Šta je novo?

"Dođite i isprobajte najnoviji MacBook Pro"

Knežević

Cenjen
Učlanjen(a)
22.03.2011
Poena
151
Hteo bih da pitam šta se pod tim podrazumeva?

Više puta sam do sada pročitao slične reklame kod prodavaca Apple hardvera, ali kada god dođem u bilo koju radnju stane pored mene prodavac i bukvalno neda da pipnem apple hardver kao da ću nešto da polomim i ja hoću da se malo igram sa mac os x-om, da vidim gde, šta, kako a on gleda šta ja to radim na računaru, kao da ću nešto da zeznem. U čemu je stvar?

Po nekom mom shvatanju ako stoji takva reklama na sajtu prodavca i kada dođem u radnju i stoji računar upaljen, mislim da imam pravo da se malo poigram sa sistemom. Da li sam u pravu?

Zar nije logično da prodavac želi da proda uređaj i da treba da mi omogući da taj uređaj pogledam kako izgleda, da osetim pod prstima da li mi odgovara tastatura, miš, da pustim neku muziiku da vidim kvalitet zvučnika, da pustim trejler nekog filma... ZAR MORA DA STOJI PORED I DA ČEKA KADA ĆU DA IZAĐEM IZ PRODAVNICE?

Mislim da se tako samo dodatno uveravaju da se ništa neće desiti njihovim skupocenim izloženim primercima. Gazda im verovatno kaže da pripaze da neko nešto ne zezne. Mogli su onda lepo da napišu onda "Dođite da iz daljine pogledate najnoviji MacBook Pro" . Samo u Srbiji.

u komtrejdu mozes da se igras koliko hoces sa mekbukom/ajmekom...nece nesto da te cimaju prodavci...

u komtrejdu mozes da se igras koliko hoces sa mekbukom/ajmekom...nece nesto da te cimaju prodavci...

Može i u iStyle-u.

Usce shopping centar je ugostio u svojim prostorijama i ComTrade i iStyle, tako da prilikom jedne posete mozete obici oba lokala. U komtrejdu ima samo jedan iMac izlozen sa nekim Bose 2.1 zvucnicima kao dopunom. U iSyle pored iMac-ova ima i MacBook-ova. Sve moze da se dira i cacka.

Mogu da ti povrdim za iStyle prodavnicu u Ušću, da možeš da "testiraš" sve Mac proizvode... i kao dodatno, osoblje je ljubazno, profesionalno i poprilično dobro informisano o samim apple proizvodima.
Ja sam, npr, imao pitanja za bootcamp i dobio sam odgovore, apsolutno tačne.(naknadno dodatno proverio po netu).

Otiđi u Ušće i proveri sam. ;)

Hteo bih da pitam šta se pod tim podrazumeva?

Ovo je sad bila neka akcija u iStyleu, video sam im na sajtu. Ono što mi nije bilo jasno je šta je tog dana (prošla subota) različito od bilo kod drugog dana? Sve izložene računare možeš da pipaš i koristiš koliko ti volja, svaki dan ako hoćeš.
Je l' bio neko?

Ranije su u iStyle-u repetirali sachmaru kad udjes, sad deluju opustenije i mozes da cackas sta hoces.

Da sam ja vlasnik radnje i ja bih govorio prodavcima da repetiraju sachmaru na klince koji dolaze da provere Facebook, i *****e koji balave. Video vise puta. Ako te stvarno zanima, dodjes, vidis, probas, ok je, nije, uzmes, ne uzmes, dovidjenja. Problem je samo sto kad dodje neko ko stvarno hoce nesto da kupi dobije isti tretman. BTW prema meni su u iStyle-u bili uvek usluzni.

Niti sam klinac, niti imam facebook, niti balavim. Zato...

Da sam ja vlasnik radnje i ja bih govorio prodavcima da repetiraju sachmaru na klince koji dolaze da provere Facebook, i *****e koji balave. Video vise puta. Ako te stvarno zanima, dodjes, vidis, probas, ok je, nije, uzmes, ne uzmes, dovidjenja. Problem je samo sto kad dodje neko ko stvarno hoce nesto da kupi dobije isti tretman. BTW prema meni su u iStyle-u bili uvek usluzni.

Pa chekaj, koji moj ostavljash rachunar da radi ako ne sme da se koristi. Ti ako necesh da ga koriste nemoj da ga ostavljash upaljenog. Prvenstveno kako mozesh da znash ko je kupac a ko ne? Mozda taj klinac koji proverava Facebook ili shta sve ne razmishlja da uzme MacBook jer mu se svidja iz ne znam kog razloga i sada zeli da vidi kako Facebook ili shta sve ne radi na njemu.

@Ryo

Nisam apsolutno nijednog momenta pomislio na tebe, niti sam nesto napisao sto bi se moglo dovesti u vezu sa tobom. BTW bio je jos neciji post izmedju pa ga je mod obrisao.

@Solesoslav

Ne glupiraj se, kupac ili osoba koja razmislja o kupovini se razlikuje od blejaca koji dodju da ubiju dosadu drndajuci nesto sto ne znaju ni sta je.

Offtopic:

Ja te blejače (Fejsbukovce :)) viđam svaki dan kada prolazim pored Telenorovih prodavnica :)

Deluje da nisu bio u nekoj od zvaničnih Apple radnji, negde u svetu. Računari rade non-stop, wi-fi je odličan i free (možeš da doneseš svoj računar pa da koristiš wi-fi), možeš da stojiš satima i da radiš šta ti volja (mail, chat, facebook, šta god). Neće te niko dirati.
Zato te radnje imaju ubedljivo najveću zaradu po kvadratu, gde god da se nalaze.

Ne znam otkud tolika "paljba" po istyle, bio sam 50 puta i 50 puta sam njakao sve do mile volje, jednom prilikom kad sam gledao i harman kardon koji je bio na polici su uredno izvukli i priključili da čujem kako radi, tako da stvarno ne znam gde su bile te sačmare, mrki pogledi i slično...

Likovi u iStyle su skroz ok. Vise puta sam gledao iMac-ove i nove MBP, cackao, probavao niko nista nije rekao. Uvek su bili pristojni, pitali da li treba pomoc/savet sto je od mene samo plus za njih. Kod njih sam kupio 2 MacMini-a i jos gomilu gluposti za Macove.

Kupio sam u iStyle-u iPod, ali sam nebrojano puta cackao racunare (posebno MacBook Air), kad god sam prolazio :) Isto tako i u onoj prodavnici (ne znam kako se zove) u Vuka Karadzica.

Pa chekaj, koji moj ostavljash rachunar da radi ako ne sme da se koristi. Ti ako necesh da ga koriste nemoj da ga ostavljash upaljenog. Prvenstveno kako mozesh da znash ko je kupac a ko ne? Mozda taj klinac koji proverava Facebook ili shta sve ne razmishlja da uzme MacBook jer mu se svidja iz ne znam kog razloga i sada zeli da vidi kako Facebook ili shta sve ne radi na njemu.

Izgleda da nisi bio tamo...

Deluje da nisu bio u nekoj od zvaničnih Apple radnji, negde u svetu. Računari rade non-stop, wi-fi je odličan i free (možeš da doneseš svoj računar pa da koristiš wi-fi), možeš da stojiš satima i da radiš šta ti volja (mail, chat, facebook, šta god). Neće te niko dirati.
Zato te radnje imaju ubedljivo najveću zaradu po kvadratu, gde god da se nalaze.

Pa ne ide bas porediti bilo koje strano trziste gde postoji zvanicna Apple radnja i ovo nase. U bilo kom smislu. To sto nisam bio negde u zvanicnoj Apple radnji nema veze sa temom, a ti si pretpostavljam bio, pa opet uporedjujes nesto kao da ne zivis u Srbiji.

Pa ne ide bas porediti bilo koje strano trziste gde postoji zvanicna Apple radnja i ovo nase. U bilo kom smislu. To sto nisam bio negde u zvanicnoj Apple radnji nema veze sa temom, a ti si pretpostavljam bio, pa opet uporedjujes nesto kao da ne zivis u Srbiji.

Ne razumem šta hoćeš da kažeš. Navodim ti primer kako Apple Store funkcioniše i to što iStyle primenjuje isti način rada u svojoj radnji ovde je za čistu pohvalu. Doduše, ne znam da li imaju wi-fi, nisam probao da surfujem. :) I u UK (gde sam bio u njihovoj radnji) imaš klince (veće i manje) koji dolaze da tu surfuju i čatuju. Činjenica da ih niko ne dira je kupovina kupaca na duge staze - kada budu hteli da kupe nešto, sva je šansa da će kupiti upravo u Apple Storeu gde imaju akumulirana pozitivna iskustva. Tako da tvoje spominjano "repetiranje sačmare na blejače" bi bio pogrešan pristup.

Naravno, da bi ovako nešto što Apple radi mogao da radiš, treba ti mnooogo izloženih računara. I da nemaš stolice za sedenje, što ni kod njih nema. Svakoga posle nekog vremena zabole noge od stajanja u mestu pa ode. :)

Naravno, potpuno se slazem sa tobom. Nisam uopste govorio o iStyle-u, sa kojim imam pozitivna iskustva, i to sto posluju tako je super. Nego sam uopsteno pricajuci manje-vise neozbiljno ponovio frazu repetiranja vatrenog oruzja :) na osobe koje prelaze granicu lepog ponasanja na nasem ubogom trzistu, gde u radnji za prodaju imas dva ipo Mac-a od kojih je jedan izlozen, i pritom nije da opravdavam bilo kakvu eventualnu grubost ili neposlovnost prodavca. I naravno da treba sve da bude izlozeno, da bi se probalo a ne da bi se gledalo, i to da probas k'o covek, ne kazem. Samo treba imati sve u vidu.

postoje apple store i apple autorised store. apple store je vlasnistvo applea - i u evropi postoji samo u rimu londonu i parizu. to su ogromni kompleksi sa trocifrenim brojem kvadratnih metara, genius barom itd.... uglavnom nisu u centrima gradova (tako je bar u rimu)

sve ostale radnje su apple autorised - a to znaci da primenjuju svoja pravila ponasanja. mene je iz epl radnje u ventamilji skoro izbacio jedan neljubazan italijan - jer sam malo duze cackao imac 27"

tek da ne bude da je srbija ****** a svi ostali vrh. daleko od toga

wow! neverovatno! e pa svaka im cast :D apple invazija na evropu. moja informacija je stara godinu dana i 3 meseca

Vrh Dno