Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jaka tacka 1020$ za BTC a sa druge strane brane 1000$ zanimljivo gdje ce okrenut :)
Sad bi @genijalca volio da cujem :d

Zagubio kuglu, sad ce samo da je nadje :p

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

jbmga ili je otresanje panicara ili stvarno nema snage za 1020+, mozda do 980$ pa stabilizacija priprema pozicija i napada na 1020+ ako prodje 1030 ode bez problema do 1150$.

Ja sam izasao na 1013$ i planiram ulazak na 981$ ako ode na 1030 u medjuvremenu ucu opet.

Nesto se valja iza brda ali ne kapiram sta. Svesno dizu i kontrolisu cenu, ne znam samo kakve planove imaju. I dalje imam osecaj da ce da pootimaju novcice raji i da leti gore cena uz neki dobar hajp. Ovo mi jos uvek izgleda kao zagrevanje. Opet ce da naprave nesto sto ne ocekujemo.

sent from P9 lite

Nesto se valja iza brda ali ne kapiram sta. Svesno dizu i kontrolisu cenu, ne znam samo kakve planove imaju. I dalje imam osecaj da ce da pootimaju novcice raji i da leti gore cena uz neki dobar hajp. Ovo mi jos uvek izgleda kao zagrevanje. Opet ce da naprave nesto sto ne ocekujemo.

sent from P9 lite

Nema tu preotimanja. Ako si kupio jeftinije i prodao skuplje, zavrsio si posao zar ne? I onda opet novi krug. Tako rade trejderi pilicari, a mi jajare cekamo cenu :)

Imam ja par pitanja, koja su, cini mi se, sustinska, a slabo se postavljaju:

1. Koliko koristite BTC i slicne novcice za ono cemu pare generalno sluze, razmenu za robu i usluge uz razumne provizije?

2. Koja je to cena koju cekate, kada kazete, pilicari pilicare, a nepilicari cekaju cenu?

3. Ako je odgovor na prva dva pitanja neodredjen, zasto cuvate koine?

4. Odakle tolika agresija prema genijalcini? Da li je zbog toga sto mislite da vise tumara u mraku od ostalih, zato sto mislite da je nadmen, ili kombinovano?

I ovo poslednje pitanje i ne sluzi da bi se dobio odgovor u jednoj reci, pa cak i nije neophodan odgovor. Samo hocu da kazem da mi je cudno, jer mislim da ga ljudi prvenstveno napadaju jer misle da je najveca neznalica, ali glavni razlog njegovih cescih gresaka je u tome sto daje kratkorocne procene.

Previse je tumaranja u mraku, rezultatske orijentisanosti, i cini mi se da i kada neko pogodi, to je vise plod njegovih licnih zelja, nego neke smislene analize.

Ja se inace ne bavim ovim, temu pratim cisto jer me zanima sustina ovih valuta, i to da li ce nekada biti ozbiljno korisne za bilo sta osim spekulisanja, investiranja, ili sta se vec radi.

Naravno, rudari koji su prepoznali priliku i napravili pare su druga prica, i tu mi ne treba mnogo objasnjenja, ali u ovom spekulisanju u mraku se stvarno trudim da nadjem logiku, i ne ide mi bas...Niko ne objasnjava na cemu zasniva optimizam/pesimizam, i to se odlicno vidi i po komentarima kada cena krene na dole.

I cemu onda toliko prozivanje genijalcine, kada dunning kruger efekat prsti i sa drugih strana!?

Bas bih voleo neki koliko toliko smislen odgovor na ovo, ne da bih se ja uplitao u ovu pricu, jer kose na bacanje nemam, nego, cisto da vidim da li postoji logika, i zasto je to tacno genijalcina najgori ovde kada i mnogi drugi koji su sve znali spremaju kanap kada cena krena dole...

Poslednja izmena:
Ne znam baš koliko sam ja merodavan, s obzirom na to da sam bio samo miner amater pre 3-4 godine i ne bavim se trgovinom.
S druge strane, verujem u koncept kriptovaluta, tako da pratim stalno situaciju i verujem da imaju veliku budućnost.
S tim u vidu, odgovoriću ti sa moje strane na postavljena pitanja, pa posle može i neko drugi, naravno.

1. Do sada sam ga koristio više puta, ali više iz radoznalosti, nego što mi je zaista bio potreban. Uglavnom za kupovinu nekih sitnih stvari preko neta. Mislim da treba još da se desi par unapređenja da bi tehnički postao zaista superioran u odnosu na druge sisteme plaćanja koje danas imamo.
2. Ja ne trgujem, tako da ne čekam cenu. Kupujem ga kada imam viška sredstava koje želim da uštedim (nemam poverenja u banke uopšte).
3. Zato što mislim da je dugoročno odlična investicija, bolja od praktično bilo čega drugog u šta može da se uloži danas, a da nije ilegalno. Prateći političku situaciju i stanje ekonomije u svetu, očekujem realno da će dolar i evro uskoro da devalviraju, a bitcoin može samo da ide gore dugoročno gledano.
4. Ja nisam agresivan prema njemu, a mislim da ga drugi više drugarski podjebavaju, nego što su zaista negativni :)

Hvala na odgovoru.

Problem koji ja imam sa upotrebom kriptovaluta je sto i dalje kada npr vidim neki oglas ovde, za hardver npr, gde ponude i mogucnost placanja u BTC, traze neku suludu proviziju. A nije vise sve ni tako novo.

Drugo, i pored tolikih tekstova u novinama, nisam video da igde stvarno objasnjavaju avg.Joe-u sta ce to njemu u zivotu, i kako da ga nabavi i koristi.
Svi tekstovi su o spekulacijama na berzi, cenama, milionima i kamionima, i ljudi i kada procitaju 10 tekstova, pojma nemaju o cemu se radi, i sta ce im to u zivotu.

Sto se genijalcine tice, ne verujem ni ja bas da je prozivan iz mrznje, ali mi ipak lici da je nipodastavanje. A problem je sto meni izgkeda da ni oni koji ga nipodastavaju nemaju jasan put kojim su stigli do svojih zakljucaka (osim magije i predosecaja), sto mi je pogotovo cudno na jednom IT forumu, gde se ocekuje da ljudi mnogo cesce od proseka znaju zasto rade nesto sto rade.

Nije problem ni greska, ako imas neki osnov za procenu.

I sto je najcrnje od svega, ako neko vec non stop visi na berzi proverava cene, i misli da tu ima necega, vise mi smisla ima njegov pristup, nego tapkanje u mestu.
Gomila ljudi je sebi cupala kosu sto nije prodala za 1k, pa sad opet ne prodaju za 1k iz istog razloga kao i pre par godina-misle da ce da ide jos, i mislice da ce da ide jos dok se opet ne surva, pa opet pocnu da cupaju kosu.

Naravno, uvek dozvoljavam da postoji i neki treci razlog zasto cuvati, i da se menja za "zemaljske pare" samo kada su bas neophodne za nesto... ali ipak mislim da je vecinom presudno to sto kada krene na gore, u covekovoj je prirodi da misli da ce tako do neba.

A i ako neko odluci da ga cuva u beskonacnost jer veruje da dugorocno samo moze da vredi vise, i dostigne zavidnu upotrebnu vrednost, ne deluje mi bas zdravo da gleda cene non stop. Bespotreban stres, cini mi se...

Nemam ja nista sa tim, naravno. Svako radi kako mu se svidja. Samo je tesko razumeti da li ljudi stvarno znaju sta rade ili nagadjaju, a opet se ljute na nekoga ko cesce nagadja, ali na kratak rok.

Poslednja izmena:
Problem koji ja imam sa upotrebom kriptovaluta je sto i dalje kada npr vidim neki oglas ovde, za hardver npr, gde ponude i mogucnost placanja u BTC, traze neku suludu proviziju. A nije vise sve ni tako novo.

Drugo, i pored tolikih tekstova u novinama, nisam video da igde stvarno objasnjavaju avg.Joe-u sta ce to njemu u zivotu, i kako da ga nabavi i koristi.
Svi tekstovi su o spekulacijama na berzi, cenama, milionima i kamionima, i ljudi i kada procitaju 10 tekstova, pojma nemaju o cemu se radi, i sta ce im to u zivotu.
Pa kao što rekoh, tek treba da sazri softver i da se doradi malo sam BTC, jer ovakav kakav je, niti je dovoljno brz, niti je dovoljno jednostavan za prosečnog korisnika, kako bi zaista mogao da zameni standardni novac i kreditne kartice.
Trenutno mu je glavna prednost to što je pouzdano skladište vrednosti sa potencijalom za rast (pošto je projektovan kao deflatorna valuta), a zaista može da predstavlja razliku između života i smrti recimo ljudima u Venecueli, gde je godišnja inflacija ne znam koliko hiljada posto i gde se lokalni novac više ni ne broji, nego se meri na kilo.
Takođe je jedan od najjeftinijih i najbržih načina da se prenese vrednost iz jedne države u drugu.

Nedaju BTC-u jos preko 1020$, a isto tako brane 1000$ rizicno, ja izasao na 1013$ cekam @genijalca da cujem sta on misli :d

Obicno u evre ili dolare... a skoro na svakoj strani ima bar po jednom pomenuto...

bio na putu, cekam ga ispod 1 k.

najverovatnije 920, pa onda da vidim sta dalje. prodaja je bila 1040.

4. Odakle tolika agresija prema genijalcini? Da li je zbog toga sto mislite da vise tumara u mraku od ostalih, zato sto mislite da je nadmen, ili kombinovano?

I ovo poslednje pitanje i ne sluzi da bi se dobio odgovor u jednoj reci, pa cak i nije neophodan odgovor. Samo hocu da kazem da mi je cudno, jer mislim da ga ljudi prvenstveno napadaju jer misle da je najveca neznalica, ali glavni razlog njegovih cescih gresaka je u tome sto daje kratkorocne procene.

kamo srece da je to tako benigno.

to par njih ovde likova koje ja u zivotu nisam video i sa kojima ja imao nisam nista prosipa pricu kako sam ja napravio pare na neznanju i prevari. posto se ja ne obazirem previse na to, ne trebaju ni drugi. to su samo kompleksi, losa brlja ili sta vec.

sto se tice grafikona, oscilacija i klatna...ja sam nesto banalno ovde kacio i bio aktivniji neko vreme dok je imalo smisla...cisto da bi ljudi nesto videli i naucili, i da bi se zainteresovali. i onda se i taj moj trud ispervertirao, jer su te jajare dolazile i natrpavale forum svojim besmislicama samo kako bi oni drugima dokazali nesto (?). mislim da je ludost da ja vise trosim vreme svoje na mestu gde to nema smisla.

ja licno bih sve te likove uklonio sa foruma, ali briga me da se cimam i to nije moj posao. tako da...meni je kul ovako. neka budem neznalica. :D

bio sam i ja rudar btw. i to sam medju prvima krenuo da rudarim ove shitine od ltca i monera. samo sto sam ja odmah u startu znao sta cekam. ;) ovi koji ne znaju sta cekaju obicno zavrse lose.

sto se tice procena. hehe. ti mali umovi samo gledaju da li je neko u pravu neko ili ne. nemaju ti takve njuske ideja ni kapaciteta da skapiraju zasto je neki broj bitan i zasto sam ja spomenuo 880, 940, 1040, itd. za to je potrebno neko znanje. :) i naravno da kad ja dodjem i kazem "ide ispod 880", a ono bude 881, pa se onda odbije od supporta...naravno da to moze da znaci samo jedno, tj. drugo - da ce u nekom trenutku cena skociti.

postoje kratkorocne i dugorocne procene. kada svratim i bacim neki broj na papir, svako ko ima dva klikera u glavi...njemu i to malo sto ja napisem moze da bude korisno.

evo sad gledam. teme koje sam ovde otvorio imaju oko 2 miliona view-a. ako neko zeli da patkometrise neka se drzi tih brojeva. :-devil-: :D mogao bi i peca se otvori za neke ćevape što mu napravih toliki promet. :d

Poslednja izmena:
Koliko se secam pre 1-2 god bio je neki lik Zmaj on je vrsio razmenu, da li on radi idalje to ili je prestao. *** nisam duze vreme pratio pa sam pogubio veze :p :D

[QUOTE=PRO>KOMP.

Radi zmaj obrati se coveku.

Pozuri pre 10tak dana mag rekao da ce na 780-800$ !

Ako skoci max za ovu godinu na 2000$ znaj da sam prodao po toj ceni.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

pozdrav narode....nego sta mislite dal ce se desiti hard-fork u Julu ove godine?

Svaka cast za @genijalca druze cesce navracaj, ti si mi najsigurniji u prognozama :wave:

Molio bih bez dodatnih komplikacija. Berza je individualna stvar i nema sta ko da se slusa, svako ima pravo da kaze sta hoce ako ce neko slusati to je njegov problem, isto tako ako ne slusa.

zelenapapaja73, osim što me apiš za rimu (jaja) , trebao bi se prekrstiti u zeleniPAPAK ako to pravila foruma dozvoljavaju.
Sam radiš na berzi, ono što misliš da treba da radiš. Vidiš, nedelju dana pred rast ltc sa 2$ na 49, sam prodao 80 LTC i slovima osamdeset lajtkoina, jer sam mislio da neće skoro skočiti, kopao skoro 2 dnevno i ***...i ko je mene *****ao ?
Sam sebe, naravno.
P.S. u vreme kad sam prodao te lajtove, na forumu su apsolutno svi bili u varijanti da ga čuvaju....

Hahahaha...hogar kao i uvek u svom elementu :eyebrows:
Tačno tako, sami odlučujemo šta ćemo raditi pa ako "zveknemo" na berzi sami smo krivi...ako neko ima isto mišljenje kao ja to samo potvrdjuje da mi je verovatnoća da nešto pogrešim manja...e sad, iz gore pročitanog vidim da je zeleni pao pod uticaj iskusnog trgovca na osnovu njegovog stava (i nadimka), par pogodaka (kao u kladionici) a onda je "zveknuo" k'o kruška. To što je on bio naivan i povodljiv za to mu genijalac nije kriv...ali je u pravu da treba paziti ko se hvali/veliča jer će se neko upecati (a novih/neiskusnih kolega ima sve više na forumu) pa će proći k'o zeleni...zato kolege rudari/trgovci,narodski rečeno, "u se i u svoje kljuse" i nema problema.

Ko okiunu ovaj obarač jutros ..jel neko primetio?

Neki genije ali malo je prodrmao, nije uspeo na 100$ da ga vrati.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno