Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav kripto entuzijasti,
Mislim da jos nismo dotakli dno i da cemo sigurno testirati btc 40k.. eth 3200-3000, ltc 110-100, link 13.3-10.5 xlm 0.15-0.13.
Bilo bi isuvise lako da je sve nastavilo pravolinijski gore, samo stepenasta kupovina i bez zurbe sto vise padne to bolje ako imate strpljenja nema greske.
Imamo i dalje dobrih i losih vesti ali kada utvrdimo dno mislim da posle toga postepeno btc moze u napad na 70k+ a ostali ce pratiti naravno, do tada kupovina ko moze, kome je muka da gleda krvarenje neka pocupa kablove i zaboravi na kripto dok se ne oporavi sve.
Ne oglasavam se cesto jer mislim da nema smisla kuckati 10 poruka dnevno barem za mene, ali kad napisem nesto ocekujem da ima smisla, pa videcemo.
Srecno!
Evo nas na cenam koje sam manje vise i napisao samo sto je ETH otisao mnogo nize.
Moja dalja prognoza kako cu ja cekati je da cemo imati povlacenje ispod 28.550$ sto ce dodatno iscediti Altove i po meni to je to ne bi trebali da idemo dalje vec da krene oporavak, Glupo je pokusavati naci neke repove za Altove trenutno jer ce pratiti BTC ali grubo svi bi jos mogli 20% dole od trenutne cene.
Takodje mislim da oporavak nece biti instant bilo bi isuvise lako, cimacemo se u zoni 30-42 dok se institucije ne napune i tek kasnije 50k+
Sto se Altova tice moj konj za kladjenje posle ovih padova ce sigurno biti LINK, imace strasne vesti u prvoj polovini ove godine pa cekamo i pratimo.
Srcno svima, i ako vam je ovo prvi bear ne panicite, samo strpljenje i sve ce doci na svoje.

Meni jeste prvi bear, i nadam se da cu se svakom sledecem mnogo vise radovati, jer je sad bilo istovaranje (kupovina za fiat), pa se ceka skok, pa prelazak u stable, pa onda radovanje sledecem bear-u i ponovo ulaz iz stablecoin-a u btc/altove. Bilo bi mnogo lepo i lako da bi bilo istinito.
Ah da, zaboravih poslednji korak - posle drugog bear-a ponovni skok, da se bude u plusu i eto tek onda bih mogao reci da sam nesto od crypto-a i zaradio.

Poslednja izmena:
Ti novi tek treba da vide bear.. ako se odbije od 28.5k, to nije ništa, nema neke pouke.

Kupis LTC i kao da imas stable coin :cool: 0.003 prema btcu skoro uvek (sa ponekim skokom naravno). Sajevci konacno dobro prosli pa makar to bio i ovaj pad

@bombaš kakva su tvoja predvidjanja?
Nem' pojma.. top je bio niži nego što sam očekivao ( mislim na btc ).
Da je cena pala sa preko 90k na trenutnu, to bi se već moglo nazvati bear-om, onaj koji bi potrajao koliko obično i traje.
Pa kao što rekoh, ako se ponovo odbije na preko 40k, kao da ništa nije ni bilo.

Ljudi, pitanje za futures leverage trading:

Da li je moguce otvoriti long poziciju sa x100 leverage npr, ali sa malim ulogom (npr 15$ x 100 leverage = 1500$ pozicija), gde, ukoliko naravno imam dovoljno novca na futures walletu, teoretski ne postoji liquidation price? I da li je istina da pozicija moze da traje samo 365 dana, gde se na kraju prodaje po trenutnoj market ceni tog 365. dana?

Ovo pitam jer je moguce uzeti lepu paru kada BTC dodje blizu svog ATH (a svi se nadamo da ce doci, jel...). Naravno, pozicija ce biti dugo otvorena, pa je tu i moje drugo pitanje: postoji li neki fee za drzanje otvorene pozicije (nedeljni, mesecni...)?

Ako ne, onda bi ovo bila dobra prilika da se na oko 34.000 otvori long, ubaci jedno 1500-2000$ na futures wallet samo da "brani" poziciju, od toga iskoristi oko 15-20$ za samu marginu x 100 leverage. Profit bi bio oko 2000$ kada BTC dodje na 68.000, a rizik nula? Da li sam nesto prevideo?

*** ako iko ovde ostane normalan 🙂
Kakav urnebesan dan!
Sa 36k na 33k i povratak na 36k i to sve za 24h...

Poslednja izmena:
Ljudi, pitanje za futures leverage trading:

Da li je moguce otvoriti long poziciju sa x100 leverage npr, ali sa malim ulogom (npr 15$ x 100 leverage = 1500$ pozicija), gde, ukoliko naravno imam dovoljno novca na futures walletu, teoretski ne postoji liquidation price? I da li je istina da pozicija moze da traje samo 365 dana, gde se na kraju prodaje po trenutnoj market ceni tog 365. dana?

Ovo pitam jer je moguce uzeti lepu paru kada BTC dodje blizu svog ATH (a svi se nadamo da ce doci, jel...). Naravno, pozicija ce biti dugo otvorena, pa je tu i moje drugo pitanje: postoji li neki fee za drzanje otvorene pozicije (nedeljni, mesecni...)?

Ako ne, onda bi ovo bila dobra prilika da se na oko 34.000 otvori long, ubaci jedno 1500-2000$ na futures wallet samo da "brani" poziciju, od toga iskoristi oko 15-20$ za samu marginu x 100 leverage. Profit bi bio oko 2000$ kada BTC dodje na 68.000, a rizik nula? Da li sam nesto prevideo?
1: Ne - svaki fjučers tima datum kada ističe ( mesec / tri / šest meseci max ), jedino perpetual contracts možeš držati neograničeno dugo, ali plaćaš funding svakih 8h.
Liq. price uvek imaš, a na 100x leverage si likvidiran ako cena ode <1% u kontra smeru.

To što ti misliš je cross leverage a ne fjučers :), pa istraži dalje sam, jer je komplikovano da ti objašljavam kako funkcioniše.

pa sad trebaju shortere da otresu, ovim brzim oporavcima znaju oni sta rade, mada nazalost ovo je samo oporavak kratkog daha, prognoze su lose. Niko ne zna na koju ce stranu, ali kad bi davao savjet nekome nastavak pada je mnogo izvjesniji.

1: Ne - svaki fjučers tima datum kada ističe ( mesec / tri / šest meseci max ), jedino perpetual contracts možeš držati neograničeno dugo, ali plaćaš funding svakih 8h.
Liq. price uvek imaš, a na 100x leverage si likvidiran ako cena ode <1% u kontra smeru.

To što ti misliš je cross leverage a ne fjučers :), pa istraži dalje sam, jer je komplikovano da ti objašljavam kako funkcioniše.
Perpetual naravno, cross, mislio sam da se to podrazumeva. Nije istina, trejdujem sa 100x leverage vec danima, imam ~600$ na futures racunu, ulazim sa oko 15$ x 100 = 1500$. Liquidation mi je nekoliko hiljada (9+) od cene na kojoj sam usao. Kada uradis u Binance calculatoru nesto slicno onome sto sam u prethodnom postu napisao (ulaz od oko 15$ sa 1000$ u walletu, ulaz od 35.000$ BTC na long = liquidation je na oko 10-15k BCT, ne znam sad tacno, uglavnom puno ispod ulazne cene. Zato sam mislio da je moguce sa velikim sredstvima na racunu i malim ulogom ponistiti liquidation kompletno (sto mislim da zaista jeste, jer se prilikom testova u calculatoru sa odredjenim iznosima uopste ne pojavljuje liquidation fee.

Znaci 8h funding, to je onaj sat sto gore otkucava...sad je jasno. ******, bila dobra ideja. Koliko ispadne ta cifra, okvirno + - ? Znam da je u procentima, nego ne znam na sta :D

Koliki sam baksuz, ETH pada baš sad kad sam se zainteresovao za kriptovalute lol

Znaci generalno ti si kriv za ovaj pad, pa tako nam reci... Ajde sada prestani da se interesujes, pa da pocne da raste :ROFLMAO:
:ROFLMAO::ROFLMAO:

Perpetual naravno, cross, mislio sam da se to podrazumeva. Nije istina, trejdujem sa 100x leverage vec danima, imam ~600$ na futures racunu, ulazim sa oko 15$ x 100 = 1500$. Liquidation mi je nekoliko hiljada (9+) od cene na kojoj sam usao. Kada uradis u Binance calculatoru nesto slicno onome sto sam u prethodnom postu napisao (ulaz od oko 15$ sa 1000$ u walletu, ulaz od 35.000$ BTC na long = liquidation je na oko 10-15k BCT, ne znam sad tacno, uglavnom puno ispod ulazne cene. Zato sam mislio da je moguce sa velikim sredstvima na racunu i malim ulogom ponistiti liquidation kompletno (sto mislim da zaista jeste, jer se prilikom testova u calculatoru sa odredjenim iznosima uopste ne pojavljuje liquidation fee.

Znaci 8h funding, to je onaj sat sto gore otkucava...sad je jasno. ******, bila dobra ideja. Koliko ispadne ta cifra, okvirno + - ? Znam da je u procentima, nego ne znam na sta :D
Šta nije istina? ne kapiram... Nesto nisi izgleda skapirao kako treba ili pobrkao pojmove :).

Funding imaš samo na perpetual, nemaš na fjučersima. To su dve različite stvari.
A cross se ne podrazumeva, to je vrsta leverage pozicije koja može biti 2x, 3x, 5x itd ili cross. Kad te udari likvidacija sa cross leverage, ode sve što imaš na računu, a kad te pogodi liq. price na 5 ili 10 ili koliko god X, gubiš samo onoliko koliko ti je u poziciji, a to ti je ogromna razlika. :)

Iskreno, ne bih ti savetovao da se igraš sa cross leverage dokle god ne budeš znao tačnno sve kako funkcioniše, jer jednom kad popiješ rekt, i jako će da boli. A ako se već igraš, onda nemoj onda držati dosta para sa cross, jer može da bude neki flash crash i ode o5 sve.. Msm, kako god...

A sto se tiče funding-a. to ti je promenljiva koja zavisi od odnosa long / short pozicija ( najjednostavnije pojašnjenje ). Ne može niko znati koliko će biti za par dana / nedelja / meseci. On može biti pozitivan ili negativan i zavisi koliko ćeš plaćati ili biti plaćen od visine otvorene pozicije u % itd... da ne dužim dalje, istraži dalje sam i samo pametno, jer svaki klik može puuuuno da košta, i jako da boli ;)

Poslednja izmena:
Gde nam je sada La, odavno ga nije bilo, a valjalo bi čuti njegovo mišljenje u kom pravcu idemo.
Ako nas povremeno čitaš, javi se, pomagaj.

Simke da li ti imaš neku teoriju za ova dešavanja ? Ako te ne mrzi, prosvetli nam ovaj tunel. Hvala.

Jasno, to sam sve razumeo, zato i kazem da bi trebalo imati dovoljno na racunu kako bi cross leverage ostao otvoren. Evo npr trenutno, mozes videti ulog, liquidation price itd.
Rizika nema jer naravno da uvek imam stop loss. Po ovoj logici, kada bih prebacio jos para na wallet, imao bih da long term fundujem poziciju. To je bilo moje pitanje. Cross.png

On je rekao 1% u suprotnom pravcu likvidira predpostavljajuci da ti je tih 15$ sav kapital. Ali posto je tvoj kapital veci i ulažeš samo procenat tvog ukupnog kapitala onda nije na 1% likvidacija vec dok imas kapital. Upravu ste oboje samo je došlo do nesporazuma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno