Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@sasadjak kako ti izgleda to sto je USDT 60% pokriven sa U.S. Treasury Bills a sa druge strane se plasiraju vesti o zabrani ?

kako ti izgleda to sto je USDT 60% pokriven sa U.S. Treasury Bills a sa druge strane se plasiraju vesti o zabrani ?
Mogu oni reci da je pokriven i 101% kada ne objavljuju kao Circle i Paxos listu Bilsa niko im nece verovati.
Evo primer kako je to islo ranije u krizi Maj 2022
tetherdepeg.pngUSDTUSD_2023-04-10_22-26-10.png

Oni su tada izgubili peg ali tada je bilo moguce prebaciti dolar sa Bahama u Silvergate ili Signature banku pa su menjacnice i veliki igraci preko SEN i Signeta tako vracali USDT u trezor a dolazili do dolara 24/7 i prepakivali u USDC ili BUSD a mi mali preko berzi menjali uz mali gubitak i kada se situacija smirila peg se vratio na 1. Tether je tada izgubio preko 10 milijardi mcap-a.

Danas je situacija totalno drugacija. Posto SEN i Signet ne postoje i vikendom se ne moze vrsiti slanje dolara u slucaju da sada krene neki jaci FUD ne postoji nikakav nacin da se dolari doture na Kraken. Binance vise nema pristup bankama a vecina USDT je tamo. Vecina malih bi bezala na Kraken po dolar ili u kripto. (nikako sortovati kroz USDT u tom slucaju).
Peg bi se peglao puno teze i panika bi bila puno veca. Zato treba uvek imati $ na Krakenu i staviti pecaljke dole nisko u slucaju da neki panicni prsti udare market nalog sa par miliona sto se vec desavalo pa ga svuku mozda i na ispod 0.1$. A tether koliko god pokrice ima sigurno je preko 80% :)

EDIT: amerikancima je bitno da imaju kontrolu, ako nemaju kontrolu oni to zabrane a kako ce izgledati zabrana i koliki domet ce biti videcemo u narednim mesecima. Mislim da je njima bio cilj onemoguciti kineze da dodju do kripta koji je po ovim bankrotima a oni su bili preko BUSD i USDC napakovali mozda i preko 20 milijardi da to odrade.

Poslednja izmena:
Evo ga i treći skok BTC-a. Na prethodnoj stran sam napisao da je moguć i mali alt season. Ako bude pumpanja LTC-a, očekujem ga u sledećih mesec ili nešto više dana. Mislim da potop kreće u maju/junu. "Sell in may and go away" može da bude i ove godine.

full send long lol...
je l neko longuje ? ekstremno zdrav bid kek

nema šta, price is always right ✋
Šta si uložio u taj target? Koliki ti je short, gde je i kada otvoren, prosečna cena?
pazi da ti ne kažem

nice try fed..

btc short je samo deo portfolija, ali sam short/cash, s tim da je short solidan, preko 60%

to su sve long puts

Kada?
Neki chart?
Sta znaci sub 10k?
Opet makro..
Ili je to za nedelju mesec dana?
zavisi od tradicionalnih tržišta, veoma verovatno da ćemo videti limit down market, tj. stage 3(panic) u H2 2023, btcu je sa svojom betom presuđeno već...

kako šta znači sub 10k...cena btca ide na ispod 10 000 za USD... moguće i na sub 5k, ali otom potom

tako long target je kraj ove, ili H2 sledeće god
Aha, ti zoveš šortom to što imaš hiljadu evra u novčaniku i sa tim nisi kupio BTC. Jasno.
nisu ni mojih hiljadu, već je demo verzija brokera, izmišljene pare...bravo genije

Aha, ti zoveš šortom to što imaš hiljadu evra u novčaniku i sa tim nisi kupio BTC. Jasno.

Ako se stvari odigraju kako sasadjak ukazuje, to će i biti najbolji šort za kripto, svakako i najsigurniji. Ako misliš da se tako ništa ne zaradi, da vidiš koliko je keš odjednom postao vredniji tamo 2008.

Ako se stvari odigraju kako sasadjak ukazuje, to će i biti najbolji šort za kripto, svakako i najsigurniji. Ako misliš da se tako ništa ne zaradi, da vidiš koliko je keš odjednom postao vredniji tamo 2008.
Da, slažem se da je to moguć scenario, i sam se za njega pripremam. Ono sa čim se ne slažem je način na koji očigledni maloletnik Mikie komunicira.

Dok neko čeka ako, neko uzima profite. Nemožemo sada sedeti i čekati krah doveka, on će sam doći pa ćemo onda tako odreagovati, nema potrebe ga toliko potencirati. Svi znamo da će biti kriza kad tad ali sada je nema, bar za BTC.

Moj plan se ne menja. Cekam BTC na 14k ( gde su mi i orderi ) i to je jedina cena po kojoj bih ga dokupio. Ni vise, ni manje. Sve sto se desava u vezi BTC-a mi ne deluje prirodno, protivi se ( mojoj ) logici i ja protiv toga ne mogu i necu da trejdujem. Zato trejdujem kroz altove. Trenutno sam dobar 12k za onaj prodati Strax ali to me ne zadovoljava i cekam 20k+ minimum zaradu a za to mi je potrebno da odemo na 0.50$ po novcicu. Trenutno smo na 0.59$. Ista je prica za DOT/Link koje pratim i oni nisu nista spec skocili od cene po kojoj sam ih prodao. Ako BTC padne, altovi ce vise i tu cekam svoju priliku. Nervira me samo cekanje i to je ono sto najvise smara. I opet ponavljam to je deo samo za trejd i Strax koji nije planiran ali sam iskoristio skok od 40%. Prvenstveno sam u kriptu ali mi se ne svidja BTC na 30k u ovoj situaciji jer po meni nema razloga da tu bude a jeste. Retardirani kripto. Tehnicki vise bi mi i odgovaralo da idemo na gore ali mislim da je rano za to. Sve u svemu ne svidja mi se trenutna situacija ali tako je kako je.

Problem sa sortovanjem je sto imas ogranicen dobitak a ako gresis imas potencijalno beskonacan gubitak. Plus puno ljudi pokusava sortovanjem nadoknaditi ono sto su propustili na skoku i to je recept za propast pogotovo ako se inati.
Jedan zanimljiv podatak ali jako bitan.
Na linku: https://www.binance.com/en/blog/eco...aded-to-include-24-tokens-1690464156329926329
Binance objavljuje rezerve i zadnje je bilo od 01. marta. 2023.
Na drugoj strani Coinbase objavljuje kvartalne izvestaje:

Na osnovu ova dva izvestaja moze se videti koliko na kojoj od ove dve berze ima BTC i ETH
coinbinst.png
Binance jeste po vol-u najjaca berza ali vol ne znaci nista jer ga mogu raditi botovi koji nemaju fee.
4 puta vise BTC i ETH ima na Coinbase a oko 5 milijardi stable i dolara. Na binance trenutno ima preko 20 milijardi USDT, preko 6 milijardi BUSD i blizu 500 miliona USDC.
Znaci da na Coinbase imamo 4 puta vise kripta a 5 puta manje stable i dolara.

BTCUSDT_2023-04-11_15-11-26.png
Kako su ugasili Signet vol na Binance je pao 5 puta i gledajuci kako lagano dizu cenu nije iskljuceno da ovako mogu i na 100k jer ne treba zanemariti da je u bull-u 2017 ukupno bilo oko 1 milijardi tethera a isli smo na 20k. Razliku u parama nadomesti hajp i fomo.

Jedno zapazanje od juce, dok je NASDAQ bio u padu Microstrategy i Coinbase su isli preko 7% u plus.
Jedino logicno objasnjenje mi je da je neko ulozio pare u MSTR a oni prebacili na Coinbase i insajderi krenuli znajuci da ce kupovati udarati po fjucersima i tako je komplet sve pogurano gore. To ce se videti za par dana ako se Saylor pohvali da su povecali broj BTC na stanju.
MSTR_2023-04-11_15-35-52.png
EDIT: evo dok sam pisao otvorena je berza i opet su krenuli gore... :)

Poslednja izmena:
bla bla truc truc

Jel neko iskesiro ovaj skok ili se ceka da ode jos gore ?

Skocio je skoro duplo u zadnjih 4-5 meseci.

Mozda ne bi bilo lose kupit prnje uskoro pogotovo ako dodje do alt sezone...
Ja ga cekam jos gore mada i sada mi je vec dobro za izlaz jer mi je ulaz na 18k i sad ovaj zadnji pad ispod 20k. Kontam da bi moglo dogurati 35-40k ali opet zavisi od dosta faktora. Altovi su mi u blagom plusu tako da njih za sada ne diram.
Mislim da je dno bilo i ko je usao, usao je. Vrijeme ce pokazati. Ja sam uglavnom spreman i za skok i za pad :)

Samo vi cekajte 10K

I dočekaćemo ga, i to još ove godine. ;) I onda sledeće godine pravo dno na možda 1-4k, ali to već ne mogu da znam, zavisi koliko jak bude monetarni udar i kako će biti formirana monetarna politika kao odgovor.

Ovo je još jednom mini bull market sredinom ciklusa, kao i prošli put, jer špekulanti nemaju živaca da čekaju 4 godine na sledeći krug. I najverovatnije kao i prošli put, crash u široj ekonomiji će diktirati dno za kripto.

Screenshot from 2023-04-12 02-00-17.png

I dočekaćemo ga, i to još ove godine. ;) I onda sledeće godine pravo dno na možda 1-4k, ali to već ne mogu da znam
preach it morbi!

elem, umesto reč mini bull marketa, bolje je koristit bear market rally, bez obzira što je rally više od 30, 40%... Mora da se naglasi režim kome se ne nazire kraj u ovom trenutku, u stvari, može se reći da smo na početku.

Biće bar još jedan giga rally posle ovog svakako... dok ne iscede svaki cent. Kada se ekipi zgadi kripto, tada ulazimo u generacijski bull bid...

CZ, Saylor, bybit, bitmex, tether i ostalo...
.
.
Šteta što weasel ima problem sa mimovima...avaj

12 maja 2020 je zadnji put bio pad više od 1% Consumer Price Index i danas posle 3 godine opet 1%, nije malo....

ma, koga briga za makro..
Kako se algo pogubio ovo do sada nisam video.
Malo da iskomentarisem da bi ljudi koji nisu previse upuceni shvatili sta se desava.

Kada je objavljena inflacija 0.1% veca nego prosli mesec a predvidjeno 0.2% odmah je algo reagovao kao da je kraj inflaciji i poceo trejdovati kao da ce fed ranije krenuti obarati kamate i rece:
1. Pad kamate na obveznice
2. Slabljenje dolara sto znaci skuplji uvoz amrikancima - inflatorno
3. Skok BTC i zlata (ali zar to ne sluzi da zastiti od inflacije koja sada pada)??? ali slabi dolar pa logicno jaca BTC i zlato (algo ima problem sta vise kalkulisati u cenu) i tu je sada ravnoteza :)
4. Odmah krece gore nafta zbog slabljenja dolara - inflatorno

Pat pozicija pred pocetak sezone kvartalnih koji ce pokazati malo bolje stanje ekonomije.

Mislim da se će se ovaj run polako privoditi kraju sa večerašnjim Šangaj forkom i kvartalnim izveštajima koji slede.

Prerano je za bull ciklus, prerano je da BTC preuzme veći deo marketcap-a od zlata.

Ok, moguć je još jedan pokušaj proboja iznad 30k ali ne verujem da se tu možemo dugo zadržati.

Mislim da se će se ovaj run polako privoditi kraju sa večerašnjim Šangaj forkom i kvartalnim izveštajima koji slede.

Prerano je za bull ciklus, prerano je da BTC preuzme veći deo marketcap-a od zlata.

Ok, moguć je još jedan pokušaj proboja iznad 30k ali ne verujem da se tu možemo dugo zadržati.
Na koje nivoe okvirno ocekujes da se moze vratiti?

Microstrategy sto mnogi poistovecuju sa Saylorom je verovatno prikupio ovih 500 miliona tj izdao akcje u tom iznosu.
Posto oni to kupuju preko Coinbase i cuvaju kod njih treba pratiti cene akcija jednih i drugih jer oni to koriste da podizu sve komplet u isto vreme ali isto tako ce kada kupe sta su planirali prvi krenuti i dole.
mstrkupi.png
Moguce da je ovaj aprilski skok bio da bi se uzeo ovaj resto.
Svakako mora prijaviti nakon par dana ali glavni kupac mart april u americi su bili oni. Izgleda to kao mala kolicina ali 14k BTC nije sala dok i kinezi kidisu da iznesu sto vise.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno