Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Apdejt

Pogledajte prilog 310853

Da li smo nasli dno sto se tice odnosa ? mislim da ce da zavisi i od btc dominacije..za pocetak da zatvorimo mesecnu svecu iznad 0.06 bilo bi dobro :D mada ne bi me cudilo posto je pola twittera pisalo u poslednjih par dana da eth ide na 3 cifre :D

Jos uvek se drzi dvogodisnji resistance kao support..nadam se da eip moze malo da pogura stvari :D kao i dominacija da ne pocne da napada agresivno xD

Screenshot_1.png
 
Pogledajte prilog 313478

Meni se cini da ETH/ btc neko dno trenutno..
4 avgusta se smanjuje zarada od kopanja ETH-a.
Definitivno treba uzeti u razmatranje
Smanjenje zarada od kopanja nakon 4 avg ne bih uzimao bas zdravo za gotovo... vec je nekoliko mining pool-ova najavilo da ce delimicnu ili potpunu zaradu od MEV mehanizma podeliti mjanerima... sad da li je to istina ili ne, ostaje da se vidi..
 
Pa ethermine je na primer najavio da ce fee da ide na teret majnera. Tako da ako cena ne isprati, ja ocekujem smanjenje za 20-30%.
 
Pominje se burnovanje nekog procenta. Oko 4% tokena koji se odnose na taj fee. To bi mozda moglo da poveca vrednost i plus prelazak sa PoW na ekoloski PoS sto ce biti primamljivo investitorima. Ima manu sto ima manju brzinu transakcija za 4 puta od VISA recimo. Sad ne znam sta novo donosi ETH 2.0. Trebalo bi da raste a svi DeFi i NFT tokeni da prate
 
Koji mining poolovi?
Vidi na Ethermine twitter nalogu, pise da ce oni 100% MEV-a da proslede majnerima.
Vidjao sam na jos nekim ali mi se ne trosi pola sata sad da pravim listu, koga interesuje moze da istrazi.
 
Ono sto sam ja nasao na netu jeste da bi nakon EIP 1559-a, po svakom izmajnovanom bloku trebalo da bude ukupno 2.09 ETH-a (ukljucujuci da 100 MEV-a ide majnerima)
 
Bitcoin se stabilizovao na ~40k.. sad mozemo gore, ili dole, a mozemo i da kupujemo i da zaboravimo na pare pa nek ide gde oce :)

Realno je da smo imali 10 zelenih dana za redom ( sto se nije desilo od marta 2017)

Ali takodje je realno da ne mozemo tek tako da probijemo 100 day moving average i da mora nekad i da se crveni..

Jedina novina jeste da se ovaj LINK malo trza valjda cu moci da krenem da ga prebacujem u BTC uskoro..
 
Crypto exchange Binance to wind down derivatives in Europe. - ovo može biti mega bulish.
Ako imamo nekog ovde ko trejduje iz Nemačke, Italije ili Holandije da li je dobilo neko obaveštenje, bio bih veoma zahvalan da potvrdi ovu vest :D
 
Dal gresim sto mislim da krajem svakog meseca obavezno ide pump zadnjih godinu dana?
Tako mi deluje
 
Sta mislis o trenutnoj situaciji i ceni, vikend je...? Da li ocekivati pad do 36k kako bi nastavili dalje ili...?

Nema nam @La.Prestige 🤔
Za sada ide sve lagano i po planu. Pritiskaju se šorteri da zatvaraju pozicije, dok oni što su i dalje bearish zatvaraju se likvidacijom :)

Ako krene za zatvara na 4h candle iznad 42k, sledeća stanica je oko 45-46k lagano.
Jedino mi se ne dopada što je vikend, pa ne bih iskreno voleo da se nastavi pump, bar još par dana.

Idealan scenario bi bio 46 -> 40 -> 50k, tj. da se formira support oko 40k. Tako nešto planiram da trejdujem, sa tankim sl.

I dalje je dosta jačih trejdera bearish, što se može zaključiti po funding-u, jer je i dalje dosta nizak i jeftino je držati / otvoriti long. Kao što sam pisao pre neki dan, to se ne viđa često ( šta više, jako retko ), da posle pump-a od 30 i više % za par dana bude tako nizak funding za long.

Sve u svemu, ko nije u trejdu, neka čeka odbitak za ulaz jer smo 10 dana konstantno u zelenom. E sad, da li će odbitak biti ok 42 ili 46 biti, to niko ne zna.

Altovi su lepo crveni kroz btc odnos, pa bi moglo da se krene polako / stepenasto u šoping. Meni su i dalje matic, solana, bnb i link favoriti, za neki manji swing trejd od par %.
Kroz usd odnos lepo prate btc, i verovatno će nastaviti tako ukoliko btc nastavi polako na gore.
 
Za sada je 36K tesko. Napinje se da probije otpor na 42K. Ako probije kao sto izgleda da hoce onda ide gore lagano. Mora da se odbije par puta da bi sad palo a ni onda ne ocekujem ispod 37K.
 
Pa, teško svakako, ali ne treba isključiti retest 36k. Lično bih više voleo da se 40k pokaže kao support, ali ako pukne, ne gine restest 36k, možda i malo niže.
O5, vikend je, pa je moguće da neko malo strese, čisto da ne bude dosadno :)

edit:

Nego, samo da proverim kakav je plan onima što čekaju 20k ili niže? Mislim, jer ostaju pri tome, ili menjaju strategiju?
Čisto bih voleo da čujem mišljenja i međeda :)
 
Mozda bi bilo previse lako i lepo da formira support na 40k i nakon toga bude u opsegu 40-60k jer bi to dobro bilo za altove... Da ce probiti 42,5k to ocekujem, poslednji put smo tu bili krajem maja nakon korekcije cini mi se kada 42,5k nije probijen.

Ne bih se puno iznenadio da ponovo vidimo 30-32k, ako ne i koji $ nize... To bi jako lepo vratilo dominance jer za sada altovi sasvim korektno prate
 
Mozda bi bilo previse lako i lepo da formira support na 40k i nakon toga bude u opsegu 40-60k... Da ce probiti 42,5k to ocekujem, poslednji put smo tu bilinkrajem maja nakon korekcije.

Ne bih se puno iznenadio da ponovo vidimo 30-32k, ako ne i nize... To bi jako lepo vratilo dominance jer za sada altovi sasvim korektno prate
40-60 opseg nije moguć nikako, preveliko je, a sto se tice 30-32… ako krenu da istresaju, nece se sigurno tu zaustaviti, jer je previse puta testirano. U tom slucaju ide do 25 lagano, a mozda i wick nize.

Mada, taj scenario definitivno ne vidim nikako još uvek, jer ne znam šta bi trebalo da se desi da cena potone dotle pre kraja ciklusa.

edit:

Verujem da su se nadali da će banovanjem mining-a u Kini uspeti u tome, ali se ispostavilo da nisu :) Jedino pucenje recimo binance-a, ili neki mega hack, ili pucanje tether-a bi moglo tako nešto da pokrene, ali još uvek nema ni jedne naznake da se tako nešto odigra. Možda tek pri kraju ciklusa ( čitaj, krajem godine ili u Q1 2022 )
 
Poslednja izmena:
Cujem da je kupovina kripta opala tj. nema vise ko da kupuje. Moze li to da bude dovoljan razlog za pad? Mozda je opet doslo vreme da se malo ubaci nastampanog dolara pa nece da pada mnogo 😉
Ja sam razapeo unidown zamku ali posto nemam srece ni strpljenja i tu cu da izgubim..
 
Amazon ulazi u Crypto pricu, PayPal i Visa za koji mjesec a do kraja god world wide.
El Salvador je prvi, bit ce jos koja drzava do kraja god.
Svaki dip se kupuje, ja ne razumijem kako neko moze biti bearish, ili sam ja u nekom paralelnom svemiru.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno