Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ma sjajno. Tako će nas vodati dok ne prodje ciklus a posle će ionako ljudima biti svejedno za taj update. Pune dve godine i još se čeka ko zna koliko. Nemam reči..
LTC je u meduvremenu pao na 17 mesto u market kepu..idi begaj

Jedino sto je vrlo moguce jeste to da ce se poklopiti bear i slom berze koji je neizbezan...ne zna se kada ce to biti ali u narednih par godina sigurno..ionako su ga produzili vec.
Ako rokne jako onda ce i kripto povuci naravno a tada Bog samo zna koliko nisko cene mogu da padnu. Dno opet zavisi i dokle ce BTC da dogura u ovom bullu a to opet niko ne zna:).

A sta si ti sada nama rekao?

Mislim da je realno ocekivati 65-75% pad u bear marketu ( prosla dva su bili 80-85% zavisi kako se gleda )

Pad u odnosu na sta? U odnosu na ATH?

Do sada je ATH u svim ciklusima imao formu ekstremne vrednosti (ono sto vi ovde zovete "parabola"). Prilikom bilo kakve analize u statistici ekstremne vrednosti se uglavnom uklanjaju kako se ne bi pravio nepotreban sum a vi ovde ne da ih ne uklanjate nego ih uzimate kao referencu. Ono... wtf? Valjda je bitno sta je trziste radilo u toku nekoliko godina a ne sta se desilo jednog dana u pola sata. Taj ist ATH od proslog puta je opusteno mogao da zavrsi i na $15K i na $30K a sve u zavisnosti kako su se stvari namestile u tom kratkom vremenu. Na kraju krajeva, taj mesec 2017/12 je otvorio cenom $9947 a zatvorio sa $13.850 a vi se svi uhvatili za $20K kao neku ultra-bitnu referentnu vrednost.

ATH sa stanovista psihologije ima neku vrednost ali iz ugla ekonomije i statistike potpuno besmislena (bar dok ne prestane da ima formu "parabole").

a i garantujem da ih niko od nas svakako neće pogoditi

A zasto svaki put kada bilo ko iznese neku prognozu (ne samo na ovoj temi) obavezno mora da dodje neko da poentira izjavom "niko ne zna sta ce biti u buducnosti"? Cemu to?

Mislim, cemu to s obzirom da se mi ovde ne bavimo pogadjanjem nego prognozom odnosno predvidjanjem. Ako neko ne vidi razliku izmedju te dve stvari odnosno ne razume sta znaci rec "prognoza", e to je onda vec druga stvar.

Poslednja izmena:

На конференцији ће бити и Виталик + велика најава заказана за 9и децембар.
Изгледа занимљиво.

1000$ mojih x 7 leverage, 20 gridova. Price range 55.800,00 do 57.990,00.
Profit po gridu 0.16%.
Stop Bottom price od 55.550,00
Stop Top Price 58.150,00

I naravno, obavezno izabrati Cancel all orders on stop, kao i Close all positions on stop.

Pad u odnosu na sta? U odnosu na ATH?

Do sada je ATH u svim ciklusima imao formu ekstremne vrednosti (ono sto vi ovde zovete "parabola"). Prilikom bilo kakve analize u statistici ekstremne vrednosti se uglavnom uklanjaju kako se ne bi pravio nepotreban sum a vi ovde ne da ih ne uklanjate nego ih uzimate kao referencu. Ono... wtf? Valjda je bitno sta je trziste radilo u toku nekoliko godina a ne sta se desilo jednog dana u pola sata. Taj ist ATH od proslog puta je opusteno mogao da zavrsi i na $15K i na $30K a sve u zavisnosti kako su se stvari namestile u tom kratkom vremenu. Na kraju krajeva, taj mesec 2017/12 je otvorio cenom $9947 a zatvorio sa $13.850 a vi se svi uhvatili za $20K kao neku ultra-bitnu referentnu vrednost.

ATH sa stanovista psihologije ima neku vrednost ali iz ugla ekonomije i statistike potpuno besmislena (bar dok ne prestane da ima formu "parabole")

Sta bi ti uzeo kao referencu ( zadnji test 20 week moving averagea ) ?

Ili peek 100 day moving averagea ?

Pitam jel stvarno ne znam, a voleo bi da mi kazes kako je bolje gledati .. ( pricam sad o ATH-u a ne o dnu objasnio si lepo kako se gleda gde je dno )

Ako kazemo da je sve preko 10k bila "parabola" / extremna vrednost -> dolazimo da je dno bilo 68-70% od te vredinosti proslog puta ...

Meni iskreno je bitnija informacija da smo dno marketa videli oko godinu dana nakon ATH-a dva puta za redim tako da bi iskreno "krenuo" sa DCA bnekih 9-10 meseci nakon ATH-a, pa onda lagano koliko uspem da nakupujem nakupovo sam ..

Poslednja izmena:
Matic se izgleda otkacio sa lanca :)
Deluje da ce doci do 2.5$ bez problema.
Jeste, i LTC se sprema da opali. Samo prvo da reše bug vezan za MW koji je juče obelodanjen.
Alo investitori, da me čekaju na proleće dva stana u centru Niša, sa garažom.

@morbius ti da si neki čovek, prizivao bi malo i krah cena nekretnina. Uhvatio si se samo za kripto balon kao da ti je na žulj stao, a ja ovamo plaćam cenu kvadrata kao da živim u Tel Avivu.

Poslednja izmena:
Nekako se BTC primirio i volume je slab, nije ovo period kad se ocekivala stagnacija. Novembar me skroz razocarao a i pocetak decembra nista bolje.

Da se malo prelista forum unazad mnoge su prognoze bile 75k+ ili cak i 100k+ za ovaj period, pale su prognoze ostaje da vidimo sta ce se zaista desiti.

Nece dugo ovako mirovati na neku ce stranu okrenuti, valjda tamo gdje mi zelimo.

A zasto svaki put kada bilo ko iznese neku prognozu (ne samo na ovoj temi) obavezno mora da dodje neko da poentira izjavom "niko ne zna sta ce biti u buducnosti"? Cemu to?

Mislim, cemu to s obzirom da se mi ovde ne bavimo pogadjanjem nego prognozom odnosno predvidjanjem. Ako neko ne vidi razliku izmedju te dve stvari odnosno ne razume sta znaci rec "prognoza", e to je onda vec druga stvar.
To samo pokušavam da objasnim novima u kriptu da se ne opterećuju previše sa " hvatanjem " topa i dna, jer smo se svi koji smo duže u kriptu uverili 100X da je to nemoguće,

Da poentiram.

Stepenastom i kupovinom i prodajjom se povećava / smanjuje prosečna cena Izlaza / ulaza i tako se uvećava profit.
Zato je po meni bzvz pisati prognoze tipa: Top će biti na 100k ili 150 ili 300 ili 500 i ćekati jednu cenu za izlaz.

Sve što je potrebno je da se jednostavno postavi nekoliko ordera za prodaju i ćao, tipa 75k - 90k - 110k - 145k - 189k - 236k, pa dokle cena stigne - stigne.

edit:

U principu, meni je svejedno da li ce se i sta pisati, neka pise ko sta hoce. Samo dajem smernice novima u kriptu da se ne vode nicijim prognozama.

Poslednja izmena:
Sta bi ti uzeo kao referencu ( zadnji test 20 week moving averagea ) ?

Ili peek 100 day moving averagea ?

Pitam jel stvarno ne znam, a voleo bi da mi kazes kako je bolje gledati .. ( pricam sad o ATH-u a ne o dnu objasnio si lepo kako se gleda gde je dno )

Ako kazemo da je sve preko 10k bila "parabola" / extremna vrednost -> dolazimo da je dno bilo 68-70% od te vredinosti proslog puta ...

Meni iskreno je bitnija informacija da smo dno marketa videli oko godinu dana nakon ATH-a dva puta za redim tako da bi iskreno "krenuo" sa DCA bnekih 9-10 meseci nakon ATH-a, pa onda lagano koliko uspem da nakupujem nakupovo sam ..

Ja kao referencu uzimam SMA1458d. Njega koristim da izracunam kada ce dno.

Kada su rudari poceli sa kapitulacijom (01.12.2018) i 15 dana kasnije cena dosla do dna cifre su bile sledece:

• cena: $3.232
  • SMA1458d: $3.057

Da je, kojim slucajem, godinu dana ranije (2017/12) ATH stigao recimo do $40K (i da kazemo da je cena 15 dana pre i posle ATH isla uspravnijom linijom gore i dole) to bi znacilo da bi SMA1458d godinu dana kasnije bio neznatno veci (mozda oko $3.100, eventualno $3.150) i nikako ne bi uticalo na dno. Zato i kazem da ATH ima status ekstremne vrednosti i kao takvog ga ne treba ukljucivati u analize a pogotovo ga ne uzimati kao bilo kakvu referencu. On ima samo emotivno/psiholosku vrednost.

Da se opet ponovim, dok se ne rasprodaju BTC sa GOXa a kada ce je ??, cena nece ici gore, cak moze lako da nam se desi 50K plus NG. Bio bih naj srecniji da gresim allliii !!

Da poentiram.

Stepenastom i kupovinom i prodajjom se povećava / smanjuje prosečna cena Izlaza / ulaza i tako se uvećava profit.
Zato je po meni bzvz pisati prognoze tipa: Top će biti na 100k ili 150 ili 300 ili 500 i ćekati jednu cenu za izlaz.

Sve što je potrebno je da se jednostavno postavi nekoliko ordera za prodaju i ćao, tipa 75k - 90k - 110k - 145k - 189k - 236k, pa dokle cena stigne - stigne.

To sto sam ja rekao da ce npr dno da bude na $25K ne znaci da cu kao blesav da cekam tu cifru vec da cu u odnosu na tu cifru da odlucim kada cu da udjem. Isto je i u obrnutom smeru. To sto sam npr napisao da ce vrh da bude oko $150K-$200K ne znaci uopste da cu da cekam toliko vec cu da izlazim mnogo ranije ali moraju se znati neki okviri oko kojih se planira. Zar je moguce da takve stvari moraju da se posebno napominju?

Zar je moguce da takve stvari moraju da se posebno napominju?
Da, moguće je, jer u svakom ciklusu se na forumu pojavi X novih članova koji ne znaju gde je levo... veruj mi na reč.
Samo iz tog razloga skrećem pažnju kad mi neki komentar zapadne za oko :) Bukvalno slepo prate sve što pročitaju ili vide na youtube-u.
Da se opet ponovim, dok se ne rasprodaju BTC sa GOXa a kada ce je ??, cena nece ici gore, cak moze lako da nam se desi 50K plus NG. Bio bih naj srecniji da gresim allliii !!
ti nivcici se ocekivali i prosle godine, pa pocetkom ove, pa sad na kraju… Daj boze da ikad budu vraceni, i sto pre, mada sanse za to su jako male na zalost.
Mislim da se ta vest koristi u medijima za obaranje cene

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno