Šta je novo?

Dobar PC ili PS4 ? pomoc!

Нисам мислио на озбиљан гејминг рачунар за тај новац већ првенствено за остале ствари типа филмове, нет, посао итд, за гејминг ће му служити Сони. Ово кажем ако му је потребан и рачунар и Сони, у супротном је најбоље да узме само Сони и сачува тих 450€.

Pogresno sam te razumeo. Da, moze da se uzme office masina za te pare.

Нисам се ни ја у почетку лепо изразио. Сад се разумемо. :)

moze za 450e da se sklopi fina polovna masina sa novim hdd i ramom i napajanjem> H61 [30e] sa i5 2400 [100e] uz r9 270 [100e] sa 1tb hdd [50e] i 8giga rama [60e], uz kuciste i napajanje od 50e, i 22 monitor [60e], za tast i misa nek se snadje :p = 450e

Нисам мислио на озбиљан гејминг рачунар за тај новац већ првенствено за остале ствари типа филмове, нет, посао итд, за гејминг ће му служити Сони. Ово кажем ако му је потребан и рачунар и Сони, у супротном је најбоље да узме само Сони и сачува тих 450€.

Ja sam to tako i shvatio. Najbolje mu je da bazira komp na novom AMD A8-7650K APU-u i ostatak potroši na kvalitetnije komponente. U startu dobija vrlo dobar PC, a ako ikad u budućnosti bude hteo više može dodati diskretnu grafiku.

Moze polovno da se kupi ako nadjes dobru ponudu i ocuvane komponente. Ali novo nema sanse, bas sam probao da sklopim. Neki i3 dual core (sa HT) 8 GB DDR3 RAM, neka Intel B85 ploca od 6-7 hiljada i za graficku uzmes 750ti sto je minimum minimuma da bi se igrale najnovije igre iole pristojno (smanjeni detalji, spustena rezolucija), vec tu udaram u limit od tih 450 evra. A gde je SDD, HDD, kuciste, napajanje?

U ovom trenutku neki i3 + 750ti bi ti dali performanse na nivou (ili za nijansu bolje) od onih na PS4, sa grafičkim podešavanjima koja su ekvivalent onima sa PS4. Tako da se u tom slučaju izbor svodi na to kakve igre pojedinac želi da igra.
[youtube]9OE2iI7OLh8[/youtube]

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-grand-theft-auto-5-pc-face-off

Btw nije mi jasno zašto ljudi kada računaju cenu gaming konfiguracije računaju cenu svih komponenti (kućište, ssd, hdd, TV/monitor, etc..). Ti svakako moraš imati PC i većinu tih komponenti, PC ne možeš kompletno izbaciti iz domaćinstva, tako da u toj računici ne treba računati cenu svih komponenti đuture, već razliku između gaming PC-a i nekog PC-a za multimediju i rad koji bi svakako imao ili koga već imaš, a koga ćeš svakako da utopiš.

Poslednja izmena:
a mozda jednostavno taj matori komp sa monitorom i periferijama ostavis ukucanima a sebe castis kompletnom masinom i nema svadje ko ce kad na komp :p

Necu previse da pametujem jer sam svestan da je to samo moje misljenje, ali bilo bi misljenje i vecine da su malo iskreniji prema sebi ;) Ako si bas bas gejmer, i dalje ti skace adrenalin kad prelazis kraljicu, kao kad si bio u 8-om osnovne, onda uzmi PS4 sto da ne.
Ali ako ubedjujes sebe da ti je to i dalje gotivno, iako ti na pola igre bude "oce li da zavrsi vise, da vidim kraj i da kazem da sam presao.." onda ne vidim poentu. A dosta ljudi je nerealno, i prosto znam da ih vise 'ne puca' tako dok prelaze igre, ali ubedjuju sebe da je i dalje to to.. Imao sam PS3, gotivna sprava (dok je radila kako treba jedno godinu i po), upoznao neke cool ljude preko nekih MP igara, ali realno vise sam se ubedjivao da mi treba nego sto mi je trebala. Igrao uglavnom MP naslove koje sam mogao i na kompu.. A ove single player jedva prelazio, na silu bukvalno, jer taj gameplay vise ne moze da mi drzi paznju.. gore dole levo desno + X, auto aim, cutscena svakih pola minuta, "vrhunska prica".. (kao film koji gledas dok si bolestan jer nema nista drugo).
PES recimo si mogao na PS3 da ubacis prave dresove, stavis himne navijaca, sad ni to ne moze..

Eto malo sam smorio.. :)

Uzmi Borise da igras Bloodborne, krenuce i tebe adrenalin da puca :).

Vrh Dno