Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Plus Greta sindrom - zli rudari s entuzijazmom truju planetu i za godinu dana ćemo svi da imamo žive otvorene rane i nosićemo maske kao u Černobilju, dok on sa 2 klika na svom laptopu od reciklirane plastike koga napaja solarnom energijom uzme 4000 evra.
 
Daj morbius, poredis bukvalno neuporedive stvari. BTC nemos porediti ni sa drugim novcicima a kamoli sa cipelama.

Tek kad/ako kripto bude morao da se praktično koristi možemo da pričamo koliko koji kripto stvarno vredi. Do tad, sve je to na nivou teoloških rasprava, zašto je moj bog bolji od tvog boga.

Nego budi iskren i reci nam zasto si toliko negativan i protiv crypta?
Jesi izgubio neke pare, ili nisi htio poslusat sajvet nekog ( jer si mislio da si pametniji ) ko ti je savjetovao da udjes na vrijeme, pa te to sad izjeda iznutra?

Ne može čovek da se iznervira kada vidi razbacivanje resursa, da se korisne stvari traće bezveze? Ne može čovek da se iznervira kada vidi manipulacije i nameštanja? Čoveku samo može da bude stalo do njegovog profita i to je jedino bitno?

Svi su u fazonu deca su blago, a potpuno ih boli dupe u kakvom će svetu ta deca da žive. Glavno i osnovno je njihov profit, a ako zbog toga treba da zajebu rođenu decu, nikakav problem. Prethodna generacija je to mrtva-ladna uradila, vidim da i našu isto živo zabole.
 
Poslednja izmena:
Sve bi bilo mnogo zainimljivije kada bi pored korisničkog imena pisalo i koliko ko ima godina :) Ali nema veze, zanimljivo je i ovako.
 
Aj sto je Elon uzeo ime Nikole Tesle ali gde da izabere kucice :) to moze biti mac sa dve ostrice. Sta ako odluci da ih se resi :)
 
kratki post o Matic-u

Igrao sam se posednjih nedelja sa Aave i Matic mrezom i DeFi projektima. Prvo ceo koncept je fascinantan - davanje i uzimanje pozajmica sa kripto kolateralom. Ako nemate dovoljno kolaterale zajam se automatski likvidira i zajmodavac biva namiren. Kamate su oko 3-4% gde je razlika izmedju kamate koju placa onaj koji uzima zajam malo veca od kamate koja se ispalacuje zajmodavcu (za razliku od, jel' te, pravih banaka).

Pre svega sam odusevljen koliko to sve funkcionise glatko i ne deluje kao neka beta verzija. Narocito sam impresioniran bio PolygonMatic mrezom gde se transakcije obavljaju u roku od nekoliko sekundi i cena svake transakcije je delic centa. I to stvarno tako i funkcionise. PolygonMatic mreza je kao neki layer 2 protokol na ethereum mrezi koji omogucava takve transakcije (recimo kao lighting za bitcoin). Time se resava problem preskupis transakcija na Ethereum mrezi.

E sad, logicno bi bilo da Matic token koji omogucava pristup toj takvoj tehnologiji i koji jeste 'gorivo' za tu mrezu kao sto je Eth gorivo Ethereum mreze dobije na vrednosti.
Medjutim zackoljica je sto ako su transakcije toliko jeftine vama ne treba mnogo matic-a da biste je koristili. Sa jednim Matic tokenom koji vredi $1 mozete da odradite stotine transakcija. Takodje postoji i neki matic faucet gde mozete da dobijete 0.1 matic token sa kojim mozete da odradite brdo transakcija.

Time mi se cini da je i Matic token nerealno dobio na vrednosti zahvaljujuci usponu PolygonMatic mreze. A zapravo nema razloga da ima neku vrednost jer su transakcije toliko jeftine. Vise mi lici na cistu spekulaciju cenom podgrejanu ogromnim hajpom.

Iako sam vrlo impresioniran i DeFi-om i samom PolygonMatic mrezom, odlucio sam da polako rasprodajem moje Matice jer ne vidim dugorocnu vrednost. Naravno, mozda i skroz gresim i mozda ce cena skociti jos 20x pre nego sto se sroza.

Takodje ne vidim dugorocni razlog za hodl jer kada dodje ETH2.0 jeftine i brze transakcije ce se desavati na samoj Ethereum mrezi i izgubice se potrebe za PolygonMatic Level 2 resenjima.

Zanima me misljenje drugih ovde na ovu temu?
 
Ne može čovek da se iznervira kada vidi razbacivanje resursa, da se korisne stvari traće bezveze? Ne može čovek da se iznervira kada vidi manipulacije i nameštanja? Čoveku samo može da bude stalo do njegovog profita i to je jedino bitno?
Naravno da moze ali onda rizikuje svoje mentalno zdravlje.
 
Ovo je bolelo :D

likvidacije.png
Etc inace danima odlican za kratkorocni trejd, ispratite malo...
Odlično je sve dok btc raste :) mada je matic definitivno šampion i u ovom krugu. Dao je oko 50%.
U principu, svi iz top 30 novčića koji su najjače iskrvarili su odlično oskočili, pa ko god je bilo šta pazario je lepo prošao.
 
Poslednja izmena:
Jel moze meni neko da kaze gde ima da se kupi taj kvalitetniji a jeftiniji BTC koji se spominje?
Toliko o logici. Zbog toga sam srecan sto postoji ignore :)
 
Mogao bi C98 da bude dobar projekat na duze. Jeste da je DeFi kao i UNI..
 
screenshot.png

Ne mogu da verujem, konačno je probio ovaj trendline, to je smešno koliko je dugo držao. I hash ribbon gaps je najzad počeo da se smanjuje, selidba trovačnica iz Kine u centralnu Aziju je pretežno gotova. Ne slušajte šta Borat priča da Kazakstan proizvodi kalijum, nemaju oni to, ali imaju puno uglja i vladu kojoj nije žao da truje svoj narod, kao i Srbija uostalom.

Očekujem konsolidaciju, ali za sad ne menjam planove, i dalje planiram da prodajem u avgustu. Ako međutim hash ribbons izbaci buy signal, poslušaću.
 
Kako gde, pa ti samo taj i kupuješ (LTC) još od kada je Morbius bio u pelenama. :)
Sjajno :d Preplakao sam ovo.

Neeego, ne znam jel neko ispratio twitt koji je newegg okacio?
Okacili su twitt u istom fazonu kao sto Charlie Lee kaci kad najavljuje nesto...
"Newegg id looking forward to add 2nd coin"
Hint?
 

Prilozi

  • IMG_20210724_120402.jpg
    IMG_20210724_120402.jpg
    54.5 KB · Pregleda: 178
RSI je probio svoj downtrend ( verovatno ) ...

Covek je lepo obnasnio u videu ali da sazvacem na brzinu moje zakljucke moze se desiti da odemo jos dole ali ne nesta drasticno mnogo ( 25-27k bi po meni bio najveci moguci minimum koji ne treba jel moze da bude i "nemora" ).. velika verovatnoca da osciliramo izmedju 30-40k do septembra posle lagano probijanje i testiranje 20 week moving averagea pa uz malo srece na prolece sledece godine da krenemo da pisemo ono "cestitam svima koji slave" postove ..



Kod mene nista novo vec par meseci ( barem kad je u pitanju kripto ).

Nova nedelja novih 10% od plate ide kripto ( jos ove nedelje 1/3 ADA , 2/3 BTC ) pa od sledece verovatno 1/3 DOT 2/3 BTC ( jel imam jako malo Pokadot-a ). kupovina se nastavlja dokle god je BTC ispod 40k nakon toga zavisi od situacije, kako privatne tako i situacije ALT-ova.

EDIT: Mislim na video "Bitcoin Daily RSI Breakout" od Benjamina ( ima na youtube-u ) ne moze se okaciti video ovDJe ( ko zna zasto)
 
Pretpostavio sam da je on posto mi je ostalo u secanju da je najavio izlaz pre ovog pada. Inace posto ga pratim na Twitteru lik je sve samo nije neki tamo levi za koga niko nikad nije cuo, dobar je trader veruj mi. Ja mislim da je iz Srbije ali je zavrsio fakultet u USA cini mi se Stanford ili Cornell.
Moze da zavrsi i 3 fakulteta

E7ES6LcXsAMGihJ.jpg
 
I sta si ovim dokazao? Ja kazem da izmedju ostalih pratim i njega na Twitteru i kazem da je dobar trader i to je cinjenica. Ako nije dobar trader zato sto je zaboga imao los ulaz/izlaz na jednom trejdu onda mislim stvarno... Mi uostalom nemamo pojma da li je ovo dobar ili los izlaz kada se pogleda "big picture" npr u narednih 2 meseca (ja se iskreno nadam da mu je izlaz los). Uostalom mozes i ti da ga pratis da ti npr bude kontraindikator
 
Za desetak dana se i definitivno implementira EIP-1559 protokol i to bi po svakoj mogućoj logici moralo da utiče na cenu ETH, verovatno na rast (?)

Vidim da se na temi pominju svi drugi mogući novčići, dobre i loše strane, varijante ulaganja/izlaženja, ali da o ovome niko nema ništa da kaže što je poprilično interesantno, makar na fenomenološkom nivou.

Meni ovo deluje kao trenutno najzanimljiviji događaj koji će verovatno uticati na čitavo tržište.
 
Nisu oni u kriptu da bi te naučili nečemu, već da ti uvale neki kurs, ili grupu ili šta već.
U potpunosti se slazem sa ovim i naravno da svi youtuberi rade to iz nekog svog interesa. Grupa koju placam mi je isplativa iz vise razloga. ( da nije ne bi placao )

Sto se tice youtubera pratim samo jednog -> da mu ne nabijam reklamu sad :) Ostale kad vidim obicno ramizsljam kako da uradim suprotno od onoga sto kazu ..

Sta je bolje da covek skine reklame sa kanala i otvoreno kaze " ja ovo radim da bi reklamirao svoju premium listu" ili likovi koji samo pumpaju videe da bi zaradili od reklama ili prodali neke tokene/ coine??? Ovaj barem otovreno kaze dajte mi pare za premium listu pretplata je toliko. Odes platis i doijes to sto dobijes kome se ne svidja nek ide dalje ( sa 100-200$ manjka ) ..

Nije bitno koju informaciju primis nego od koga ju primis i sta radis sa tom informacijom ..

Bilo kako bilo pet zadnjih dana BTC je zelen ( to se nije desilo od marta ) .. Nece ovo jos dugo da traje sigurno cemo ponovo da testiramo neke donje nivoe ( ~30k) ali Sto je Morbius vec rekao "daily RSI je probio downtrend" tako da sad mozemo da pricamo potencijalno o tome da je "dno" "tu negde", a gde ce tacno to dno da bude -> nemam pojma ....

@laki21 Slazem se sa tobom, ali u smislu da ce rast da se ogleda u tome da ETH moze da ode na 7-10k umesto da "stane" na 5k prilikom sledeceg "velikog skoka" ( lupam cifre ) , a ne da cemo dobiti rast onog dana kad se implementira 1559 ..

Mislim da te stvari budu unapred uracunate u cenu i/ili uticu dugorcno na rast cene ( umesto da skoci 5% u nekom danu on skoci za 5.1% i kad pada padne za umesto da padne za 5% on padne za 4.9% ) pa kad se to dugorocno pogleda onda ispadne da taj 1559 i gomila drugih stvari koje spremaju dobiju jedan lep pozitivan efekat ...
 
U ovom trenu ETH je kao i maltene svi ostali altovi vezan za BTC kao pupčanom vrpcom.

Neko moje viđenje je da bi nakon 1559 (pa nadalje) to moralo da se promeni (dakle to vodanje za ruku gore dole) ili čitava priča kurcu ne valja.

Ovo sa ETH-om mu dođe ko priča o punoletstvu i osamostaljivanju.

Neko ostane roditeljima na grbači, neko krene u svoj život...
 
@Detector pretpostavljam da pricas o Bendzaminu, pa sam hteo da pitam da li si mozda ti raspolozen ili neko drugi ovde na forumu, da podelimo tu mesecnu pretplatu?
Ako se ne varam sad ima i neki popust pa je oko $80 a realno
 
Nisam mogao da odolim. Fibb & Pi. BTC kao vrhunac prirodne harmonije ;)

Evo malo updatea.Vidimo da je BTC u horizontalnom kanalu izmedju cirka 30 & 40K . Sve oni tranfefrange ;) (PI, Fibbo ,etc) su videli izgleda i kitovi pa smo krenuli na gore.Bilo je istresanja iz gaca ali po meni tu smo negde pre kraju.Za razliku od predhodna 2 pokusaja ovog puta po prvi put od pada ponovo probijamo MA314 alias PI (eto ne mogu bez tih zezalica :D). Osim toga, ako analiziramo dno, videcemo da je visok volume bio pri svakom padu a zatvor je bio visoko. To je predstavljalo klasicnu akumulaciju(o cemu sam vec pisao).Ovog puta imamo proboj MA314 sa ozbiljnijim volumenom. Rast je stao upravo na MA 628 (sto je 2x PI ;)). Ono sto bi bilo lepo, to je da se do kraja meseca zezamo izmedju ta dva PI-a(taman da se malo krivulja MA ispravi a da se mesecni candle lepo zatvori) a onda sledeci mesec da spicimo gore.
 

Prilozi

  • h4 ponovo 314 iznad 2.png
    h4 ponovo 314 iznad 2.png
    213.6 KB · Pregleda: 72
A da nema veze ovaj skok sa info da ce Amazon najverovatnije krenuti da prihvata Btc, Eth i Ada..?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno