Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Simke da li ti imaš neku teoriju za ova dešavanja ? Ako te ne mrzi, prosvetli nam ovaj tunel. Hvala.
45 - 47k se čeka, i tu se rešava situacija za dalje ( verovatno tek krajem februara ). E sad, da li će biti od 33k ( od jutros ), ili će nastaviti još malo na dole, videćemo. Ali svakako očekujem jači odbitak, jer su se poprilično nagomilali šortovi u zadnjih nekoliko dana.

Ja sam počeo da gradim long i prvi target mi je malo ispod 40k.

Idealan svenario bi bio: 33-> 45->40->50, tako nešto planiram da isptrejdujem u narednim nedeljama.
 
Simke, pa ako taj funding nije neki preveliki fee, zasto ne otvorimo long na nekih 35.000 i cekamo.... Ako se uopste vrati na 35.000, vidis da divlja?
Mislim, stvarno pitam, ako imamo dovoljno para (a to uopste nisu neke besne pare), tako da je liquidation ili nula ili nesto tipa 9.000 ? Gruvas dok ne dodje na ATH or more... Jeste da je to oko 2000$ profita na mom primeru, ali to je onako, "palo sa neba"....
 
Simke, pa ako taj funding nije neki preveliki fee, zasto ne otvorimo long na nekih 35.000 i cekamo.... Ako se uopste vrati na 35.000, vidis da divlja?
Mislim, stvarno pitam, ako imamo dovoljno para (a to uopste nisu neke besne pare), tako da je liquidation ili nula ili nesto tipa 9.000 ? Gruvas dok ne dodje na ATH or more... Jeste da je to oko 2000$ profita na mom primeru, ali to je onako, "palo sa neba"....
Na 18,94$ je smešan fee za funding trenutno.
Ja trejdujem sa većim ciframa, pa često funding bude i po par stotina $ na svakih 8h :)

U principu, ako ti ta strategija pravi + i zadovoljan si, samo deri :)
 
Da zakljucim RSI ne mora da znaci nista, on uvek moze da ide jos dole to je samo 1 od indikatora koji se koristi u uparivanju sa ostalim.
Sigurno je da si u pravu mada meni RSI, sam po sebi kao indikator izgleda sve realnije, bar kao orijentacija kako se ponašati između dve krajnosti. Gledao sam dosta unazad i primećujem obrazac (bar se meni tako čini) , kada upadljivo probije vrh (overbought) pa se okrene unazad, u većini slučajeva treba izlaziti i čekati novi ulaz na oversold. Bude i fingiranja tipa da se na pola putanje preokrene nazad ali opet to dođe na svoje posle par dana.
 
Upravo smo dosli do nivoa od oko 35k.Tu se kao sto sam u gornjem postu napomenuo nalazi 50 FIBB i 200 PI.Vidim da je mnoge ovo istresanje na forumu prestravilo, bas kao sto sam i napisao da ce se desiti :). Ali ne brinite. (trudim se i ja da ne brinem o_O). Ono sto nas ceka je nastavak dizuceg trenda. Po meni postoje 2 scenaria.
1. da odavde krenamo na gore
2. da dodje do jos zesceg istresanja.To istresanje ce korespondirati sa FIBB 61.8 i sa Godisnjim pivotom (debela crvena linija). To bi bilo Mega-Giga-Turbo istresanje iz gaca.Zasto? Kao sto su se mnogi nadali da 40K nece da popusti, tako je sada mnogima poslednja slamka spasa 30K. Tako da je moguce da target za 2. scenario bude 26-28K , a onda raketa. Na tom nivou se moze ocrtati i dno novoformiranom Giga-Mega-Turbo dizuceg kanala (zelena linija)
Svakako je hodlerima(a i citavom svetu) najveca briga US market. Po meni konfirmacija 1. opcije .(vidi chart iz gornjeg posta) Selling climax na PI 100 sa ogromnim wickom.(di ces lepse :)).Verovatno insajderi koji znaju sta ce sutra FED da najavi. A reklo bi se i Plunge protection team glavom & bradom.Ocigledno da FED ima binarni izbor. Stampanje do vecnosti ili deflatorni kolaps. Po svemu sudeci i dalje smo u prvom vozu.Time bi ova tura protresanja iz gaca mogla da bude pri kraju
 

Prilozi

  • DOW  conf.png
    DOW conf.png
    339.4 KB · Pregleda: 103
Imajući u vidu mogući rat u Ukrajini najgora moguća kombinacaija za US je rat+recesija zbog rasta kamata. Zboig toga mislim da će za sada ostati štampanje para bez pokrića. Znači sad je vrijeme za kupovinu!
Za razliku od nas koji nagađamo 'oće li biti rata, uveren sam da Ameri imaju mnogo izvesniju procenu situacije.
Tako da ako je sve ovo samo zveckanje oružjem, možda i bude recesija. Lakše se narod drži u pokornosti kad je uplašen.
 
Stampanje do vecnosti ili deflatorni kolaps.
FED bi morao da podigne kamatne stope barem na 8-10%, kako bi zaustavio trenutnu inflaciju, što se neće desiti.
Povećanje novčane mase izaziva inflaciju sa zadrškom od 12-24 meseca, što znači da će barem još sledećih godinu dana akutno da se oseća upumpavanje valute koje se desilo tokom covid-a.
Prema tome, izbor je štampanje do večnosti ili stagflatorni kolaps...
 
Zanimljivo je kako ste juce svi bili uvereni u bear market a danas ste uvereni u oporavak 😂
Da li smo ili nismo u bear marketu menja šta ukoliko si prodavao stepenasto? U bear-u kao nema oporavaka? Čak se može i više zaraditi šortovanjem svakog jačeg bounce-a.
Po definiciji svih marketa je bear još od decembra, ali sve teorije i definicije se baš ne poklapaju sa kriptom.

-50% trenutno u odnosu na ATH i odlično je vreme za dokup btc-a, naravno ne all in, ali svakako delom je kroz ok.

A da li će pasti još - vrlo veorovatno da.
A kad - vrlo verovatno nekad.
A da li se može kupiti za deo sad, pa prodati kad malo odskoči - naravno.
A da li će dno biti 30 ili 13k - pitanje od milion dolara.

Svakako su mnogo bolje cene sad nego pre 2 meseca, kad su svi pitali šta da kupe i koji projekat ima potencijal... i eto ti sad svi ti "projekti sa potencijalom" na -60 - 70% popusta :)
 
Da li bi mogao da dobijem vase msiljenje o par coina koje sam nasao u top 100,a ispod su 1$ , GRT, XLM, HBAR, ROSE, ONE, GALA, XEC.
Svaki savet je dobrodosao...
 
Da li bi mogao da dobijem vase msiljenje o par coina koje sam nasao u top 100,a ispod su 1$ , GRT, XLM, HBAR, ROSE, ONE, GALA, XEC.
Svaki savet je dobrodosao...
Savet ti je prvo da ne gledaš cenu jednog tokena, jer ti ona ništa ne govori.

EDIT: A drugo, sve su to "projekti sa potencijalom" što reče Simke, ali realno pojma nemamo gde će da budu za godinu ili dve.
 
Postoji li neko logično objašnjenje zašto LUNA ne prati ovo sitno zelenilo ostalih coina?
 
kad god pojedini traderi experti ovdje pomenu kako sa short-anjem može i više zaraditi nego u bull-u, desi se likvidacija shortera (ili mi se čini da se upravo jedna desila tačno u 20 h po CET). naravno šta ja znam, mene je ekspert stavio u ignore ali je istovremeno iskoristio da par postova kasnije vidovito izjavi kako ovakvi kao ja nemaju ni za burek da ih istreseš (takav mu je sav trading knowledge).
 
Mrzi me da gledam sto godina unazad, ali mislim da SPX u istoriji nikad nije imao zelenu dnevnu sveću sa ovolikim repom kao juče.

screenshot.png

Ja i dalje smatram da je ovo samo berzanska mid-cycle korekcija i da ćemo posle malo kolebanja krenuti naviše, ali treba imati u vidu i što kaže Hari Dent da u ovakvoj situaciji ni jedan kvant na svetu ne može da izračuna gde i kada je vrh i da balon može da spontano pukne kad bilo. Sve oči su uprte u FED, imaju novi sastanak sutra. Nije isključeno da se ovo pretvori u nešto mnogo gore, ali sumnjam, nit dolar nit zlato ne daju znake da je ovo ozbiljno.
 
Mislim da USA ne sme da dozvoli ekonomske turbulencije trenutno zbog tenzije sa Rusijom.
Odluke vezano za ekonomiju se donose iz političkog ugla ne uvek iz ekonomskog.

IMHO
Nastaviće kao do sada.. Da odlože radikalnije poteze za neko povoljnije vreme.

Najveći napredak bull marketa očekujem na proleće kada struje bude bilo za izvoz u većini zemalja i smanji se presija oko pow potrošnje.
 
Sutra u 19:55 otvoris usd/euro , gold i bitcoin chart i staviš na minutne sveće uzmeš kokice i gledas akciju, dramu, komediju, horor, ljubavni film, kako za koga. U zadnjih nekoliko izvestaja o kamatama bile su limunade filmovi. Sutra nova šansa za veću ocenu. Jedva čekam.
 
Da podjelim sa zajednicom sta JA planiram.

Izvukao BTC iz cold wallet, ide na prodaju na slijedecem Dead cat bounce. 39k je moj target.
Da jos malo podebljam USD shtek za bear i stepenastu kupovinu ispod 30k

Ide ovo jos dole, a vec vidim i "Chinese New Year" naslove 😁
 
..to se vise ne zna nista sa sigurnoscu gde ce. Posto je po 1D chartu pusten wick na 33k moguce je da ce stvarno da probije srednju boll liniju na 40k i ode do 45k. Tu na toj liniji oko 40k ce verovatno sistem da prosudi koliko je cega odigrano pa ce da nastavi na gore ili na dole. 39- 40k je bar neka sigurica :)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno