Šta je novo?

DIY radionica :)



Jos jedan video je YT kanalu. Ovog puta pravim tracnu slajfericu sa vecom smirglom 150x1220mm.
 
Hoćemo nastavak :)
 
Kako podešavate pištolj prilikom farbanja kompresorom ?
Izlazni pritisak ?
Da li farba treba biti malo više razređena nego inače kada se farba četkom?
U pitanju je nitro farba, temeljna + završna...
Ima li neko valjan savet?
 
Ja ovako radim, znaci izlazni pritisak kad stisnes pistolj da je oko 4 bara. Pistol pretezno ima dva podesavanja a to je za vazduh i boju. Podesavas po potrebi i gustini farbe. Uzmes neki karton i probas na njemu, znaci da vidis kako ide farba tj da li previse naliva ili previse rasprsuje. To stelujes kako tebi odg. Farba se razredjuje po upustvu na deklaraciji farbe...
 
Kako podešavate pištolj prilikom farbanja kompresorom ?
Izlazni pritisak ?
Da li farba treba biti malo više razređena nego inače kada se farba četkom?
U pitanju je nitro farba, temeljna + završna...
Ima li neko valjan savet?
Dobro si primetio da farbu treba više razrediti kad se farba pištoljem. Naročito ako imaš manju diznu 1.3 ili 1.4 što u principu nisu dizne za osnovne boje, al može da radi posao za kućne potrebe. Dalje, pritisak zavisi od konstrukcije pištolja (tradicionalni, HVLP, LVLP, LVMP...) pa je raspon pritiska vazduha meren na pištolju od 1.5-3.5 bar-a. Ventil za količinu farbe odvrni do kraja, a pritisak namesti na 2.5 bar pa probaj i došteluj po potrebi. Kad farbu razrediš i mešaš, treba da se sliva sa štapića u tankom mlazu, na granici da krene da kaplje.
 
Gotov sander uz dosta problema ali sreca pa ne odustajem :) Uskoro video na YT












 
E to je je moj omiljeni tip. U jednoj fabrici smo imali jedan oko 3 metra dug a u jednoj fabrici aluminijumskih odlivaka sam video neke od preko 10 metara.
 
10m smirgla? Nikad nisam video tako nesto :)
 
Zavrsen jos jedan grinder koji je po meni najjednostavniji za pravljenje :) Video se uploaduje na YT, bice gotov za 100 godina :p Evo par slika:














 
Odlično odrađeno, dopada mi se taj "Industrial look" kao za fabriku, Jel uspevaš da prodaš i za koje cene ?
 
Ne znam jel smem o tome na forumu :) Ali da, ljudi mi kazu za sta im treba i sta rade pa ja na osnovu toga pravim i dizajniram...
 
Izmedju ostalog, zavrsen jos jedan veliki grinder :)


























 
Zavrsih danas jos jedan manji grinder. Stvar kod ovoga je sto je trebao da bude sto laksi da covek moze da ga nosi sa sobom da ostri nozeve gde god zatreba... izgled nije bas mogao biti vrh jer sam morao da pazim na tezinu... Motor je 0.75kw trofazni, frekventni regulator je sa monofaznim ulazom i trofaznim izlazom tako da moze trofazni motor da radi na monofaznoj struji bez gubitka snage jer frekventni pretvara 1 fazu 3 faze. brzina smirgle je od 0-18msec. evo par slicica:



















 
Drustvo, nije grinder ali eto da podelim sa vama :) Tati sam pravio cirkular za uzduzno secenje drveta...Video je na YT
 
Pozdrav drustvo.
Malo da dignem temu iz mrtvih :) u.
Juce sam zavrsio velike stolarske stege za tatu. Video je na YT za cca sat dva. Ima jos par stvari sto sam pravio u medjuvremenu i to mozete videti na YT kanalu...
Evo par slicica:










 
Nedavno sam zavrsio jedan mali grinder sa izmenljivim valjcima :)

 
Da dignem temu iz mrtvih. Radi se vise nego ikad, i posao zahteva i vise masina. Nedavno sam napravio sebi tracnu testeru... Bio sam menjao jedan grinder za tracnu testeru gude125v i jednostavno mi nije radila posao za moje potrebe. Testere su stalno pucale i nisam mogao seci dobro pune materijale, pa sam iskoristio neke delove od nje jer nisam hteo da trosim puno para. Od nje sam iskoristio motorzvodjice i tockove. Na tockove sam zasrafio dobose od auta i obradio na strugu i povecao obim sa fi160 na fi190 i time dobio dubinu secenja fi130max sto meni i treba najvise. Imao sam kuci staru ves masinu i od nje sam iskoristio vodenu pumu za emulziju.
Evo par slicica kako izgleda gotova:
















 
Nazad
Vrh Dno