Šta je novo?

Diskusija oko moje web aplikacije

СалеКојот

IPTV Guru
Učlanjen(a)
13.09.2008
Poruke
1,806
Poena
445
Pozdrav drugari. Hteo sam da vas zamolim, bar vas iskusnije programere, da pregledate moju web aplikaciju i da mi pružite neku kritiku ili savet oko kreiranja, rada i bezbednosti.

Ukratko o meni. Završio sam kurs programiranja na .Net platfromi, gde se kroz tri meseca nauči osnova za full-stack programera. API strana se uči na .Net, baza SQL osnove i na kraju nešto malo HTML, CSS i javascripta. Uglavnom da se započne učenje veoma opširnog gradiva. Kroz godinu dana, od kada sam ušao u ove vode, shvatio sam da je full-stack programer nešto baš ne praktično. Jako veliki posao u svakom delu te struke. Moje mišljenje je da se čovek ipak treba odlučiti gde posvetiti vreme.

Krenuo sam na React biblioteku i posle par kurseva, odlučio sam napraviti jedan mali projekat. Kako sam na kraju gore napomenutog kursa dobio zadatak za vežbanje, odlučio sam da ga i uradim. Ime zadatka je "Implementirati web aplikaciju za razmenu video sadržaja (YouTube)." Uz zadatak sam dobio i šemu baze, odnosno elemente koje bi da aplikacija trebala da ima. Ja sam naravno to sve malo proširio i zadao više zadataka, a sve u nameri da posle to bude kao jedan forum gde članovi mogu da postavljaju snimke sa YouTube platforme i da mogu da komentarišu te snimke, lajkuju, prate, itd.

Naravno samo nebo je granica zamišljenih zadataka i implementacija istih u toj aplikaciji. API server je rađen, kao i sve ostalo, u Visual studio code, na asp.net web api 7.0, baza je rađena u Postgres, a front je rađen u React 18.2 verziji. U sklopu React su korišćene razne biblioteke poput React-ruter, MobxLite, Semantic-UI, React-Toastify, Formik i ostali. Postgres i build same aplikacije je "dignut" na Docker radi automatizma.

Za zainteresovane neka mi se jave oko podele moderatorskog pristupa, jer sam ubacio ograničenja. Aplikacija ima 4 role, i to: Administrator, moderator, član i banovani korisnik.

 
Nazad
Vrh Dno