Šta je novo?

Dobra knjiga za C#

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
Treba mi neka knjiga koja ce da mi omoguci znanje za rad sa formama(kako se prenose reference,mdi aplikacije), nesto malo grafike (da nacrtam na npr. formi neki krug ili elipsu), rad sa bazama podataka(sql adapteri i ostalo).
Da li je za to dovoljna "C# za 21 dan" ili moram da kombinujem vise knjiga?

Help please!

Imas recimo:

C# Profesionalno programiranje
C# od pocetka...

Izdavac je Wrox,grupa autora,kod nas je objavio valjda Cet,nisam siguran...

Obe knjige su solidne, ali bih ti preporucio onu prvu. Tu imas nekih naprednijih stvari, malo je bolje objasnjeno, a sve ono sto se u drugoj knjizi nasiroko objasnjava verovatno vec znas (petlje,if,oop...)

Imam ja i nekih knjiga u elektronskom formatu sto smo dobijali na faxu, uglavnom su MSove (oce reci legalne)...Ima ih koje se bas bave grafikom,bazama,...

slazem se sa Khamal... obe knjige su super, a boga mi imaju i super cenu :) cet je njihov izdavach

Meni su za citanje mnogo razumljivije knjige na engleskom jeziku jer prevodi na nas jezik sadrze veoma cudne termine.

Preporuka: C#, Microsoft Press.

Mogao bi da prelistas "Visual C# NET korak po korak" (John Sharp, Jon Jagger). Sigurno ces tu naci, nesto od toga sto te zanima.

Poslednja izmena:
Knjige tipa korak po korak su vise slikovnice nego knjige. One su OK za skroz pocetnike.
Moja preporuka je WROX i samo WROX (definitivno najbolji izdavac).

Ako nemas preterano mnogo iskustva onda uzmi C# od pocetka. Istina je da prvih 150 strana je pocetnicki, ali posle naprednije stvari su mnogo detaljnije objasnjene nego u knjizi C# Profesionalno programiranje (koja ipak akcenat stavlja na naprednije teme)

Po meni, ne postoji bolja knjiga od MSDN-a, tamo imas sve, zavisi sta trazis, cak imas i primere kako se nesto koristi.

Vrh Dno