Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ne lupaj ako se ne razumes, FED je juce promenio kamate, glavni razlog pada i delom jer onaj kineski manijak preti HF iza koga stoji bitmain!

UASF inicijativa je pokrenuta ima vise od mesec dana, tako da nije lepo da trolujes ono sto nije istina

@PanonskiNS
Ma kakvi chain jihana ce puci za 24h nece vredit 5 centi, isto kao i pokusaj roger ver-a... ko je lud da kupi jihan BTC, niko...... imas samo placene shillove i manijake na r/btc koji su puni altova i sire ******stine

A sto se tice cene pa jednostavno dump, sad se pilicari ko masa ovde pale da ide cena na 1000$ kako bi oni u vsom pilicarskom pokusaju shorta profitirali :D

Poslednja izmena:
Uasf je previse ishitren i neodgovoran a podrska prakticno nepostojeca, a Jihan zna to dobro i koristi da bi gurao svoju masineriju, buducnost ne izgleda svetlo ali iskreno mislim da ce se bitcoin izvuci i sve biti uredu, rudari ce morati da se trgnu ako ekonomska velicina odluci da hoce nesto.

Za sad se ne vidi ta ekonomska vecina kod UASF.

Uasf je previse ishitren i neodgovoran a podrska prakticno nepostojeca, a Jihan zna to dobro i koristi da bi gurao svoju masineriju, buducnost ne izgleda svetlo ali iskreno mislim da ce se bitcoin izvuci i sve biti uredu, rudari ce morati da se trgnu ako ekonomska velicina odluci da hoce nesto.

Za sad se ne vidi ta ekonomska vecina kod UASF.

Ma gde je ishitren....... UASF tek skuplja podrsku nigde nisu rekli da ce krenut u ofanzivu dok ne skupe istu, datim 1 avgust je tek pro forme da uplase kineze..... generlno ako nema podrske masovne i sigurnosti da prolazi sve 100% nece se ni ici na bip148

To je kao kad kazem minerima bilo je dosta necemo vam vise dozvoliti da kocite razvoj bitcoin-a, anjsmenije je to sto mineri NIKAD ama bas NIKAD nista nisu uradili za BTC osim sto su sve dumpovali za $$$, isto ko onaj smrad roger ver kao i par developera koji imaju par linija koda na github-u a zele da gazduju, smesno

Skupili su saku ekcentrika cije ideje nisu prihvacene i sad troluju lazi 2 godine skoro... najgore sto su masom svi u altcoine, danas je to ETH sutra ripple i ostala djubrad samo kako bi povecali broj BTC jednog dana sa svojim manipulacijama

Poslednja izmena:
je-be-s ti valutu koju jedan Jihan-Đihan moze sj-ba-t jednim tweet-om

BTC se stiti od ETH tako sto unistava sebe da parazit nema cime da se hrani.
Mislim da ovo nece stati dok se odnos ne svede na 0.07. Moja procena je BTC 1300 ETH 100 LTC 13-14 unarednih 5 dana :)

Nema to sanse da se ostvari sto si napisao,pogledaj diff Eth-a 733 je a diff Zec-a 262 po tvojoj prici kad bi Eth bio 100 dolara pri diff-u od 733 kopao vise ne bi niko to bi bio kraj kopanja ne samo za Eth nego i za Zec jedino bi se kopao onda samo Monero i Lbc i to za neku sicu....A tu su Amd karte neupotrebljive znaci ostali bi samo mi sa jakim Nvidijama da kopamo i imali bi malu zaradu.

Ovo ce do ponedeljka sve da se stabilizuje i eto nama za nedelju ili dve opet bitkoin-a na 3000 dolara to je neka moja prognoza :)....

Poslje pumpa- dodje dump, pa opet pump a ide vikend svi su izgledi zestoko otresanje moguce da vidimo i 1500$

Pa proslog puta je bilo otresanje do 1538 a najveca vrednost je bila 2700 po toj logici sa 3000 bi trebalo da padne na 1700....Ali posto je ovo svet gde retko kada postoji logika moguce je da vidimo i 1500 i to samo ako dobro nagruvaju volume cim vidite da volume pada znajte da ce vrednost Btc-a rasti....

Ko kopa Eth i Zec-a trenutno neka cuva coine jer rastom btc-a bice rasta i Eth-a i Zec-a.

Poslednja izmena:
Nema to sanse da se ostvari sto si napisao,pogledaj diff Eth-a 733 je a diff Zec-a 262 po tvojoj prici kad bi Eth bio 100 dolara pri diff-u od 733 kopao vise ne bi niko to bi bio kraj kopanja ne samo za Eth nego i za Zec jedino bi se kopao onda samo Monero i Lbc i to za neku sicu....A tu su Amd karte neupotrebljive znaci ostali bi samo mi sa jakim Nvidijama da kopamo i imali bi malu zaradu.

Ovo ce do ponedeljka sve da se stabilizuje i eto nama za nedelju ili dve opet bitkoin-a na 3000 dolara to je neka moja prognoza :)....
Cena ama bas nema nikakve veze sa diffom...majneri ne ulazu u paru u coin vec izvlace da kupe novi hardware i struju..onog sto ulaze u coin boli uvo dal se tebi isplati ili ne isplati..kad bila groznica za kartama par meseci dosao susan period koji trajao mnogo duze kad nije imalo ni za struju pa opet neko je majnovao ..ima ljudi koji imaju mnogo jeftiniju struju od srbije..npr u venecueli je prakticno nula i njima i dolar po karti super

Cena ama bas nema nikakve veze sa diffom...majneri ne ulazu u paru u coin vec izvlace da kupe novi hardware i struju..onog sto ulaze u coin boli uvo dal se tebi isplati ili ne isplati..kad bila groznica za kartama par meseci dosao susan period koji trajao mnogo duze kad nije imalo ni za struju pa opet neko je majnovao ..ima ljudi koji imaju mnogo jeftiniju struju od srbije..npr u venecueli je prakticno nula i njima i dolar po karti super

Dolar po karti je bilo i ovde zimus pa su svi kopali. Kad padne ispod 50c bice malo teze...

o cemu pricas i sada je zarada 5$ nek cijena padne na 100$ opet je to zarada preko 1.5$, mislis da ne bi niko kopao za 1.5$ po karti, pa ja bi se potpisao da kopam do penzije za taj iznos..... matematika ti nije jaca strana.
Drugo vezano za monero i AMD karte nemoj se brukat tu AMD pokida nvidiju, toliko pises gluposti, da ti savjetujem iskreno da se okanis tastature pomozi i sebi i onima koji dolaze na forum.

Ne radi se tu o jednom twitu vec o manipulaciji, core i UASF zele da pokazu da sve sto jihan radi obara cenu.......

Naravno, ali to me i brine da jedan covek/firma, ma koliko jaka bila moze da ovoliko uzdrma trziste. Svi su zeleni, a pogotovo oni koji nasedaju na to. Oni koji svesno rade znaju zasto to rade.

Sve vrijeme sam citao price kako je BTC prelezao djecije bolesti, medjutim ovo je samo jedan dokaz da jos nije prohodao cista manipulacija/centralizacija

Sve vrijeme sam citao price kako je BTC prelezao djecije bolesti, medjutim ovo je samo jedan dokaz da jos nije prohodao cista manipulacija/centralizacija

Vidi, prirodno mu je da se koriguje, ovo je samo ulje na vatru. Pravi investitori ne citaju twitter. To samo mi boranija.

o cemu pricas i sada je zarada 5$ nek cijena padne na 100$ opet je to zarada preko 1.5$, mislis da ne bi niko kopao za 1.5$ po karti, pa ja bi se potpisao da kopam do penzije za taj iznos..... matematika ti nije jaca strana.
Drugo vezano za monero i AMD karte nemoj se brukat tu AMD pokida nvidiju, toliko pises gluposti, da ti savjetujem iskreno da se okanis tastature pomozi i sebi i onima koji dolaze na forum.

Tu sam uzeo u obzir i visinu diff-a evo sad je diff skoro 750 a Eth je 283 dolara diff se ne zaustavlja i raste sta mislis kad Eth bude 100 dolara da ce diff biti i dalje 750?Ja gledam malo i u buducnost a ne samo trenutno stanje.

Kad se Zec i Eth vise ne bi kopao zbog neisplativosti svi Amd rudari bi kopali Monero i diff monera bi eksplodirao i opet bi bila mala zarada.

Inace u pravu si sto si napisao da Amd kopa bolje od Nvidije Monero izmedju gtx 1070 i rx 580 razlika u korist Amd-a je 100 mh/s izvinjavam se svima na pogresnom podatku.....

Ali dobro da ne mracim nadam se da do svega napisanog nece doci to ne bi bilo dobro po nikoga ni po vas ni po mene.

Poslednja izmena:

Nije bre to, nego bi covek da ostane da kopa samo on, sa "jakim" nvidia kartama. :d
Ne zna da nvidia nikad nije ni bila blizu AMD-a sto se tice mininga, ovo sad je mozda najblize.
Ja bi potpisao da kopam i za 1$ do penzije samo da ne poskupi struja. :d

Od mene ne zavisi ko ce da ostane samo pricamo sta bi bilo kad bi bilo ali Eth na 100 dolara necete vise nikada videti niti ce tek tako preko noci da propadne isplativost rudarenja....

I ja bi kopao za 1 dolar sto da ne svi bi....

Tacno Nvidia nije nikad bila blizu Amd-a ali to nije bitno jer vec mesec dana Amd karte nema gde da se nabave i ko zna kada ce ih biti...Tako da je nebitno ko je bolji Nvidia ili Amd,sta vredi sad Amd-u sto bolje kopa Eth i Monero od Nvidije kad Amd-a nema u prodaji.

Poslednja izmena:
Od mene ne zavisi ko ce da ostane samo pricamo sta bi bilo kad bi bilo ali Eth na 100 dolara necete vise nikada videti niti ce tek tako preko noci da propadne isplativost rudarenja....

I ja bi kopao za 1 dolar sto da ne svi bi....

Tacno Nvidia nije nikad bila blizu Amd-a ali to nije bitno jer vec mesec dana Amd karte nema gde da se nabave i ko zna kada ce ih biti...Tako da je nebitno ko je bolji Nvidia ili Amd,sta vredi sad Amd-u sto bolje kopa Eth i Monero od Nvidije kad Amd-a nema u prodaji.

Ovakvih izjava je do sada bilo koliko hoces, za razne tada perspektivne novcice, pa i za BTC. U kriptu cena da padne 3x je potpuno izvesno i realno.

Za cenu Eth-a od 100 dolara btc treba da bude 1000-1100 dolara meni to deluje nemoguce moralo bi da se desi nesto drasticno da bi se to ostvarilo.

Poslednja izmena:
Zašto nemoguće?

Po meni naprotiv. Previsoke cene valuta, ogromna isplativost kopanja i slično, nikako ne mogu biti prirodan tok stvari.

Nikada u istoriji se masa ljudi nije obogatila, samo je masa osiromašila a mali broj se bogatio. Tako da niske cene, i niska isplativost ili neisplativost mogu biti samo logičan sled dogadjaja.

Previsoke cene jesu,ali to sve moze da regulise diff bez pada cene,na primer eth bude 300 dolara a diff se poveca na 1500 automatski pada isplativost kopanja....Osim za Eth to vazi za sve ostale novcice sto se kopaju.

Jedina stvar koja Btc moze da dovede do 1000 dolara ili manje je sam fork btc-a u sta licno ne verujem da ce biti ali to je tek u avgustu koliko sam citao na netu mada i dalje ne verujem da ce se to desiti....Sve ostalo je btc vec preziveo samo se fork nije desio.

Lepa vest za Ltc taman ce se poklopiti sa oporavkom Btc-a koliko vidim :)

Poslednja izmena:
Cena kriptovalute nije posledica diff, već je potpuno obratno - diff je posledica cene.

Ali, prirodan tok je da diff raste, pre svega zbog tehnickog progresa. Cene kriptovaluta niko ne moze predvideti.

Cene kriptovaluta divljaju, i to je ono sto ih cini visoko spekulativnom robom.

A mineri jedino interesuju nVidiju i AMD. Nije nemoguce da oni ucestvuju u podgrevanju traznje.

Neko moje predvidjanje jeste da buduci da su AMD i nVidija najavili specijalizovane graficke, do njihovog plasiranja na trziste ce mining biti unosan posao. Dakle jos jedno par meseci.

Posle toga je nemoguce predvideti sta ce se desiti, a moguci fork BTCa ce se negativno odraziti.

Uglavnom, ako ETH preuzme vodjstvo po market capu, BTC ce se srusiti dodatno.

Neka kratka analiza bi bila :

LTC - pokazao se najrezistentnijim na stresove trzista. Dugo opstaje na trzistu, i mada je izgubio drugo mesto, i dalje je vidljiv na trzistu i tako ce opstati. Odlicna valuta za konverziju posle minovanja, da bi se ostale kupile jevtino i prodale skupo.

BTC - prva i standardno dominantna kriptovaluta. Marketinski je uspela da u glavama ljudi postane sinonim za kriptovalutu. Ogranicenje broja transakcija po bloku na 1MB sto je rezultiralo transaction fee-jevima je kljucna slabost. Ako BTC ili neki njegov derivat posle avgusta zadrzi prvo mesto pp market capu, relativna vrednost BTCa ce rasti. Savetovao bih da se uradi konverzija dela portfolija na onu struju koja preovlada.

ZCash - najveca snaga je u anonimnosti. To je ujedno i slabost, jer ce teze biti prihvacen van berzi kriptovaluta, a moguce i da vlade budu narocito protiv njega. Kupti ga kad je jevtin ima smisla.

ETH - iter je trenutno balon. Iako prica sa smart contractima mu daje stratešku prednost, sama kompleksonst znači veći potencijal za bugove. Kako tehnološke korporacije su i najveće na svetu, iter može imati odličnu budućnost. Najveća slabost su mu upravo rudari, ljudi bez iskustva na berzi koji drže globalno značajne rezerve, a oni će se svi razbežati kada cena značajno padne, što bi se moglo desiti pre nego kasnije.

Neka strategija - kopati ETH i ZCash u dual miningu, prodavati do 50% u LTC. Sačekati prvi avgust i onda uložiti u BTC ako preživi na dominantnoj poziciji. Po pucanju iter balona, ako po sredi ne bude bug, kupiti iter jevtino.

Dozvoljavam da ne znam dovoljno, ali ovo je neka moja grand strategija.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Nije to losa strategija a kako kopas Eth i Zcash u isto vreme?Nisam znao da mogu da se kopaju u dual majningu....

To cu nocas videti. Stize prvi kontigent kartica, ali nije tema mining. Moguce da cu sa nVidia raditi zc a sa AMD eth.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Sa druge strane pišeš kako je ETH sekta koja gleda u majmunolikog čoveka a btc stamena tehnologija koja svojom decentralizovanošću gradi vrednost, kad ono ispade obrnuto.

Pa da. Ne valja kada je decentralizovano. Ne valja ni kada je centralizovano.
Poenta: Sve je podlozno manipulacijama ukoliko neko vidi priliku da zaradi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno