Šta je novo?

DLNA Serviio i Samsung D5500 - problem ucitavanja videa

PDESD

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2008
Poena
320
Pozz

Podesio sam Serviio prateci How to tutrorijal sa sajta, odredio folder sa filmovima i sad kada udjem u Serviio meni na TV-u koji god mkv ili av video iz foldera da pokrenem pise mi "Ucitavanje..." i to traje beskonacno :S
Imam sbb internet brzine 10mbps
Slike jos nisam probao da strimujem, javicu posle da li i one imaju isti problem

da li je neko imao slican problem i sta predlaze?

Kako si povezao sistem? Koja ti je oprema?

Brzina SBB neta nema veze sa stream-ovanjem preko Serviia...

Tv Samsung UE40D5500 mi je na kucnu mrezu povezan Samsungovim wifi adapterom i signal i dobar. Imam TP-Link wifi ruter.

Probao sam slike preko Serviia i radi ali jako sporo. Treba mu sigurno 15ak sekundi da otvori sliku od par megabajta i isto toliko za svaku narednu...

Da li posebno nesto treba da se podesi?

Jaaoooo hehehe evo i ja isti problem imam sa TV-om..ali u pitanju je PHILIPS 32PFL3517H/12 Obzirom da je isti problem na SAMSUNG-u kapiram da je do programa????
Ima li ko od pametnijih rešenje???

Bitan je standard WiFi rutera.

Kod mene je sledece konfigiuracija, Tp-Link 941ND 300 mbit/s ruter (N standard) i TV koji je kablom vezan za ruter.

Sa laptopa (ima N WiFi) streamujem pomocu Serviia i sve radi maksimalno.

Pretpostavljam da problem kod vas moze biti sto je mreza sporija.

Jedino mi se desilo da jedan 1080p film od 13GB nije hteo da pusti kako treba (treba mi bolji ruter ocigledno)

imam ovaj ruter: http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR740N

dakle, ono sto sam utvrdio jeste da je isti problem kod AllShare, Serviio i Samsung PC Share Manager-a; nikako da ucitaju fajl...

pustio sam jedan mkv fajl od 20 mb, sample nekog filma, i nakon sto jedva ucita posle par minuta, slika ide 1 sekundu pa opet ucitava par minuta, pa slika ide 1 sekundu i sve tako... ocigledno je velicina fajla problem, e sad da li je to zbog interneta ili cega vec (download mi je 10mbps a upload oko 50kbps)

meni je 16mb i nikako da ga pokrenem,ali isto mi se dešava i sa AVI fajlovima...

nemam Smart Tv,pa ne mogu to da probam,ali AppleTv(XBMC)i Serviio se savrseno slazu..:)...
da li imas mozda dva kompa,pa da vidis kako recimo XBMC na jednom kompu,vidi Serviio na drugom kompu..ako ti tako sve dobro radi...Onda je ocigledno neki problem sa uparivanjem Serviia i Tv-a....
malopre sam tako probao sa jednim kompom koji je kod dece u sobi i na kome je XBMC...kacenje na moj glavni komp,na kome je Serviio,i sve radi savrseno,i lokalni media fajlovi,i Live Streaming...i sve to bezicno....
ima na Serviio forumu,poseban topic,gde tvorac Serviio programa,trazi od ljudi,da pisu svoja iskustva,sa Serviio programom i uredjajima koji se kace na njega...nigde on ne garantuje da ce Serviio isto da radi sa svakim Media playerom ,ili Smart Tv...

@6pack
Pa nemam pojima još sam nov u ovome...kapiram da možda postoji neki drugi program tipa serviio.Pogledaću narednih dana još neke programe da vidim,možda bude nešto ako ovo ne uspe.Na telefonu LG P990 imam Qloud aplikaciju koja radi na istom principu kao i Serviio i rastura sve moguće...pušta od ptičice mlekce :)
Tako da mi je prosto neverovatno da TV ima problem sa tim...

Probaj da povežeš kablom, pa ako radi, kriv je WiFi.

heheh da zaboravio sam da napomenem...tv je povezan kablom :)

naravno da ima jos dosta programa koji rade kao UpNP serveri....ali nisam nasao ni jedan koji radi kao Serviio sa Rss Fidovima,i Live Streamingom....
probaj PS3 Media Server...ako nista on radi dobro sa titlovima....

Probaću sigurno...evo baš kopam po netu ali ništa pametno ne nalazim...

hehehhh baš ovog trenutka gledam to!!Obzirom da sam sad na poslu moraće sve da sačeka do ponedeljka :) ali nešto će proraditi sigurno!

znaci nije do neta dok nece ni preko kabla :D hmmm bojim se da nije do Tv-a onda...

probao sam i Mezzmo i sve isto :) pustio neki Pixars short i koci ko nenormalan kao da se buffer presporo puni...

pogledaj malo po netu,cini mi se da tvoj Samsung podrzava instalaciju programa Plex Client...ako moze,dobijas opasan dodatak na Tv-u....(slicno XBMC)...:)
ako moze....prvo ubacis Plex na komp,instaliras njegove addonse....onda ubacis na Tv....i svaki addons imas i na Tv-u.....i naravno svaki film,muziku,slike sa kompa.....
http://forums.plexapp.com/index.php/forum/89-samsung-smart-hub/
http://www.plexapp.com/
200bsl4.png

Poslednja izmena:
vec ga imam na kompu a evo instalirao sam ga i na tv-u
kad udjem u njega imam samo opcij Preferences
pretpostavljam da treba da unesem ip adresu kompa kao servera?

gde je Library da ubacim filmove!?

Poslednja izmena:
vec ga imam na kompu a evo instalirao sam ga i na tv-u
kad udjem u njega imam samo opcij Preferences
pretpostavljam da treba da unesem ip adresu kompa kao servera?

gde je Library da ubacim filmove!?

I kod mene isto, ne mogu da ga namestim da radi, pa to ti je.

isto i sa Plexom :) bufferuje ga preeeesporo

instalirao sam i taj Plex media centar ili kako vec i ubacio filmove, na tv-u meni Plexa radi odlicno, pronadje filmove, postere, info ali nikako da ga ucita tj kad ga ucita odma zaledi pa opet ucitava........................

Evo ovako što se mene tiče...jednostavno proradilo sve kako treba :) ne znam kako i zašto ali radi sve u 16!!!! :D
Izgleda da je bilo potrebno resetovanje kompa i programa...sve jedno,sve radi kako treba,TV pušta sve moguće formate audio,video...Jedino sad pokušavam da uparim RSS i Android telefon ali mi ne ide za sad..tj ne znam kako da odredim path ka telefonu a imam njegovu IP adresu u Serviio-u.

Evo ovako što se mene tiče...jednostavno proradilo sve kako treba :) ne znam kako i zašto ali radi sve u 16!!!! :D
Izgleda da je bilo potrebno resetovanje kompa i programa...sve jedno,sve radi kako treba,TV pušta sve moguće formate audio,video...Jedino sad pokušavam da uparim RSS i Android telefon ali mi ne ide za sad..tj ne znam kako da odredim path ka telefonu a imam njegovu IP adresu u Serviio-u.

a kocilo ti je i nije htelo da pusta filmove? koji tv imas?

nenene jednostavno nije prepoznavao ni jedan fajl osim m2ts fajlova.PHILIPS 32PFL3517H/12 jedini bug je u premotavanju filmova...sve preko 2X rezultira kočenjem slike.Dok recimo u audio fajlovima sve radi OK ali to je verovatno zbog velikih fajlova,za sad sam puštao Dark Knight od 22Gb i sve radi sjajno.
Tako da mislim da je tvoj problem isključivo softverske prirode...

hehehh evo nove stvari...prikačio sam externi HDD od 320 giga i čita sve kako treba ali nema zvuka recimo u filmu ali zato premotavanje radi i na 32x!!! :D

Idu li prevodi, mislim na zasebne u .srt formatu?

ne nisam još uspeo titlove da skapiram kako idu...sad se mučim sa RSS fidovima i androidom...ali očigledno nešto pogrešno radim

Poslednja izmena:
@PDESD
Sad sam se setio da win7 ima svoj šerovani folder :) Može da šeruje automatski sve!Potpuno sam na to zaboravio,moj zet koristi u kombinaciji sa Samsung TV-om i radi mu sve kako treba...

sa LAN kablom radi odlicno

Kupio sam LAN kabl, povezao TV i router i sve radi perfektno. Pusta 720p filmove veoma glatko.
Znaci da je problem u ruteru i wifi prenosu...

Kupio sam LAN kabl, povezao TV i router i sve radi perfektno. Pusta 720p filmove veoma glatko.
Znaci da je problem u ruteru i wifi prenosu...

Kao sto sam gore naveo, to je najbolja kombinacija.

Takodje sa strimovanje HD signala treba dobar ruter (N standard), pogotovo 1080p video materijala sa vecim bitrate-om.

Vrh Dno