Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad Simke javno ovoliko omaši u proceni, uglavnom se ućuti na par dana dok se malo ne zaboravi, ali sad se brzo vratio moonboy-isanju.

LM, još je mnogo rano da se kaže, ali ovo ima izvesne šanse da bude produženi dip, čemu bih se veoma radovao, podiglo bi target ciklusa. Indikatori i kretanje cena u naredna dva-tri dana će pokazati na čemu smo.

A sta ako tih 2.37 milijarde iskoriste za short ?
Malo je to verovatno.

Šortuje se sa btc-om, a i sa toliko para se ne otvara short posle 20-25% pada, već na top-u.
Postavi se sell wall od par hiljada btc-a i puniš short, i posle dodajes na svakom odbitku.
Kad krenes da zatvaras poziciju, cena okreće u kontra smer.

Nadam se da sam uspeo da objasnim 😀

I naravno, da bi otvorio short, neko prvo mora da ti popuni ordere.

Ovo mi vise lici da se neko priprema za veliku kupovinu.

Opcija 2 je da je bitfinex.

U svako slučaju ćemo videti ubrzo. Ja sa i dalje bulish :giggle:

Poslednja izmena:
Cekaj, zar ne kupuju institucije OTC direktnom pogodbom, a ne na menjacnicama kao mi smrtnici? Odnosno njima ne treba nikakav Tether....

Osim ako je opet u pitanju stampa i manipulacija - sto nam bas i nije neophodno trenutno

edit: Coinbase Pro ce da listuje Tether na svojoj platformi, pa nije iskljuceno da obezbedjuju likvidnost za to

Malo je to verovatno.

Šortuje se sa btc-om, a i sa toliko para se ne otvara short posle 20-25% pada, već na top-u.
Postavi se sell wall od par hiljada btc-a i puniš short, i posle dodajes na svakom odbitku.
Kad krenes da zatvaras poziciju, cena okreće u kontra smer.

Nadam se da sam uspeo da objasnim 😀

I naravno, da bi otvorio short, neko prvo mora da ti popuni ordere.

Ovo mi vise lici da se neko priprema za veliku kupovinu.

Opcija 2 je da je bitfinex.

U svako slučaju ćemo videti ubrzo. Ja sa i dalje bulish :giggle:
Pa vlasnik bitfinexa je i vlasnik tethera, bar oficijalno. Rekao bih da oni kolo vode.

Nisam siguran da je to bas malo para za short, mozda se naoruzavaju, osim toga ne znas sa koliko para igraju plus poluge.

Dalje, znaju gde su SL-ovi pa kad pritisnu od gore i pocnu da pucaju likvidacije i aktiviraju se SL-ovi to je domino efekat. Narocito na tom suportu 43k gde ga svi cekaju, SL-ovi ce biti na 42K, 41K, njihovo je samo da probiju do tog nivoa, dalje ce aktiviranje sl-ova da spusti cenu plus fomo kod shortera i moze da se desi da blicne wick do 33-35k, pokupe kajmak, pozatvaraju shortove i onda hvala, dovidjenja. Kad pozatvaraju pozicije jak odbitak na gore, puste da se cena malo slegne i prebace se na long pa mozemo da cepamo gore.
To je moja neka fantazija kako bi moglo da se desi, ali jos bolje za mene je da jos odavde krene gore jer sam 1/2 u altovima pa mi je sve jedno, ako krene gore manje stresa, ako padne dole taman da se dokupim.

Cekaj, zar ne kupuju institucije OTC direktnom pogodbom, a ne na menjacnicama kao mi smrtnici? Odnosno njima ne treba nikakav Tether....
Kupuje se, ako ima i ako neko hoće da proda toliko posle pada :D . Stavi samo sebe u situaciju da imaš par hiljada btc-a i neograničeno keša.
Ako nema, onda se dokupljuje preko menjačnica.

Pa vlasnik bitfinexa je i vlasnik tethera, bar oficijalno. Rekao bih da oni kolo vode.

Nisam siguran da je to bas malo para za short, mozda se naoruzavaju, osim toga ne znas sa koliko para igraju plus poluge.

Dalje, znaju gde su SL-ovi pa kad pritisnu od gore i pocnu da pucaju likvidacije i aktiviraju se SL-ovi to je domino efekat. Narocito na tom suportu 43k gde ga svi cekaju, SL-ovi ce biti na 42K, 41K, njihovo je samo da probiju do tog nivoa, dalje ce aktiviranje sl-ova da spusti cenu plus fomo kod shortera i moze da se desi da blicne wick do 33-35k, pokupe kajmak, pozatvaraju shortove i onda hvala, dovidjenja. Kad pozatvaraju pozicije jak odbitak na gore, puste da se cena malo slegne i prebace se na long pa mozemo da cepamo gore.
To je moja neka fantazija kako bi moglo da se desi, ali jos bolje za mene je da jos odavde krene gore jer sam 1/2 u altovima pa mi je sve jedno, ako krene gore manje stresa, ako padne dole taman da se dokupim.
Pa dobro. Ti čekaj onda domino efekat, na tebi je :D Sa šortom se svakako ne igram u bull marketu.

Ja sam samo napisao neko moje viđenje trenutne situacije.

Počeo da gradim long poziciju polako, i likvidacija mi je ispod 20k, pa ne brinem. Funding je ok, pa mogu držati otvoren long dokle god bude bilo smisla.

U svako slučaju, ne treba agresivno ulaziti ni u altove, kao ni u long, nego postepeno i nema greške.
Post automatically merged:

Ček prvo, koliko ja kapiram, ovoliko USD coina treba još da se upuca u sistem

Ovo ti je stara vest :D Deo je sigurno ušao i u kripto, na putu do 65k, u to sam siguran

Pa mozda iz perspektive trader-a je neko u kanalu. Mene kao miner-a i long term hodler-a/staker-a ne dotice nesto ovo jer imam konstantan priliv novih coin-a jedino sto gledajuci short term vrede manje. Iskoristio sam ovaj pad da se dopunim jednim altom koji sam odmah stavio u stake i cekam bolje dane. Prodao sam dvocifrenu kolicinu ETH-a na 2387$ pre neki dan i cekao malo veci dip i desio se. Jedino mi je zao sto nisam cekao vise ( lako je to reci sada iz ove perspektive ) jer bih kupio vise coin-a ( oko 15% ) i imao veci gain od stake-a long term. Ali ne moze se ubosti sam vrh i samo dno nikada tako da sam zadovoljan. Idemo dalje.
Tako sam i mislio, trenutni kanal. Mislim da većina ljudi ovde hodluje kripto tako da sam potpuno imun na ove padove i ne verujem u panic sellove, to mi dođe kao neki mit 😀 ti što panično prodaju su boranija u kripto svetu i sumnjam da utiču bitnije na kretanje cene.

Hvala, ako moze predlog i za ADA, DOT, LINK, ZIL. I da li ima jos neko predlog u sta uci mimo navedenih(u sta bi vi usli u toku ove korekcije). hvala
Korekcija my ass. Sistemaši su shvatili da je djavo odneo šalu i da je red da krenu u akciju.
Izgleda, zaboravili ste moju formulu puknutog balona. Prvo ide faza zaborava kripto sfere, ovim se otvara prostor za fazu rasta, još ako naleti neko srnje kao Korona i ratovi milina jedna, imamo Mega Bull, zatim sledi češanje iza uva bankstera i sistemaša i faza negacije i ignorisanja. Situacija s Koronom se polako smiruje vreme je za prve vorninge, biće sve glasniji. Sledstveno tome počinju padovi, blaga panika i grickanje noktiju. Nada postoji još uvek da je korekcija..ali ne. Videćete šta će se desiti kad prvi kitovi izlete iz BTC vrlo brzo. Stampedo.

014-Solana.png

Kupuje se, ako ima i ako neko hoće da proda toliko posle pada :D . Stavi samo sebe u situaciju da imaš par hiljada btc-a i neograničeno keša.
Ako nema, onda se dokupljuje preko menjačnica.
Znaci bitfinex nastampa tether, pokupuje BTC na menjacnicama i proda ga nekom milijarderu za prave dolare - kakav zdrav ekonomski model!

U svakom slucaju to jeste bullish za bitkoin.... mozda samo ne bas na duge staze.

Tu se prelama, dal će gore ili dole.
Tu ga Ruža lomi...
ako sam dobro razumeo po internetu informacije, lomimo se oko 100 day moving avarage i sad je napeto kao u debelom crevu... ako se ne varam(nije moja info, samo prenosim) zadnji put kad smo probili na dole bila je propast 48% msm lane bas u ovo vreme negde. kad je bio onaj shit sa Koronom.Opet,to je bilo nesto drugo,ne mora da znaci. Sta su se iskusniji ucutali, k'o da je neko umro 😂
Mozda "dupe gaće žvaće" 🤣🤣

-------------

Mada svi se slazu da je oko 46k neka stanica sledeca a ono iznad kao worst fear 🤣😱

Poslednja izmena:
Ne smatram se iskusnim nego ajd da napisem koju... Nista specijalno nije desilo u zadnjih par dana ...

Ja i dalje cekam momenat za ponovni pocetak laganog ulaska u kripto orderi stoje vec 7 dana postsavio sam ih previse "optimisticno" ( uzmedju 45k i 35k ), a tesko da moze ispod 40k da padne ( mada ko ce ga znati )

Vecina altova se drzi relativno dobro u odnosu na BTC dominance je oko 50% i to je to ...

Pitanje je da li cemo otici malo gore pa onda testirati 20 Week Moving Average ili cemo to odma uraditi ( ja svakako ocekujem da cemo testirati taj nivo )...

Kad kazem testirati onda mislim da se mozemo tu i zadrzati mesec - dva dana..

Kako bilo da bilo uzivancija i bleja nista specijalno se ne desava.

Za sad jedino sto se promenilo jeste da moram da prekombinujem neke planove za leotvanje i kupovinu "igracaka" ( u zavisnosti koliko ova korekcija bude trajala ).

Mrsav je to support, sada prakticno nepostojeci ali to je izgleda cifra gde se stavljaju jaki buy orderi, gde se lepo akumuliralo.
Uskoro definitivno mora rasplet situacije. Situacija je daleko od sjajne, cak deluje ocajno. To ne treba da zavara ikoga i da pomislite da je kraj. Ja sam optimistican i verujem da sredinom maja mora da opet krene gore. Tu bi negde trebao termin biti, maj, avgust i sredinom jeseni raketa do kraja godine i potpuna histerija. Strpljivo, ceka se dugi krug ;)

Uf kakav samar za 43k sortere. Nadam se da je ovo nagovestaj da tu cenu necemo videti.

Ja verujem da necemo samo iz razloga sto mislim da nece niko prodavati vece kolicine sada. Nije nemoguce da padne ali mislim da je jako malo verovatno. Posle cene od 65K sve ispod 50K je prakticno dzaba. One cifre od 33K koje su spominjali su suludo niske, jednostavno je nerealno ocekivati tako nesto. 30% korekcija je vise nego odlicna za dokupljivanje ;)
ETH odlicno izgleda, verovatno ce novi ATH za koji dan. Ako krenu najgori shitovi da skacu to je prvi znak da ce novi alt season. LTC se zalepio za BTC i ne mrda za sada. Na grafikonima izgleda brutalno dobro ali... Ne mogu bez to ali nikako. Sada vec i meni tanji zivce sto bi znacilo da je blizu tome da se otkaci ali kapiram da ce sacekati maj i da ce nas jos nervirati.

Kako mislite da BTC povrati dominance ako ne otrese altove 'dobrom' korekcijom i kravarenjem altova, koja ne mora i nece biti instant karaktera i potom ne nastavi 'jako' gore?

Ne znam sta mislite ali ja ne vidim neku paniku nakon ovog skoro 30% pada BTC i oni koji su juce kupili koji novcic se ne tangiraju puno nego 'sede i cekaju dalje gore'.

Ovom sadasnjom situacijom se samo odrzava dominance na oko 52.

Ne stojim cvrsto iza ovoga, niti tvrdim, samo bih voleo argumentovano objasnjenje?

Ako sada napravi raketu gore, altovi ce evidentno pratit u dobroj meri.

Kako mislite da BTC povrati dominance ako ne otrese altove 'dobrom' korekcijom i kravarenjem altova, koja ne mora i nece biti instant karaktera i potom ne nastavi 'jako' gore?

Ne znam sta mislite ali ja ne vidim neku paniku nakon ovog skoro 30% pada BTC i oni koji su juce kupili koji novcic se ne tangiraju puno nego 'sede i cekaju dalje gore'.

Ovom sadasnjom situacijom se samo odrzava dominance na oko 52.

Ne stojim cvrsto iza ovoga, niti tvrdim, samo bih voleo argumentovano objasnjenje?

Ako sada napravi raketu gore, altovi ce evidentno pratit u dobroj meri.
Ako Bitcoin napravi pravu raketu, predje ATH i krene ka 70-75000, altovi ga verovatno nece pratiti. Ljudi ce prebacivati sredstva iz altova u BTC da bi ispratili tu raketu i altovi ce krvariti (vidi npr. decembar 2020).

Ako BTC potone bas duboko, altovi ce potonuti jos dublje. Ovo se delimicno desilo prethodnih 10 dana sa vecinom shitova. Jedino su tu ETH i jos par jacih altova izgurali na gore i tako zadrzali da ukupan dominance ne potone.

Ako nastavimo da se klatimo levo desno izmedju 50-60.000 kao prethodnih metar dva onda ce verovatno nastaviti ljudi da spekulisu sa altovima i dominacija ce padati.

Djavo ce ga znati koji ce se od ova tri scenarija odigrati :) Mnogi ovde smatraju da bi se dominance trebalo odbiti od 50% supporta (kroz jedan od ova dva gornja scenarija) jer se tako nesto vec desavalo...

Ja bih se zabrinuo da BTC posle ovoga preko noci dodje do 70-80.000 jer bi to onda mogao da bude blow-off top? Ovo virkanje sa 55.000 na 65.000 to svakako nije bilo! Ali ne znam da li sam tu u pravu jer iskusniji ovde govore da kraj nije ni na vidiku.

Nakon ove vrtoglave nedelje crypto je pokazao da je iskljucivo i samo za one sa tvrdim zivcima. Dosta ljudi je docekalo ponedeljak sa velikim gubicima neko je izlazio pa se vracao dok su drugi prodali jer su mislili da ce da ide jos nize. Isti scenario kao i svake godine. Da se razumemo nije ni prvi ni posledji u ovom ciklusu! Provereni lek za one koji se ne razumeju je da zaborave na svoje pristupne sifre na neko vreme bar do kraja godine i onda neka udju i pokupe kajmak. JP je potvrdio 175K u svojim analizama sto me jako raduje. Kad smo kod altova pored ETH ne vidim ni jedan u nekom novom dramaticnom 5x ATH. Izuzeo bih XRP i LTC koji mogu da dotaknu neke nove granice.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno