pa kad odvalis tako neku nonsens moras da ocekujes i poneki odgovor. Gde to nisu pale nekretnine tokom prosle krize? Znas li koliko je kostao stan u Beogradu 2008me i 2013te? Posto Srbijia NIJE Beograd da li to znaci da ce deleti dzabe stanove posto u mnogim gradovima jedva da prelazi 500e po kvadratu, a u nekim delovima Beograda ne prelazi 1000e. TO pucanje balona cena nekretnine slusam vec 3 godine, a cene tek pocele da se oporavljaju. To sto je mika prodao njivu za 30000e i sada ceka da kupi stan u knez mihajlovoj za 1000e po kvadratu bogami i treba da se naceka i da ne doceka. 8 stanova kazes, ma sitnica. Sto kaze djurkas mozda u pojedinim opstinama padne 10-20-30% ali opet pitanje je sta i koliko i pogotovo kada. Reci nekome da se ne skucava jer ce cene pasti 50% i moci da kupi dva tri stana za isti novac je veeeeelika hrabrost, a kirija ide... Ja se vala skucio pre godinu i kusur i 5 godina pre toga slusam ne kupuj, balon, prenaduvano, a verovatno i narednih 5god cu slusati isto, dok sam po meni napravio pravi izbor.
...
Da vidimo šta znamo. Tržište nekretnina u Beogradu je u balonu, to je valjda opšti konsenzus ovde. Verujem da se moja tetka sa stanom kod Arene koji iz nekog razloga vredi četvrt miliona evra ne bi složila, ali trenutne cene su čista besmislica. Takođe smo naučili da svaki balon kad tad mora da pukne. Da li će pući baš u ovoj krizi, to niko zasigurno ne može da kaže, ali ako ovo potraje koliko većina stručnjaka očekuje i pretvori se u sledeću veliku depresiju, ja ne vidim način da taj balon može da preživi.
I Rim je propadao 1000 godina. Nema od pucanja balona ništa, već će cene lagano pa polako na gore, dok god je tražnja veća od ponude, a koliko vidim, u Beogradu je to stalno. 3-4-5% će godišnje da raste, a tako može narednih 50 godina bez ikakvog problema. Činjenica da se i evri i dolari štampaju sve u 16 govori da cene jednostavno neće naniže.
[emoji3]I ona izgladnela deca u Africi imaju veliku potražnju za hranom, pa umiru od gladi i to ne zato što nema ponude
Ja sam kupio stan skupo, ne može sad neko da dođe, pa da ga kupi jeftino, ne može!
Kupio si neposredno pred krizu, dakle najgori mogući momenat, i šta sad, budi stoik, nemoj da budeš Pakosna Petka.
Moj plan je već godinama bio da sačekam sledeću krizu i kupim onda, mislio sam da će biti 2019., nisam mnogo omanuo. Meni je do duše kirija bila vrlo niska, u Beogradu je sigurno gora situacija.
Da vidimo šta znamo. Tržište nekretnina u Beogradu je u balonu, to je valjda opšti konsenzus ovde. Verujem da se moja tetka sa stanom kod Arene koji iz nekog razloga vredi četvrt miliona evra ne bi složila, ali trenutne cene su čista besmislica. Takođe smo naučili da svaki balon kad tad mora da pukne. Da li će pući baš u ovoj krizi, to niko zasigurno ne može da kaže, ali ako ovo potraje koliko većina stručnjaka očekuje i pretvori se u sledeću veliku depresiju, ja ne vidim način da taj balon može da preživi.
Zasto bezobrazluk?Neki ljudi nisu svesni sta pisu ovde...
To koliko je kod nas sve naopako govori cinjenica da stan koji je kupljen 2010-11 u minhenu za 100.000€ danas se prodaje za 800.000 do milion. A to nije slucaj samo sa minhenom. Isti je slucaj i sa iznajmljivanjem stanova,jednostavno bezobrazluk koji nema nemeru da se zaustavi. Nalet corone trziste nije ni osetilo cak je nastavilo da skace na gore.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Bezobrazluk zato sto je minhen jedan veliki k.... od grada i zato sto kakav god da je stan ne vredi toliko para,posebno ne milion a ipak se prodaje.Zasto bezobrazluk?
Da ne moze da se proda za milion, ne bi bila ta cena.
A moze i prodaje se kao ludo po ludim cenama. Pogotovo Minhen, prvo veliko stajaliste za istocnu evropu.
Frankfurt nista bolji, Koln takodje.
Odes na granicu sa Poljskom, kupis kucu za 50.000.
Zakoni ponude i potraznje.
...Helios rising...
Kada ljudi shvate da ono sto meni vredi 100k, mom dedi ne vredi ni gajbu piva...
Koliko meni vredi dedin traktor od 100k u BG-u??? Nista...
A sta deda da radi sa mojim lamborghini-jem u njivi? Vredi mu koliko i ona igrackica lamborghini-a...
Ima li pilota u avionu ?
Vec vise od 2 strane nijedna poruka o ceni kripta samo offtopic. Dokle vise ? :trust:
To je to Srbovanje o kome vam pričam, ljudi... Nešto što čovek jednostavno ne primećuje dok je okružen time, kao vazduh, jednostavno je tu. Nekih >80% naših ljudi koji dođu do para su taj MarkoZ tip, arogantni, prepotentni, nipodaštavajući klipani.
I onda odeš napolje i šokiraš se da su >80% bogatih ljudi kulturni, radni, ljubazni i skromni. Bio sam se družio sa drugim IT-jevcima u kraju preko godinu dana pre nego što sam ukapirao da su ti ljudi milioneri. Bukvalno se po ničemu nije videlo.
To su neke stvari koje nikad ne pričam pred strancima, ali treba biti svestan da smo generalno blato kao narod. I neće nam biti bolje dok i mi ne budemo bolji.
PayPal mozda omogući kupovinu kripta..
Bice to veli udarac za menjačnice ako fee bude normalan.
Definitivno će uticati na cenu ako kampanja tj reklama od strane PP bude dobra.
To je to Srbovanje o kome vam pričam, ljudi... Nešto što čovek jednostavno ne primećuje dok je okružen time, kao vazduh, jednostavno je tu. Nekih >80% naših ljudi koji dođu do para su taj MarkoZ tip, arogantni, prepotentni, nipodaštavajući klipani.
Cek cek cek, polako....
Zar nisi ti bio glavni pljuvac kripta ( kao sto vec spomenuse kolege ) a sada imas svoj personalni kripto blog na forumu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari