Šta je novo?

Dobar TFT za igre

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Kroz nase kompjuterske casopise provlaci se dosta tema o kojekakvim TFT monitorima i njihovim vrlinama i manama. Mene interesuje koji je monitor trenutno najbolji u odnosu cena/performanse za igrice i DivX-e jer koliko sam ja upoznat svaki CRT bolje radi u igrama od bilo kog TFT-a. Interesuje me 17¨ monitor koji dakle u odnosu cena/performanse moze ravno pravno da se nosi CRT-om a pri tom da nije extremno skup. Kad kazem extremno onda znaci preko 400e

Goxy je napisao(la):
Kroz nase kompjuterske casopise provlaci se dosta tema o kojekakvim TFT monitorima i njihovim vrlinama i manama. Mene interesuje koji je monitor trenutno najbolji u odnosu cena/performanse za igrice i DivX-e jer koliko sam ja upoznat svaki CRT bolje radi u igrama od bilo kog TFT-a. Interesuje me 17¨ monitor koji dakle u odnosu cena/performanse moze ravno pravno da se nosi CRT-om a pri tom da nije extremno skup. Kad kazem extremno onda znaci preko 400e

Za tvoje zahteve ,tesko da ces se nagledati 17"TFT za te pare :mrgreen: .Za TFT extremno skup znaci 500€ pa jos malo gore.Ali vecina monitora u kategoriji 450-500€ ce zadovoljiti tvoje zahteve.

simpson H je napisao(la):
...

Za tvoje zahteve ,tesko da ces se nagledati 17"TFT za te pare :mrgreen: .Za TFT extremno skup znaci 500€ pa jos malo gore.Ali vecina monitora u kategoriji 450-500€ ce zadovoljiti tvoje zahteve.
\Navedi neki model. Moze biti i do 500e

Philips 170S4, cena je ispod 400E.

Odziv je vrhunski, iako po specifikaciji
isti iznosi <30ms, zaista nema nikakvih
problema a veoma cesto igram FPS igre.

Jedini - je sto je divx nesto tamniji
ako ga gledas odozdo. Ako drzis monitor u
visini glave, ili jos nize, bice super.

Ja sam za sebe kupio 150S4 pre 2 meseca,
a tada je razlika bila oko 100E.

Pozdrav,
Sasha

Sasha je napisao(la):
Philips 170S4, cena je ispod 400E.

Odziv je vrhunski, iako po specifikaciji
isti iznosi <30ms, zaista nema nikakvih
problema a veoma cesto igram FPS igre.

Jedini - je sto je divx nesto tamniji
ako ga gledas odozdo. Ako drzis monitor u
visini glave, ili jos nize, bice super.

Ja sam za sebe kupio 150S4 pre 2 meseca,
a tada je razlika bila oko 100E.

Pozdrav,
Sasha

to znaci da ima slab ugao gledanja. imali kod tih tft/a nesto da radi kako treba recimo kao crt. jer drzim monitor ok 3cm iznad visine glave a kad gledam divx i vise jer sam tada u horizontali :beat:

ADI A715 ili 1710B LG rade posao odlicno. Koristi search bilo je reci o tome.

LG 1710B.......igrao sam 10-15 minuta Colina 2 i nekoliko sati CS. Pravo da ti kazem: nema razlike koja bi meni nesto znacila.....

Ako odlozis kupovinu jos koji mesec bukvalno svaki ce da ti radi bez ikakvih problema 😉

Samsung 171P....ne znam koliko je sad,ali mogu da Vam priznam da sam fasciniram monitorom...neverovatno....Evo vec skoro godinu igram na njemu i utisci su:
BF 1942-( isto kao i na CRT)
Quake 3 (malo slabije jer su uglavnom tamne teksture)
Colin 2 (malo, a li jako duhova kod drveca u pozadini...ali naviknes se za 10 min pa vise ne primecujes)
MS Rally (identicno CRT-u)
sta jos...Wolfentstein radi super...Colin 3 isto...bolje nego 2...od igre do igre...a ostalo je vrh vrhova...kad jednom probas, nema nazad...170 stepeni ugao gledanja...ma super je :beat:

Pozdrav!

Misko je napisao(la):
ADI A715 ili 1710B LG rade posao odlicno. Koristi search bilo je reci o tome.

Misko jeste mladjahan momak, ali kada nesto sebi treba da izabere od harware-a, matoriji je od vecine chlanova Bench-a. To znaci da to dobro pretrese i prouchi, brat bratu jedno 3-4 meseca :mrgreen: , pa onda pazari.
Sveo je na 2 modela. Ta 2 koja je predlozio, a zatim se dvoumio mesec i po dana izmedju njih. :mrgreen:
Poenta price je : Ako kupujete nesto, kupite ono sto je Misko pazario za sebe. Nema shanse da promashite.

notax je napisao(la):
...
Poenta price je : Ako kupujete nesto, kupite ono sto je Misko pazario za sebe. Nema shanse da promashite.

To stoji! Ali ne daj Boze da pratiti njegov ukus sto se zena tice 😀 ctp;

Gde uopste ima Adi a715 i koliko kosta ?

Koja firma kod nas prodaje ADI ?

OptiPlex je napisao(la):
Gde uopste ima Adi a715 i koliko kosta ?

Kostao je oko 450. Ewe je generalni zastupnik, ali je tamo cena bila malo jaca oko 465. Monitor je prelep ima i usb hub, a ustvari je to isti monitor kao i Hyundai Q17 koji je poglasen za najbolji TFT na Tom's hardware. Sledeca tura se ocekuje oko 10.10 i cena bi trebala biti niza.

PJ je napisao(la):
...

To stoji! Ali ne daj Boze da pratiti njegov ukus sto se zena tice 😀 ctp;

Vidis, moja sestra ga je srela u HN-u letos kako nekoj maloj nosi dushek. :mrgreen:
Nije mi palo na pamet da joj trazim detaljan izveshtaj. 😀
Srecom po Miska, izgleda da je ta mala otplivala dalje, a on je dao gomilu ispita. cheers

Misko je napisao(la):
...

Kostao je oko 450. Ewe je generalni zastupnik, ali je tamo cena bila malo jaca oko 465. Monitor je prelep ima i usb hub, a ustvari je to isti monitor kao i Hyundai Q17 koji je poglasen za najbolji TFT na Tom's hardware. Sledeca tura se ocekuje oko 10.10 i cena bi trebala biti niza.
Videcu za taj ADI, to bi mi odgovaralo. Jedino sto ne znam da li odziv, uglovi gledanja i kvalitet slike stoje dobro. Citao sam u Digitalu o onom LG koji si pominjao. Ima dobar odziv, uglove gledanja ali ima malih problema sa slikom, pojavljuju se neke trakice isl..

Goxy je napisao(la):
Ima dobar odziv, uglove gledanja ali ima malih problema sa slikom, pojavljuju se neke trakice isl..
heh, trakice... 😀 pa nisu trakice, nego "banding", sto ja neznam drugacije da prevedem nego "trakasti prikaz" 🙄
enivej, kao sto rekoh i u tekstu, sanse da ti to zasmeta u radu su minimalne.

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

heh, trakice... 😀 pa nisu trakice, nego "banding", sto ja neznam drugacije da prevedem nego "trakasti prikaz" 🙄
enivej, kao sto rekoh i u tekstu, sanse da ti to zasmeta u radu su minimalne.

Zar se to nije samo primecivalo kada je na analog ili samo kod 1710S, kakvo je stanje kod 1710B preko DVI-a?

notax je napisao(la):
...

Vidis, moja sestra ga je srela u HN-u letos kako nekoj maloj nosi dushek. :mrgreen:
Nije mi palo na pamet da joj trazim detaljan izveshtaj. 😀
Srecom po Miska, izgleda da je ta mala otplivala dalje, a on je dao gomilu ispita. cheers

Ne Misko je taj koji je otplivao malo dalje nisam se usidrio kao PJ 😀😀😀. Inace PJ nema pojma sta pise 😀 ako su ono lose ribe onda sam ja Alisa iz zemlje cuda 😀.

Onaj Prestigio je sasvim dobar... Ne znam oznaku, video sam ga u redakciji a i Jovo mu je dao "amin" 🙂

Misko je napisao(la):
Zar se to nije samo primecivalo kada je na analog ili samo kod 1710S, kakvo je stanje kod 1710B preko DVI-a?
slicno, da ne kazem isto. margina greske postoji, al' opet, nije neka nauka utvrditi dal' je prelaz gladak ili nije... 😉

byMaX je napisao(la):
Onaj Prestigio je sasvim dobar... Ne znam oznaku, video sam ga u redakciji a i Jovo mu je dao "amin" 🙂
ahahah, prestidjo! sve je to fino i privlacne cene, al' ko ce bre to da stavi na sto? 😀

ps. oznaka p171, cena 385€

Pa nece vecina nas, ali ono... Ima i onih koji se ne pale na nalepnicu 😉

delimir je napisao(la):
Ma onaj 19" Sony HS rulez...
joj deki, jes lep, al' nisam izdrzao dva minuta da igram na njemu. stevs mi je svedok! u sred cs runde sam vracao svoj crt. 😀
i to bas nije onaj fazon bluruje malo, pa dal' ce i kome da smeta, nego bas onako uzas. 🙁
uostalom, svrati pa vidi. (D)

Jel pricas o onom izlakiranom tamno plavom kao na roadshow-u?

1710B: ne znam o kakvim se "trakatsim priakzima" prica, ali recimo da mi se desi da posle nekog vremena (verovatno ima veze sa pokretnajem nekog filma ili neke aplikacije) dodje do nekih zamucnje. Recimo na playlisti winampa. Interesantno je da se zamusti centralni deo playliste i gde god je pomeris ostaje zamucne isti deo. Slicno se desava u OE gde se s vremena na vreme (2-3 puta za ovih par meseci) desi da se slova zamute/razliju. Kada gledas iz daleka ni ne primetis. Oba problema (winampa i OE) se resavaju klikom na AUTO (configuration).

Desilo me se 2x da mi se ekran malo smakne u levo i da ne vidim ceo destop (recimo 2-3 pixela). Problem se isto resava sa AUTO.

Ono sto me zbunjuje jetse da rezultati auto konfigurisanja nisu uvek isti....poslednji put sam iz treceg puta postigao trazene rezultate.

Ne znam kako ovo gore zvuci nekome, posto ovog trenutka meni izgleda bas kriticno 🙂, ali nije nista strasno (pazi, ja ovoliko zakeralo, pa mi nije strasno 🙂)

Prestigio

Prestigio P171, silver-black, 1280x1024@75Hz,450:1,260cd/m2,MM
fenomenalne boje, odlican odziv, ugao gledanja 180 stepeni, i cena(mp) oko 380€.
Uporedjivao sam i Philips, i LG i Samsung i Hansol, vise modela i 15 i 17"; odlucio sam se za ovaj i koristim ga na poslu.

PJ je napisao(la):
Ono sto me zbunjuje jetse da rezultati auto konfigurisanja nisu uvek isti....poslednji put sam iz treceg puta postigao trazene rezultate.
a sta ti je na ekranu dok radis auto? trebalo bi da bude poseban patern, kao npr ovaj zakaceni.

Re: Prestigio

BokiPK je napisao(la):
Prestigio P171, silver-black, 1280x1024@75Hz,450:1,260cd/m2,MM
fenomenalne boje, odlican odziv, ugao gledanja 180 stepeni, i cena(mp) oko 380€.
Uporedjivao sam i Philips, i LG i Samsung i Hansol, vise modela i 15 i 17"; odlucio sam se za ovaj i koristim ga na poslu.
eto vidis, na poslu! a sto ne kuci? 😀 zezam se, al' moram da priznam da postujem tvoju emancipovanost! 😉

ps. prestidjo je stvarno na mestu i vredi pogledati ako ne patite za etiketama.

Nazad
Vrh Dno