Ja bih molio pojedince da prestanu ovako pisati (da ne upotrebim drugu rec). Prvo i najosnovnije - sve zavisi koliko je neko tezak. Drugo, ali isto toliko bitno, postoji plastika koja je kvalitetna i trajace godinama ili decenijama, a isto tako postoji "metal" koji nece... Dakle dok se ne isproba ne moze se znati koja ce biti dugotrajnija.Ja bih uzeo ovu prvu, konstrukcija i zvezda su metalne (za razliku od svih ostalih), iako back support nije najbolji. Ali ce trajati i znatno duze od 3 godine, ukoliko je "eko koza" iole kvalitetna. Ostale imaju slabe konstrukcione tacke - zvezdu, naslone, nesto ce sigurno stradati, pre ili kasnije.
Eko-koza (tj skaj) i znojenje? Bas me cudi he he. Koza je najveci organ u covecjem telu i treba da "dise". Kada se d*pe zalepi za tu kozu nema sanse da dise pa onda sledi zagrevanje i znojenje. Ako je malo veca temperatura onda postoji rizik od hemoroida, raznih infekcija i ostalih neprijatnosti a za muskrace je posebno nezgodno zato sto im se pregrevaju testisi pa posle duzeg vremena postoji rizik od steriliteta zato sto ta toplota ubija spermatozoide. Platno, tkanina kao materijal i nije los ali zato je mrezica pun pogodak zato sto je prozracna pa se temperatura coveka izjednacava sa okolinom sto je najidealnije i najprijatnije za rad.Ja posedujem slicnu stolicu samo je bele boje, kupljena je u Home Centru, platio sam 11000 u to vreme. Nije losa, udobna je, medjutim dosta se znojim u njoj.
Ja sam prvo citao iskustva na netu i vidim da su se zalili ljudi bas o ovome sto pisem. I ajde posto mi je bio ogranicen budzet resim ja da kupim tu koznu FY-0297 iz FormaIdeale ali samo da stavim frotir preko skaja i resim problem. Ali iako je bio septembar mesec pa nisu bile one ekstremno velike temperature meni se i tada sa frotirom posle 10 minuta upali d*pe. Resenje je bilo sto sam kupio onaj masazer sa drvenim kuglicama za auto sedista pa je tu bilo koliko toliko ventilacije ali nekako nezgodno, pa jos ako se uzme da sama stolica od podesavanja ima samo podesavanje stolice po visini, rukonasloni su fiksirani sa sedalnim delom pa niti moze da se podesavava visina rukonaslona niti moze da se podesava nagib naslona koji inace ima onu rupu da ti pravi grbu na ledjima a i sedalni deo nije sjajan. Zbog tog iskustva samo kada se prisetim ponovo me neka jeza hvata i od tada moj mozak ne moze da shvati zbog cega se ljudi onako pale na tu kozu, pa kozna fotelja, kozna garnitura, kozna sedista u automobilu itdJa na mojoj stolici od skaja uvek imam peskir koji ide pre cele. Nije lepo na oko, ali se ne lepim.
Eko-koza (tj skaj) i znojenje? Bas me cudi he he. Koza je najveci organ u covecjem telu i treba da "dise"...
Ovo ispade nemas da kupis stolicu za 15 000 da je pristojna ...
Ova deluje ok http://www.mojnamestaj.rs/akcija/kancelarijska-stolica-premier/507 steta sto nemam sansu da je probam ...
http://www.formaideale.rs/artikal/kancelarijska-fotelja-fy-0654/
Kako vam se cini stolica? Razmisljam ovu da uzmem, ja sam je probao meni je udobna i ima ove sundjere pa moze koza da dise. Jel ima neko? Kako se cini nakon duzeg vremena ?
Ovo ti je ona klasika za 100 evra. Rukonaloni drze naslon pa niti moze da se podesavava visina rukonalona niti moze da se podesava nagib naslona za ledja vec je sve fiksirano. Garancija kod FormaIdeale je standardno 2 godine (to je zakonski minimum)Ne verujem sa su rukonasloni jer imaju podesivu visinu ali provericu. Jel ima neka garancija kod forme ideale?
Sto ne bi kupio ovu:
http://www.astraoffice.com/radne-o101.html
Ne vidim veliku razliku u odnosu na tu koju si ti okacio a kosta 40% manje. Isto je mesh platno za ledjni deo a kod ove astrine sedalni deo je mnogo deblji. Pazi da se ne nazuljas na toj.
Edit:
Sad vidim da si iz Kraljeva. Mozda je neko kupio tu stolicu ovde pa ce javiti kakva je.
Izdvojio bih koliko mora da se plati za dobru stolicu, a da nije samo plaćanje brenda, i da može preko računa. [emoji1]Ovo ti je ona klasika za 100 evra. Rukonaloni drze naslon pa niti moze da se podesavava visina rukonalona niti moze da se podesava nagib naslona za ledja vec je sve fiksirano. Garancija kod FormaIdeale je standardno 2 godine (to je zakonski minimum)
@ keza
Ne rece koliko si spreman da izdvojis za stolicu. Evo ti onaj univerzalni savet, sto skuplje to bolje. Uzmi Ergohuman i ne brini![]()
Tu istu stolicu (pod raznim nazivima) imaju u gotovo svakom salonu nameštaja...ja sam je probao u Matisovom salonu i naslon mi je bio neverovatno udoban, ali oslonci za ruke su goli (ne naročito udobni) a sedalni deo mi nije naročito odgovarao. Mada, jeftina je i naslon me je oduševio...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari