Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2.30 okruglo okruglo istovario cardano ..
Uzeti na 1.0.

Ne vidim zasto bi uopste postoji strah kod pada cene. Pad je prilika za jefitnu kupovinu.
Podjednak strah treba da bude kod rasta cene ( naravno onima koji prodaju dok raste, a kupuju dok pada)
Ko zna gde su neki zaglavili tipa BCH uzeo ga za 1.2k sad mu 550$, NEO za 120 sad mu 45 … Nije im lako da gledaju kako tonu. Sredice se sve vremenom nije END.
Ima dosta njih koji su ulagali kao palo nesto malo ALL IN …
edit- Gde nam je SAJ , jel zapalio na Maldive :cool::) Bahame …:rolleyes:

Poslednja izmena:
Zasto bi bilo lose da naglo raste, ako je logican sled korekcija, pa nastavak rasta!? To nikome ne bi bilo na stetu, jer ako poznaje "logican sled" prosto proda nakon naglog rasta, saceka korekciju, kupi jos vise, pa proda na nastavku rasta.
Problem bas i jeste u tome sto nema nuzno takvog "logicnog sleda". Kripto je kao pijani Mitar Miric: uglavnom peva, al' cesto i bije!

Poslednja izmena:
Iz kog razloga vecina veruje u double peak ciklus? Zbog viska para u opticaju, veceg prisustva institucija?
Pitam jer secam se da su isto tako ljudi govorili 2018 kad se rusio btc sa 20k, svi su mislili da se brzo vracamo gore a trebalo je 3 godine da prodju da opet dostigne 20k
Znate i sami da je tesko preokrenuti trend, sad svi gledaju chartove kad da udju i cekaju
Samo pitam, sta se to promenilo da ce sad biti drugacije?

Ko zna gde su neki zaglavili tipa BCH uzeo ga za 1.2k sad mu 550$, NEO za 120 sad mu 45 … Nije im lako da gledaju kako tonu. Sredice se sve vremenom nije END.
Ima dosta njih koji su ulagali kao palo nesto malo ALL IN …
edit- Gde nam je SAJ , jel zapalio na Maldive :cool::) Bahame …:rolleyes:

Kad raste ima i onih koji su lupam bch uzeli na 200 dolara pa prodali na 400-500 pa gledali kako raste do 1500.

Zato je rizicno ici all in.

Iz kog razloga vecina veruje u double peak ciklus? Zbog viska para u opticaju, veceg prisustva institucija?
Pitam jer secam se da su isto tako ljudi govorili 2018 kad se rusio btc sa 20k, svi su mislili da se brzo vracamo gore a trebalo je 3 godine da prodju da opet dostigne 20k
Znate i sami da je tesko preokrenuti trend, sad svi gledaju chartove kad da udju i cekaju
Samo pitam, sta se to promenilo da ce sad biti drugacije?
Jer je tesko prihvatiti da smo promasili vreme za izlaz. To bi znacilo da smo u denial fazi ciklusa. Voleo bih da nismo, ali postoji mogucnost i da jesmo.

Koliko se nismo nadali brzom skoku na 60k, toliko ćemo se izgleda iznenaditi za korekciju. Bilo kako bilo, samo bez panike. Videli smo koji novčić koliko može, a do kraja godine verovatno i x2. Ko ima keš, idealan period za dokup.

Pozdrav svim kripto kraljevima. Još jedan noob se javlja . *** ja sam onaj klasičan primer pohlepnog lika bez strategije , koji sad gleda kako se njegov ionako siromašni porfolio topi ahaha . Ušao sam na 160 negde u martu u LTC, izvadio 1500e što imam , pa kud puklo da puklo . Onda od ulaska naravno sve to lepo počinje da se pumpa misleći da će to do neke druge galaksije da ode . Prva dobra korekcija tržišta za koju praktično počinjem posmatrati negde u aprilu , me dovodi u totalno glupu ishitrenu situaciju skok iz novcica u novcic (poznato ?) i neiskustvo , odnosno neznanje počinje skupo da me košta . Da ne dužim ubacih početkom maja još koji dinar u kripto i ostanem na nekih 18 ETC sa silnim menjanjima . I to je to . Sad ostaje hodliranje do smrti pa kom obojci kom opanci. I da tek sad posle 3 meseca sam skontao neke stvari kako funkcionišu i to zahvaljujući vama ljudima na forumu . Zelim svima javno da se zahvalim na uloženom trudu na ovom forumu jer realno, bez mog iako kasnog isčitavanja foruma , ostao bih vrlo verovatno na 18 ADA ili MATIC coina :ROFLMAO: . Hvala svima , i nadam se da ćemo se družiti još dugo dugo vremena . ✌️

Poslednja izmena:
Pozdrav svim kripto kraljevima. Još jedan noob se javlja . *** ja sam onaj klasičan primer pohlepnog lika bez strategije , koji sad gleda kako se njegov ionako siromašni porfolio topi ahaha . Ušao sam na 160 negde u martu u LTC, izvadio 1500e što imam , pa kud puklo da puklo . Onda od ulaska naravno sve to lepo počinje da se pumpa misleći da će to do neke druge galaksije da ode . Prva dobra korekcija tržišta za koju praktično počinjem posmatrati negde u aprilu , me dovodi u totalno glupu ishitrenu situaciju skok iz novcica u novcic (poznato ?) i neiskustvo , odnosno neznanje počinje skupo da me košta . Da ne dužim ubacih početkom maja još koji dinar u kripto i ostanem na nekih 18 ETC sa silnim menjanjima . I to je to . Sad ostaje hodliranje do smrti pa kom obojci kom opanci. I da tek sad posle 3 meseca sam skontao neke stvari kako funkcionišu i to zahvaljujući vama ljudima na forumu . Zelim svima javno da se zahvalim na uloženom trudu na ovom forumu jer realno, bez mog iako kasnog isčitavanja foruma , ostao bih vrlo verovatno na 18 ADA ili MATIC coina :ROFLMAO: . Hvala svima , i nadam se da ćemo se družiti još dugo dugo vremena . ✌️
Drž'se, šta drugo da ti kažem.

Nadam se da si skapirao sad šta znači stepenasta i kupovina i prodaja i zašto je dobro i jedno i drugo.

Samo HODL 💪 i ne prodaj ništa u minusu. Kad nekad dođe plus, nemoj biti halav ( greed :)) i uzimaj profit postepeno i nećeš sigurno pogrešiti sa takvom strategijom.

edit:
Ovo što si sad u minusu, to ti je što se kaže " minus na papiru ". Pravi minus postaje tek kad stisneš SELL ;) pa lagano... i bez panike.

Poslednja izmena:
Ja to gledam sve vedrije, makar i da smo u bear, odlicno, jer posle toga dolazi bull. Na srecu mi je vecina portfolia usdt, cekam sta dalje. Rudarim, prilika za dokup. Sledeci skok ce biti jos jaci. Dokupio sam eth za stake, samo par altova mi je x3 u minusu ali kao sto rece neko, ne mozes uvek vrh da ubodes.
Jedino mi krivo sto sam mozda mogao da zaradim za penziju do kraja godine, a ovako moram da rmbam bar jos 2 verovatno :)
Short smo vecina propustili, day trejding za sada nikako, znaci malo odmor od kripta.

Ja to gledam sve vedrije, makar i da smo u bear, odlicno, jer posle toga dolazi bull. Na srecu mi je vecina portfolia usdt, cekam sta dalje. Rudarim, prilika za dokup. Sledeci skok ce biti jos jaci. Dokupio sam eth za stake, samo par altova mi je x3 u minusu ali kao sto rece neko, ne mozes uvek vrh da ubodes.
Jedino mi krivo sto sam mozda mogao da zaradim za penziju do kraja godine, a ovako moram da rmbam bar jos 2 verovatno :)
Short smo vecina propustili, day trejding za sada nikako, znaci malo odmor od kripta.
Nikad se ne zna. Možda za penziju ipak zaradiš do kraja godine a ako to bude i za dve godine nije kasno.

Ja sam kes rasporedio za kupovine od 2000$ do 1400$... Ako ode ispod toga nece biti dobro i onda cekam da padne na dno i ostane na dnu bar 2,3 meseca da potvrdi pa ulazim sa ostatkom para.

Kakva crna korekcija, ovo je Januar 2018-te. Otresanje ne prestaje, a bogami tek stize.
Ja vise necu da rizikujem, izasao sam skroz, neka crna beda u plusu, ali da sam izasao ranije bilo bi to mnogo bolje. Ovako mogu samo da se tesim sto nisam u minusu.
Ovakav pad ne izgleda na korekcihu, sad ponovo udara u 33k, ako to probije drzte gace. Altovi ce biti kao Cenobil posle eksplozije.

Kakva crna korekcija, ovo je Januar 2018-te. Otresanje ne prestaje, a bogami tek stize.
Ja vise necu da rizikujem, izasao sam skroz, neka crna beda u plusu, ali da sam izasao ranije bilo bi to mnogo bolje. Ovako mogu samo da se tesim sto nisam u minusu.
Ovakav pad ne izgleda na korekcihu, sad ponovo udara u 33k, ako to probije drzte gace. Altovi ce biti kao Cenobil posle eksplozije.
Kako nemas srece sa kriptom sad ce trend da se okrene :)

Sto se mene tice,sad moze da se okrece kao centrifuga. Nisam u minusu i to je ok, ne bih vise rizikovao jer vidim da udara u suport vec 3 puta, mozda ce da se odbije, ali mozda i probije, a posle je kasno. Ovako sam na sigurnom.
Cao svima.I ja sam izasao .Vidim preovladjuje misljenje hold, ali ni sell nije lose ako vec sve ide dole,sacekas da padne pa kupis, pa zakrpis bar malo rupu napravljenu u zadnjih 10 dana.Sanse su 50/50 da ce da raste ili pada.Hteo sam da prodam pre tri dana 2200e ,pad sa 3200 eura, ali ajde da sacekam , i prodam danas za 1400 (ETH,BCH,OMG).Za 800 evra razlike sam mogao da dokupim recimo danas i zakrpim rupu.Naravno moglo je sve da krene gore ,ali nije.

Nemojte svatiti nista licno ovo je samo moje misljenje :)
Zao mi je sto neko treba da izgubi da bi drugi dobio, kada je "pump" svi ulaze fiat valutama, kada je "dump" skoro svi izvlace papirni novac.
Da ne duzim, ako cene i padnu 10x nemam veliku motivaciju kupovati jer kada odu 20x gore ljudi ce poceti na veliko izvlaciti novac.
Tada trebas na vreme odreagovati da ne ostanes bez "icega" tacnije "profitirati" od cega? tako sto si nekoga drugog ostetio?
Moj motiv je bio beg od papirnog novca "protest" protiv monetarnog sistema, dokazati svetu da su banke,stampanje bez pokrica,manipulacije itd ispod kripta.
Jako lepa zamisao i finasijska sloboda za obicnog coveka, ali ne razmisljaju svi tako.
Licno ne volim fait valute,banke su paraziti koje zive na nasim ledjima,monetarni sistem ne zeli kripto i nikada ga nece zeleti ali ce biti primorani da ga prihvate
ako ljudi izaberu taj put.
Blockchain/kripto je lepa prilika da se buducnost delimicno promeni za obicnog coveka, ali bezanje iz kripta masovno u fiat falute nema smisla a mora se jer masa to diktira i to je problem.
Ovako cela prica izgleda kao naduvani balon sto je pogresna slika,a ustvari ima ogroman potencijal.
Trebao sam verovatno BTC "digitalno zlato" odabrati mozda on nece pasti mnogo ispod 30k mada je imao ogromnu korekciju, nista se ne zna.

Ja izadjoh kako trenutno izgleda na skoro samom top-u...vece pred onaj giga spust ka 30k......izasao bi na samom vrhu st se tice nekih coina ali sam ***** sto ih nisam odstejkovao ranije...ovako mi je binance i Celsisu vratio novicice sa stejka par sati pre dump-a...tako da sam tu "izgubio" par hiljada USDT-a. Prodah ADU-u na 2.15...MATIC na 2.10 a ulaz na 0.019:) Novcic i ubod godine. Zao mi je sto sam Polku i Link proda na cenama za koje sam mislio da su samo polovina onoga sto je trebalo da ude ali ako je ovo vrh ja sam prosao doktorski.

I ja se jos nadam da ovo nije kraj i da kako se osecaj sa bullish okrene na strah tako ce se sve i vratit....ali za sada sam kompletno izasao.

Drz' te se ljudi..i sto kaze Simke...dok ne opalis dugme uvek si u igri.....a igra se samo okrece... Bice jos prilika da se uzme kinta....Nece kripto nikuda.

Sad vracam film unazad, ovo se toliko omasovilo u jednom trenutku, sve je bila psiholoska igra, sto sam tada i napisao, kada su ljudi ne znajuci sta ce vise, poceli masovno da ulazu u shit coine na celu sa doge. Definitivno mi je to bio okidac da vise nemamo pravac i da se ceka i najmanja panika za krah. Mozda sam u pravu, a mozda i ne. Mozda nam treba neki specijalista psihijatar za predvidjanje ponasanja mase ubuduce pre nego li analiticari chartova :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno