Mx
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.04.2002
- Poena
- 619
HTPC sam napravio pre par meseci, ali mi nije radio digitalni fotoaparat, a i ove slike su sa telefona- tako da se izvinjavam unapred na kvalitetu. Stari komp (Athlon xp 2500+ - overclockovan na 3200+, hdd 80gb, 512ram, nvidia 7300gt, i sound blaster Live! 5.1) sam prepakovao u kuciste ovog Sansui kasetofona. Kuciste je masivno, napred od aluminijuma, a poklopac je od drveta. Izbacena je sva mehanika, i jedva sam ugurao atx plocu sa napajanjem (ima oko 1mm slobodno sa svih strana). Zamenjene su sijalice u vu metrima, a cak su ostale prastare led diode iz 70-ih koje jako smesno izgledaju ali rade jos uvek. Za vu metre sam napravio pojacavace, povezani su i rade, izmedju njih jedna led je vezana kao hdd led na racunaru, u jednoj od rupa za mikrofon je IR senzor za daljinski (pinnacle pctv daljinac na serijski port - programiran tako i da tekst moze da se kuca sa njim kao na telefonu), sve sijalice su zamenjene, volume potenciometri sluze kao regulacija za vu metre, i za izlaz za slusalice. Tasteri za dolby i za tape lead in su za reset i power on/off, a led pored njih je power led. Ono od kartona je kanal za vazduh koji izvlaci topao vazduh sa procesora odmah napolje, jer se ovaj athlon prilicno greje. HTPC je vezan na drugi racunar sa mreznim kablom (prvobitno wifi, ali je bio suvise spor), na kome je sva muzika/filmovi pa zato ima hard disk od samo 80gb. Instalirana je Vista, a drajveri za zvucnu su odlicni Kx drajveri. Media center radi odlicno, cak i hd filmovi sljakaju bez problema. Nakon pravljenja HTPC-a, sve diskove sam ripovao i slozio u orman i nijednom ih nisam zavrteo, ovo je stvarno mnogo bolji nacin za slusanje/pretrazivanje i uzivanje u muzici. Kolekcija mi je u wma formatu 192kbs Cbr, za koji sam ustanovio da najbolje zvuci. O Kx drajverima necu ponovo da pisem, ali sada mi zvucnici mnogo bolje sviraju nakon blagih korekcija.
Evo i slika
Poz
Evo i slika
Poz