Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je neko od vas strucnjak za trgovinu na Bittrex-u i zna da objasni kako funkcionisu conditions buy/sell, neka se javi u pm, imam par pitanja.
Hvala unapred.

Poslednja izmena:
pretpostavka:

1. iz Kine u roku dan-dva , lose vesti , sra** sa BTC, pad na 800$
2. iz USA 11.3. dobre vesti, skok nazad na 1100$

sta se promenilo...nista :)

pretpostavka:

1. iz Kine u roku dan-dva , lose vesti , sra** sa BTC, pad na 800$
2. iz USA 11.3. dobre vesti, skok nazad na 1100$

sta se promenilo...nista :)

Kako nazad na 1100? Valjda na 1400?

:)

Inace sledeci put ako bude prilike, primenicu tvoj recept. Cekam btc na neki target koji sam definisao, debelo ispod sadasnje vrednosti, kupim i cekam godinu-dve da to uvecam par puta...Mnogo sam se umorio od shitova i mogucnosti velike zarade uz stalnu neizvesnost i cekanje do beskraja...

Poslednja izmena:
Shitove usput ganjas, nema tu pritiska, svi ce oni gore jednog dana ili na nebo ili sa cenom :)

nisi dobro procitao "na" nebo ne "u" nebo ili to the moon...dakle na nebo ili pod zemlju :)

Evo za stop conditional (uslovna) sell ili buy, dakle ako ja postavim prodajnu poziciju 500 satosija ili manje na nekom coinu, a trenutna najmanja prodajna cena je 501, berza ce sama raditi stop sell sve ispod cene 500 (odnosno moje postavljene cene), dok god ne prodam moju kolicinu koju sam odredio. Za buy je ista prica samo obrnuta, dakle ovo je dobro ukoliko zelite da "branite" poziciju na sell ili buy strani, tj. ako ste nesto kupili za 300 satoshija i hocete da prodate za 500 a nema kupovine, onda stavite stop sell npr.500 i manje i berza ce "sama" spustati pozicije dok god se ne proda kolicina koju ste definisali. To je tzv.bot koji berza ima, tako da ne morate ako pumpate novcic sa druge strane da postavljate buy nego kazete buy stop od 300 satoshija i kupite sve do 500 rucno, a berza sama postavlja pozicije koje prate kupovinu. Nadam se da sam uspeo obajsniti jednostavno, neka me neko ispravi ako gresim ali mislim da sam objasnio ok.

Ovo vazi i za vece pozicije, npr. ako stavite poziciju iznad najmanje prodajne, dakle 500 je najmanja prodajna, a stavljate 550. Pozicija nece biti postavljena dok god sell strana ne dodje do te pozicije. Ovako drzite cenu na zeljenoj ali uz uslov da imate kolicina za prodaju ;)

Poslednja izmena:
Hvala toogood, to mi je trebalo kao hleba, mislim da sam razumeo, videcu to u praksi uskoro, nadam se. Pretpostavljam da su iste opcije limit/stop na Polo? ;):D

Poslednja izmena:
A kad to nauče, onda mogu da se bace na osluškivanje tržišta...

book_buy_sell_sell_new_1024x1024.jpg

Evo konkretnog primera.
Hocu da kupim za 0.06 bitkoina lbry coin po ceni od 0.000014, dakle to je fiksna cena, e sad ako stavim ovako conditions:
buy when less or equal to recimo 0.000015. Da li to znaci da ce on kupovati automatski u cenovnom opsegu izmedju 0.000014 i 0.000015?

Poslednja izmena:
Ne, on ce postavljati buy pozicije na toj ceni kada tu bude prostora.

Mozes slobodno probati sa malom kolicinom. U guzvi sam sada ne stizem.

mislim da nije lepo opisan stop...

stop ti je kao neko osiguranje, ajde kroz primere, coin x, trenutna najveća buy ponuda je 10$, najniža sell je 11$. ti misliš da će gore do oko 13, tu bi ga prodao... ali naravno nisi siguran, šta ako preko noći ljosne na 2$ i pukao si sve. e da ne bi pukao sve staviš stop sell na npr 9.5$ (znači ovo uvek ide ispod trenutne max buy ponude) i miran si, ako krene dump preko noći čim cena padne na 9.5$ tvoj order se izvršava, on posle može da pada i na 0.1 tebe baš briga, prodao si po 9.5. a dokle god je cena iznad tih 9.5 ti ništa nisi prodao i čekaš onih zacrtanih 13.
slično radi i stop buy, znači gledaš neki coin, merkaš da uletiš u njega samo još malo da padne cena... al opet nećeš ni da propustiš voz ako odjednom krene pump. onda se stavi stop buy iznad trenutne najniže prodajne cene, u onom primeru gore nek to bude na 11.5$, čim krene da skače cena i dođe do 11.5$ tvoj order se izvršava, kupuješ po 11.5$ i onda ako pump nastavi do 70 tebi je super :)

pored ovih klasičnih stopova imaš i trailing stopove gde definišeš relativnu razliku između trenutne cene i tvojih stopova i onda se oni pomeraju sa cenom, u slučaju sell trailing stopa prate cenu na gore dok raste (ali se ne vraćaju ako krene da pada), i suprotno, u slučaju buy trailing stopa prate cenu na dole (ali se ne vraćaju na gore ako krene skok).

sad dalje svi ovi stopovi mogu da budu stop limit i stop instant, razlika je u načinu izvršenja, dakle došlo je do situacije u kojoj je stop okinut, stop limit se ponaša tako da tvoj stop postaje aktivan order ali tačno po toj ceni na kojoj si podesio stop, u ovom slučaju može da se desi da jednostavno budeš preskočen jer nema dovoljne količine na berzi da se kupi/proda po toj ceni i tvoj order tada ostaje da stoji kao najobičniji limit order koji si tada postavio (a ti vrlo lako možeš lepo da pukneš :) ). kod instant stopa u trenutku aktiviranja stopa imaš garanciju da će on biti izvršen, ali nemaš garanciju cene, dakle ako si imao stop sell 1000 coina na 9.5$, on će prodati tvojih 1000 coina kada cena dodirne (padne na) 9.5$ ali po kojoj god ceni može, pa u slučaju tankih order bookova i/ili velikog obima trgovine to može da bude i 9, 8, 7... :) tako da opet možeš da pukneš kao i u prethodnom primeru ali verovatno ne sve :D

Da mnogo lepse objasnjeno i ja sam naucio tu mnogo stvari...tnx vojkane

Da, hvala puno Vojkane, to je sto se tice Polo trgovine, jer tamo sam video stop i instant opcije, ali mi konkretno treba za Bittrex objasnjenje conditions funkcija, jer je drugacije cini mi se, postoje na Bittrexu opcije sell/buy when price < > = od zadane vrednosti, pa me zanima ako neko zna kako to funkcionise, da li na istom principu kao i stop na Polo, ili je ipak drugacije? Ako moze isto na konkretnom mom opisanom primeru iz prethodnog posta neko da objasni.

Poslednja izmena:
pa ovo baš i nema mnogo smisla, buy limit i buy conditional sa <= je ista stvar, a buy conditional sa => je stop buy koji sam opisao. isto i za sell, sell limit i sell >= je ista stvar a sell <= je stop sell.

ekipa sta je sa BTC? ode u krasni?

i onda ga ovde pojedinci porede sa zlatom!!! Ja to ne bi stavio ni u istu recenicu, ALI NIKAD.

Poslednja izmena:
Ne bih ni ja, nadmašiće vrednost zlata u svakom pogledu.

Sto je sramota...kao ne odgovara ti? To je pokazatelj da ima prostora za jos 10x kapitalizacije, nije dobro naravno ali meni licno odgovara.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno