Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam ostvario profit od 7.3% sadasnjeg portfolia, uvecao kolicinu Beam-a i cekam rasplet... ako uzmem u obzir gubitak od pre mesecak dana, sada sam tu negde, na kolicini koju sam vec posedovao. Prezadovoljan!
Zao mi je iskreno sto nisam prodaju poceo ranije... sada bi imao 30-50% vise al ybga... dobro je i ovako.

Ako Bitcoin napravi pravu raketu, predje ATH i krene ka 70-75000, altovi ga verovatno nece pratiti. Ljudi ce prebacivati sredstva iz altova u BTC da bi ispratili tu raketu i altovi ce krvariti (vidi npr. decembar 2020).

Ako BTC potone bas duboko, altovi ce potonuti jos dublje. Ovo se delimicno desilo prethodnih 10 dana sa vecinom shitova. Jedino su tu ETH i jos par jacih altova izgurali na gore i tako zadrzali da ukupan dominance ne potone.

Ako nastavimo da se klatimo levo desno izmedju 50-60.000 kao prethodnih metar dva onda ce verovatno nastaviti ljudi da spekulisu sa altovima i dominacija ce padati.

Djavo ce ga znati koji ce se od ova tri scenarija odigrati :) Mnogi ovde smatraju da bi se dominance trebalo odbiti od 50% supporta (kroz jedan od ova dva gornja scenarija) jer se tako nesto vec desavalo...

Ja bih se zabrinuo da BTC posle ovoga preko noci dodje do 70-80.000 jer bi to onda mogao da bude blow-off top? Ovo virkanje sa 55.000 na 65.000 to svakako nije bilo! Ali ne znam da li sam tu u pravu jer iskusniji ovde govore da kraj nije ni na vidiku.
Svestan sam scenarija rakete na 75-90k i krvarenja altova ako se btc priblizi ATH. Ali realno nikome ne odgovara u ovom trenutku takav scenario jer je ishod vrlo predvidiv u tom slucaju, pa je i manje verovatan scenario ali ne i nemoguc.

Dakle jasno nam je... Ide dole ili gore ili sideways 😂

Imamo Eth koji je nikad jaci, pojavili su se novi coini kao sto je Dot, pumpa se Doge, Xrp, razvija se i pumpa Bnb. Sve su to razlozi za manji dominance sto me i raduje. Dominance od 70% meni ukazuje da je trziste nezrelo.
Ali ako krene btc ka 70-80-100k pa i vise, rasce i dominance. Ako bi se slupao na 40k i nize, tu mislim da se ne bi znacajno menjao.

Prema svojim vidjenjima ili predvidjanjima dodeli verovatnoce svakom od ova tri scenarija i u skladu sa time dalje investiraj :)
Ja sam 50% prebacio u fiat na 62k..20% na 56k i ostalo cu ako dodirnemo 55k u fiat.

Dokupljujem na 44k, 41k i 39k 😉

Ako voz krene gore u mojoj situaciji ne gubim puno ni sa ulaskom na dosadasnjem ath.

Drzim se svog plana. Samo me. Intersuju tudja misljenja, naravno argumentovana.

Imao sam malu otvorenu poziciju na 62k kada sam prebacivao u fiat sa 10x polugom za slucaj da krene ka 90k...koja je likvidirana.

Poslednja izmena:
Imao sam malu otvorenu poziciju na 62k kada sam prebacivao u fiat sa 10x polugom za slucaj da krene ka 90k...koja je likvidirana.
Ti to nazivaš planom?
A što bez SL držiš išta otvoreno sa polugom?
Gde trejduješ fiatom sa 10x leverage?

edit:
Iskreno, jedino što si dobro uradio je to što si prodao deo na 62k :D Prodavanje dela na i oko ATH je uvek ok... ali dobro, svako radi kako misli da je najbolje.

Poslednja izmena:
Ja sam 50% prebacio u fiat na 62k..20% na 56k i ostalo cu ako dodirnemo 55k u fiat.

Dokupljujem na 44k, 41k i 39k 😉

Ako voz krene gore u mojoj situaciji ne gubim puno ni sa ulaskom na dosadasnjem ath.

Drzim se svog plana. Samo me. Intersuju tudja misljenja, naravno argumentovana.

Iskreno, mislim da gresis. Napravio si dobar short, trebao bi sada kupiti i zatvoriti krug. Ne znam zasto bi sada rizikovao da shortujes drugu polovinu i rizikujes da ostanes bez profita.
Te cifre o kojima pricas su jaaaako tesko ostvarljive.

Pa danas ce da ti daju objasnjenje zasto je to tako, sve znaju kad se dogodi :)
Inace primetio sam nesto suprotno nego sto je bilo do sada, dve noci ide pump, a popodne pad.

Iskreno, jedino što si dobro uradio je to što si prodao deo na 62k :D Prodavanje dela na i oko ATH je uvek ok... ali dobro, svako radi kako misli da je najbolje.
Posle 2 i po meseca ponovo "treniram" na berzi. :eek: Pratim istovremeno 1h i 5m EMA i kad krene na gore postepeno prodajem i posle svake prodaje postavljam prosek za kupovinu oko 2-3% ako krene konsolidacija. Može i više od ovih 2-3% ali sa ovim procentima je smanjen rizik. Screenshot-ovi u spojleru. :p
SOLBinance-25-04-2021-trading-Oko-ATH.png

SOLBinance-26-04-2021-trading-Oko-ATH.png

Ti to nazivaš planom?
A što bez SL držiš išta otvoreno sa polugom?
Gde trejduješ fiatom sa 10x leverage?

edit:
Btc poluga... Gubitak 1000$ (vrednost btc) .
Bez SL jer sam bio spreman da rizikujem i ocekivao 5-10% dole ali ne i vise u scenariju napada 75-90k.

Nisam prodao deo... Nego 70% po prosecnoj ceni cini mi se 60k. Ako i ostatak prodam prosek ce mi biti izmedju 58-59k.

***** ga, nije lose u ovoj situaciji... Moze mi se da lovim 21w MA i 200d MA

Lako cu napraviti limit buy na nivou prosecne prodaje. I sumnjam da cu biti u znacajnom gubitku ali je dobitak znacajan ako BTC ode ispod 44k.

Pokazi mi sta sam bolje mogao da napravim... Otvoren sam za sugestiju.

'ti to zoves plan' je malo ispod ozbiljnosti komunikacije koju trebamo da imamo, uz duzno postovanje.

Poslednja izmena:
Polako rodjaci, za poslednjih 10 dana, 9 smo bili u crvenom, jedan u zelenom, danas ne racunam, jos nije gotovo. Nikad ne ide samo gore ili samo dole. Ja i dalje verujem da cemo jos dole, jer gde cete gore od ovog 😂?

Mislim da je to to od korekcije, eventualno neki pull back od ~5% zbog naglog rasta od sinoć. Bacio sam pogled na par indikatora i svi su bullish long term, uključujući i potencijalni buy signal na hash ribbon indikatoru uskoro.

Poslednja izmena:
idemo svi malo dole, ako se pitam ja sam za jos malo dole ionako cemo zauvek ici gore 😂

Ala bije XRP, kao sveti Ilija, a glavni order mi nije zakacio za pokakanih 3 centa, pokupio neku sicu, sad bih jajca svoja pojeo.

:pSinoć ceo internet trubi o trouglovima i ako probije gore idemo gore, ako probije dole idemo dole.
I btc probije trougao na dole i to dobro, i ode gore
BTC je otisao na dole ako si primetio i to lepo ali trenutno jer je bio zestok suport na 47k ali svakako je krenuo zestoko na dole(pa ***a zar se ocekivalo da ljosne na 40 iste noci i da stoji tu mesec dana :) . E sad ja koje pratim, kao sto sam napisao pominjali su cifre od 46500, oko 46k sam JA napisao sinoc. Neki su uhvatili na 47k i shortovali sve vreme vec nekoliko dana... uzeli profit i cao, neki drugi su verovatno ostali kratkih rukava ***a, lepo kaze Stacker "sort u Bulu je najbolji nacin da ostanes siromasan 🤣" . Ja to ne radim, nemam BTC i ne znam jednostavno i prosto to da radim a mami me da nema dalje(msm na generalno long i short kasnije(kad nema za prokleti Beam 😭) ) ... 🤣🤣
Odbili smo se od 47k kao i sto smo se vec odbijali od neke cifre tj proklizali caskom, na brzinu dole(18.april i 22.februar). Pa ***a svi su mislili da idemo ma 30k...za sada valjda ne.
Za gore pominju se cifre prvo 55k a onda i 57k kao resistance trenutno.
Nemoj mi kvariti premijere, taman sam se i ja opario malo 🙃 ali sa kriptom, ne gledam dolaraki.

Poslednja izmena:
Ala bije XRP, kao sveti Ilija, a glavni order mi nije zakacio za pokakanih 3 centa, pokupio neku sicu, sad bih jajca svoja pojeo.
Haha slicno, bas pratim XRP u poslednje vreme, jako lepo raste kada BTC raste. Probudio se u sred noci, rek'o aj pogledam sta se desava. Ono XRP na 0.95, sve crveno, Hm hocu necu, neki veci order sa laverage-om. I odustao, bolje mirno da spavam :). Postao sam plasljiv da kupim na padu posle ovih par stepenica na dole.

Kasnije nesto malo uhvatio. Ako BTC ode blizu prethodnog ATH-a, XRP lako moze preko 2$. Trka sa ADA-om. ADA nekako 1.4-1.5 i uvek se jako odbije. XRP ne staje :)

XRP ponovo postaje zanimljiv. Ranije sam pobegao iz njega zbog afere, a skoro sam opet ulazio.
Rešim, hajde malo i njega opet da imam. ATH mu je 3,6$, tako da verovatno ima potencijala.
Uletim pre 10-ak dana na 1,4$ sa nekih 5000$, kad on kroz nekoliko dana sklizne na 1$. Nisam smeo ni da računam razliku minusa. A ja onda pokupim sav višak keš sa svih strana što imam, pa uđem još sa par hilj.$ na 1$.
Evo danas trljam ruke, minus se ispeglao, a od one siće sam u dobrom plusu (za siću).
Ali verujem da će ga još dosta pumpati, tako da će biti i od XRP-a neke vajde.
Kod mene je to problem što ne ulazim stepenasto, kao što savetuje Simke i Saj i ostali.
Meni kada dođe priliv i smatram da je momenat, ja sve stučem u coine, pa šta bude.

XRP ponovo postaje zanimljiv. Ranije sam pobegao iz njega zbog afere, a skoro sam opet ulazio.
Rešim, hajde malo i njega opet da imam. ATH mu je 3,6$, tako da verovatno ima potencijala.
Uletim pre 10-ak dana na 1,4$ sa nekih 5000$, kad on kroz nekoliko dana sklizne na 1$. Nisam smeo ni da računam razliku minusa. A ja onda pokupim sav višak keš sa svih strana što imam, pa uđem još sa par hilj.$ na 1$.
Evo danas trljam ruke, minus se ispeglao, a od one siće sam u dobrom plusu (za siću).
Ali verujem da će ga još dosta pumpati, tako da će biti i od XRP-a neke vajde.
Kod mene je to problem što ne ulazim stepenasto, kao što savetuje Simke i Saj i ostali.
Meni kada dođe priliv i smatram da je momenat, ja sve stučem u coine, pa šta bude.
Pa ako BTC nastavi na gore svasta je moguce sa XRP-om, ali ako kiksne to ce biti super da se dokupi. Ja bih to vise voleo.

Stvarno steta za 3 centa. Jeste da sad lepo raste, ali je bio zestok pad sa 1,9 na 0.9. Imam ga i ja, ne znam da trgujem i sad se vozam i cekam zacrtani iznos. Usao sam na 0,55. Kao i LTC i jos par drugih coina, tek ocekujem pravi rast. Nemam neke argumente, osim da su drugi napravili veci rast.

Za XRP nema sumnje, naduvace ga ekipa bez problema ali ne ocekujte cuda jer nije ni priblizno nahajpovan kao 2017-te.

Najbolje što bi sad mogao da uradi je da se odbije od 50DMA i overi dole 45k. Najgore što može je da opet poleti gore, napravi novi ATH i posle nastavi da stagnira, u tom slučaju ćemo izgubiti maj kao što smo izgubili april. Rulja je previše bullish, pa cena ne može ljudski da se koriguje. I normalno je da su bullish kad nismo imali ljudsku korekciju od samog početka, ove male i spore korekcije ne plaše nikoga.

Capture.JPG

Za XRP nema sumnje, naduvace ga ekipa bez problema ali ne ocekujte cuda jer nije ni priblizno nahajpovan kao 2017-te.
Cekaj da se vrati na americke menjacnice, onda ce da krene hajp, intervjui na cnn-u, analize na cnbc-u i yahoo finance, elon musk tvituje... To i jeste vazda bio kec u rukavu tih hostaplera :D Ovo je jos uvek akumulacija!

Edit: mada mu alessio predvidjas debelu korekciju pre toga!

Poslednja izmena:
Nema visr korekcije za xrp. Ekipa to jako pametno radi, napumpaju s mali para i posle polako istovaraju svoje novcice. Posle cekaju ponovo zgodne uslove na menjacnicama da to odrade ponovo. Nakrali su brdo para, mogu to do besvesti da rade. Novcice naprintaju kako im odgovara, para imaju na kamare, mogu s cenom da rade sta hoce.

Ode ETH na ATH :)

Inace sam plivao na talasima 2200-2300 dolara, tri puta, na 1 ETH uzeo ukupno 300 dolara :), za 2-3 dana.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno