Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sta je sad razlog,ovom padu,nevidim neki twit elona,vidim drugi ga nesto spominju da su kupili 400m a on kao prodao za 300m vredan kripto

Capture.JPG

јендочасовни чарт

Од оног првог пропада имали смо јасну линију одбијања испод које нисмо ишли 15ак дана. Кад смо је пробили први пут негде за викенд, после тога постаје отпор изнад ког не идемо и онда опет низбрдо.
Верујем да више нико не зна где ћемо следеће, џаба и ови чартови и линије и све остало.

Од почетка стојим у доларима, пропустио сам пар прилика, посебно са оним матиком на 0,8, али ћу и даље сачекати расплет, па полако.

Razlog je verovatno taj sto su strucnjaci sa ovog foruma prognozirali taj pad.
1355 , 1356 …
Naravno, kad je vec pao :D
bugs bunny win GIF by Looney Tunes

Ne mora, može da šeta gore dole 1k, ja zadovoljan

Ja sam zapravo iznenađujuće bullish.
Capture.JPG

Tehnički, ovo zapravo izgleda prilično dobro. Svaki put kad zatvorimo sveću niže od prethodnog dna, na RSI smo više. I istorijski, BTC RSI se retko kad duže zadržavao na ovako niskim nivoima. Chart većine altova izgleda još bolje. Naravno, strah i psihologija krda je protiv nas, ali mislim da nije ostalo mnogo kolebljivaca koje bi novi pad mogao da dodatno otrese. I kad pogledaš po forumu, nema novih ljudi koji utrčavaju sa pitanjem šta da kupe, već danima nema ni moonboy-a Saja i Simketa da pevaju ode svojoj genijalnosti.

Kažem, primite sve ovo sa solidnom rezervom. Pošto sam još jednom morao da na neko vreme odustanem od kupovine kuće zbog nekih nevezanih stvari, porastao mi je apetit za rizik, tako da nije nemoguće da mi to remeti objektivnost.

Izgleda bice lose leto za crypto (kao uvek sto bude)
Ne kazu dzabe na wallstreet-u, “sell in May and go away”. Isto vazi za crypto
Svakako sam postavio ordere nisko pa DCA ako treba na te ordere ako padne jos

Zanimljivo ato je dominacija i pored pada nepuna 42%....i kadje bio pad na 30k dominacija se sa 40 popela na 47-48%...trebalo jw mnogo vise da ide, nesto tu opasno ne stima...

***, FBI je uspeo da zapleni neke BTC od hakera i sad je frka oko toga kako su to uradili i da li je kripto stvarno bezbedan.

Činjenica je da je FBI zaplenio te BTC. Šta i kako su uradili to se ne zna, ali ja sam siguran da su mnogi zabrinuti zbog toga što su uspeli da izvedu tu zaplenu.

Previse je dato medijskog prostora u Americi zbog tog "vracanja" btc-a,nejasno je

K1CMAWlM.png
Ne bih se slozio sa morbiusom da je bulish. Pogledajte kakva su odbacivanja bila na ovom nivou pre dve nedelje, a pogledajte jucerasnju i danasnju svecu, puno telo u crnom (crvenom) bez ikakvog odbacivanja.
Ako probije ovaj suport mislim da ce trajati nekoliko dana juris na dole. Ko misli da vise nece biti otresanja i panike mislim da se vara, pokazali su vise puta koliko znaju da iznenade.
Ovde se ne vidi nikakvo interesovanje kupaca, ko je hteo da kupi na ovom nivou kupio je, zato ide ovako na dole bez odbacivanja. Moze biti neki pokusaj na 30k neki juris, ali pitanje je koliko ce to da bude odlucno. Za sada izgleda da se shorteri prikradaju ovoj podrsci i ako ne bude nekog veceg interesovanja probice ga sa pola snage.
Rekao bih da se spremaju za novu paniku. Mislim da smo definitivno zavrsili sa bulom, ovo je sad trazenje dna sa kog ce da se odbije kao pocetkom Februara 2018-te, a taj pad je trajao dovoljno dugo i napravili su zstoku agoniju, cini mi se da nas isto ceka.

Činjenica je da je FBI zaplenio te BTC. Šta i kako su uradili to se ne zna, ali ja sam siguran da su mnogi zabrinuti zbog toga što su uspeli da izvedu tu zaplenu.
Činjenica je nešto što Fbi objavi ili još gore DoJ?
Činjenica je nešto što se potvrdi objektivni putem i za šta postoji egzaktni dokaz a ne nešto što objavi neko pogotovu neko ko je hiljade puta iznosio lažne informacije

Zaplenili nisu. Možda su im ovi predali a to nema nikakve veze sa cenom ni sigurnosti BITCOIN. Sami su rekli da su imali private key.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 308853
Ne bih se slozio sa morbiusom da je bulish. Pogledajte kakva su odbacivanja bila na ovom nivou pre dve nedelje, a pogledajte jucerasnju i danasnju svecu, puno telo u crnom (crvenom) bez ikakvog odbacivanja.
Ako probije ovaj suport mislim da ce trajati nekoliko dana juris na dole. Ko misli da vise nece biti otresanja i panike mislim da se vara, pokazali su vise puta koliko znaju da iznenade.
Ovde se ne vidi nikakvo interesovanje kupaca, ko je hteo da kupi na ovom nivou kupio je, zato ide ovako na dole bez odbacivanja. Moze biti neki pokusaj na 30k neki juris, ali pitanje je koliko ce to da bude odlucno. Za sada izgleda da se shorteri prikradaju ovoj podrsci i ako ne bude nekog veceg interesovanja probice ga sa pola snage.
Rekao bih da se spremaju za novu paniku. Mislim da smo definitivno zavrsili sa bulom, ovo je sad trazenje dna sa kog ce da se odbije kao pocetkom Februara 2018-te, a taj pad je trajao dovoljno dugo i napravili su zstoku agoniju, cini mi se da nas isto ceka.
Pret
Pogledajte prilog 308853
Prethodno srozavanje do 30 k je bilo brzinsko pa se relativno brzo i vratilo na neke pristojne nivoe, ovo krvarenje je drugačije. Evo malopre pao do 31 k okruglo i kao odbio se za nekih 700 zelembaća. Verovatno će biti u toku večeri napad na 30 k.
Bogme, čak 1200 😬

LILf3fe7.png
Junacko odbacivanje, ali sve dok se dnevna sveca zatvara ispod 34.5k iemo dole. Mislim da je ovo samo jalov pokusaj bikonja da nekako vrate cenu, ali ne verujem da ce uspeti.

Okačio sam karte, TA, indikatore i oscilatore mačku o rep i idem na čistu okladu. Zadnjih mjeseci smo svakakvim ludim kripto akrobacijama jasno upozoreni u kakvoj smo igri. Tko ima oči neka vidi. Moja je oklada da će u idućem razdoblju ovaj Ponzi još jednom odskočiti i zato sam još tu. Idem logikom da mogu izgubiti samo ulog, a eventualni dobitak može biti višestruk. Također smatram da mi je džaba držati fiat ili tether i čekati, jer u slučaju jačeg sloma ionako neću moći izvući pare. Pare su u "sigurnim" rukama. Također smatram da mi nije ništa manji rizik čekati pa ulaziti na preko 40 k, samo oportunitetni gubitak može biti veći.
Kasno sam ulazio i dogurao do plus 150% sa značajnom cifrom i sada pao na plus 50%. Ulazio ponovo od 38-32 k i sada kompletirao portfolio 45 % BTC, 55 % altovi, od toga pola u XRP i QTUM, a ostalo BCH, DASH, EOS i nešto malo defi i ETC. Ne želim preskakati i odreći se svojih starih favorita, iako mi je žao ADE, defija, novih zvijezda - MATIC i ETC, ali u ovom mom vozu nema mjesta za sve. Bit će mi žao i LTC ako ga ne stignem uhvatiti. Bit će mi žao i nekih šitina koji tavore na 500-tom mjestu ili su sad izlistani, pa će u par dana skočiti 200x i jednog jutra uskrsnuti u top 20. Oni i služe da potpiruju maštu nekim novim ovcama, jer zašto bi čovjek radio ako može brzo povećati ulog za 100x. A nama starim ovcama takvi primjeri trebaju držati treznu glavu da budemo svjesni na kakvom tankom ledu plešemo.
Svjestan sam da je kripto ulaganje vrlo visokog rizika, pa zato može uvećati ulog kao nijedno drugo ulaganje, ali treba stalno biti svjestan da je upravo zato vrlo vjerojatan i suprotan scenario. Zato sam ulaskom u Ponzi prekrižio ulog.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno