Šta je novo?

Dobre radne stolice

Naleteh na ovo, deluje mi interesantno (ima i verzije bez dodatka za glavu, radije bih nju)...

Izgleda lepo ali opet ima plasticnu zvezdu.

Ne znam zasto niko u jysku ne gleda Stenderup stolicu. Meni je ona bila ubedljivo najudobnija od svih, i evo sluzi me fino vec par meseci. Dosta znace nasloni za ruke koji se mogu dizati i apustati

Plastična zvezda mi ne smeta toliko, godinama sam sedeo na kršu iz Forme Ideale koji je takođe imao plastičnu zvezdu i ona je kao nova, gornji deo se razdrndao...

Stenderup mi je bio zanim5iv ali nisam bio siguran koliko je udobna za duže sedenje, plus taj naslon za glavu...

Reklo bi se da ne vredi ni pola istaknute cene.

Pa pazi njima sve ide svako malo na 50% popust, tako da racunas za tu cenu da li vredi, a i ja ne bih nagadjao dok ne probam :)

Generalno Jysk ne prodaje bas preterano kvalitetnu robu, negde u rangu Forma Ideale su, to je poslednje mesto gde bih trazio dugotrajno resenje.

Ne znam druze sta da ti kazem - ja sam kupio gomilu stvari dosad kodnjih, ukljucujuci i stolicu tu trige ili kako se zove i nista se nije pocelo raspadari nakon koje godine... Mene za pocetak zanima da li je udobna, a za dugotrajnost cemo lako...

Prelistao sam desetak strana unazad, šta je najbolje uzeti od ovih stolica koje sam izdvojio?

http://www.formaideale.rs/artikal/kancelarijska-fotelja-fy-0252/
http://www.100lice.com/radna-stolica-a124r
http://www.emu.rs/proizvodi/product/view/5/241
http://www.100lice.com/najprodavaniji-proizvodi/radna-stolica-a124rg
http://www.office1.rs/ArtikalDet.aspx?Kod=3103260000671

Ne bih da dajem baš puno para, možda oko 15 hiljada, ali sam spreman eventualno da dodam još 5 hiljada ako će to napraviti bitniju razliku. Treba mi neka stolica za prvu pomoć pošto više ne mogu da sedim na običnoj kuhinjskoj, dovoljno mi je da potraje 2, 3 godine.

Koliko sam shvatio, kožu treba izbegavati?

Ja bih uzeo ovu prvu, konstrukcija i zvezda su metalne (za razliku od svih ostalih), iako back support nije najbolji. Ali ce trajati i znatno duze od 3 godine, ukoliko je "eko koza" iole kvalitetna. Ostale imaju slabe konstrukcione tacke - zvezdu, naslone, nesto ce sigurno stradati, pre ili kasnije.

Ja posedujem slicnu stolicu samo je bele boje, kupljena je u Home Centru, platio sam 11000 u to vreme. Nije losa, udobna je, medjutim dosta se znojim u njoj.

Poslednja izmena:
Ja bih uzeo ovu prvu, konstrukcija i zvezda su metalne (za razliku od svih ostalih), iako back support nije najbolji. Ali ce trajati i znatno duze od 3 godine, ukoliko je "eko koza" iole kvalitetna. Ostale imaju slabe konstrukcione tacke - zvezdu, naslone, nesto ce sigurno stradati, pre ili kasnije.
Ja bih molio pojedince da prestanu ovako pisati (da ne upotrebim drugu rec). Prvo i najosnovnije - sve zavisi koliko je neko tezak. Drugo, ali isto toliko bitno, postoji plastika koja je kvalitetna i trajace godinama ili decenijama, a isto tako postoji "metal" koji nece... Dakle dok se ne isproba ne moze se znati koja ce biti dugotrajnija.

Ja se slazem delimicno sa prethodnim komentarom. Najbitnije je koliko je neko tezak. Tacno je da postoji kvalitetna plastika ali takva se ne stavlja u stolice od 100 evra. Evo konkretno za tu stolicu iz FormaIdeale pise da je matalna baza i ispred stavljena neka zvezdica, i meni je isto tako pisalo za prethodnu stolicu isto kupljena u FormaIdeale ali znate sta znaci to *metalna baza? Unutra je stavljena neka malkice deblja zica i zalivena plastikom i sad kada covek pogleda to je malo ojacana plsticna zvezda ali oni koriste marketniske trikove stave zvezdicu ispred metalna baza jer zaboga ima malo metala u plasticnoj zvezdi. Ko ima do 75kg njemu je svejedno kakva je plastika, ko ima preko 85kg treba da zna da mu ta plasticna zvezda nece potrajati dugo ako se radi o jeftinoj stolici tipa 100 evra, sve sto je kvalitetno kosta skuplje, eto to je neko nepisano pravilo.
Edit: Evo sada sam video na slici ovu iz FormaIdeale i mozda je ova metalna baza stvarno metalna posto je ova zvezda nekako tanka ali opet bas zbog toga sto je tanka onda treba da se obrati paznja na ovo sto prica @n1tr0, to sto je zvezda matalna (a tanka) ne mora da znaci da je bolja od neke plasticne.
Ja posedujem slicnu stolicu samo je bele boje, kupljena je u Home Centru, platio sam 11000 u to vreme. Nije losa, udobna je, medjutim dosta se znojim u njoj.
Eko-koza (tj skaj) i znojenje? Bas me cudi he he. Koza je najveci organ u covecjem telu i treba da "dise". Kada se d*pe zalepi za tu kozu nema sanse da dise pa onda sledi zagrevanje i znojenje. Ako je malo veca temperatura onda postoji rizik od hemoroida, raznih infekcija i ostalih neprijatnosti a za muskrace je posebno nezgodno zato sto im se pregrevaju testisi pa posle duzeg vremena postoji rizik od steriliteta zato sto ta toplota ubija spermatozoide. Platno, tkanina kao materijal i nije los ali zato je mrezica pun pogodak zato sto je prozracna pa se temperatura coveka izjednacava sa okolinom sto je najidealnije i najprijatnije za rad.

Poslednja izmena:
Ja na mojoj stolici od skaja uvek imam peskir koji ide pre cele. Nije lepo na oko, ali se ne lepim.

Ok znači ova kožna otpada.

Zaboravio sam da napomenem da imam 80 kg, tako da ne bi trebalo da bude nekih problema što se toga tiče.

Ovi nasloni za glavu mi deluju nepotrebno, tako da ću se na kraju najverovatnije odlučiti za A124R.

I još jedno pitanje: Jel vredi uzeti polovnu http://www.emu.rs/proizvodi/product/view/5/211 za malo više para nego A124R? Koliko je razlika u kvalitetu, i u samoj udobnosti?

Poslednja izmena:
Ja na mojoj stolici od skaja uvek imam peskir koji ide pre cele. Nije lepo na oko, ali se ne lepim.
Ja sam prvo citao iskustva na netu i vidim da su se zalili ljudi bas o ovome sto pisem. I ajde posto mi je bio ogranicen budzet resim ja da kupim tu koznu FY-0297 iz FormaIdeale ali samo da stavim frotir preko skaja i resim problem. Ali iako je bio septembar mesec pa nisu bile one ekstremno velike temperature meni se i tada sa frotirom posle 10 minuta upali d*pe. Resenje je bilo sto sam kupio onaj masazer sa drvenim kuglicama za auto sedista pa je tu bilo koliko toliko ventilacije ali nekako nezgodno, pa jos ako se uzme da sama stolica od podesavanja ima samo podesavanje stolice po visini, rukonasloni su fiksirani sa sedalnim delom pa niti moze da se podesavava visina rukonaslona niti moze da se podesava nagib naslona koji inace ima onu rupu da ti pravi grbu na ledjima a i sedalni deo nije sjajan. Zbog tog iskustva samo kada se prisetim ponovo me neka jeza hvata i od tada moj mozak ne moze da shvati zbog cega se ljudi onako pale na tu kozu, pa kozna fotelja, kozna garnitura, kozna sedista u automobilu itd

Poslednja izmena:
O tome i pricam, koristis peskir a i tada se mnogo znojis. Ja sam prvo uzeo sa bastenskih stolica onu sundjerastu presvlaku debljine 3cm i presavijem je duplo (i sedalni i ledjni deo) i tada je bilo katastrofa, nisam mogao da verujem dok nisam isprobao da je bas toliko neugodno. Da li je tako i na pravoj kozi ili samo na ovom skaju/ekokozi stvarno ne znam ali moje d*pe vise ne seda u tu kozu.

Poslednja izmena:
Ovo ispade nemas da kupis stolicu za 15 000 da je pristojna ...

Ova deluje ok http://www.mojnamestaj.rs/akcija/kancelarijska-stolica-premier/507 steta sto nemam sansu da je probam ...

Sto ne bi kupio ovu:
http://www.astraoffice.com/radne-o101.html

Ne vidim veliku razliku u odnosu na tu koju si ti okacio a kosta 40% manje. Isto je mesh platno za ledjni deo a kod ove astrine sedalni deo je mnogo deblji. Pazi da se ne nazuljas na toj.

Edit:
Sad vidim da si iz Kraljeva. Mozda je neko kupio tu stolicu ovde pa ce javiti kakva je.

Poslednja izmena:
Nju sam bas i gledao. Moram da probam prvo negde koliko je udobna? I kakvu potporu za ledja daje ?

Znam da nije mesto, ali mi je najbliža tema.
Treba mi za firmu neki klubski stočić. Nešto što nije komad drveta od 15k.
Našli smo ovako nešto, ali se ne uklapa u koncept. U principu tražimo crno ili belo (može i staklo), ali mora da bude malo modernije, špicastije. Gde gledati uopšte.

http://www.formaideale.rs/artikal/kancelarijska-fotelja-fy-0654/
Kako vam se cini stolica? Razmisljam ovu da uzmem, ja sam je probao meni je udobna i ima ove sundjere pa moze koza da dise. Jel ima neko? Kako se cini nakon duzeg vremena ?

Proveri kako se naslon drzi, da li je vezan pozadi ili ga drze rukonasloni. Ako ga drze rukonasloni (a izgleda da ga drze), plastika u nezatvorenom polukrugu ima da pukne posle prvog zavaljivanja da odgledas film.

Ne verujem sa su rukonasloni jer imaju podesivu visinu ali provericu. Jel ima neka garancija kod forme ideale?

Ne verujem sa su rukonasloni jer imaju podesivu visinu ali provericu. Jel ima neka garancija kod forme ideale?
Ovo ti je ona klasika za 100 evra. Rukonaloni drze naslon pa niti moze da se podesavava visina rukonalona niti moze da se podesava nagib naslona za ledja vec je sve fiksirano. Garancija kod FormaIdeale je standardno 2 godine (to je zakonski minimum)

@ keza
Ne rece koliko si spreman da izdvojis za stolicu. Evo ti onaj univerzalni savet, sto skuplje to bolje. Uzmi Ergohuman i ne brini :)

Sto ne bi kupio ovu:
http://www.astraoffice.com/radne-o101.html

Ne vidim veliku razliku u odnosu na tu koju si ti okacio a kosta 40% manje. Isto je mesh platno za ledjni deo a kod ove astrine sedalni deo je mnogo deblji. Pazi da se ne nazuljas na toj.

Edit:
Sad vidim da si iz Kraljeva. Mozda je neko kupio tu stolicu ovde pa ce javiti kakva je.

Tu istu stolicu (pod raznim nazivima) imaju u gotovo svakom salonu nameštaja...ja sam je probao u Matisovom salonu i naslon mi je bio neverovatno udoban, ali oslonci za ruke su goli (ne naročito udobni) a sedalni deo mi nije naročito odgovarao. Mada, jeftina je i naslon me je oduševio...

Ovo ti je ona klasika za 100 evra. Rukonaloni drze naslon pa niti moze da se podesavava visina rukonalona niti moze da se podesava nagib naslona za ledja vec je sve fiksirano. Garancija kod FormaIdeale je standardno 2 godine (to je zakonski minimum)

@ keza
Ne rece koliko si spreman da izdvojis za stolicu. Evo ti onaj univerzalni savet, sto skuplje to bolje. Uzmi Ergohuman i ne brini :)
Izdvojio bih koliko mora da se plati za dobru stolicu, a da nije samo plaćanje brenda, i da može preko računa. [emoji1]
Otići ću sutra u tu radnju u Petrovaradinu da pogledam.

Tu istu stolicu (pod raznim nazivima) imaju u gotovo svakom salonu nameštaja...ja sam je probao u Matisovom salonu i naslon mi je bio neverovatno udoban, ali oslonci za ruke su goli (ne naročito udobni) a sedalni deo mi nije naročito odgovarao. Mada, jeftina je i naslon me je oduševio...

Mozes li mi reci koliko u proseku sedis na njoj ? i Generalno udobnost kako se pokazala ?

Nazad
Vrh Dno