Šta je novo?

Do koje brzine 9600XT (safe)?

Tirke

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2006
Poena
301
Od kad sam postao clan ovog foruma neprestano pokusavam da dobije m sto vise tisine i megaherca. Napravio sam sopstveni kuler za grafiku koji je bukvalno oduvao stock kuler. Trenutno je stanje sledece:

NO ARTIFACS GPU 570Mhz Memory 330.

Koliko moze da izdrzi 9600XT? Hladjenje nije problem jer na 570/330 full load temperatura se krece izmedju 38C i 39C. "Idle" sa 50% rpm (ventilator se tada necuje); temperatura se krece oko 33C.

U zdravlje,
Tirke

ps. Nasao sam nekog baju na netu koji ima 589Mhz Da li je to to ili imate pozitivnija ili negativnija iskustva? Naravno izem ti 589 ako cu unistiti karticu.

Poslednja izmena:
toliko je budi zadovoljan, mozda mozes memoriju poterari 20 mhz vise ...
poz

9600XT ne moze da se OC puno zato sto je vec fabriski OC-van.

549/400 sa fabričkim hladjenjem GPU i golom memorijom (fabricki 500/325).
Silovanje već silovanog.

Do koje brzine 9600XT (safe)? Zavisi od brzine ugrađene memorije. Nisi naveo svog proizvođača.

ATI je reklamirao Radeon 9600 XT kao overklokerski san kad ju je izbacio. Neke od prvih Radeon 9600 XT kartica su imale bržu memaru od predviđene, što je uz izuzetno malo zagrevanje jezgra omogućavalo strašan overklok. Bilo je već trhead-ova o overkloku ovih kartica, pretraži malo.
Što se tiče moje kartice, ATT prijavljuje artefakte na oko 530/660 MHz. Vidljivih artefakata nema sve do 550/670 MHz, ali kartica hoće poneki put da se zabode u igrama sa ovakvim setovanjima.

Radi se o SAMSUNG memoriji. Uporedjivao sam je sa standardnim modelom 9600XT i ima znacajne razlike. Dok moja 9600XT VIVO ima kockaste male SAMSUNGE, obicna kartica ima klasicne memorijske cipove koji se vidjaju na single side memorijama.

Zaista značajna razlika!

Daj, reci na koliko je ns memorija i ko je proizvođač kartice.
Ako je VIVO varijanta verovatno su sporiji moduli ugrađeni.

Bas naprotiv. Uporedjivao sam 3dmark rezultate moje VIVO i neVIVO modela na istoj konfiguraciji i dobio sam nesto malo bolje rezultate na VIVO varijanti! Ako me secanje nevara mozda jedno 0,5% - 1,5% bolje rezultate.

U pitanju je SAPPHIRE 9600XT ATLANTIS. Juce sam probao 580/330 i dalje radi!!!

ps. Hvala na korisnom pitanju. Malo sam istrazivao po netu i pronasao da se radi o sledecem cihipu: K4D263238E-GC2A

http://www.samsung.com/Products/Sem...ry/DDRSDRAM/128Mbit/K4D263238E/K4D263238E.htm

pps. Sto bi se reklo 2.86ns znaci opusteno 350Mhz. Hm nisam ni znao da imam ovakvu lepoticu!

Poslednja izmena:
Vrh Dno