Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mogli bi, al bi to proslo jedanput, dvaput, a onda bi provalili i izuli nas kroz jednu trgovinu iz gaca da nam vise ne padne na pamet
 
Treba mi savet.
Nakopao sam podosta musicoina ma mi treba savet dali cuvati music ili prebaciti u btc ili eth posto ne planiram da Prodajem skoro.
Hvala unapred.
 
Masa vas ili bolje da kazem 99.99% trazi savete na koje vam NIKO ne moze odgovoriti....... da neko ima i jedan od tih odgovora bio bi milioner najmanje
 
Mislim da su to vise pitanja tipa "Da li cu postati milioner" :rtfm:
 
Ajd onda neko lakse pitanje.
Jel postoji mogucnost da ogranicim kopanje dcr-a u dualu da mi ne smanjuje hash na musicoin-u.
 
u bat fajl dodaj -dcri 30...pa kad ga pokrenes smanjuj na tastaturi sa -/+ dok ne dobijes zeljeni hash za music
 
Poslednja izmena:
miran vikend
ima li kakvih prognoza ?
 
Novi sam! Pa mi nije jasno nešto, juče sam pazaria Dash, bio je u padu "par dana" pa sam računao da bi moga krenut dizat se, pa da uvatim bar nešto na dnevnoj bazi, medjutim on i dalje pad,,
E sad, u ova dva dana sam pokušava "nešto spasit" pa sam bio ponovo prodav i kupova tako da sam tu malo izdimija, ;(
Da skratim, kad sam kupovao Dash, imao sam oko 170$, i oko 0.0413 bitcoina! U ova dva dana dok sam "pokušava spasit stvar" :D spao sam na 0.0351 bitcoin, ALI procijenjena vrednost i dalje mi stoji, čak je i malo veca 177$,,, sad dali je to zbog toga što je bitcoin juče i danas porasto?
I dali mi je pametno prodat ove Dash koje sam kupio i ponovo ih kupit po nižoj ponudi i čekat da krene gore pa da pokupim što se da!?

Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk
 
Najpametnije je koliko vidim da ne trgujes uopste kad ne znas samo ces izgubiti sav novac....Ali kako hoces....

Ovo zadnje tvoje pitanje je smesno kad bi neko znao odgovor na tvoje pitanje bio bi milioner niko ne zna ovde na forumu da li ce nesto gore ili dole jer ne zavisi od nas ovde jel ti jasnije sada?
 
To shvaćam! Ali mi nije jasno da mi je vrednost ostala ista?
Uostalom Ako bolje pročitaš uopce nisam pitao dali ce rasti i kad ce rasti!
Lp

Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk
 
Kako ti vrednost ostala ista sam si napisao prvo je bila vrednost 170 dolara a posle 177 dolara?

Kako nisi pitao kad zadnja recenica kaze da li je pametno prodati Dash koji si kupio ili kupiti na nizoj ceni i cekati da krene gore znaci automatski si pitao da li ce dash dole ili je dobro prodati po sadasnjoj ceni.

Ili ja nisam nesto lepo shvatio?
 
:)
Pa razmišlajm logično ako mi je vrednost bitcoina (u $) ostala ista, pošto je bitcoin narastao u ova dva dana i kompezirao ovo moje " neznanje", znači imam skoro istu vrednost $ pa da sa tom vrednosti kupim još više Dash-a po još nizoj cifri? :) shvaćaš?
a onda cu čekat da krene gori.

Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Da to je tacno posto je bitkoin otisao gore naravno da zbog toga imas vise dolara.

Sad po meni uopste nije dobro vreme za kupovinu novcici se ne kupuju kad su u plusu zlatno pravilo trgovine:)....

Al kao sto rekoh tvoj novac tvoj izbor.
 
Imas vis $ al manje satosia zato sto je bitcoin povecao svoju vrednost. Da se nisi igrao imao bi vise satosia i samim tim vise $ . Znaci da si izgubio vecu dobit.
 
Mislim da bi ovde bilo najpikladnije da iznesem problem koji imam.
Pokusavam par dana da osmislim kako ce mi Bittrex bot funkcionisati, do sada mi je sve manje vise islo kako treba, ali sam zapeo kod jedne stvari, dal zbog toga sto ceo dan blejim ispred racunara pa sam totalno obnevideo i zaglupeo samog sebe ili je problem dosta ozbiljniji nego sto sam mislio s'pocetka, ne znam, naime o cemu se radi.
Mucim se kako da izracunam srednji kurs za dole napisanu kolicinu nekog X alt coina. Znaci 4 ordera uzeta po razlicitom kursu i kolicinama. Preko koje matematicke racunice bi dobio srednju vrednost kursa za kolicinu sa slike?
Capture.JPG
 

Prilozi

  • 121212.JPG
    121212.JPG
    83.9 KB · Pregleda: 148
Poslednja izmena:
Sta ce ti srednji kurs?

Ali ajde da ti navedem primer imas kurs evra kupovni ti je 121 a prodajni ti je 123 i sad srednji kurs racunas lako saberes ta dva broja i podelis sa 2 i dobijes kurs od 122 dinara.

Isto ti je sa ta 4 broja na primer imas brojeve 5,7,9,3 saberes to sve i podelis sa 4 i dobijes rezultat 6 i to ti je srednja vrednost.Prosto je kao pasulj.
 
Da, vrlo prosto, da su kolicine iste, ovde su kolicine razlicite...
 
Pa sabereš ukupne pare koje si potrošio, ukupne coine koje si dobio i podeliš :)
 
Za koju sliku tebi treba rezultat za prvu ili drugu sliku?Posto vidim na jednoj je Eth pod znakom pitanja a na drugoj je btc pod znakom pitanja?
 
Za koju sliku tebi treba rezultat za prvu ili drugu sliku?Posto vidim na jednoj je Eth pod znakom pitanja a na drugoj je btc pod znakom pitanja?
Upravo sam shvatio da sam mesao ETH i BTC vrednosti

Pa sabereš ukupne pare koje si potrošio, ukupne coine koje si dobio i podeliš :)
Da, to je to, samo sto sam ja imao otvorene 2 tabele sa BTC i ETH vrednostima i onda mesao malo ETH malo BTC i onda uvek dobijem nesto trece :D
Najgore od svega je sto sam sat ipo vremena zabo i ne kapiram uopste o cemu se radi, vidim da vrednosti nikako nisu kako treba, a ne kontam da mesam ETH i BTC... odo da spavam
 
Poslednja izmena:
Ok.
(Y)

Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk
Kada trguješ kriptovalutama gledaš da ti je saldo BTC u plusu. Tek tada si napravio zaradu trgovinom. Ne gledaš $ iznos. $ iznos ti je bitan jedino kada izlaziš iz kripta kao merilo krajnjeg gubitka/dobitka.

U svim ostalim situacijama samo btc količina odredjuje gubitak ili zaradu.
 
Ok, jasno. Zanima me na bittrex, dali se provizija naplacuje kod podnošenja svake ponude i potražnje, np: napravim ponudu za kupovinu, i nakon nekog vremena odustanem! Dali se to naplacuje? (Znači odustanem od naloga koji sam podneo)
Ili samo kad se napravi kupnja ili prodaja

Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Koliko znam na svim menjacnicama se provizija napalti tek po izvrsenoj transkaciji. Za sta da ti naplate proviziju kada nisi uradio nikakvu transakaciju?

@CTR99
Zasto je bitno da saldo u BTC bude u plusu? Ako se neko bavi iskljucivo trgovanjem i ako je npr usao sa 1000 dolara, bitno mu je da se cifra u dolarima povecava jer je njih ulozio. Neko mozda ni nema dodira sa BTC, ako recimo trguje sa ETH, Zecom itd...
 
Najbanalnije objašnjenje je ako hoces samo $ da ti se uvecava, kupiš BTC ili nešto treće i čekaš da se $ saldo uveća. Sa BTC su ti šanse dugoročno najizglednije za plus. Nema potrebe da trguješ.

Ako hoćeš da trguješ, onda gledaš koliko kriptovaluta imaš, a ne dolara (tj oba moraju biti u plusu ako si uspešan u trgovini). BTC zato što za mnoge valute nema USD par, već samo BTC/x valuta.

Ako gledaš samo $, možeš biti u minusu sa trgovinom a da ti dolarski iznos bude u plusu zbog skoka vrednosti valuta u kojima se slučajno nadješ.
 
Poslednja izmena:
Ako ides na dugorocno ulaganje u BTC to je onda vise investicija. Ja konkretno gledam trgovanje na dnevnom nivou bez mssanja BTC tj ne kupujem btc pa njega pretvaram u neke druge novcice. Zato sam i pitao zbog cega je bitno da ti saldo BTC uvek bude u plusu. Ja konkretno BTC ne gledam pri trgovini jer nemam nikakvih dodirnih tacaka sa onim sto kupim i prodam. Ulozio sam odredjenu kolicinu dolara u trgovinu i na kraju meseca podvucem crtu.
Naravno ako se kupovina odvija preko BTC onda je bitno da je BTC na kraju u plusu
 
Kako onda kupiš određeni altcoin za dolar?

Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk
 
Uplatim novac na menjacnicu sa bankovnog racuna. Naravno na onu koja to podrzava...
 
Da. Koliko sam upratio bittrex ima naj više altcoina, ali moraš bitcoin kupit. Na kojoj ste mjenjačnici?

Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno