Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a prošle i pretprošle godine je bilo razloga za 10 - 20 - 50 - 100x
Ne kazem da je bilo ali je sad situacija gora u svim aspektima.
Potvrdjen je pregovor Putina i Zelenkova... Ako se postigne mir mogli bi da vidimo skok cene. Nisam optimista obzirom da zapad lozi Ukrajince da imaju neke sanse a apsolutno niko ne sme da se umesa. Ako ima imalo mozga popustice.
Niko normalan nece koristiti nuklearno oruzje u 21-om veku i ne svidja mi se sto to iko spominje.
Teska prica, Ukrajina trenutno nema razlog da prihvati bilo kakav ultimatum.

Nema razlog?!? Rusi su im pod prozorom i Kijev postedjuju samo zbog mogucih civilnih zrtava. Ni Amerika a ni nijedna Evropska zemlja ne sme da se umesa. Mogu Ukrajinci da se busaju u grudi i da loze narod vojnom propagandom ali narod jedini ispasta na kraju i osecace ovo narednih 10 godina najmanje. Samo je pitanje "ponosa" hoce li prihvatiti dogovor ili ne. Oni su vec obavili neki telefonski razgovor gde je Putin moljen da stane. Posle toga su moljene sve evropske zemlje za pomoc i corak. Sta im vredi da im Francuzi salju oruzje kad bu rusi sravnili i celu francusku.
Ako bude imalo pameti i razuma postici ce se mir. Bolje i to nego 3 meseca rata kao kod nas i instant vracanje celu deceniju ekonomski. Pomoc neke evropske drzave nece dobiti a amerikanci su ih prodali za nista. Posto smo MI svima posluzili kao primer ocekujem da se postigne neki dogovor i verujem da ce se odraziti na berze. Ovo ne moze duze od nedelju dana da traje sve ukupno.

Kakav ponos, kakve gluposti, ljudima narusavaju suverenitet, to nijedna drzava nikad nije prihvatila. Vide okruzenje, vide kako prolaze svi van EU, apsolutno nemaju razlog da prihvate bilo kakav ultimatum. Te price pred Kijevom su, stede civile, pa normalno da ih stede, treba da razbesnis naciju sa 40 miliona ljudi?
Nije ovo odbrambeni rat za Ruse, a malo je i narodu dokurcilo.

Ma ovo sa Ukrajinom je praktično gotovo, vrlo brzo kreće i Kina na Tajvan, pitanje je dana, koriste slabu Ameriku.
Rusi i Kinezi će se držati zajedno, sve dok imaju obostrani interes. Amerika nije u stanju ni jedan front da otvori a kamoli dva da ima otvorena istovremeno.

Ne kazem da je bilo ali je sad situacija gora u svim aspektima.
Da li je gora ili bolja, to je diskutabilno.
Činjenica da je cena btc-a i dalje na 10X u odnosu na korona dump, a na 100 i više X od mog prvog ulaza u kripto i iskreno ne vidim ništa toliko loše apsolutno ni u jednom aspektu, jer je fundamentalno sve bar 1000000000000X bolje nego pre.

Loše je samo ako gledaš kratkoročno - čitaj: zadnjih par meseci
Ma ovo sa Ukrajinom je praktično gotovo, vrlo brzo kreće i Kina na Tajvan, pitanje je dana, koriste slabu Ameriku.
Rusi i Kinezi će se držati zajedno, sve dok imaju obostrani interes. Amerika nije u stanju ni jedan front da otvori a kamoli dva da ima otvorena istovremeno.
Amerika slaba? Misliš da ona nema interesa u celoj ovoj priči?

Poslednja izmena:
Amerika slaba? Misliš da ona nema interesa u celoj ovoj priči?

Ona je prala pare u Ukrajini, za to joj je služila, kao u Avganistanu kad su se nedavno povukli i batalili heroin. Nemaju više šta da traže tamo.
Njima je kokain primaran izvor prihoda, to će da rade i dalje, štampaće pare još jače, brže i bolje.
Rusi energetika, Kinezi čipovi.
I to bi bilo to za sada, vojno se te tri sile neće dirati medjusobno.
A slaba Amerika je u smislu da nikad goreg predsednika nije imala, žalosno na šta je spala, Rusi i Kinezi imaju predsednike kojima je zapravo stalo do svoje zemlje i guraju interese istih.
Pitanje je kako će se US izboriti sa hranom i inflacijom.
Ostaje da se vidi kako će marketi reagovati, kripto će biti najzanimljiviji u narednom periodu.

Ona je prala pare u Ukrajini, za to joj je služila, kao u Avganistanu kad su se nedavno povukli i batalili heroin. Nemaju više šta da traže tamo.
Njima je kokain primaran izvor prihoda, to će da rade i dalje, štampaće pare još jače, brže i bolje.
Rusi energetika, Kinezi čipovi.
I to bi bilo to za sada, vojno se te tri sile neće dirati medjusobno.
A slaba Amerika je u smislu da nikad goreg predsednika nije imala, žalosno na šta je spala, Rusi i Kinezi imaju predsednike kojima je zapravo stalo do svoje zemlje i guraju interese istih.
Pitanje je kako će se US izboriti sa hranom i inflacijom.
Ostaje da se vidi kako će marketi reagovati, kripto će biti najzanimljiviji u narednom periodu.
Ahahahahhaha, ma daj Putinu stalo do Rusa i Rusija ahahahhahaha. Jedina drzava koja ima sve i moze da bude samoodrziva a zive kao sirotinja najgora.
Kripto kao kripto nema razloga za rast, posebno ako Rusi krenu da ga koriste posto zapad sankcionise sve zivo. Jedini racionalan razlog za rast je pumpanje cena od strane menjacnica

U svemu ovome najgore mi je kad čujem kako "Rusija ne smije ovo" ili "Amerika nema m... za ono" i sve tako navijački, sa pola mozga. Hvala Bogu da nemaju hrabrosti ili da imaju makar zrno mudrosti, jer ako postanu "hrabri", ostaje nam da od prodatog kripta kupimo po Gajgerov brojač i nađemo neku rupu sa najmanje radijacije (da bi se duže mučili). I jedni i drugi imaju sasvim dovoljno "drobilica atoma" da unište život na planeti. Koliko će tada da vrijedi naša "ljubav" prema prvima ili drugima? Koliko će kripto da vrijedi? Želim parabolu ako se desi mir ali više od toga želim sami mir. Zeleni mir, zeleno proljeće, zelene cijene...nadam se.

heh, pa daj, koja je to mašina laži i false flagova, uzmi samo zadnje primere sa onim zmijskim ostrvom i kao upozorenjem Rusa da se predaju Ukrajinici tamo inače će ih bombardovati, oni im kao rekli "jeb*te se" pa ih Rusi ubili, i to se vrti besomučno, a predali se i živi i zdravi su, pa Ruski tenk pregazio civilni auto, a bio Ukrajinski tenk, pa gadjali stambeni soliter a ono Ukrajinski PVO, gomila laži i spinova, o 11 Septembru da ne govorimo, nisam Rusofil, daleko, zabole me i za jedne i druge, ali sve je to propagandna mašina.
Tako ti je i kod nas, svašta se može, pa i živeti u zlatno doba, samo vrtiš po ceo dan to i nema zime.

Nismo jos ni blizu dna, ni blizu maximum pain, previse je aktivnosti ovdje.

Ako berza, a time i kripto, ne napravi novi higher high, već još jednom zabije niže dno, onda je to već jasan downtrend i mi smo u potvrđenom bear marketu, a tu je onda samo sa crnjeg na gore. Mislim, i vreme mu je, sadašnji bull market traje 14 godina, najduže u istoriji.

Isto ćeš da pričaš za 5 godina kada btc bude vredeo 700.000 evra.

Isto ćeš da pričaš za 5 godina kada btc bude vredeo 700.000 evra.

Ako inflacija ode do te mere da vekna hleba bude koštala toliko, onda da. Ali ako ti misliš da će sadašnji balon stvarno dotle da potraje, onda si stvarno najgori saj kog sam video.

Kakav ponos, kakve gluposti, ljudima narusavaju suverenitet, to nijedna drzava nikad nije prihvatila. Vide okruzenje, vide kako prolaze svi van EU, apsolutno nemaju razlog da prihvate bilo kakav ultimatum. Te price pred Kijevom su, stede civile, pa normalno da ih stede, treba da razbesnis naciju sa 40 miliona ljudi?
Nije ovo odbrambeni rat za Ruse, a malo je i narodu dokurcilo.
Nisi dobro a ni dovoljno informisan o toj problematici, veruj.

Koriste se razne vijesti za manipulaciju, sto je i ocekivano kad je crypto u pitanju. Generalno se ne nadam nekom skoku dok se ovo u svijetu ne smiri (ne mora znaciti da sam upravu)

BTC se odlicno drzi, bas iznenađujuce za mene.

Hajde kao nov u ovome mogu da pitam svašta.

Kakvo je objašnjenje da BTC i svi (većina najvažnijih) altcoini u isto vremenu i u sličnom obimu rastu ili padaju. I to bez nekog vremenskog zaostatka, kao po automatizmu ?

Simke koje ti je misljenje i kakva su ti predvidjanja za naredne dane i nedelje?

Prethodne 2 nedelje sam dnevno trgovao i iskren da budem, iznenadio me ovaj skok jer su mnogi sell orderi usli i sad sam sa odredjenom svotom u USDTu sa kojom nemam predstavu sta da radim.

Suska se da bi neke menjacnice mogle da zamrznu naloge iz Rusije i Belorusije.
Nadam se da do toga nece doci, ali nikad ne reci nikad.

Moguce da ce odredjeni broj ljudi povuci svoj kripto se menjacnica na cold wallete, pa bi to trebalo da utice na cenu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno