Nemojte svatiti nista licno ovo je samo moje misljenje

Zao mi je sto neko treba da izgubi da bi drugi dobio, kada je "pump" svi ulaze fiat valutama, kada je "dump" skoro svi izvlace papirni novac.
Da ne duzim, ako cene i padnu 10x nemam veliku motivaciju kupovati jer kada odu 20x gore ljudi ce poceti na veliko izvlaciti novac.
Tada trebas na vreme odreagovati da ne ostanes bez "icega" tacnije "profitirati" od cega? tako sto si nekoga drugog ostetio?
Moj motiv je bio beg od papirnog novca "protest" protiv monetarnog sistema, dokazati svetu da su banke,stampanje bez pokrica,manipulacije itd ispod kripta.
Jako lepa zamisao i finasijska sloboda za obicnog coveka, ali ne razmisljaju svi tako.
Licno ne volim fait valute,banke su paraziti koje zive na nasim ledjima,monetarni sistem ne zeli kripto i nikada ga nece zeleti ali ce biti primorani da ga prihvate
ako ljudi izaberu taj put.
Blockchain/kripto je lepa prilika da se buducnost delimicno promeni za obicnog coveka, ali bezanje iz kripta masovno u fiat falute nema smisla a mora se jer masa to diktira i to je problem.
Ovako cela prica izgleda kao naduvani balon sto je pogresna slika,a ustvari ima ogroman potencijal.
Trebao sam verovatno BTC "digitalno zlato" odabrati mozda on nece pasti mnogo ispod 30k mada je imao ogromnu korekciju, nista se ne zna.