguran ni koliko lumbalna podrska pomaze (makar za ovu stolicu). Bitno je da dobro podesis visinu stolice liftomatom i su ti tastatura i mis na dohvat ruke i da te ne umaraju dok radis (ono, 90 stepeni).

Ova stolica na kojoj sedim nema metalnih delova na ledjima. Nema potrebe ako te strah loma. Noseci delovi su metalni.
Ne mogu je preporuciti mirne duse. Skripuce. Liftomat je pokazivao znake popustanja posle 4 godine, ali treba racunati da je i po 2 sedelo u odredjenim prilikama (160-170kg opterecenje). Mrezica se malo ofucala kod te lumbalne podrske. Doduse, ja imam macka koji voli da ostri kandze i nije iskljuceno da je on doprineo. Nije se pocepala, ali jeste ofucala. Jedan tockic izgleda sumnjivo, ali samo izgleda. Ja imam 95-105kg i nisam nezan, a nisu ni gosti. Sedalni deo je neostecen, zvezde takodje, tilt radi ali skripi u krajnjim pozicijama. Nije klase HM, SC, ali nije ni daleko ako uzmemo u obzir i cenu.

Ne znam oko čega se grudvate toliko...ko ima 1000e da odvoji za stolicu, uzeće HM i slično. Ko nema, poput mene, juriće krševe od 100-200e po domaćim radnjama i salonima, pa šta nađe da mu odgovara...i to je to. Kol'ko para, tol'ko i muzike...kraj priče.

Ali donji deo mi skoro svaka stolica ubija posle dužeg sedenja :(.

Jel može neko ko je probao da mi opiše šta je toliko dobro kod Aerona i sličnih stolica i da li je efekat stvarno toliko dobar?

Razumem deo sa ventilacijom, ali meni je najbitnije da nemam utisak da sedim na nečemu tvrdom.

Da li je na aeronu ona mreža na kojoj se sedi zategnuta ili daje "mekani" osećaj?

Ne umem ni da pitam to što hoću, ali ako može neko ko je probao da malo pojasni taj osećaj u donjem delu :D.
Pa evo na ovom YouTube klipu ces najbolje videti kako je Aeron projektovan da kada se sedne onda se skroz raspodeli opterecenje. Ja sam imao kinesku kopiju Aerona CM-F85B i ona mrezica nije meka, elasticna kao na Aeronu nego je skroz tvrda i sedenje je katastrofa, ne razumem ljude a bar 95% njih kaze da je CM-F85B veoma udobna za sedenje.
Herman Miller stolice bi realno trebale da budu jeftinije, ko kupuje da zna da bar 20% cene placa ime/brend ali ja stvarno nisam hteo da rizikujem ako nista drugo taj brend mi bar garantuje vrhunski kvalitet i iza njega stoji dugogodisnje istrazivanje koje naravno kosta. Ja mislim da ne moze da se kupi odlicna stolica koja ce bar imati slicnu ergonomiju kao HM ili SC stolice ako vec ne moze da traje dugo a sve za mnogo manje pare, to je prosto nemoguce. Koliko para toliko muzike. Tacka.

Evo nasao sam slike iz Nordeusa i Microsofta u Beogradu:

Nordeus
(koriste HM Aeron i Mirra i Steelcase Leap):
http://www.prototip.rs/wp-content/uploads/2015/02/nordeus-belgrade-office.jpg
http://gamesauce.org/news/wp-content/uploads/2013/10/38-600x399.jpg

Microsoft Development Center Serbia
(za svakim stolom Herman Miller Aeron)
http://it-konekt.com/en/vesti/23-04...lopment-center-serbia-serbia-can-be-israel-it

Može li predlog za stolicu za komp do 200e. Visok sam 195cm ako to igra neku ulogu.
Koliko uopšte može da se nadje nešto za te pare?

Ja sam imao kinesku kopiju Aerona CM-F85B i ona mrezica nije meka, elasticna kao na Aeronu nego je skroz tvrda i sedenje je katastrofa, ne razumem ljude a bar 95% njih kaze da je CM-F85B veoma udobna za sedenje.

Planiram da kupim F85A, odgovara mi zbog naslona za glavu i vrat. Na poslu imam solidnu stolicu u kojoj provodim 8 sati, a ovu F85A bih kupio za kuću gde sedim barem još 3-4 sata pa mi treba ok stolica. Ovu sam isprobao i dobra mi je što se tiče sedenja, ali ne znam kakva je po pitanju kvaliteta, da li je izdržljiva, da li da očekujem neke otkaze mehanizma ili cepanje mrežice i sl. Imam 75kg, pa kapiram da ne bi trebalo da ode od moje mase, ali bi mi značilo da čujem tuđa iskustva sa ovim kineskim stolicama.

Vidi sto se tice trajnosti tu nema da brines posto je metalna a tebi sa 75kg ce bas dugo trajati ali sto se tice udobnosti i meni je bila odlicna kada sam je probao ali posle kada sam je kupio i koristio vec posle sat vremena mi je bila katastrofa zato sto je tvrda. I ono sto sam primetio da ona koja je izlozena u EMU prodavnici u Dorcolu ima opustenu mrezicu na sedalnom delu a kada kupis dobijes sa zategnuton mrezicom kao strela i nimalo elasticnom pa te jos tako zategnuta mrezica zulja. Mada skoro svi tu stolicu ishvalise po forumima. A naslon je po meni skroz nepraktican zato sto vise smeta neko koristi, postavljen je mnogo napred.

Konacno mi se ukazala prilika da vidim uzivo Aeron i sjednem u njega... Prije mjesec-dva sam u ovoj temi napisao da sam imao ponudu da ga kupim prosle godine (ovdje u Podgorici), ali nisam bio siguran za cijenu, mislim da sam rekao da je 1050€. Prvo, malo sam se preskartao, mislim da je prije bio 1550€. Danas je u istoj toj firmi, sa PDV-om, 1892,10€. Bez PDV-a (kad bi i mogao da ga izbjegnem) je 1590€, sto je mislim preeeeetjerano.
Pitanje: koja je cijena u BG? Na Niteinom sajtu nema cijena... :-/
Imaju i Herman Miller Sayl, za daleko pristupacnijih 654,50€, ali njom nisam narocito impresioniran, a i ne znam koliko ona u BG kosta... Zna li neko?

Ako je jos na akciji Aeron u Nitei bi trebalo da kosta oko 1.200 evra, regularna cena je preko 1.500 evra. Kolika ti je visina i tezina?

Konacno mi se ukazala prilika da vidim uzivo Aeron i sjednem u njega... Prije mjesec-dva sam u ovoj temi napisao da sam imao ponudu da ga kupim prosle godine (ovdje u Podgorici), ali nisam bio siguran za cijenu, mislim da sam rekao da je 1050€. Prvo, malo sam se preskartao, mislim da je prije bio 1550€. Danas je u istoj toj firmi, sa PDV-om, 1892,10€. Bez PDV-a (kad bi i mogao da ga izbjegnem) je 1590€, sto je mislim preeeeetjerano.
Imaju i Herman Miller Sayl, za daleko pristupacnijih 654,50€, ali njom nisam narocito impresioniran, a i ne znam koliko ona u BG kosta... Zna li neko?
Cene sa PDV:
Embody - 1260 eur
Aeron - 1150 eur
Mirra 2 - 830 eur
Sayl - 480 eur

Sve je bilo na akciji - gornje cene -10%.
Akcija je bila za vreme sajma, a da li jos traje i da li ima neka novogodisnja ne znam... :)

Jel ima neko da poseduje Ergohuman ili da ga je duze koristio - zanima me kakav je na duze staze. Ja kada sam ga probao stvarno je bio extra udoban, samo ne znam da li lumbar support treba biti onako "mekan". I malo me odbija sto je 70k stolica a 2 godine garancije... :(

Ako je jos na akciji Aeron u Nitei bi trebalo da kosta oko 1.200 evra, regularna cena je preko 1.500 evra. Kolika ti je visina i tezina?
1.95m i 99.9 kg :d :d :d
Cene sa PDV:
Embody - 1260 eur
Aeron - 1150 eur
Mirra 2 - 830 eur
Sayl - 480 eur

Sve je bilo na akciji - gornje cene -10%.
Akcija je bila za vreme sajma, a da li jos traje i da li ima neka novogodisnja ne znam... :)

Jel ima neko da poseduje Ergohuman ili da ga je duze koristio - zanima me kakav je na duze staze. Ja kada sam ga probao stvarno je bio extra udoban, samo ne znam da li lumbar support treba biti onako "mekan". I malo me odbija sto je 70k stolica a 2 godine garancije... :(

treba ganjati te sajamske akcije, ako se odlucim. Problem je sto, ako sam ja dobro skontao, ne samo sto ne rade isporuku za CG, nego sve i da hocu, ne mogu kao fizicko lice da dodjem svojim autom, kazem "Dajte mi ovu stolicu" i nosim to za CG... Ali razlika u cijeni je brutalna - Aeron je u CG skuplji 742.10€, za tu cijenu bih u BG mogao da uzmem Aerona i Mirra 1 pride :wall:

Koji je problem sa kupovinom? Ne znam zašto ne bi mogao bilo ko, stranac ili državljanin, da izvadi pare i kupi stolicu?

Mislim da ne rade maloprodaju (fiskalne kase i ostalo).

Moguće da sam pobrkao, izvinjavam se :(

Koji je problem sa kupovinom? Ne znam zašto ne bi mogao bilo ko, stranac ili državljanin, da izvadi pare i kupi stolicu?
pa i u optimalnom slučaju, sve da može da se kupi na licu mjesta, radi se o skoro 1000km do BG i nazad (vrijeme, gorivo, napor) + carina. Nisam ni upućen kako funkcionišu stvari sa povraćajem poreza i to.

Koliko znam Nitea radi, maloprodaju ne radi Delight Office (Steelcase program).
misliš da može kod njih da se pođe sa kešom, isproba i kaže: ja bih ovu stolicu da nosim, spakujte odmah? ;)

pa i u optimalnom slučaju, sve da može da se kupi na licu mjesta, radi se o skoro 1000km do BG i nazad (vrijeme, gorivo, napor) + carina. Nisam ni upućen kako funkcionišu stvari sa povraćajem poreza i to.

misliš da može kod njih da se pođe sa kešom, isproba i kaže: ja bih ovu stolicu da nosim, spakujte odmah? ;)

Mislim da može da se kupi kao fizičko lice. Mnogo stvari u Srbiji ne možeš na licu mesta da spakuješ i odneseš. Meni su odgovarali na pitanja preko FB stranice, pa uvek možeš da ih kontaktiraš i tako.

Poslednja izmena:
hvala na info... Ako se odlucim da podjem na taj put, sad znam sta i kako :)

Usput, videh na sajtu Ktitora da imaju Humanscale i Dauphin stolice/fotelje u ponudi. Da li ih je neko gledao - probao uzivo?

hvala na info... Ako se odlucim da podjem na taj put, sad znam sta i kako :)

Proverio sad u nitei - mozes kao fizicko lice da kupis i dobijas fiskalni tako da mozes uzeti povrat pdv-a, ali isto tako mogu ti naplatiti pdv prilikom ulaska u cg. Takodje rekli su mi da tamo ima neka partnerska firma i da bi trebao aeron skoro isto da kosta...

Elem, probao Mirru 2, Aeron, Sayl, a utisci su sledeci:
Sayl - malecni mi nekako deluje, ledja nemaju pun naslon, sedalni deo ok, ali nije prozracan.
Mirra 2 - sedalni deo super, naslon malo cudniji i tvrdji...
Aeron - naslon super, sedalni deo uzasno tvrd, i nekako naslon je malo manji nego kod Mirra 2.
Ono sto me iznenadjuje je sto mi je Ergohuman delovao mnogo udobnije od svih, samo kada bi lumbar support mogao da bude malo manje mekan - inace mi je delovao mnogo, mnogo udobnije (kao da te magicna sila drzi bez ikakvog napora).

Sta cu da radim dalje, nemam pojma, idem jos jednom pogledati Ergohuman posle svega da se slegnu utisci :)

Dje zivota ti u Pg nadje ista bolje od ponude iz Namosa i Ergotrtmrt ??!?

Jurim vec mjesec dana stolicu za sve pare i nema nidje nista zivo.

Daj molim te preporuku.

Probao sam je ja par puta i bila je uzasno neudobna za moj ukus :)

Proverio sad u nitei - mozes kao fizicko lice da kupis i dobijas fiskalni tako da mozes uzeti povrat pdv-a, ali isto tako mogu ti naplatiti pdv prilikom ulaska u cg. Takodje rekli su mi da tamo ima neka partnerska firma i da bi trebao aeron skoro isto da kosta...

Sayl - malecni mi nekako deluje, ledja nemaju pun naslon, sedalni deo ok, ali nije prozracan.
Aeron - naslon super, sedalni deo uzasno tvrd, i nekako naslon je malo manji nego kod Mirra 2.
Ono sto me iznenadjuje je sto mi je Ergohuman delovao mnogo udobnije od svih, samo kada bi lumbar support mogao da bude malo manje mekan - inace mi je delovao mnogo, mnogo udobnije (kao da te magicna sila drzi bez ikakvog napora).

Sta cu da radim dalje, nemam pojma, idem jos jednom pogledati Ergohuman posle svega da se slegnu utisci :)
pa to je TA partnerska firma, koja trazi 1892€ za Aerona... Cijene su im, koliko vidim, Niteine pa +50%... Mislim stvarno...
Dje zivota ti u Pg nadje ista bolje od ponude iz Namosa i Ergotrtmrt ??!?

Jurim vec mjesec dana stolicu za sve pare i nema nidje nista zivo.

Daj molim te preporuku.

DR trade, ali procitaj o cijenama sta mislim. Ako ti savrseno puca k za pare, onda da, podji i uzmi Aeron za skoro 2k€, ili podji u BG avionom, iznajmi stan na par sedmica, *****avaj se tamo i opet da izadjes na isto, jer je tamo jeftinija preko 700€ :d

Evo trcim da dam 2 soma za stolicu....

Imaju li nesto realno ocijenjeno?

Sta si sve probao kod njih?

Probao sam Ergohuman, nekako mi je na ivici po pitanju maksimalne visine sedalnog dela i lumbalne podrške, naročito ovo drugo. Kao da je prenisko postavljeno, bar za moju visinu. Da li možda imaš sličan utisak? Ono što me prijatno iznenadilo je Boston H stolica, iako nije mrežasta bar ima odličan oslonac za ledja (ista firma koja prodaje Ergoghuman, u istom salonu na NBG).

Poslednja izmena:
Meni je lumbalna podrska ba ergohumanu jednostavno propadala nekako, ali nije mi delovalo prenisko (ja sam oko 183-185), ali sam ja to isao ovde u NS (tacnije Petrovaradin), a ne NBG. Ovo napominjem jer mi se cini da je to bila v1 stolica, a ti si mozda probao v2 (noviju) koja je nesto manja...

Vrh Dno